Jolidon - tehnici promoționale

Proiect
6/10 (2 voturi)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 14 în total
Cuvinte : 2845
Mărime: 75.67KB (arhivat)
Puncte necesare: 8
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Agheorghesei Maria
proiectu a fost prezentat in cadrul seminarului de tehnici promotionale,specializarea ECTS..am luat nota 9

Extras din proiect

1.Prima parte-Partea de analiză

1.1Rezumat introductiv

S.C Jolidon Import Export s-a înfiinţat în anul 1993 la Cluj-Napoca, cu un capital integral privat.

Povestea succesului Jolidon poate părea desprinsă din filmele clasice americane: un interprinzător, Gabriel Cârlig, identifică pe piaţa românească de dupa 1989 , două tipologii de produse necesare, dar puţin prezente şi anume:lenjeria şi costumul de baie.

Pornită de la o echipă formată din doi angajaţi şi patru maşini de cusut, Jolidon a devenit în 16 ani o afacere a cărei dimensiuni intimitează orice producător de lenjerie din Europa –peste 3300 de angajaţi şi 113 magazine Jolidon.

Jolidon, brand de lux, deţine în prezent nouă mărci de lenjerie şi două mărci de textile pret-a-porter, printre branduri numărându-se:Infiore, Chiaro di Luna, Jolidon Clandestine, Prelude, Falla, Emmenci şi Lilly.

Jolidon este una dintre cele mai cunoscute mărci de lenjerie intimă şi costume de baie atât pentru femei, cât şi pentru bărbaţi.

Colecţia de lenjerie intimă pentru femei este foarte diversă, din material fin şi usor:dantelă, dantelă şi bumbac, bumbac şi lycra, în trei culori:alb, negru şi crem. Colecţia conţine:tanga, bikini normali, sutiene cu diferite forme şi modele.

Pentru bărbaţi cei de la jolidon au creat lenjerie de corp care pune accentul pe bărbaţi puternici cu sex-apeal, cu modele clasice dar şi îndrăzneţe care cuprind: boxeri, bikini, tricouri şi maieuri de corp în diferite culori:alb, negru, albastru, gri, roşu şi în combinaţii. Costumele de baie(boxeri, slip, pantaloni scurţi) se găsesc în diferite culori şi cu diferite imprimeuri.

Jolidon a creat lenjerie şi pentru copii, în linii colorate şi strălucitoare, cu inserţii de forme ondulate, dantelă şi panglici pentru fetiţe şi o linie mai masculină pentru băieţi.

1.2 Istoric promoţional

Perwoll, detergentul special de rufe din portofoliul Henkel România împreună cu producătorul de lenjerie intimă Jolidon desfăşoară o acţiune promoţională naţională destinată femeilor cu ocazia lunii Mărţişorului, în anul 2008. Promoţia realizată de Activ Ad Communication, continuă seria colaborărilor de succes dintre Jolidon şi Henkel.

Promoţia comună ,,Perwoll şi Jolidon-Răsfăţ de la prima întâlnire” le oferă cumpărătorilor posibilitatea de a câştiga Marele Premiu- un week-end de shopping la alegere într-o capitală europeană şi alte 200 de premii în produse Jolidon şi Perwoll. Pentru a putea intra în posesia premiilor, participanţii trebuie să introducă un cod unic pe site-ul www.emancipare.ro , urmând ca pe 31 martie câştigătorii să fie desemnaţi printr-o tregere la sorţi electronică.

1.3 Strategia de comunicare

Brandul Jolidon s-a conturat în mintea consumatorilor în urma interacţiunii cu gama de produse, abia apoi ca efect al promovării. Jolidon a câştigat încrederea consumatorilor prin calitatea produselor şi deversitatea acestora, preţurile corecte, numărul mare de magazine. Magazinele sunt principapul vestor de branding. Ceea ce nu înseamnă că Jolidon nu a făcut publicitate, ci doar că notorietatea şi succesul mărcii au fost constituite nu doar prin comunicare. În plus, de la un moment dat, succesul, cum ar fi premiile internaţionale-trofeul Ultralingerie, au devenit subiect de ştiri, ca urmare vorbim de comunicare bazată tot pe calitatea produselor. În urma achiziţiei celor trei banduri noi, Falla, Infiore şi Chiaro di Luna, Jolidon este în plin proces de restructurare a identităţii de marcă. Până în prezent s-a pus accentul pe comunicare la locul de vânzare, publicitate în revistele Fashion şi Lifestyle.

Jolidon acordă importanţă susţinerii manifestărilor studenţeşti din Cluj, oferind burse şi stagii de practică studenţilor Universităţii de Artă şi Design, suport în dotarea tehnică a atelierelor şi în organizarea anuală a Galei Absolvenţilor.

Preview document

Jolidon - tehnici promoționale - Pagina 1
Jolidon - tehnici promoționale - Pagina 2
Jolidon - tehnici promoționale - Pagina 3
Jolidon - tehnici promoționale - Pagina 4
Jolidon - tehnici promoționale - Pagina 5
Jolidon - tehnici promoționale - Pagina 6
Jolidon - tehnici promoționale - Pagina 7
Jolidon - tehnici promoționale - Pagina 8
Jolidon - tehnici promoționale - Pagina 9
Jolidon - tehnici promoționale - Pagina 10
Jolidon - tehnici promoționale - Pagina 11
Jolidon - tehnici promoționale - Pagina 12
Jolidon - tehnici promoționale - Pagina 13
Jolidon - tehnici promoționale - Pagina 14

Conținut arhivă zip

  • Jolidon - Tehnici Promotionale.doc

Alții au mai descărcat și

Aspecte practice privind auditul calității

3.4. Metodologia auditului sistemelor calitatii Standardul international ISO 10011 stabileste principiile, criteriile, practicile de baza si...

Mediul și firma

Mediul extern al firmei poate fi impartit in doua mari segmente: - mediul general sau mega-mediul - mediul specific(mediul sarcina);...

Sicomed - History and Development

WHO and HOW MADE IT POSSIBLE? In order to get where Sicomed has got one has to be very talented, very intelligent an also very patient. The...

Te-ar putea interesa și

Confort, senzualitate, plăcere în orice moment - Jolidon

Motivatii Ne-am hotarat sa alegem firma Jolidon pentru acest proiect, deoarece ni s-a parut o firma interesanta ,si datorita faptului ca si noi...

Merchandising - Kenvelo

Kenvelo este o companie internaţională, de origine cehă, cu o extindere rapidă a tuturor brand-urilor sport-wear în Europa Centrală, având ca...

Jolidon

I. ANALIZA 1.1. Istoric promoţional S.C. Jolidon Import- Export are ca obiect de activitate producerea şi comercializarea lenjeriei intime şi a...

Ai nevoie de altceva?