Proiectarea unui produs nou - chipsurile cu gust de smântâna și usturoi

Proiect
7.7/10 (3 voturi)
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 18 în total
Cuvinte : 3504
Mărime: 144.32KB (arhivat)
Publicat de: Eremia Paraschiv
Puncte necesare: 9
UNIVERSITATEA DUNAREA DE JOS FACULATATEA STIINTA SI INGINRIA ALIMENTELOR MASTER CESA

Cuprins

  1. Capitolul I. Definirea tipului de produs nou 3
  2. 1.1. Introducere 3
  3. 1.2. Istoricul firmei 4
  4. 1.3. Produsele firmei 6
  5. 1.4. Descrierea ideii de produs nou nou 7
  6. 1.5.Firme concurente 7
  7. 1.6. Investigarea pietei (chestionar,intrepetarea chestionarului) 8
  8. Capitolul II. Implementarea produsului nou 9
  9. 2.1. Dezvoltarea concepului 9
  10. 2.1.2. Clasificarea chipsurilor 10
  11. 2.1.3.Schema tehnologică generală de obţinere a chipsurilor 10
  12. 2.1.4.Procesul tehnologic de fabricare a chipsurilor cu aroma dr smantana si usturoi 11 2.1.5.Controlul de calitate pe flux tehnologic tehnologic 11
  13. 2.2. Rafinarea concepului 12
  14. 2.3.Descrierea preliminara preliminară 12
  15. 2.3.1. Schema tehnologică de obţinere a chipsurilor cu aroma dr smantana si usturoi 13
  16. 2.4.Definirea strategiei de marketing şi testarea pieţei 13
  17. Capitolul III. Introducerea produsului nou în fabricatie fabricaţie 14
  18. 3.1.Descrierea materiilor prime prime 14
  19. 3.2.Reclama 15
  20. Capitolul IV. Lansarea propriu-zisă în producţie şi promovarea efectivă a chipsurilor cu aroma de smantana si usturoi 154.1. Pregǎtirea productiei producţiei 15
  21. 4.2 Concluzii 16
  22. Bibliografie

Extras din proiect

Capitolul I. Definirea tipului de produs nou

1.Introducere

Istoria chipsurilor porneste inca din secolul al XIX-lea. In acea vreme, omul a dezvolatt o seri de tehnologii de perelucrarea alimentelor deja existente in natura dar si lea diversificat.

Pe langa dezvolatarea acestor tehnologii ,pe parcurs sau facut un studiu pe paiata acre a dus la perfectionarea acestor tehnologi dar si la obtinerea produselor de cea mai buna calitate.

Pentru realiazarea acestui proiect, s-a urmarit mai multe obictive.

In analiza pe piata sa tinut cont de selectarea atenta a materiei brute care este doar unul dintre atuuri, bazandu-ne pe alegerea celor mai buni furnizori, urmarirea continua a cultivarii, monitorizarea proceselor de productie, de la recoltare si pana la produsul finit, grija deosebita la depozitare si transport.

Pentru a îndeplini obiectivul propus, noi am înteles că trebuie să convingem tot mai multe persoane să cumpere noul produs. Astfel a optat pentru o metodă de sampling în locaţii centrale/demonstraţii.

Sampling-ul este, în esenţă, o metodă promoţională prin care îi este oferit consumatorului mici cantităţi din respectivul produs pentru degustare.

Campania de sampling folosită pentru Chio Chips cu gust de smantana si usturoi va fi făcută în locaţii.

Pe perioada lunii mai, în punctele de vânzare importante ( supermarket-uri, hypermarket-uri), Chio va oferi mostre gratuite din noul sortiment de chips-uri. Campania va dura toată luna mai, în schimb vor fi selectate 3-4 zile pe săptămână în care se vor oferi mostrele gratuite

In cea ce priveste documentarea,s-au facut cercetari complete asupara pietii, prin promovarea produsului prin reclame, TV,panouri standarde, firma de publicitate, angajatii firmei,supermaketurilor,pentru a se sesiza care sunt lipsurile pe piata si ce putem schimba, pentru a gasii soluti noi pentru a promova produsul nou pe piata.

