Nestle

Proiect
9/10 (2 voturi)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 25 în total
Cuvinte : 10948
Mărime: 52.40KB (arhivat)
Publicat de: Marin Maxim
Puncte necesare: 7

Cuprins

  1. Prezentarea companiei producatoare Nestle 2
  2. Istoricul Nestle 2
  3. 1.Descrierea organizatiei :domeniul de activitate,dimensiune,
  4. misiune,obiective,valori,structura 3
  5. Povestea Nestle 3
  6. Filosofia companiei 4
  7. De la o companie de produse la o companie de nutritie,
  8. sanatate si bunastare 5
  9. Structura grupului Nestle 5
  10. Pasi parcursi in procesul de vanzare 5
  11. Conceptul de marca 12
  12. Conceptul de imagine de marca 13
  13. Brand-urile Nestle 13
  14. Principiile in afaceri 14
  15. Mmmplace,cu Nestle Ice-Cream si Publicis Romania 14
  16. 2.Identificarea si definirea problemei 15
  17. 3.Cauzele/Oportunitatile care au condus la problema 15
  18. 4.Formularea obiectivelor ce vor fi atinse prin SMART 15
  19. Consumer Services 16
  20. Responsabilitatea sociala 16
  21. Politica de mediu 16
  22. Paradoxul procesului de vanzare 18
  23. In primul trimestru al anului 2007 19
  24. Nestle a inregistrat vanzari de 15,2 mld euro 20
  25. Nestle Romania-Industria alimentara 20
  26. O zi buna pentru Joe si Leo Burnett 21
  27. Paul Nuber,director general Nestle Romania:HoReCa este
  28. un segment bun pentru crestere 22
  29. Bibliografie 25

Extras din proiect

Prezentarea companiei producatoare – Nestlé

Compania Nestlé, cu sediul central in Vevey, Elvetia, a fost fondata in anul 1866 de catre Henry Nestlé si este astazi cea mai mare companie producatoare de bauturi si produse alimentare. Vanzarile, la sfarsitul anului 2004 de 87 de miliarde de franci elvetieni, cu un profit net de 6,7 miliarde de franci elvetieni. Compania are 247.000 de angajati si isi desfasoara activitatea in aproape toate tarile din lume.

Strategia companiei se ghideaza dupa cateva principii fundamentale. Produsele Nestlé existente se dezvolta permanent prin inovatie si renovare, in timp ce se pastreaza un echilibru in activitatile companiei la nivel international si in ceea ce priveste liniile de produse. Potentialul pe termen lung nu este niciodata sacrificat in favoarea performantei de scurta durata. Prioritatea companiei este sa lanseze cele mai bune si mai relevante produse pentru consumatori, de oriunde ar fi acestia, oricare ar fi nevoile lor, de-a lungul intregii lor vieti.

Istoricul Nestlé

1866-1905. In 1866, Henry Nestlé, un farmacist, a inventat o formula de hrana pentru bebelusii care nu puteau sa fie alaptati. Primul sau succes a fost un copil prematur care nu putea tolera laptele mamei sale si nici un alt subtitut obisnuit. Valoarea produselor sale a fost recunoscuta dupa ce formula sa a salvat viata copilului si, in curand, Farine Lactée Henri Nestlé se vindea in aproape toata Europa.

1905-1918. In 1905, Nestlé fuzioneaza cu compania anglo-elvetiana Condensed Milk Company. La inceputul anilor 1900, compania avea fabrici in Statele Unite, Marea Britanie, germania si Spania. Al Doilea Razboi Mondial a generat, din patea guvernului, o noua cerere de produse lactate. La sfarsitul razboiului, se dublase.

1918-1938. Nestlé a resimtit efectele razboiului imediat. Profiturile au scazut de la 20 de milioane de dolari in 1938, la 6 milioane de dolari in 1939. Fabricile s-au stabilit in tarile in curs de dezvoltare, in special in America Latina. In mod ironic, razboiul a ajutat prin introducerea celui mai nou produs al companiei, Nescafe, care a fost o bautura “de serie” a militarilor americani. Productia si vanzarile Nestlé au crescut, astfel in conditiile economice din timpul razboiului.

1944-1975. Sfarsitul celui de-al doilea Razboi Mondial a fost inceputul unei faze dinamice pentru Nestlé. Cresterea s-a accelerat si au fost achizitionate alte companii. In 1947, a avut loc fuziunea cu condimentele si supele Maggi. Au urmat: Cross & Blackwell in 1950, Findus in 1963, Libby’s in 1971 si Stouffer’s in 1973. Diversificarea s-a produs o data cu preluarea de actiuni de la L’Oreal in 1974.

