Costurile Non-calitații la Compania Casa Lux

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 10 în total
Cuvinte : 2159
Mărime: 1.72MB (arhivat)
Publicat de: Alina D.
Puncte necesare: 6

Extras din proiect

1. Motivaţie

Am ales această temă pentru proiect pentru a evidenţia faptul că pentru o companie este costisitor să ajusteze non-calitatea pentru a ajunge la calitate.

Pentru a măsura calitatea serviciului sau produsului în conformanţă cu proiectarea este nevoie de studierea unui proces care implică timp şi bani, însă dacă mai adaugăm şi reproiectarea sa în cazul neconformităţii cu calitatea dorită, costurile vor creşte considerabil.

Dacă luăm în considerare faptul că pentru a rezolva problema non-calităţii, mijloacele şi eforturile folosite nu aduc nicio valoare suplimentară, ci un cost, activităţii întreprinsă de aceea companie.

Urmările ce apar din cauza constatării non-calităţii sunt: reluarea unor procese, dublarea unor lucrări, îndreptarea erorilor, necesitatea de a înmagazina eventualele excedente care nu sunt necesare cât şi suportarea unor nemulţumiri la adresa serviciilor de proastă calitate.

2. PREZENTAREA FIRMEI

Denumirea firmei: SC Casa Lux SRL

Adresă: Calea Naţională nr. 167, 710365 Botoşani

Cod Unic de Înregistrare: 26264901

Nr. Înmatriculare: J07/417/2009

Pensiunea Casa Lux reprezintă garanţia unei înalte calităţi gastronomice şi estetice, servire ireproşabilă, flexibilitate deplină în adaptarea optimă a oricărui buget.

Cu ocazia oricărui prilej (dineuri, recepţii, mese festive, mese de prânz şi petreceri organizate) vă pune la dispoziţia dumneavoastră o gamă diversificată de preparate culinare atât din bucătăria românească cât şi din cea internaţională. Alături de bucătarii unităţii puteţi experimenta şi degusta diferite stiluri şi specialităţi ce provin din diferite tradiţii culinare precum şi din combinaţiile originale care au semnătura şefilor bucătari.

De asemenea pentru organizarea acestora vom fi alături de dumneavoastră asigurând asistenţă de specialitate în organizarea tuturor evenimentelor. Alături de servirea ireproşabilă a chelnerilor vă este garantat şi asigurată o seară cât mai plăcută şi confortabilă.

Vă puteţi caza în una dintre cele 18 camere primitoare si cochete, care dispun de următoarele dotări moderne: aer condiţionat, televizor LCD, internet wireless, telefon, minibar. Fiecare cameră dispune de grup sanitar propriu şi este clasificată la categoria 3 stele hoteliere. Parcarea este gratuită şi supravegheată video.

Bibliografie

Emil Maxim, Calitatea şi managementul calităţii,Sedcom Libris 2007

http://www.mi.bxb.ro/wp-content/uploads/2012/Articole/Art4-16.pdf

http://pensiuneacasalux.ro

http://romanciuc.wordpress.com/2013/01/16/tema-nr-3costurile-calitatii-si-non-calitatii/

Preview document

Costurile Non-calitații la Compania Casa Lux - Pagina 1
Costurile Non-calitații la Compania Casa Lux - Pagina 2
Costurile Non-calitații la Compania Casa Lux - Pagina 3
Costurile Non-calitații la Compania Casa Lux - Pagina 4
Costurile Non-calitații la Compania Casa Lux - Pagina 5
Costurile Non-calitații la Compania Casa Lux - Pagina 6
Costurile Non-calitații la Compania Casa Lux - Pagina 7
Costurile Non-calitații la Compania Casa Lux - Pagina 8
Costurile Non-calitații la Compania Casa Lux - Pagina 9
Costurile Non-calitații la Compania Casa Lux - Pagina 10

Conținut arhivă zip

  • Costurile Non-calitatii la Compania Casa Lux.doc

Ai nevoie de altceva?