Internaționalizarea unei companii - Jones Lang LaSalle

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 21 în total
Cuvinte : 4969
Mărime: 33.58KB (arhivat)
Publicat de: Cezar Antal
Puncte necesare: 7

Cuprins

  1. I. Prezentarea companiei
  2. II. Functiile internationalizarii
  3. 1) Planificarea
  4. Misiunea firmei
  5. Scop si plan strategic
  6. Scopuri si planuri tactice
  7. Scopuri si planuri operationale
  8. 2) Organizarea
  9. Organigrama inainte de internationalizare
  10. Organigrama dupa internationalizare
  11. 3) Coordonarea
  12. Recrutarea, selectarea, pregatirea si motivarea personalului
  13. 4) Controlul
  14. Etapele procesului de control
  15. Obiectivul controlului
  16. Eficienta activitatii de control

Extras din proiect

Prezentarea companiei

„Jones Lang LaSalle” s-a format prin fuziunea în 1999 dintre „LaSalle Partners Incorporated” şi „Jones Lang Wootton”. Construită pe punctele strategice ale „Jones Lang Wootton” în Europa şi zona Asia Pacific şi poziţia „LaSalle Partners” ca lider de piaţă în America de Nord în domeniul managementului investiţiilor imobiliare, „Jones Lang LaSalle” reuneşte două organizaţii cu istorii bogate.

„Jones Lang Wootton” îşi are începuturile în 1783, când Richard Winstanley a început o afacere ca acţionar la Paternoster Row. In 1806 fiul lui Winstanley a continuat afacerea. Pana in 1840 James Winstanley a format un parteneriat cu James Jones. Fiul lui James Jones, Frederick a redenumit firma botezand-o „Frederick Jones and Co”. La retragerea lui Frederick Jones in 1872 denumirea s-a schimbat din nou, in „Jones Lang and Co.” sub conducerea lui C A Lang. In 1939 firma a fuzionat cu „Wootton and Sons” fondata in 1892 si a devenit „Jones Lang Wootton and Sons”.

In 1945 Londra a fost devastata de bombardamentele celui de-al Doilea Razboi Mondial insa in 1954 cand a inceput reconstructia orasului „Jones Lang Wootton” a avut primul mare success - Barrington House. Si-a inceput expansiunea globala in 1957 cand desi nu exista practic piata de investitii in Australia, potentialul era unul enorm. „Jones Lang Wootton” a deschis birouri in Sydney si Melbourne in 1958 si sase ani mai tarziu firma numara 22 de parteneri si 300 de angajati doar in Australia. Folosind aceasta baza si-au deschis birouri in Noua Zeenlanda, Singapore, Kuala Lumpur, Hong Kong si Tokio si au continuat expansiunea spre Asia de Sud-Est si Pacific.

Ca o continuare logica „Jones Lang Wootton” si-a extins activitatile in Scotia in 1962 si Irlanda 1965 si in Europa continentala folosindu-si pozitia influenta si sigura pe care i-o conferea Marea Britanie. Primul birou deschis pe continent a fost la Bruxeles in 1965 urmat de alte centre strategice care includ Olanda, Franta si Germania. Observand oportunitatile oferite de schimbarile politice in Europa Centrala si de Est, „Jones Lang Wootton” si-a deschis birouri in Budapesta, Praga si Varsovia si si-a extins serviciile in toata regiunea.

In timp ce „Jones Lang Wootton” se extindea in Europa, in 1968 in El Paso, Texas se infiinta sub denumirea de „IDC Real Estate” ceea ce ulterior avea sa devina „LaSalle Partners”. Credinta ca puteau face afaceri mult mai bune decat competitorii lor, servindu-si clientii mai profesional decat se obisnuia la acea vreme a fost factorul cheie al succesului si extinderii „LaSalle Partners”. Condusi de aceasta viziune si-au depasit usor pietele locale si regionale si in 1972 si-au mutat cartierul general la Chicago iar in 1977 „IDC” a devenit „LaSalle Partners”.

„LaSalle Partners” au crescut rapid in anii 1970 si 1980 si si-au extins deopotriva baza de clienti ca si curricula de activitati.

In acest timp „Jones Lang Wootton” si-a continuat expansiunea ravnind potentialul enorm oferit de America de Nord unde si-a deschis un birou la New York in 1975. O fundatie puternica a fost suportul „LaSalle Parners” si al „Jones Lang Wootton” in fata schimbarii cauzata de crestere si expansiune. „LaSalle” a preluat prin achizitie cinci companii strategice in 1990 incluzand „Alex Brown Kleinwort Benson Realty Advisors Corporation”, o companie de consultanta in domeniul investitiilor imobiliare in Noiembrie 1994, „CIN Property Management Limited” o companie londoneza de consultanta in domeniul investitiilor, in Octombrie 1996, „Galbreath Company”, o firma de management in domeniul dezvoltarii si proprietatilor in Aprilie 1997 si „Satulah Group Inc.” o companie de conversie a proiectelor de management in facilitati in Ianuarie 1998. In Octombrie 1998 „LaSalle” a achizitionat „Compass Management and Leasing Inc.” o firma de managementul serviciilor si „Lend Lease Real Estate Investments Inc.” o firma de managementul proprietatilor de retail.

