Analiza activității la SC Perfect Tour SRL

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 21 în total
Cuvinte : 4634
Mărime: 1.02MB (arhivat)
Publicat de: Aurelian Dascalu
Puncte necesare: 8
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Nicoleta Dascălu
Universitatea din Pitești Facultatea de Științe Economice Program de studii : AA III- IF

Cuprins

  1. Capitolul 1- Conceptul de calitate intr-o agentie de turism 3
  2. Capitolul 2 – Prezentarea generală a firmei 7
  3. 2.1. Scurt istoric 7
  4. Descriere agenţie: 7
  5. • Adresa: Sediu Central - Str. Şipotul Fântânilor, nr. 8, sector 1, Bucureşti, 010157 7
  6. • Telefon: 021.310.65.42, 021.310.65.73, 021.310.65.74, 031.415.00.22 7
  7. • Fax: 021 311 99 54 7
  8. • Email: tichet@perfect-tour.ro 8
  9. • Website: www.perfect-tour. ro. 8
  10. 2.2. Structura organizatorică 8
  11. 2.3. Proiecte Perfect Tour S.R.L 9
  12. 2.3. Analiza pieței privind principalii concurenți 11
  13. Agentia Happy Tour are sediul in Bucuresti si alte 71 puncte de lucru in 45 orase si este organizata in departamente specializate: Corporate travel, MICE (Meetings, Incentives, Conferences & Events) si Leisure Travel, pentru a maximiza eficienta serviciilor oferite clientilor. 12
  14. 2.4. Analiza Swot 14
  15. Capitolul 3 – Descrierea gamei de servicii 15
  16. Bulgaria - Sunny Beach - Hotel Trakia Plaza 4* 16
  17. De la 29.00 EUR / 1 noapte persoana in camera /Camera dubla /All Inclusive 16
  18. Oferta Speciala City Break Lisabona - Ever Lisboa City Center Hotel 3* - zbor inclus 17
  19. De la 440.00 EUR / 4 nopti / 1 persoana /Camera dubla /Mic dejun 17
  20. Italia, Golful Napoli - Hotel Parco dei Principi 4*+ 17
  21. De la 59.00 EUR / 1 noapte / persoana /Camera dubla /Mic dejun 17
  22. Descrierea situației actuale 18
  23. Anexe 19

Extras din proiect

Capitolul 1- Conceptul de calitate intr-o agentie de turism

Serviciile diferă fundamental de bunuri datorită, în primul rând, intangibilităţii. În esenţă, intangibilitatea exprimă faptul că acestea nu pot fi văzute, gustate sau simţite înainte de a fi cumpărate. Dacă un bun material este un obiect, serviciul turistic este, în esenţă, o activitate. În acest context, natura imaterială a serviciului are implicaţii importante asupra modului în care clienţii îşi formează impresiile şi iau deciziile de cumpărare.

Gestionarea elementelor tangibile joaca un rol important in perceperea calitatii serviciilor de catre client. Reprezentarile tangibile reprezinta o “dimensiune procesuala” a serviciului.-de exemplu, clientii fac aprecieri asupra calitatii elementelor tangibile inaintea si in timpul derularii procesului de prestare.Prin asocierea acestor elemente tangibile cu experienta pe care o au clientii fata de un serviciu, responsabilul de marketing are posibilitatea de a dezvolta alte dimensiuni ale calitatii serviciului printr-o “imagine a calitatii”. Cresterea calitatii prin folosirea elementelor tangibile, presupune acordarea atentiei si celor mai mici detalii, pe care concurentii le pot considera neesentiale.

Principalul rol al gestionarii reprezentarilor tangibile este de a spijini strategia de marketing adoptata de intreprinderea de servicii.Eficienta marketingului in domeniul serviciilor turistice depinde , in mare masura, de gestionarea increderii, deoarece clientul trebuie sa cumpere un serviciu inainte de a-l incerca pe deplin. Rolul reprezentarilor tangibile este , in acest caz de a mari increderea clientilor potentiali in promisiunile facute si de a-i convinge sa adopte un comportament favorabil intreprinderii. Serviciile au devenit problemă centrală a activităţilor economice şi managerii agenţiilor de turism se confruntă cu situaţii noi, neîntâlnite în trecut trebuind să ia consideraţie următoarele aspecte:

a) principalele surse de turbulenţă în relaţiile de colaborare dintre întreprinderile prestatoare de servicii turistice şi agenţiile de turism sunt generate de apariţia şi continua dezvoltare a unor tehnologii noi în industria telecomunicaţiilor şi de schimbǎrile rapide pe care le genereazǎ noile tehnologii în mediul de afaceri turistice.

b) în condiţiile extinderii tehnologiei computerizate în industria călătoriilor şi turismului strategiile serviciilor turistice tind tot mai mult spre globalizare;

c) economia turismului plasează clienţii şi serviciile în centrul preocupărilor manageriale.

d) tendinţele viitoare de creştere a volumului afacerilor în industria călătoriilor şi turismului se focalizează spre orientarea totală către clienţi şi spre acoperirea preferinţelor de consum ale clientelei.

e) factorul esenţial care direcţionează succesul în practica orientării către client constă în structura şi cultura reţelelor de servicii.

