Munca în echipă, element generator de perfomante în organizații - studiu de caz - Atlas Telecom Network

Proiect
6.8/10 (4 voturi)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 38 în total
Cuvinte : 10352
Mărime: 148.73KB (arhivat)
Publicat de: Ciprian Palade
Puncte necesare: 9
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Conf. Univ. Abrudan Denisa
Universitatea de Vest Timisoara Facultatea de Economie si Administrare a Afacerilor

Cuprins

  1. Capitolul I
  2. 1.1. Evolutia si Definirea conceptului de Resurse Umane
  3. 1.2.Managementul Resurselor Umane ca si concept
  4. 1.3. Performanta si Managementul Performantei
  5. 1.4. Motivarea angajatilor
  6. 1.5. Teorii Motivationale
  7. 1.6. Piramida lui Maslow
  8. 1.7.Motivatia realizãrii
  9. Capitolul II
  10. Munca în echipă, element generator de perfomanţe în organizaţii
  11. 2.1. Importanta muncii in echipa
  12. 2.2. Viata unei echipe
  13. 2.3.Persoanele din echipa
  14. 2.4. Eficientizarea muncii in echipa
  15. 2.4.1. Apartenenţa la echipă
  16. 2.4.2. Claritatea sarcinii
  17. 2.4.3. Implicarea membrilor echipei
  18. 2.4.4. Practici de muncă eficace
  19. Capitolul III
  20. Studiu de caz. Munca în echipa, element generator de perfomanţe în organizaţii ,la Sc.AtlasTelecom.Srl
  21. 3.1. Despre Atlas Telecom Network / Atlas Group of Companie
  22. 3.2. Studiul de caz

Extras din proiect

Capitolul I

1.1. Evolutia si Definirea conceptului de Resurse Umane

Succesul unei organizatii, gradul de competitivitate al acesteia, pornesc de la premisa ca oamenii sunt bunul cel mai de pret al organizatiei.

Resuresele umane sunt unice in ceea e priveste potenitialul lor de crestere si dezvoltare, in capacitatea lor de a-si invinge propriile limite.

Termenul de resurse umane isi are originea in politica economica si economie, unde a fost utilizata denumirea de munca- unul din cei patru factori de productie.

Cea mai veche utilizare a termenului in corporatii si intreprinderi se refera la indivizii dintr-o firma sau agentie, precum si la sectorul dintr-o organizatie care se ocupa cu anagajarea, concedierea, formarea precum si alte probleme de personal, la care de obicei se face referire prin managementul resurselor umane.

Importanta fiintei umane in conducerea cu succes a unei afaceri e cea care face din managementul resurselor umane, un set de competente, deprinderi si atitudini esentiale pentru toti managerii. Acest set e legat direct de valorile supreme ale organizatiei.

Aceasta responsabilitate nu e doar legata de a furniza slujbe oamenilor, de a-i indruma cum sa lucreze si de a le inregistra performantele, desi managerii trebuie sa faca acest lucru. Pe langa toate acestea, e o investitie: a da oamenilor puterea pentru ca ei sa actioneze eficient si eficace.

In acest sens, Jack Weck, de la firma General Electic, spunea ca pentru a reusi in lumea afacerilor in anii 90, trebuie sa te gandesti tot timpul cum poti face fiecare persoana mai folositoare, mai valoroasa. Investitia in oameni s-a dovedit a fi calea cea mai sigura de a garanta supravietuirea unei organizatii, sau de a asigura competitivitatea si viitorul acesteia.

Consultantii si managerii sustin ca oamenii constituie “bunul cel mai de pret” al unei organizatii. Astfel, in functie de scopul urmarit, managementul general s-a divizat intr-o multitudine de domenii specializate, in randul carora se inscrie si managementul resurselor umane.

Succesul unei organizatii e determinat si de calitatea resurselor umane, de procedurile prin care se face atragerea si mentinerea celor mai stralucite talente, care sa realizeze cele mai dificile sarcini cu acelasi entuziasm cu car le realizeaza pe cele usoare.

Primele mentiuni ce fac trimitere la importanta Resurselor Umane le avem de la utopistul specialist R. Owen (1820-1850). Interesul pentru Managementul Resurselor Umane a aparut la confluenta cu dezvoltarea psihologiei, sociologiei, stiintelor juridice, cercetarilor operationale, statisticii etc.

Fondatorii disciplinei sunt personalitati cu rezonanta in pionieratul managementului, sociologiei, psihologiei. Astfel, Fr. Taylor (1915), a fost preocupat de bunastarea angajatilor ce depinde de indeplinirea viguroasa a sarcinilor specifice, Elton Mayo (1931), fondator al scolii relatiilor umane.

