Gestiunea Restaurantului New Look

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 18 în total
Cuvinte : 3756
Mărime: 1.06MB (arhivat)
Publicat de: Antonela Chiriță
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Ciobanu Dumitru
Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor, Iasi, sectia Economia Turismului, Comertului si Serviciilor

Extras din proiect

1.Scurt istoric:

Restaurantul New Look este situat in strada Bucovinei ,nr 26 A, in orasul Cimpulung Moldovenesc, judetul Suceava. Este construit la parterul unui bloc cu 4 etaje, in centrul orasului.

S-a infiintat initial ca o pizzerie, in anul 1997, fiind prima pizzerie din oras.

La inceput restaurantul era amenajat sub o forma mai intima, cu separeuri, si avea un numar redus de locuri pentru consumatori. Ulterior, datorita cresterii profitului si cererilor , acesta a fost extins, modernizat, ajungand astfel un restaurant clasic. Renovarea s-a facut in anul 2004, din septembrie pana in noiembrie, costurile ajungand la 1 miliard ROL. Aceasta renovare a fost gandita in primul rand in comparatie cu celelalte restaurante din oras, pentru a face fata concurentei.Ospatarii erau imbracati in culorile specifice restaurantului:albastru si rosu, care se regasesc si pe emblema firmei, dupa renovare s-a adoptat o costumatie clasica:camasa alba si pantaloni/fusta neagra.

Acest restaurant se incadreaza in categoria restaurantelor clasice. Scopul activitatii este asigurarea clientilor a celor 3 mese principale ale zilei: mic dejun, dejun si cina. Aceste 3 mese nu au un program anumit intre ore , astfel clientii pot comanda oricare meniu intre ora 8:00 si 22:00.in afara de ofertele de preparate culinare si bauturi, restaurantul are si un caracter recreativ-distractiv, oferind clientilor petrecerea timpului liber intr-un ambient placut.

Profitul creste considerabil in perioadele sarbatorilor (decembrie-ianuarie; martie-aprilie) si vara (iunie-august). In restul anului profitul se mentine in jurul cifrei de 600-800 RON/zi.

Restaurantul mai organizeaza si petreceri , zile onomastice sau alte mese festive la cererea clientilor. Acestea trebuie programate cu minim 2 zile inainte, pentru a se putea organiza personalul , a se aproviziona din timp si stabili meniul.

Pentru organizarea acestor evenimente nu se percep taxe specefice, scopul lor este de a satisface cerintele clientilor sin u in ultimul rand de a-i fideliza si a atrage astfel alti clienti.

Organigrama restaurantului poate fi descrisa sub urmatoarea forma:

Proprietara restaurantului se ocupa de conducerea localului. Cea mai stransa legatura este intre ospatari si bucatari, deoarece ospatarii aduc comenzile , iar cei de la bucatarie le pregatesc . In grija ospatarilor se afla cea mai importanta sarcina, cea de a servi cat mai bine clientii pentru a fi multumiti, dar si responsabilitatea de a oferi o mancare la nivelul asteptarilor clientilor, deoarece prima data o reclamatie ajunge la ospatari, apoi la bucatari, si in cele din urma la manager. In momentul cand ajunge la cea din urma, reclamatia clientului va avea urmari asupra responsabilului: uneori morale, alteori financiare ( poate sa suporte cheltuiala meniului, sau o micsorare de salar-in functie de gravitatea reclamatiei).

Fiind atat o zona turistica , cat si o zona de tranzitie intre alte localitati ( zone turistice-Vatra Dornei, manastiri), clientii sunt in mare masura turisti autohtoni sau straini; adesea este cunoscut si datorita site-ului de pe internet. De regula cand vin grupuri mai mari personalul este nuntat din timp, astfel meniul se prepara din timp.

Preview document

Gestiunea Restaurantului New Look - Pagina 1
Gestiunea Restaurantului New Look - Pagina 2
Gestiunea Restaurantului New Look - Pagina 3
Gestiunea Restaurantului New Look - Pagina 4
Gestiunea Restaurantului New Look - Pagina 5
Gestiunea Restaurantului New Look - Pagina 6
Gestiunea Restaurantului New Look - Pagina 7
Gestiunea Restaurantului New Look - Pagina 8
Gestiunea Restaurantului New Look - Pagina 9
Gestiunea Restaurantului New Look - Pagina 10
Gestiunea Restaurantului New Look - Pagina 11
Gestiunea Restaurantului New Look - Pagina 12
Gestiunea Restaurantului New Look - Pagina 13
Gestiunea Restaurantului New Look - Pagina 14
Gestiunea Restaurantului New Look - Pagina 15
Gestiunea Restaurantului New Look - Pagina 16
Gestiunea Restaurantului New Look - Pagina 17
Gestiunea Restaurantului New Look - Pagina 18

Conținut arhivă zip

  • Gestiunea Restaurantului New Look.doc

Alții au mai descărcat și

Aspecte practice privind auditul calității

3.4. Metodologia auditului sistemelor calitatii Standardul international ISO 10011 stabileste principiile, criteriile, practicile de baza si...

Mediul și firma

Mediul extern al firmei poate fi impartit in doua mari segmente: - mediul general sau mega-mediul - mediul specific(mediul sarcina);...

Sicomed - History and Development

WHO and HOW MADE IT POSSIBLE? In order to get where Sicomed has got one has to be very talented, very intelligent an also very patient. The...

Ai nevoie de altceva?