Proiect Ciocolata Heidi

Imagine preview
(8/10)

Acest proiect trateaza Proiect Ciocolata Heidi.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 20 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Industria Alimentara

Extras din document

I. Istoria ciocolatei Heidi

“Poti sa iubesti ceva fara sa stii exact ceea ce este. Acest lucru se aplica si in cazul ciocolatei. Milioane de persone o indragesc foarte mult dar, doar cativa au idee despre locul din care provine, despre modul in care este facuta sau de faptul ca are propria sa istorie.”

In Romania succesul grupului Laderach este continuat de Heidi Chocolats Suisse. Compania a luat fiinta in 1994 cu 15 oameni, iar in prezent numara peste 300 de angajati. Directorul de productie este elvetian. La fel si regulile.

Pastrand caracterul inovativ al firmei elvetiene, Heidi a stabilit noi standarde in productia ciocolatei in Romania.

Primul sau produs a fost crema de ciocolata cu alune. A fost primul producator care a oferit publicului tabletele cu cappuccino ce presupuneau umplerea ciocolatei albe cu crema de cappuccino, performanta ce necesita acuratete si finete in executie, imposibil de obtinut de tehnologia din Romania la momentul respectiv.

De asemenea, Heidi a fost prima companie care a produs un larg sortiment de figurine de ciocolata. Mai precis, in 1996 incepe sa produca iepurasi de Paste care reprezinta o traditie in tara Cantoanelor, bucurandu-se de un succes enorm in Romania.

Dorind sa-si respectele numele si sa-si rasfete cumparatorii cu tot ce e mai bun, Heidi au fost primii producatori din Romania de tablete cu alune intregi caramelizate prin manufactura

HEIDI ASTAZI.

Urmand dezvoltarea pietei din Romania si dezvoltarea segmentului premium, Heidi a lansat cu succes tablete Tiramisu si Cappuccino. Mai mult, desi multi sorteau esecului lansarea unor sortimente mai speciale, Heidi a castigat pariul cu scepticii si a dovedit o elevare constanta a consumatorilor de ciocolata din Romania care au primit cu bine ciocolata amaruie. Incurajata de succes, echipa Heidi a lansat gama Truffes.

Mesajul pe care il transmite Heidi tuturor romanilor pentru care ciocolata este un mic deliciu ocazional, un pretext de a trai un moment placut in fiecare zi, o autorecompensa, un dar pentru cei dragi, un tabiet sau, pur si simplu ceva bun, este acela ca, straduindu-ne sa fim mereu la inaltime, sa inovam si sa oferim cele mai bune rezultate ale muncii noastre, sa avem ceva in comun, si anume: “Pasiunea pentru ciocolata”.

In prezent peste 180 de angajati lucreaza la fabrica domnului Laderach din Elvetia, iar alti peste 100 in fabrica din Germania, dulciurile sale ajungand in tari din 4 continente. Chiar si astazi cea mai mare din produse sunt manufacturate, cu aceeasi atentie pentru detalii si pretiozitate. In afara Elvetiei, produsele Laderach apar sub nume propriu si sunt o marca de lux, putand fii intalnite in cele mai bune ciocolaterii, cofetarii sau hoteluri din SUA, Japonia sau Emiratele Arabe.

Domnul Laderach a ramas acelasi pasionat de ciocolata si deseori isi petrece timpul experimentand in laborator. Compania sa isi face un tel din a cinsti renumele ciocolatei elvetiene, dar dincolo de prestanta, marea sa echipa este preocupata sa ofere permanent noi dulciuri clientilor sai cu incantarea unei gospodine care a nascocit o noua prajitura

Valorile marcii Heidi

PRIMII

Heidi este primul producator strain de ciocolata din Romania, iar acest lucru nu este intamplator pentru ca isi propun sa fie primii care ofera cele mai bune produse consumatorilor lor.

PREMIUM

Heidi promoveaza sustinut ideea de calitate premium, facand tot ce este posibil pentru a innoi mereu increderea iubitorilor de ciocolata loiali. Iar acest lucru este garantia faptului ca niciodata nu isi vor permite sa aibe produse medii calitativ.

INGREDIENTE

Marca Heidi este garantia ciocolatei produse cu cea mai atenta preocupare pentru calitate, realizata din cele mai bune ingrediente si renumita pentru finetea ei distincta, gustul unic si simtul inovator.

INOVATIE

Permanent sunt preocupati sa inoveze si sa imbunatateasca retetele pentru a satisface cele mai rafinate gusturi. Heidi dezvolta continuu gama de produse, mentinand in acelasi timp standardele de calitate elvetiene.

Unicitatea producatorului elvetian in Romania este dovedita de importante creatii, cea mai renumita fiind ciocolata Cappuccino, un concept original Heidi, dar si de creatii recente precum Tiramisu, Pralinetti sau Truffes.

Dupa 11 ani de activitate Heidi Chocolats se situeaza in varful producatorilor de ciocolata din Romania, fiind mereu cu un pas inaintea competitorilor.

II. Ciocolata si sanatatea

Ciocolata amaruie este benefica pentru noi, sugereaza noile cercetari, confirmand studii anterioare care demonstreaza efectele pozitive ale flavonoidelor.

Un studiu independent a descoperit faptul ca flavonoidele naturale din alimente imbunatatesc functia vaselor sangvine, considerata a fi un important indicator al sanatatii cardiovasculare, la fel ca si colesterolul sau tensiunea. Marguerite M. Engler, profesor al Univesitatii California din San Francisco, a comunicat aceste rezultate in cadrul sesiunii stiintifice anuale a Asociatiei Americane de Cardiologie. Cercetatorii universitatii au comparat efectele produse asupra functiei vaselor sanguine in urma consumarii unui baton de ciocolata amaruie bogat in flavonoide cu un produs din ciocolata cu un continut scazut de flavonoide.

Participantii la studiu au consumat cate 46 grame de ciocolata, o parte avand la dispozitie ciocolata bogata in flavonoide (259mg), iar o alta parte aceeasi ciocolata cu un continut sarac in aceasta substanta. Studiul s-a desfasurat in fiecare zi, timp de doua saptamani. Cercetatorii au masurat nivelul flavonoidelor din sangele participantilor si au descoperit ca flavonoidele din ciocolata bogata in aceasta substanta au fost absorbite in fluxul sangvin. A fost testat de asemenea gradul si viteza de dilatare a vaselor sangvine, pentru a urmari elasticitatea acestora.

Fisiere in arhiva (1):

  • Proiect Ciocolata Heidi.doc

Alte informatii

Universitatea „Dunarea de Jos” Galati Facultatea de Stiinte Economice