Locul Turismului în Economia Egiptului

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 30 în total
Cuvinte : 9199
Mărime: 430.77KB (arhivat)
Puncte necesare: 8

Cuprins

  1. 1.1 Prezentarea generală a Egiptului 3
  2. 1.2 Mediul demografic 3
  3. 1.3 Mediul economic 3
  4. 1.4 Mediul Politic 4
  5. 1.5 Politica Comercială 5
  6. 1.5 Mediul natural 8
  7. 1.6 Mediul istoric 8
  8. 2. Analiza impactului economic asupra turismului din Egipt 8
  9. 2.1 Analiza SWOT a turismului din Egipt 8
  10. 2.2 Analiza principalilor indicatori macroeconomici 17
  11. 3. Piața turistică a Egiptului 21
  12. 3.1 Situația economică a Egiptului 21
  13. 3.3 Egipt-țară receptoare de turiști 23
  14. 3.5 Realțiile turistice între România și Egipt 26
  15. Bibliografie 28

Extras din proiect

1.1 Prezentarea generală a Egiptului

• Așezare geografică

Cu o suprafaţă de aproape un milion km2, Egiptul este alcătuit in mare parte din deşert.

Situat in nordul Africii, intre Libia şi faşia Gaza, este mărginit de Marea Mediterană la nord, de Marea Roşie şi Israel la est, Sudan la sud. Raul Nil străbate ţara de la nord la sud.. Egiptul se întinde şi in Asia prin Peninsula Sinai pe care o deţine. Din totalul suprafeţei de 1,000,000 km2 doar aproximativ 6000 de km2 reprezintă teritoriu acoperit de apă.

1.2 Mediul demografic

Populaţia Egiptului este de aproximativ 80 de milioane de oameni. Capitala Egiptului

este Cairo, moneda naţională este lira egipteană, limba oficială fiind araba, insă in zonele turistice, egiptenii implicaţi in turism sau comerţ inţeleg şi vorbesc limba engleză şi franceză.

Teritoriul Egiptului este format in mare parte din deşert, deşertul Egiptului fiind o prelungire a

marelui Deşert Sahara. Rata de creștere a populației estimată in 2013 este de 1.6%.

Religia oficială este Islamul, aproximativ 90% din populaţie fiind musulmani, ceilalţi fiind

creştini.

Grupuri etnice : egipteni 99.6% iar alte naţionalităţi 0.4%

1.3 Mediul economic

Economia Egiptului este dependentă în principal de turism, exporturile de petrol și de cele peste cinci milioane de egipteni care lucrează în străinătate, preponderent în Arabia Saudită, Golful Persic și Europa. O sursă importantă de venituri este ajutorul financiar acordat de S.U.A. în mod permanent după încheierea păcii între Egipt și Israel. Activitatea principală a populației este agricultura. Prima sursă de venituri a țării este turismul, care aduce opt miliarde de dolari anual. De aceea, autoritățile duc campanii susținute pentru a explica populației importanța turismului și, astfel, a descuraja terorismul islamic, care a afectat în ultimii ani această activitate economică vitală. O altă sursă de venituri sunt banii obținuți pentru permisiunea de trecere a vaselor comerciale prin Canalul Suez , aproximativ două miliarde de dolari anual. Și încă o sursă importantă de venituri ajutorul financiar pe care Statele Unite îl acordă anual țării, ca urmare a încheierii păcii la Camp David în 1978 - alte două miliarde de dolari anual, deși ajutorul american depășește cel mai adesea această cifră.

Guvernul a încercat să pregătească economia pentru noul mileniu prin reforme economice și investiții masive în comunicații și infrastructură, finanțate cu fonduri americane. Egiptul este cel de-al doilea beneficiar al unor astfel de fonduri din partea Statelor Unite, după Israel. Condițiile economice încep să se îmbunătățească considerabil după o perioadă de stagnare, datorită adoptării, de către guvern, a unor politici liberale, cât și datorită veniturilor din ce în ce mai ridicate din turism și a bursei de valori.

