Planul de Igiena al Unei Fabrici

Imagine preview
(8/10)

Acest proiect trateaza Planul de Igiena al Unei Fabrici.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier ppt de 19 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domenii: Industria Alimentara, Stiinta Administratiei

Extras din document

Investitia in echipamente de igiena este importanta, deoarece aceasta reprezinta baza pentru producerea de produse alimentare, sigure pentru consum si de o calitate corespunzatoare.

Primul scop al planului de igiena al fabricii trebuie sa fie acela de a alege bariere eficiente impotriva microorganismelor sau a altor contaminanti.

In linii mari, exista 3 tipuri principale de zone cu cerinte de igiena:

● zona 1: zone fara productie;

● zona 2: operatii de procesare a alimentelor, ce presupun lucrul cu produse nedecontaminate sau cu produse finite;

● zona 3: operatii de procesare a alimentelor, ce presupun procese de decontaminare si decontaminarea produsului inainte ca acesta sa fie ambalat in ambalajul final.

Pe langa cele trei tipuri de zone igienice, care confera o bariera impotriva riscului contaminarii, exista alte trei bariere de baza:

amplasarea fabricii;

constructia fabricii, ce realizeaza separarea fabricii de exterior;

Cea de-a treia este reprezentata de barierele interne care sunt folosite pentru a procesele de fabricatie, precum pre- si post- decontaminarea;

Ideal, asezarea fabricii ar trebui sa se faca intr-o zona cu aer curat, fara probleme de poluare (ca de exemplu de la alte fabrici din zona) si cu sol necontaminat.

Spatiile din imediata apropiere a fabricilor nu trebuie sa aiba copaci, arbusti sau iarba si trebuie sa fie acoperite cu un strat apreciabil de griblura sau piatra.

Cladirea trebuie sa fie asezata astfel incat vantul sa nu bata direct in zonele de productie.

Fisiere in arhiva (1):

  • Planul de Igiena al Unei Fabrici.ppt