Analiza Comparată a Modulului de Producție în Cadrul Sistemelor Winmentor și Clarvision

Proiect
8.5/10 (2 voturi)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 16 în total
Cuvinte : 5315
Mărime: 654.26KB (arhivat)
Publicat de: Ivan Ivașcu
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: MURESAN LOREDANA
UNIVERSITATEA BABEŞ BOLYAI CLUJ-NAPOCA FACULTATEA DE ŞTIINŢE ECONOMICE ŞI GESTIUNEA AFACERILOR

Extras din proiect

Existenţa unei întreprinderi este derulată printr-o activitate tot mai complexă şi mai diversificată, care necesită tot mai multe aplicaţii specifice rezolvării tuturor problemelor apărute în desfăşurarea proceselor economice. De multe ori aceste aplicaţii nu ţin cont de logica economică a proceselor pe care le sprijină şi de legătura cu celelalte aplicaţii de întreprindere. Enterprise Resource planning (ERP) reprezintă sisteme bazate pe arhitectură client/server dezvoltate pentru prelucrarea tranzacţiilor şi facilitarea integrării tuturor proceselor, din faza planificării, dezvoltării producţiei, până la relaţiile cu furnizorii, clienţii sau alţi parteneri de afaceri. ERP este considerată expresia fidelă a interdependenţei dintre economic şi tehnologia informaţională. [Fotache,D., Hurbean, L]

Elementul conceptual de bază al sistemelor ERP este fluxul de proces sau tranzacţie, care reprezintă desfăşurarea unui proces funcţional. Ideea de bază a unui sistem ERP este că acest sistem are două caracteristici esenţiale, care trebuie să se manifeste permanent: funcţionalitatea şi integrarea.

ERP schimbă modul de lucru al personalului întreprinderii, îmbunătăţeşte modul de preluare a comenzilor, de producere a bunurilor, de distribuţie şi plată a lor, dar şi modul de realizare al afacerilor, adăugând noile facilităţi introduse de softul specific acestui sistem.

Pachetul de programe de gestiune WinMENTOR este conceput pentru a respecta cerintele pietei actuale, oferind un acces prompt si simplu la toate resursele disponibile. WinMENTOR cuprinde instrumente integrate pentru stocarea, analiza si raportarea rapida a informatiilor permitând astfel posturilor manageriale accesul rapid la informatiile contabile si de gestiune.Platforma simpla si compacta pe care produsul este construit confera pachetului stabilitate in lucrul sub diferitele sisteme de operare.

WinMentor este un produs software de contabilitate şi gestiune al firmelor SC INFOMENTOR SRL şi SC TH JUNIOR SRL realizat pe baza unui nucleu elaborat iniţial în Borland Pascal şi dezvoltat ulterior în mediul C++ şi apoi în Visual C. Versiunea pentru reţea a fost elaborată în mediul de programare vizuală Delphi şi tehnologie DCOM. El a fost creat special pentru lucrul în retea si la distanta si poate fi instalat pe calculatoare cu sistem de operare Windows '95, Windows '98, 2000, ME, XP sau NT.

Interconectivitatea modulelor WinMENTOR si conectivitatea aplicatiei cu periferice de gestiune (case de marcat, cititoare de coduri de bare, cântare electronice, terminale de culegere de date, etc.) aduce in prim plan simplitatea culegerii datelor initiale si usurinta in transmiterea informatiilor si in manevrarea datelor contabile si de gestiune. Valoarea programului sporeste prin implementarea rapida a cerintelor si ideilor venite de la utilizatorii de zi cu zi.

WinMENTOR poate ţine evidenţa unui număr nelimitat de firme putâdu-se configura modul de efectuare a înregistrărilor contabile, astfel încât acestea să fie conforme cu activitatea specifică.

Sistemul CLARVISION ERP este un soft care integrează informaţiile din producţie (planificare, pregatire, lansare, urmărire, mentenanţa utilajelor), contabilitate (contabilitate financiară, imobilizări, obiecte de inventar, contabilitate de gestiune), comercial (aprovizionare, desfacere, gestiunea stocurilor), resurse umane şi salarizare, cu generare de situaţii şi analize pentru toate nivelurile de management ale societăţii.