Procesele de globalizare a serviciilor s-au concretizat în două etape succesive:

- Prin adoptarea treptată de către agenţiile tour-operatoare a strategiei de diversificare a serviciilor, constituind platforma pentru cultivarea şi consolidarea obiceiurilor de a călătorii în timpul perioadelor de vacanţă. La începuturile dezvoltǎrii industriei turismului agenţiile de turism s-au limitat la conceperea unor produse turistice standardizate, compuse din pachetul de servicii, pe care principalii prestatori, în primul rând transportatorii publici şi firmele hoteliere, erau în măsură să le presteze agenţiilor respective. Pe parcursul anilor, sub presiunea apariţiei a tot mai multor competitori, structurile de primire turisticǎ au trecut la diversificarea serviciilor lor, completându-şi ofertele cu facilitǎţi sportive (de iarnǎ şi de varǎ, dupǎ caz), cu facilitǎţi de divertisment şi agrement, cu facilitǎţi de transport (terestru, aerian, maritim şi forme combinate), cu facilitǎţi de tratament balneo -medical etc. În aceste noi condiţii, agenţiile de turism au fost în mǎsurǎ sǎ-şi nuanţeze strategiile de diversificare a serviciilor, lărgind considerabil paleta ofertelor, mai bine adaptate nevoilor de consum turistic ale diverselor segmente de piaţǎ. Ulterior, în eforturile lor a devansa ofertele competitorilor, structurile de primire turisticǎ şi-au intensificat preocupările pentru sofisticarea prestaţiilor, oferind tour-operatorilor posibilitatea de a adopta şi ele strategii de sofisticare a serviciilor în scopul unei mai solide poziţionare pe pieţele deja cucerite şi facilitând în paralel, prin oportunităţile ivite, extinderea şi pe alte pieţe externe mai îndepărtate.

- Prin adoptarea de cǎtre agenţiile tour-operatoare a strategiei compozite, combinând cu abilitate strategiile precedente de diversificare şi sofisticare, ceea ce a creat posibilitatea trecerii treptate spre globalizarea serviciilor cu un grad intens de coordonare pe plan transnaţional. Strategia globalǎ a serviciilor se bazează tot pe "perceptele" de diversificare şi sofisticare dar într-o nouǎ viziune de standardizare şi integrare transnaţionalǎ, cu parametri calitativi mult superiori în comparaţie cu standardele simpliste din primele perioade de dezvoltare a industriei cǎlǎtorilor şi turismului. Cu alte cuvinte, standardizarea globalǎ porneşte de la premisa cǎ un consumator turistic potenţial este îndreptǎţit sǎ se aştepte la niveluri calitative apropiate, dacǎ nu chiar identice a serviciilor solicitate, indiferent din ce parte a Terrei ar proveni şi indiferent ce subregiune (sau ţarǎ) va fi dispus sǎ accepte ca destinaţie pentru o cǎlǎtorie de vacanţǎ. S-a ajuns astfel la situaţia ca în ultimele decenii ale secolului XX principalii tour-operatori sǎ devinǎ concerne de talie internaţionalǎ, acaparând poziţii dominante pe piaţa cǎlǎtoriilor şi turismului. Aprecierile şi prognozele în privinţa expansiunii viitoare a ansamblului industriei călătoriilor şi turismului sunt optimiste, dar această constatare nu va garanta creşterea profitabilităţii pentru totalitatea tour-operatorilor şi a furnizorilor de servicii turistice.

Bibliografie

http://www.business24.ro

http://www.wall-street.ro

www.mfinante.ro

http://www.perfect-tour.ro

Preview document

Analiza activității la SC Perfect Tour SRL - Pagina 1
Analiza activității la SC Perfect Tour SRL - Pagina 2
Analiza activității la SC Perfect Tour SRL - Pagina 3
Analiza activității la SC Perfect Tour SRL - Pagina 4
Analiza activității la SC Perfect Tour SRL - Pagina 5
Analiza activității la SC Perfect Tour SRL - Pagina 6
Analiza activității la SC Perfect Tour SRL - Pagina 7
Analiza activității la SC Perfect Tour SRL - Pagina 8
Analiza activității la SC Perfect Tour SRL - Pagina 9
Analiza activității la SC Perfect Tour SRL - Pagina 10
Analiza activității la SC Perfect Tour SRL - Pagina 11
Analiza activității la SC Perfect Tour SRL - Pagina 12
Analiza activității la SC Perfect Tour SRL - Pagina 13
Analiza activității la SC Perfect Tour SRL - Pagina 14
Analiza activității la SC Perfect Tour SRL - Pagina 15
Analiza activității la SC Perfect Tour SRL - Pagina 16
Analiza activității la SC Perfect Tour SRL - Pagina 17
Analiza activității la SC Perfect Tour SRL - Pagina 18
Analiza activității la SC Perfect Tour SRL - Pagina 19
Analiza activității la SC Perfect Tour SRL - Pagina 20
Analiza activității la SC Perfect Tour SRL - Pagina 21
Analiza activității la SC Perfect Tour SRL - Pagina 22

Conținut arhivă zip

  • Analiza activitatii la SC Perfect Tour SRL.docx

Alții au mai descărcat și

Aspecte practice privind auditul calității

3.4. Metodologia auditului sistemelor calitatii Standardul international ISO 10011 stabileste principiile, criteriile, practicile de baza si...

Mediul și firma

Mediul extern al firmei poate fi impartit in doua mari segmente: - mediul general sau mega-mediul - mediul specific(mediul sarcina);...

Sicomed - History and Development

WHO and HOW MADE IT POSSIBLE? In order to get where Sicomed has got one has to be very talented, very intelligent an also very patient. The...

Te-ar putea interesa și

Metode de cercetare și de îmbunătățire a calității serviciilor turistice la Agenția de Turism Eximtur SRL

Date generale despre agenție În martie 1993, cu seriozitate și foarte multă muncă s-a deschis la Cluj Napoca agenția EXIMTUR, un loc unde...

Ai nevoie de altceva?