.Industria prelucrătoare este dezvoltată:intreprinderi producătoare de ingrăşăminte chimice,industria uşoară şi alimentară(mai ales zahăr),ciment,industria constructoare de maşini(tractoare,maşini agricole,autoturisme), industria petrochimica.Cele mai mari centre industriale sunt oraşele Cairo,Alexandria,Suez şi Port Said.Sectorul economic care polarizează aprox.35% din populaţia activa,este axată pe cultura curmalilor,măslini,citrice,viţa-de-vie,(vitis viniferă,plantă heliofila de climat subtropical) ,orez,grau,legume(fiind cel mai mare producător african),porumb etc. Se utilizează masiv irigaţiile ,fiind singurul stat de pe Glob in care agricultura foloseşte in proporţie de 100% irigaţiile. Egiptul este al 4-lea producător din lume de bumbac( după SUA, Australia şi Uzbekistan).

Creșterea animalelor:ovine,bovine,caprine este de asemenea un domeniu care aduce venit

important.

Transportul si comunicațiile: Infrastructura transporturilor este dezvoltată in special

pe coasta mediteraneana:căi ferate, șosele, căi fluviale(pe fluviul Nil),aeroporturi la Cairo,Alexandria,Port-Said și Suez.

Turismul

Egiptul este una din cele mai populare destinatii turistice din lume. Principalele atractii sunt vestigiile civilizatiei egiptene antica reprezentate prin ramasitele fostelor temple ale faraonilor egipteni, muzee cu artifacte gasite in mormintele faraonilor sau in urma altor sapaturi arheologice si culminand cu renumitul complex de piramide egiptene de langa Cairo.

Principalele obiective turistice

• Marea Piramida a lui Khufu (cunoscuta ca si Piramida lui Keops) din complexul de piramide Giza, amplasat pe Platoul Giza, aceasta fiind cea mai inalta structura construita de oameni pana aproape de sfarsitul secolului ai XVIII-lea. In partea estica a acestui complex de piramide se gaseste si Marele Sfinx, egiptologii considerand ca acesta reprezinta capul lui Khafre.

• Hurghada este situata pe malul Marii Rosii, la 500 km de Cairo si este una din cele mai renumite statiuni litorale din Egipt. Marea este aici marginita de plaje acoperite cu nisip fin. In unele locuri patrund in mare recifuri de corali, a caror frumusete subacvatica ii incanta pe iubitorii de scufundari. Hurghada asigura conditii ideale pentru baie si diferite sporturi nautice, datorita climei placute si a faptului ca temperatura apei marii nu coboara decat foarte rar sub 22 °C.

• El Gouna, mica Venetie a Egiptului, se afla la doar cateva minute de Hurghada. Este construita pe 10 km de plaja si se mandreste cu o arhitectura unica si diversa. Rasfirata pe o multime de insule si lagune frumoase, El Gouna ofera tot ce ti-ai putea dori: centre de scufundari si sporturi acvatice, baza hipica, circuit de carting, cazinou, centru de magazine si bazaruri, restaurante, baruri, discoteci, cluburi de internet, spital privat, farmacii, radio, posta, aeroport. Marea mandrie a statiunii este terenul de golf.

• Sharm El Sheikh este una dintre cele mai accesibile si dezvoltate statiuni din Peninsula Sinai, cu toate facilitatile necesare unui centru turistic: cazinouri, discoteci si baruri de noapte, cursuri de golf, scufundari la mica si mare adancime, diverse sporturi nautice. Situat in nordul statiunii, goful Na'ama este unul dintre centrele activitatilor turistice, care tinde sa devina o statiune de sine statatoare.

