Biblioteca

Managementul in SUA

Proiect / Management
Informatii Proiect:
Numar de pagini: 26
Marime arhiva: 52.25Kb
Contine fisiere: doc
Numar de fisiere: 1
Tip document: Proiect
Domeniu: Management
Nota pe site: 8 Managementul in SUA, 8 out of 10 based on 1 rating
Profesor indrumator / Prezentat Profesorului:
Mihaiu Diana
Valoare:
Ce sunt punctele? Ce sunt punctele?

Punctele reprezinta moneda de schimb a site-lui.

Ai nevoie de ele ca sa downloadezi documente si le poti primi incarcand documente pe site.

Daca nu vrei sau nu poti face asta, punctele se pot cumpara foarte usor prin SMS, Card sau PayPal.

Click pentru mai multe detalii.

Fisiere in arhiva: (1)

 • Managementul in SUA.doc

Din cuprins:
Introducere. 3
Capitolul I
Statele Unite ale Americii. 4
1.1 Prezentare generală. 4
1.2 Principalele valori americane. 5
1.3 Fundamentele puterii americane. 6
Capitolul II
Managementul din SUA
2.1 Particularităţi ale contextului economico- social. 8
2.2 Încadrarea contextului japonez prin prisma abordării managementului
structurilor multiculturale elaborată de Geert Hofstede. 10
2.3 Particularităţi ale managerilor în SUA. 11
2.3.1 Trăsăturile generale ale managerilor americani 11
2.3.2 Stilul de management american. 14
2.3.3 Tipuri de întreprinderi care funcţionează în SUA 16
2.3.4 Orientarea către întreprinderile mici şi mijlocii. 17
2.3.5 Tehnici de comunicare şi negociere. 18
2.3.6 Neajunsurile managementului american. 21
2.4 Resursele umane în întreprinderile din SUA. 22
Capitolul III
Perspective ale managementului în SUA 23
Bibliografie. 25

Extras din document:

Logic, orice problemă indiferent de nivelul la care apare, naţional sau internaţional, este creată de om, dar în cele din urmă el este cel care o rezolvă. Ca atare, a avea oameni potriviţi la locul
şi timpul potrivit reprezintă cheia care asigură succesul unei companii pe plan internaţional. Dacă reuşim să soluţionăm această problemă înseamnă că vom fi capabili să le rezolvăm mult mai repede şi mai uşor pe toate celelalte.
R. Schuller
Introducere
La începutul acestui referat, aş dori să-mi motivez alegerea facută şi anume, aceea de a studia SUA, mai precis managementul în SUA. Aş putea afirma faptul că, motivul principal pentru care am ales această temă, este modul în care majoritatea caracterizează SUA, şi aici ma refer la termeni de genul „Pământul făgăduinţei”, „spaţiul tuturor posibilităţilor”, „visul american”,„cea mai mare”, „enorma”, „multele”,”incendiara” etc, termeni care pot fi asociaţi atât cu situaţii pozitive cât şi negative. De-a lungul timpului, am văzut că datorită acestor termeni prin care este descrisă America şi datorită a ceea ce e SUA, ea a devenit un fel de „părinte” al celorlalte naţiuni, tinând cont de faptul că foarte multi adoptă/copiază stilul american în mai toate domeniile. De asemenea, asa cum afirmam şi în referatul anterior, în care vorbeam despre Japonia- ţara de care am fost mereu atrasă, SUA pare a fi exact inversul a ceea ce este Japonia şi poporul nipon. Acesta este un alt motiv pentru care am ales tema despre care vă voi vorbi în continuare.
În cele ce urmează voi descrie Statele Unite ale Americii, în termenii cei mai des intâlniţi, când este vorba despre această ţară. Astfel, SUA, are cea mai mare economie din lume - de patru ori mai mare decât a oricărei alte ţări (cu excepţia Japoniei) şi de zece ori mai mare decât a Rusiei. America se află pe primul loc în ceea ce priveşte volumul tranzacţiilor comerciale, industrie, producţie alimentară şi ajutor acordat celorlalti. Americanii sunt cei mai mari consumatori de energie, petrol, seminţe din care se extrage uleiul, grâne, cauciuc, cupru, plumb, zinc, aluminiu, cositor, cafea şi cacao. Au patru din cele mai aglomerate aeroporturi din lume şi transportă de trei ori mai mulţi pasageri decât orice alte companii aeriene. Au cele mai lungi reţele de drumuri şi căi ferate din lume. Ei deţin mai multe maşini, telefoane, frigidere, televizoare, aparate video, maşini de spălat vase şi cuptoare cu microunde decât orice alt popor. Ei sunt cei mai mari cheltuitori în domeniul turistic şi totodată însumează cele mai mari încasări din turism (de două ori mai mari decât populara Franţa, aflată pe locul doi). SUA deţine întâietatea asupra tuturor, în ceea ce priveşte consumul de apă, poluarea şi consumul de ziare. Ei au şi cele mai mari rate ale divorţului şi criminalităţii. Un ritm ameţitor, ritmul vieţii americanilor este diferit de cel al altor ţări.
CAPITOLUL I
STATELE UNITE ALE AMERICII
1.1 Prezentare generală
Statele Unite ale Americii reprezintă o ţară imensă de explorat, cu 50 de state din care să alegi, flancată de două oceane şi acoperind un teren incredibil de variat.
De cinci secole, de când “Lumea Nouă” a fost descoperită de Cristofor Columb, oameni din toate colţurile lumii au venit aici în căutarea “Visului American”.Aceştia au creat cea mai bogată, cea mai puternică ţară din lume şi o contopire fascinantă de culturi şi tradiţii.
Statele Unite ale Americii, care acoperă partea centrală a Americii de Nord, s-a dezvoltat din coloniile britanice care s-au stabilit în America de Nord în prima jumătate a secolului al XVII-lea. Statele Unite reprezintă un amestec extraordinar de diferite culturi şi tradiţii.Diferite forme de relief şi variaţii în climat pot fi văzute în SUA.
Centrele turistice sunt în marea majoritate în statele subtropicale ca Florida, California şi Hawaii, în staţiunile de iarnă şi în marile centre metropolitane. Dar ceea ce face ca SUA să fie cu adevarăt deosebită sunt formele de relief incredibile – spectaculose Parcuri Naţionale ca Yosemite şi Everglades, ţinuturi îngheţate stâncoase, Marile Lacuri şi câmpiile deşertice – şi splendidele peisaje ale Marelui Canion şi Munţi Stâncoşi trebuie să fie pe lista “trebuie văzut” a fiecărui vizitator. Asa cum Gertrude Stein remarca: “In Statele Unite este mai mult spaţiu unde nimeni nu este unde este fiecare. Aceasta este ceea ce face America sa fie ceea ce este.”