Prezentul poiect prezinta procedeul de obtinerea a Chipsurilor cu gust de smantana si usturoi.

CHIO CHIPS

TI-E FOAME?

IA-MA CU TINE

1.2 Istoricul firmei

Chio este una dintre cele mai importante marci de pe piata snackurilor sarate din Romania, avand origine germana. Marca Chio a fost prima marca de chipsuri din Germania. Irmgard von Opel a adus secretul chipsurilor din Statele Unite ale Americii.

In anul 1962, familia Opel a pus bazele primei fabrici de productie pentru chipsurile CHIO (Carlo, Heinz şi Irmgard von Opel), iar apoi acestea au fost distribuite in intreaga Europa. In Romania au ajuns in anul 1994, reprezentand cea mai veche marca de chipsuri de pe piata.

De-a lungul timpului, portofoliul marcii Chio s-a diversificat, ea fiind prezenta acum in cele mai multe categorii de snackuri sarate: chipsuri, tortilla, produse coapte, snackuri, popcorn. Astfel, Chio va satisface pofta de snackuri, oferindu-va intotdeauna cea mai buna calitate, o varietate de gusturi si prospetime maxima!

Compania germana Intersnack, al doilea mare jucator pe piata chips-urilor din cartofi, a finalizat anul trecut o investitie de 7 mil. euro intr-o fabrica la Ghimbav, judetul Brasov. Acesta este singurul proiect mare de investitii realizat in 2009 pe piata snack-urilor sarate, un segment afectat de scaderi in consum.

"Am mutat fabrica din Brasov la Ghimbav, deoarece avea un viitor incert: hala de productie era un spatiu inchiriat in incinta fostei intreprinderi Tractorul si, in plus, nu avea capacitatile si dimensiunile necesare companiei noastre. Noua unitate de productie a implicat investitii de peste 7 milioane de euro", a declarat Cristian Rey, directorul general al Intersnack Romania.

Compania, cu afaceri de 39 mil. euro in 2008, si-a planificat aceasta investitie inca din 2007, cand vanzarile cresteau cu 20 - 30% pe an. Rey a mai spus ca anul trecut chipsurile Chio si-au diminuat vanzarile fata de 2008 din cauza declinului din consum, insa a subliniat ca decizia de a merge inainte cu planurile de investitii a avut alte motivatii.

"Angajamentul Intersnack pe piata romaneasca este pe termen lung. In plus, au contat dimensiunea pietei, gradul de dezvoltare al organizatiei la nivel local, precum si pozitia solida pe care o avem pe piata. Colaborarea excelenta cu fermierii locali (cartofii din care facem chipsuri sunt achizitionati integral din Romania) a fost un alt argument hotarator", a afirmat directorul.

Compania germana are 140 de angajati la Ghimbav in acest moment, majoritatea acestora fiind mutati din Brasov. Terenul noii fabrici a fost achizitionat de la compania romaneasca Raptronic, furnizor de echipamente de productie din industria alimentara. Intersnack a demarat productia de chipsuri in Romania in anul 2003, fosta unitate din Brasov avand la acea data 200 de angajati. In momentul inaugurarii primei fabrici locale, reprezentantii companiei anuntau finalizarea unei investitii de un milion de euro la Brasov si planuri de a majora aceasta suma pana la 3,5 mil. euro

Pe langa chipsuri din cartofi, Intersnack Romania produce in prezent si snack-urile sarate Maxi Mix, Pom Bar sau Brezli, atat pentru piata locala, cat si pentru export.

Compania a realizat in 2008 o cifra de afaceri de 39 mil. euro si un profit brut de circa 0,2 mil. euro, potrivit datelor raportate la Ministerul de Finante.

Cel mai mare jucator pe piata snack-urilor sarate este in acest moment grupul american PepsiCo, cu vanzari de aproape 98 mil. euro in 2008. PepsiCo a intrat pe piata romaneasca de profil la finele anului 2004 prin achizitia Star Foods, iar cele mai mari schimbari pe care le-a adus pana acum in companie au vizat tehnologiile de productie si brandurile din portofoliu. La inceputul anului 2007 a fost adus pe piata locala brandul international Lay's din portofoliul PepsiCo, care a inlocuit brandul Star Chips.