Bibliografie

1. www.fmi.ro

2. www.wto.org

3. www.indexmundi.com

4. www.romanian-portal.com

5. www.globaltrade.net

6. www.fita.org

7. www.tradingeconomics.com

8. http://www.infoprod.co.il

9 . www.infotrade.net

Preview document

Locul Turismului în Economia Egiptului - Pagina 1
Locul Turismului în Economia Egiptului - Pagina 2
Locul Turismului în Economia Egiptului - Pagina 3
Locul Turismului în Economia Egiptului - Pagina 4
Locul Turismului în Economia Egiptului - Pagina 5
Locul Turismului în Economia Egiptului - Pagina 6
Locul Turismului în Economia Egiptului - Pagina 7
Locul Turismului în Economia Egiptului - Pagina 8
Locul Turismului în Economia Egiptului - Pagina 9
Locul Turismului în Economia Egiptului - Pagina 10
Locul Turismului în Economia Egiptului - Pagina 11
Locul Turismului în Economia Egiptului - Pagina 12
Locul Turismului în Economia Egiptului - Pagina 13
Locul Turismului în Economia Egiptului - Pagina 14
Locul Turismului în Economia Egiptului - Pagina 15
Locul Turismului în Economia Egiptului - Pagina 16
Locul Turismului în Economia Egiptului - Pagina 17
Locul Turismului în Economia Egiptului - Pagina 18
Locul Turismului în Economia Egiptului - Pagina 19
Locul Turismului în Economia Egiptului - Pagina 20
Locul Turismului în Economia Egiptului - Pagina 21
Locul Turismului în Economia Egiptului - Pagina 22
Locul Turismului în Economia Egiptului - Pagina 23
Locul Turismului în Economia Egiptului - Pagina 24
Locul Turismului în Economia Egiptului - Pagina 25
Locul Turismului în Economia Egiptului - Pagina 26
Locul Turismului în Economia Egiptului - Pagina 27
Locul Turismului în Economia Egiptului - Pagina 28
Locul Turismului în Economia Egiptului - Pagina 29
Locul Turismului în Economia Egiptului - Pagina 30

Conținut arhivă zip

  • Locul Turismului in Economia Egiptului.docx

Alții au mai descărcat și

Aspecte practice privind auditul calității

3.4. Metodologia auditului sistemelor calitatii Standardul international ISO 10011 stabileste principiile, criteriile, practicile de baza si...

Mediul și firma

Mediul extern al firmei poate fi impartit in doua mari segmente: - mediul general sau mega-mediul - mediul specific(mediul sarcina);...

Sicomed - History and Development

WHO and HOW MADE IT POSSIBLE? In order to get where Sicomed has got one has to be very talented, very intelligent an also very patient. The...

Te-ar putea interesa și

Relațiile economice ale României cu banca de dezvoltare Africana

Africa este un continent uriaş (al treilea, dupa Asia şi America) şi masiv (la 1400 km2 revin numai 10 km de ţărmuri, faţă de 300 în cazul...

Impactul terorismului asupra turismului internațional

1. Introducere. Definitia terorismului. Concepte Terorismul nu are o definiţie general acceptată. Dificultatea definirii provine atât din...

Turismul în Egipt

INTRODUCERE Actualmente turismul s-a dovedit a fi o bună alternativă de diversificare economică pentru multe ţări şi în mod special pentru cele în...

Turismul Litoral în Egipt

Capitolul I: Incadrarea in teritoriul natural 1.1.Incadrarea in teritoriul natural - ASEZARE GEOGRAFICA Egiptul, cu o suprafaţă de 1.002.000...

Analiza și valorificarea potențialului turistic al Egiptului. studiu de caz - Cairo și împrejurimile

Introducere Egiptul leagăn al civilizaţiei, este o ţară mistică, unde legendele se împletesc cu realitatea, şi drumurile parcă poartă încă urmele...

Studiu Privind Competitivitatea Turismului Egiptean în Lume

Capitolul 1 : Analiza potenţialului turistic internaţional al Egiptului 1.1. Prezentarea generală a ţării Misr, numele arab oficial al...

Locul și rolul turismului internațional în Egipt - posibilități de dezvoltare a relațiilor turistice moldavo egiptene

INTRODUCERE Actualmente turismul s-a dovedit a fi o bună alternativă de diversificare economică pentru multe ţări şi în mod special pentru cele în...

Internaționalizarea mobilei

Viitorul României depinde de capacitatea sa de a-şi exploata punctele forte, mai ales la nivelul resurselor umane şi resurselor naturale,...

Ai nevoie de altceva?