Previzualizare pagini: (26)

  Comentarii:

  Universitatea „Lucian Blaga” Sibiu Facultatea de Ştiinţe Economice Specializarea Management


  Documente similare:
  Preview document similar
  Studiul Managementului in Statele Unite ale Americii
  Proiectul contine 74 pagini in format doc cu o marime totala de 591.66 KB.
  Preview document similar
  Management American
  Proiectul contine 24 pagini in format doc cu o marime totala de 65.09 KB.
  Preview document similar
  Managementul Firmelor Japoneze
  Referatul contine 16 pagini in format doc cu o marime totala de 77.16 KB.
  Preview document similar
  Management International
  Cursul contine 86 pagini in format doc cu o marime totala de 341.95 KB.
  Preview document similar
  Abordari Comparative dintre Sistemul de Management...
  Proiectul contine 120 pagini in format doc cu o marime totala de 367.95 KB.
  Preview document similar
  Managementul Tarilor Islamice
  Proiectul contine 18 pagini in format doc cu o marime totala de 338.43 KB.
  Carti recomandate:
  William Bridges
  Zilnic, ziarele anunta restructurari ale unor companii. Zilnic, mii de vieti sunt afectate de aceste schimbari. Insa cei mai multi manageri si angajati nu dispun de experienta necesara pentru a parcurge in mod eficient aceste perioade de tranzitie. In Managementul tranzitiei, William Bridges ofera o imagine clara a efectului pe care il au... citeste tot
  Dr. Arthur R. Pell
  Dr. Pell ne ofera un ghid plin de idei si umor, perfect pentru toti supervizorii, managerii si directorii executivi care au de condus o forta de munca eterogena." Dr. Franklin C. Ashby, presedinte, The Leadership Capital Group, L.L.C. >> Un fundament solid de construire si conducere a echipelor, pentru toti managerii >> Informatii recente... citeste tot
  Ion Verboncu, Ovidiu Nicolescu
  Prezenta lucrare, Fundamentele Managementului Organizatiei, reuneste fondul esential de cunostinte teoretice referitoare la managementul organizatiei, absolut necesar intelegerii si parcticarii unui management profesionist in toate tipurile de organizatii. Volumul furnizeaza organizatiilor, in special celor economice, suportul stiintific... citeste tot