In 1936, H. Maslow, a devenit cunoscut pentru studiul nevoilor umane pe care le ierarhizeaza conform “piramidei trebuintelor”sau “scarii lui Maslow”, iar Peter Drucker (1955), pune accentul pe necesitatea unui “Creative Leadership”. Mc Gregor, in anii’60, s-a preocupat de pregatirea managerilor ca pentru lupta (fivefighters). Tot acum apare si se dezvolta miscarea “Behavioral Science Movement”, care a cunoscut 3 etape: 1915-1965, 1965-1985, 1985-2000. lv541l9134hvvj

La finele anilor ’60 apare si se cristalizeaza conceptul de “Managementul personalului”, care e un rezultat al diferitelor abordari, cum ar fi “Welfare & Services”, “training” si negocierea cu sindicatele “Trade Union Barganing”.

Al doilea val e cuprins intre 1965-1985, iar abordarile se centreaza in jurul a doi poli: unul “hard”, adica tot ceea ce e palpabil, “Manpower planning”, iar altul “soft”, accentul e pus pe elementele subtile, intangibile, abordari conceptuale caracterizate in “noua abordare a personalului”.

Perioada 1985-2000 se concentreaza pe dezvoltarea conceptelor scolii culturale, reprezentata de A. Athos, R Pascale, preocupati de descifrarea “The Art of Japanesse Management”. Un grup de cercetatori din scoala McKinsey a determinat factorii ce influenteaza managementul organizatiei, concretizati in teoria celor “7 S”: strategie, structura, sistem valori supreme, stil, deprinderi, staff. Dezvoltarea teoriei “7 S” asigura o abordare noua asupra elementelor constitutive ale organizatiei: cei trei hard (structura, sistem, strategie) si cei 4 soft (setul de valori supreme, stilul, personalul, deprinderile).

Arta de a realiza cea mai adecvata potrivire e mixtul dintre hard si soft, tangibil si intangibil devine un scop al organizatiilor ce doresc sa realizeze excelenta in domeniul de activitate ales.

In ceea ce priveste a treia etapa, aceasta are deja conturata o acceptiune la care ne raliem, “Managementul culturii si al transformarii, cizelarii resurselor umane”. Cei trei piloni de sustinere, in acceptiunea lui Braham, sunt:

- Planificarea Resurselor Umane, ce-si propune stabilirea unui plan si a tintelor ce trebuiesc atinse;

- Managementul Resurselor Umane, atingerea obiectivelor intr-o politica de personal;

- Dezvoltarea Resurselor Umane.

Practica demonstreaza ca in orice organizatie de succes, resursele umane reprezinta nucleul in jurul carora graviteaza toate celelalte resurse(

materiale, financiare, informationale), iar problemele privind recrutarea, selectia, instruirea, perfectionarea, evaluarea, recompensarea si motivarea au devenit principalele directii de cercetare a Managementului Resurselor Umane a oricarei organizatii.

1.2.Managementul Resurselor Umane ca si concept

In functie de obiectivele urmarite, granitele Managementului Resurselor Umane pot fi mai largi sau mai restranse, cuprinzand sau lasand in afara analizei anumite aspecte sau elemente ce compun natura specifica a Managementului Resurselor Umane.

Importanta acestuia a crescut pe parcursul unui proces mai dificil, in care a aparut necesitatea evaluarii ansamblului de activitati ale organizatiei si a mecanismului desfasurarii acestora, precum si gasirii modalitatilor de investigare care sa ramana operante chiar in conditiile cresterii apreciabile a complexitatii, diversitatii si dimensiunilor organizatiilor. Toate organizatiile implica oameni, acestea trebuie sa le castige serviciile, sa le dezvolte aptitudinile, sa-i motiveze pentru nivelele inalte de dezvoltare si sa se asigure ca vor continua sa-si mentina atasamentul fata de organizatie.

Astfel, un numar tot mai mare de organizatii sunt preocupate de calitatea totala a activitatilor, pentru ca nu numai calitatea serviciilor si produselor conteaza, ci si calitatea oamenilor pe care ii are o organizatie.