Preview document

Proiectarea unui produs nou - chipsurile cu gust de smântâna și usturoi - Pagina 1
Proiectarea unui produs nou - chipsurile cu gust de smântâna și usturoi - Pagina 2
Proiectarea unui produs nou - chipsurile cu gust de smântâna și usturoi - Pagina 3
Proiectarea unui produs nou - chipsurile cu gust de smântâna și usturoi - Pagina 4
Proiectarea unui produs nou - chipsurile cu gust de smântâna și usturoi - Pagina 5
Proiectarea unui produs nou - chipsurile cu gust de smântâna și usturoi - Pagina 6
Proiectarea unui produs nou - chipsurile cu gust de smântâna și usturoi - Pagina 7
Proiectarea unui produs nou - chipsurile cu gust de smântâna și usturoi - Pagina 8
Proiectarea unui produs nou - chipsurile cu gust de smântâna și usturoi - Pagina 9
Proiectarea unui produs nou - chipsurile cu gust de smântâna și usturoi - Pagina 10
Proiectarea unui produs nou - chipsurile cu gust de smântâna și usturoi - Pagina 11
Proiectarea unui produs nou - chipsurile cu gust de smântâna și usturoi - Pagina 12
Proiectarea unui produs nou - chipsurile cu gust de smântâna și usturoi - Pagina 13
Proiectarea unui produs nou - chipsurile cu gust de smântâna și usturoi - Pagina 14
Proiectarea unui produs nou - chipsurile cu gust de smântâna și usturoi - Pagina 15
Proiectarea unui produs nou - chipsurile cu gust de smântâna și usturoi - Pagina 16
Proiectarea unui produs nou - chipsurile cu gust de smântâna și usturoi - Pagina 17
Proiectarea unui produs nou - chipsurile cu gust de smântâna și usturoi - Pagina 18

Conținut arhivă zip

  • Proiectarea unui Produs Nou - Chipsurile cu Gust de Smantana si Usturoi.doc

Alții au mai descărcat și

Proiectarea produselor noi - napolitane cu cremă de portocale

ETAPA I: DEFINIREA IDEII DE PRODUS NOU 1.1. Scurt istoric al firmei JOE. Nestlé, cu sediul central în Vevey, Elveţia, a fost fondată în 1866 de...

Proiectare produse noi - ciocolata Milka cu nuci și vanilie

1. Definirea de produs nou Produsul reprezinta un ansamblu de elemente care declanseaza cererea (ansamblu care inglobeaza substanta acestuia, idea...

Proiectarea unui produs nou. Gingășie - brânza proaspătă de vaci cu banane

I.1 Scurt istoric al firmei- S.A “JLC”-Societate pe Acțiuni Jardan Lapte Companie Industria laptelui ocupa un loc deosebit în industria alimentară...

Proiectarea și promovarea produselor noi - praline cu miere și scorțișoară

Etapa I: Definirea ideii de produs nou 1.1. Scurt istoric al firmei Kraft Foods Acum mai bine de o sută de ani, un tânăr întreprinzător cu un...

Produse noi - zacuscă de pește

CAP 1. NOTIUNI GENERALE DESPRE ETAPELE PROCESULUI DE PROIECTARE A PRODUSELOR NOI a). Etapa I: Definirea tipului de produs - in aceasta etapa se...

Biscuiți cu cremă de ciocolată picantă

Etapa.I.1.Definirea produselor noi Conceptul de „produs nou” în sens tehnic este diferit de sensul merceologic, unde sistemul de referinţă este...

Tehnologia obținerii berii

Berea este o bautura alcoolica nedistilata, obisnuita prin fermentarea cu drojdie a unui must realizat din malt, apa si fiert cu hamei. Unii...

Ambalarea Chipsurilor Lay’s

Argument Lucrarea îşi propune să prezinte importanţa ambalării şi etichetării nutriţionala a alimentelor precum şi promovarea acestora prin...

Ai nevoie de altceva?