Biblioteca

Negocierea Afacerilor

Proiect / Management
Informatii Proiect:
Numar de pagini: 39
Marime arhiva: 54.94Kb
Contine fisiere: doc
Numar de fisiere: 1
Tip document: Proiect
Domeniu: Management
Nota pe site: 8 Negocierea Afacerilor, 8 out of 10 based on 1 rating
Valoare:
Ce sunt punctele? Ce sunt punctele?

Punctele reprezinta moneda de schimb a site-lui.

Ai nevoie de ele ca sa downloadezi documente si le poti primi incarcand documente pe site.

Daca nu vrei sau nu poti face asta, punctele se pot cumpara foarte usor prin SMS, Card sau PayPal.

Click pentru mai multe detalii.

Fisiere in arhiva: (1)

 • Negocierea Afacerilor.doc

Din cuprins:
Capitolul I. Conceptul de negociere. 3
Capitolul II. Tipologia negocierilor si formele acestora. 6
Capitolul III. Negocierea afacerilor. 9
III.1. Conceptul de negociere a afacerilor. 9
III.2. Principalele caracteristici ale negocierilor. 9
III.3. Necesitatea negocierii afacerilor. 11
Capitolul IV. Etapele procesului de negociere a unei afaceri. 12
Capitolul V. Echipa de negociere. Pregatirea si planificarea negocierilor. 16
V.1. Echipa de negociere. 16
V.2. Desfasurarea tratativelor. 16
V.3. Finalizarea negocierilor. 18
Capitolul VI. Cultura – stil de negociere. 20
1. Stilul de negociere american.20
2. Stilul de negociere japonez. 21
3. Stilul de negociere britanic. .23
4. Stilul de negociere german. .23
5. Stilul de negociere nord-european. .24
6. Stilul de negociere francez . .24
7. Stilul de negociere rus. .25
8. Stilul de negociere chinez. .26
9. Stilul de negociere al tarilor islamice. .27
10. Stilul de negociere brazilian. .28
11. Stilul de negociere indian. .29
Capitolul VII. Studiu de caz. .30
Negocierea contractului de privatizare al companiei Petrom. .30
Concluzii. .38
Bibliografie. 39

Extras din document:

Capitolul I. Conceptul de negociere
Complexitatea vietii social-economice si politice contemporane, diversitatea relatiilor si activitatilor de toate felurile pe care le deruleaza oamenii fac ca negocierea sa se impuna drept unul din cele mai pretioase atribute ale vietii cotidiene. In acest context, negocierile sunt chemate sa raspunda problemelor complexe ce deriva din nevoia obiectiva a dezvoltarii continue a relatiilor interumane în general, a celor diplomatice, economice, in special. Ele servesc, intr-o mare masura, eforturilor de diversificare a directiilor si domeniilor afacerilor, avand rolul de a da raspunsuri la problemele complexe pe care acestea le presupun.
Negocierea este omniprezenta in existenta sociala, manifestandu-se in relatiile dintre state, in viata organizatiilor si a companiilor, dar si in viata personala a indivizilor. In special in ultimele trei decenii, cercetatorii au devenit extrem de preocupati de acest subiect, abordandu-l din diverse puncte de vedere ca urmare a complexitatii si diversitatii sale. In acelasi timp, alti autori remarca faptul ca negocierea a existat dintotdeauna, fiind la fel de veche ca si omenirea, trezind mirarea ca un asemenea subiect nu a fost abordat de cercetatori cu mult inainte.
Negocierea inseamna comunicare intre parti, este o forma principala de comunicare în relatiile interumane şi presupune transferul reciproc de informatii (mesaje) prin intermediul limbajului.
Marea diversitate a directiilor si domeniilor în care poate fi folosita negocierea duce la dificultati în a defini acest fenomen. Se remarca multe deosebiri in definirea conceptului de negociere, in functie de pozitia de pe care acestea sunt abordate. In cele mai multe cazuri, negocierea este privita drept forma de comunicare al carui scop consta in rezolvarea unor probleme cu caracter civil, in general si comercial, in special. Este sensul restrans al notiunii de negociere, cel mai des utilizat.
In sens larg, prin negociere se intelege actiunea de a purta discutii, in vederea ajungerii la o intelegere. „Dictionarul Explicativ al Limbii Romane” priveste negocierea drept „o actiune, prin care se trateaza cu cineva incheierea unei conventii economice, politice, culturale etc.” sau „o actiune de intermediere, de mijlocire a unei afaceri”. Alte definitii includ in conceptul de negociere „orice forma de intalniri, discutii, consultatii sau alte legaturi directe sau indirecte”.
Fenomen complex, negocierea a facut posibila existenta a numeroase interpretari si moduri de a o defini. Cele mai simple o definesc ca „a discuta, a trata incheierea unei conventii economice, politice, culturale etc.” sau ca „o serie de intrevederi, demersuri intreprinse pentru a ajunge la un acord, pentru a se incheia o tranzactie” .
Termenul, provenit din latina („negotiari”), trimite la ideea de comert, de tranzactie intre parti care au interese distincte sau chiar conflictuale; în general se negociaza pentru a acomoda interese sau a solutiona un conflict.
Circumscriind negocierea in domenii specifice de activitate, definirea acesteia este tot atat de variata.
Astfel, in „Dictionarul de Economie Politica” se defineste notiunea de negociere colectiva, aceasta fiind prezentata in sensul de „tratative multilaterale cu privire la probleme de interes comun” , in timp ce „Dictionarul Diplomatic” defineste un asemenea concept prin prisma importantei negocierii in acest sector de activitate, respectiv „functie centrala a diplomatiei si mijlocul cel mai important si mai eficient de rezolvare pe cale pasnica a diferendelor si conflictelor internationale, independent de natura si amploarea acestora”.
In sens restrans, negocierea diplomatica este definita ca „managementul relatiilor internationale prin negociere” sau „procesul de abordare a unei dispute sau situatii internationale prin mijloace pasnice, altele decat cele juridice sau de arbitraj, cu scopul de a promova sau realiza o anumita intelegere, imbunatatire, aplanare sau reglementare a disputei sau a situatiei dintre partile interesate” . Aceasta este una dintre primele definitii data negocierii privita ca o activitate diplomatica. Negocierea comerciala este un proces organizat, de comunicare intre doi sau mai multi parteneri care isi propun adaptarea progresiva a pozitiilor lor în scopul realizarii unei intelegeri de afaceri reciproc acceptabila, materializata în contractul international privind schimbul de marfuri sau prestatii de servicii, sau efectuarea unor lucrari de investitii, sau privind schimburi valutare etc.


Previzualizare pagini: (39)

  Documente similare:
  Preview document similar
  Etica in Afaceri
  Proiectul contine 15 pagini in format doc cu o marime totala de 105.19 KB.
  Preview document similar
  Munca in Echipa, Element Generator de Perfomante in...
  Proiectul contine 38 pagini in format doc cu o marime totala de 148.73 KB.
  Preview document similar
  Management International
  Cursul contine 117 pagini in format pdf cu o marime totala de 1.08 MB.
  Preview document similar
  Managementul Negocierii in Afacerile Internationale
  Proiectul contine 15 pagini in format doc cu o marime totala de 21.13 KB.
  Preview document similar
  Studiu de Caz - Senegal
  Proiectul contine 20 pagini in format doc cu o marime totala de 387.51 KB.
  Preview document similar
  Procesul de Negociere
  Proiectul contine 23 pagini in format doc cu o marime totala de 32.76 KB.
  Carti recomandate:
  Michael Aguilar, Philippe Lafaix
  Doriti sa va imbunatatiti vanzarile si sa va promovati mai eficient produsele? Acest ghid practic prezinta metode si tehnici originale care va ajuta sa obtineti informatii utile despre si de la clienti, sa raspundeti obiectiilor formulate de interlocutori, sa justificati preturile pe care le practicati. Toate tehnicile au fost testate de autori... citeste tot
  Dominique Mouton, Gauderique Paris
  Merchandisingul este un domeniu extrem de important astazi, cand spatiul de vanzare a devenit si spatiu pentru promovarea marcilor si a produselor. Volumul propune metode si solutii practice pentru organizarea de la A la Z a unui punct de vanzare sau a unui raion, elaborarea dosarelor de merchandising, optimizarea spatiului si imbunatatirea... citeste tot
  Viorica Aura Paus
  Pentru orice organizatie, cea mai importanta resursa o reprezinta oamenii, iar toate elementele necesare functionarii sale se bazeaza pe comunicare. Iata o noua abordare a managementului resurselor umane pe care o propune Viorica Paus, din perspectiva comunicarii, pornind de la premisa ca din randul practicienilor in domeniu trebuie sa faca... citeste tot