Preview document

Munca în echipă, element generator de perfomante în organizații - studiu de caz - Atlas Telecom Network - Pagina 1
Munca în echipă, element generator de perfomante în organizații - studiu de caz - Atlas Telecom Network - Pagina 2
Munca în echipă, element generator de perfomante în organizații - studiu de caz - Atlas Telecom Network - Pagina 3
Munca în echipă, element generator de perfomante în organizații - studiu de caz - Atlas Telecom Network - Pagina 4
Munca în echipă, element generator de perfomante în organizații - studiu de caz - Atlas Telecom Network - Pagina 5
Munca în echipă, element generator de perfomante în organizații - studiu de caz - Atlas Telecom Network - Pagina 6
Munca în echipă, element generator de perfomante în organizații - studiu de caz - Atlas Telecom Network - Pagina 7
Munca în echipă, element generator de perfomante în organizații - studiu de caz - Atlas Telecom Network - Pagina 8
Munca în echipă, element generator de perfomante în organizații - studiu de caz - Atlas Telecom Network - Pagina 9
Munca în echipă, element generator de perfomante în organizații - studiu de caz - Atlas Telecom Network - Pagina 10
Munca în echipă, element generator de perfomante în organizații - studiu de caz - Atlas Telecom Network - Pagina 11
Munca în echipă, element generator de perfomante în organizații - studiu de caz - Atlas Telecom Network - Pagina 12
Munca în echipă, element generator de perfomante în organizații - studiu de caz - Atlas Telecom Network - Pagina 13
Munca în echipă, element generator de perfomante în organizații - studiu de caz - Atlas Telecom Network - Pagina 14
Munca în echipă, element generator de perfomante în organizații - studiu de caz - Atlas Telecom Network - Pagina 15
Munca în echipă, element generator de perfomante în organizații - studiu de caz - Atlas Telecom Network - Pagina 16
Munca în echipă, element generator de perfomante în organizații - studiu de caz - Atlas Telecom Network - Pagina 17
Munca în echipă, element generator de perfomante în organizații - studiu de caz - Atlas Telecom Network - Pagina 18
Munca în echipă, element generator de perfomante în organizații - studiu de caz - Atlas Telecom Network - Pagina 19
Munca în echipă, element generator de perfomante în organizații - studiu de caz - Atlas Telecom Network - Pagina 20
Munca în echipă, element generator de perfomante în organizații - studiu de caz - Atlas Telecom Network - Pagina 21
Munca în echipă, element generator de perfomante în organizații - studiu de caz - Atlas Telecom Network - Pagina 22
Munca în echipă, element generator de perfomante în organizații - studiu de caz - Atlas Telecom Network - Pagina 23
Munca în echipă, element generator de perfomante în organizații - studiu de caz - Atlas Telecom Network - Pagina 24
Munca în echipă, element generator de perfomante în organizații - studiu de caz - Atlas Telecom Network - Pagina 25
Munca în echipă, element generator de perfomante în organizații - studiu de caz - Atlas Telecom Network - Pagina 26
Munca în echipă, element generator de perfomante în organizații - studiu de caz - Atlas Telecom Network - Pagina 27
Munca în echipă, element generator de perfomante în organizații - studiu de caz - Atlas Telecom Network - Pagina 28
Munca în echipă, element generator de perfomante în organizații - studiu de caz - Atlas Telecom Network - Pagina 29
Munca în echipă, element generator de perfomante în organizații - studiu de caz - Atlas Telecom Network - Pagina 30
Munca în echipă, element generator de perfomante în organizații - studiu de caz - Atlas Telecom Network - Pagina 31
Munca în echipă, element generator de perfomante în organizații - studiu de caz - Atlas Telecom Network - Pagina 32
Munca în echipă, element generator de perfomante în organizații - studiu de caz - Atlas Telecom Network - Pagina 33
Munca în echipă, element generator de perfomante în organizații - studiu de caz - Atlas Telecom Network - Pagina 34
Munca în echipă, element generator de perfomante în organizații - studiu de caz - Atlas Telecom Network - Pagina 35
Munca în echipă, element generator de perfomante în organizații - studiu de caz - Atlas Telecom Network - Pagina 36
Munca în echipă, element generator de perfomante în organizații - studiu de caz - Atlas Telecom Network - Pagina 37
Munca în echipă, element generator de perfomante în organizații - studiu de caz - Atlas Telecom Network - Pagina 38

Conținut arhivă zip

  • Munca in Echipa, Element Generator de Perfomante in Organizatii - Studiu de Caz - Atlas Telecom Network.doc

Alții au mai descărcat și

Importanța creării unei echipe de succes

Tema aleasă prezintă o importanţă deosebită în domeniul managementului deoarece prezintă etapele necesare în modul de constituire şi în motivarea...

Managementul performanței din perspectiva resurselor umane. studiu de caz Palatul Copiilor Timișoara și cluburile copiilor din Județul Timiș

În prezent, în orice organizaţie, resursa umană reprezintă una din cele mai importante investiţii, ale cărei rezultate devin din ce în ce mai...

Echipa Proiectului - Constituire și Motivare

INTRODUCERE Am ales tema de licența “Echipa proiectului – constituire şi motivare” deoarece doresc să urmez în viitorul apropiat o carieră în...

Managementul muncii în echipă - studiu de caz la Scoala Gimnazială Iorgu Iordan din Tecuci

1.1. Echipa - celula de bază a organizaţiei Celula unei organizaţii o reprezintă echipa, nu individul. Nu întâmplător Likert (1961) a imaginat o...

Performanța și Munca în Echipă

INTRODUCERE Aceasta lucrare are ca scop formarea unor echipe performante, care se caracterizeazâ printr-o coeziune ridicatâ, performanţă,...

Dinamica de Grup și Munca în Echipă

Introducere în dinamica de grup şi munca în echipă De ce dinamică? Termenul de „dinamică” vine de la cuvântul grecesc care înseamnă „forţă”....

Rolul Echipelor în Creșterea Performanței Organizaționale

Introducere În literatura de specialitate, unul dintre cele mai discutate subiecte îl constituie managementul lucrului în echipă. Fenomenul a luat...

Lucrul în echipă - eficiența unei echipe unite

Când vorbim despre organizaţie,vorbim despre echipa. Nici companiile, nici managerii, nu mai prefera sau încurajează lucrul individual. Oriunde...

Ai nevoie de altceva?