Sistemul integrat Clarvision, al firmei EBS România Cluj-Napoca este un sistem care a fost conceput pentru gestiunea firmelor cu activităţi de producţie de tip industrial cu un număr de angajaţi între 100 si 1000. Este un sistem modern, cu interfata ergonomică şi intuitivă şi dezvoltarea de module flexibile, uşor de adaptat la cerinţele particulare ale clienţilor şi la modificările legislative, extinderea funcţionalităţilor aplicaţiei, înglobarea automată a noilor versiuni ale aplicaţiei, tabele adaptabile de către utilizator (prin funcţiunea Drag & Drop putând fi rearanjate coloanele şi se pot insera coloane noi), componenta Browse în ferestrele în care este vizibil la un moment dat doar un articol, vizualizările sub formă de arbore sunt adaptabile prin Drag & Drop, funcţiune de gestiune a erorilor / bug - uri, apelabilă printr-o combinaţie de taste, rearanjarea ordinii tab-urilor în fereastra de lucru, sistem de gestiune a utilizatorilor, cu acordarea drepturilor de acces şi utilizare sub formă de listă-arbore, browser integrat pentru fişiere Excel, Word sau pagini HTML, toate acestea fiind posibile datorită utilizării tehnologiilor .NET şi C#.

Clarvision ERP este un instrument puternic pentru planificarea resurselor întreprinderii şi monitorizarea costurilor aferente activitaţilor derulate. Avantajele majore care decurg din implementarea acestuia se reflectă în sistematizarea mult mai riguroasă a proceselor din cadrul unei companii, diminuarea erorilor umane, eliminarea timpilor morti, trasabilitate, acces la informaţii in timp real, randament sporit în prelucrarea datelor şi în luarea deciziilor.

Ramurile industriale în care Clarvision a fost implementat sunt: construcţii de maşini şi confecţii metalice, prelucrarea metalelor, prelucrarea lemnului şi fabricarea mobilei, utilaj tehnologic, piese şi masini agricole, piese, echipamente şi accesorii auto, mase plastice, aparate şi echipamente electrice/ electronice, materiale de construcţii.

Sistemul Clarvision este un sistem multi - companie (poate ţine evidenţa pentru un număr nelimitat de sucursale, filiale, puncte de lucru şi firme), un sistem multilingv, adică permite configurarea limbii în care vor fi afişate toate meniurile în sistem, pe fiecare staţie de lucru în parte, permite lucrul cu mai multe valute, cu conversia automată a valorii dintr-o valută în alta, precum şi conversia automată în unităţi de măsură alternative. De asemenea este un sistem multi - utilizator, permiţând adăugarea ulterioară de utilizatori suplimentari.

Preview document

Analiza Comparată a Modulului de Producție în Cadrul Sistemelor Winmentor și Clarvision - Pagina 1
Analiza Comparată a Modulului de Producție în Cadrul Sistemelor Winmentor și Clarvision - Pagina 2
Analiza Comparată a Modulului de Producție în Cadrul Sistemelor Winmentor și Clarvision - Pagina 3
Analiza Comparată a Modulului de Producție în Cadrul Sistemelor Winmentor și Clarvision - Pagina 4
Analiza Comparată a Modulului de Producție în Cadrul Sistemelor Winmentor și Clarvision - Pagina 5
Analiza Comparată a Modulului de Producție în Cadrul Sistemelor Winmentor și Clarvision - Pagina 6
Analiza Comparată a Modulului de Producție în Cadrul Sistemelor Winmentor și Clarvision - Pagina 7
Analiza Comparată a Modulului de Producție în Cadrul Sistemelor Winmentor și Clarvision - Pagina 8
Analiza Comparată a Modulului de Producție în Cadrul Sistemelor Winmentor și Clarvision - Pagina 9
Analiza Comparată a Modulului de Producție în Cadrul Sistemelor Winmentor și Clarvision - Pagina 10
Analiza Comparată a Modulului de Producție în Cadrul Sistemelor Winmentor și Clarvision - Pagina 11
Analiza Comparată a Modulului de Producție în Cadrul Sistemelor Winmentor și Clarvision - Pagina 12
Analiza Comparată a Modulului de Producție în Cadrul Sistemelor Winmentor și Clarvision - Pagina 13
Analiza Comparată a Modulului de Producție în Cadrul Sistemelor Winmentor și Clarvision - Pagina 14
Analiza Comparată a Modulului de Producție în Cadrul Sistemelor Winmentor și Clarvision - Pagina 15
Analiza Comparată a Modulului de Producție în Cadrul Sistemelor Winmentor și Clarvision - Pagina 16

Conținut arhivă zip

  • Analiza Comparata a Modulului de Productie in Cadrul Sistemelor Winmentor si Clarvision.doc

Alții au mai descărcat și

Aspecte practice privind auditul calității

3.4. Metodologia auditului sistemelor calitatii Standardul international ISO 10011 stabileste principiile, criteriile, practicile de baza si...

Mediul și firma

Mediul extern al firmei poate fi impartit in doua mari segmente: - mediul general sau mega-mediul - mediul specific(mediul sarcina);...

Sicomed - History and Development

WHO and HOW MADE IT POSSIBLE? In order to get where Sicomed has got one has to be very talented, very intelligent an also very patient. The...

Ai nevoie de altceva?