Compania ofera consultanta financiara in domeniul imobiliar, ocupandu-se de inchirierea spatiilor de birouri, inchirierea spatiilor comerciale, vanzarea terenurilor industriale si dezvoltarea proiectelor, realizand si rapoarte de evaluare a diverselor cladiri sau terenuri. Compania nu se ocupa cu rezidentiale acesta fiind poate un lucru bun in aceste vremuri tulburi de criza. Firma este impartita pe departamente specializate care ofera consultanta specializata asupra proiectelor in desfasurare.

Firma se ghideaza dupa niste principii si coduri de etica pe care toti angajatii sunt tinuti sa le respecte din prima zi a semnarii contractului. Astfel buna reputatie a firmei este pastrata cu orice pret prin simplul fapt ca angajatii nu au voie sa dezvolte practici care ar putea dauna renumelui companiei.

Devotamentul fata de clienti, fie ei dezvoltatori sau simplii chiriasi, este foarte ridicat. Pentru toti angajatii clientii sunt primii care trebuie serviti, multumiti, ascultati, intelesi, si cea mai mare preocupare a lor este sa le ofere exact ceea ce vor in masura posibilitatilor bineinteles.

Firma a creat un „Cod etic al afacerilor” prin care ofera noilor angajati informatii despre viziunea firmei si toate principiile dupa care se ghideaza. Astfel angajatilor li se interzice primirea sau daruirea de cadouri sau bani pentru a facilita anumite formalitati, li se cere sa evite conflictele publice pentru a nu pata imaginea firmei, sa protejeze informatiile confidentiale, trebuie sa tina dosare si evidente clare asupra tranzactiilor pe care le opereaza si multe alte prevederi.

Motto-ul lor este:”Acting with integrity and the highest ethical standards is good policy-and good business” ceea ce inseamna ca cea mai buna politica pe care o poti adopta este aceea de a actiona intotdeauna cu integritate si cu cele mai inalte standarde etice si morale pentru a avea o afacere prospera.

Preview document

Internaționalizarea unei companii - Jones Lang LaSalle - Pagina 1
Internaționalizarea unei companii - Jones Lang LaSalle - Pagina 2
Internaționalizarea unei companii - Jones Lang LaSalle - Pagina 3
Internaționalizarea unei companii - Jones Lang LaSalle - Pagina 4
Internaționalizarea unei companii - Jones Lang LaSalle - Pagina 5
Internaționalizarea unei companii - Jones Lang LaSalle - Pagina 6
Internaționalizarea unei companii - Jones Lang LaSalle - Pagina 7
Internaționalizarea unei companii - Jones Lang LaSalle - Pagina 8
Internaționalizarea unei companii - Jones Lang LaSalle - Pagina 9
Internaționalizarea unei companii - Jones Lang LaSalle - Pagina 10
Internaționalizarea unei companii - Jones Lang LaSalle - Pagina 11
Internaționalizarea unei companii - Jones Lang LaSalle - Pagina 12
Internaționalizarea unei companii - Jones Lang LaSalle - Pagina 13
Internaționalizarea unei companii - Jones Lang LaSalle - Pagina 14
Internaționalizarea unei companii - Jones Lang LaSalle - Pagina 15
Internaționalizarea unei companii - Jones Lang LaSalle - Pagina 16
Internaționalizarea unei companii - Jones Lang LaSalle - Pagina 17
Internaționalizarea unei companii - Jones Lang LaSalle - Pagina 18
Internaționalizarea unei companii - Jones Lang LaSalle - Pagina 19
Internaționalizarea unei companii - Jones Lang LaSalle - Pagina 20
Internaționalizarea unei companii - Jones Lang LaSalle - Pagina 21

Conținut arhivă zip

  • Internationalizarea unei Companii - Jones Lang LaSalle.doc

Alții au mai descărcat și

Aspecte practice privind auditul calității

3.4. Metodologia auditului sistemelor calitatii Standardul international ISO 10011 stabileste principiile, criteriile, practicile de baza si...

Internaționalizarea Kraft pe Piața din România

I. KRAFT FOOD-Descrierea companiei McInnerney conducea HIDROX CORPORATION, o companie de cremă de gheată situată în Chicago, Illinois. In 1923 a...

Mediul și firma

Mediul extern al firmei poate fi impartit in doua mari segmente: - mediul general sau mega-mediul - mediul specific(mediul sarcina);...

Sicomed - History and Development

WHO and HOW MADE IT POSSIBLE? In order to get where Sicomed has got one has to be very talented, very intelligent an also very patient. The...

Ai nevoie de altceva?