1975-1981. Cresterea Nestlé in tarile in dezvoltare a compensat partial incetinirea dezvoltarii pe pietele traditionale. Compania si-a asumat un al doilea risc in afara industriei alimentare prin achizitia Alcon Laboratories Inc.

1981-1996. In 1984, Nestlé s-a lansat intr-o noua runda de achizitii, cea mai importanta fiind gigantul alimentar american Carnation.

1996+. Prima jumatate a anilor ’90 s-a demonstrat favorabila pentru Nestlé : barierele comerciale au fost desfiintate si pietele mondiale s-au dezvoltat mai mult sau mai putin ca zone de schimb integrate.

Din 1996, au fost achizitionate: San Pellegrino (1997), Spillers Petfoods (1998), Joe (2000) si Ralston Purina (2002). S-au facut doua achizitii importante in America de Nord, ambele in 2002: in iulie afacerea americana cu inghetata a Nestlé a fuzionat cu Dreyer’s, iar in august, a cumparat Chef America, Inc. cu 2,6 miliarde de dolari.

1. Descrierea organizaţiei: domeniul de activitate, dimensiune, misiune, obiective,

valori, structură

Compania elveţiană Nestle a fost înfiinţată în 1866 şi este liderul mondial al industriei alimentare. În prezent are 253.000 de angajaţi şi 511 unităţi operaţionale în aproape fiecare ţară a lumii.

Compania îşi propune să devină lider in domeniul alimentaţiei, băuturilor, nutriţiei, sănătăţii şi bunăstării, printr-un proces continuu de cercetare şi dezvoltare.

În România, Nestle este prezentă din anul 1995. Compania deţine o fabrică la Timişoara şi are peste 650 de angajaţi.

Povestea Nestlé România

Activitatea Nestlé în România a început în Bucureşti, în iulie 1995, cu un birou de reprezentanţă care avea 6 angajaţi (“Société pour l’Exportation des Produits Nestlé SA”) şi se ocupa cu importul de cafea, cereale pentru mic dejun, hrană pentru nou născuţi, supe şi cuburi instant.

În anul 2000 Nestlé a achiziţionat JOE IBC, producătorul local de napolitane, lider de piaţă cu marca JOE.

Nestlé Romania a continuat să producă napolitane marca JOE, iar de-a lungul anilor, producţia a devenit tot mai complexă. În prezent, fabrica dispune de 3 linii de producţie napolitane şi şi-a diversificat activitatea achiziţionând echipamente necesare procesului de ambalare cafea.

Datorită calităţii produselor, s-au dezvoltat şi relaţiile comerciale externe – în prezent, produsele fabricate la Timişoara se exportă în peste 10 ţări.

Distribuţia produselor Nestlé a evoluat în ritm accelerat. Pornind de la un singur distribuitor naţional cu care se lucra în 2003, în 2004 a început procesul de distribuţie directă către clienţi internaţionali, în timp ce piaţa tradiţională a fost acoperită printr-un sistem de parteneri de distribuţie regionali.

În prezent, Nestlé România colaborează cu 12 clienţi internaţionali şi 12 parteneri de distribuţie regionali.

Vânzările înregistrate de Nestlé România au crescut în perioada 2003 – 2007 cu aproximativ 300%. Un factor de succes în atingerea acestui nivel, l-a constituit instruirea pe plan local şi internaţional a angajaţilor din departamentul vânzări. Nestlé s-a implicat activ şi în pregătirea forţei de vânzare a partenerilor de distribuţie.

Astfel, compania Nestlé şi-a implementat cu succes şi în România principiile sale operaţionale:

Produse alimentare de cea mai înaltă calitate oferite consumatorilor români;

- Folosirea celei mai performante tehnologii şi a cunoştinţelor acumulate în producţia de produse alimentare;

- Promovarea furnizorilor locali de materii prime;

- Respectarea celor mai înalte standarde de calitate;

- Folosirea cercetării, tehnologiei, calităţii şi igienei generale în procesarea alimentelor.

În prezent, portofoliul Nestlé România este format dintr-o gamă largă şi diversificată de produse. Dintre acestea, napolitanele JOE, specialităţile NESCAFÉ 3în1, NESCAFÉ 2în1 şi muştarul Maggi sunt produse în România.

Distribuţia produselor se face atât în magazine, cât şi în reţeaua HORECA şi VENDING. În anul 2006, Grupul Nestlé a achiziţionat la nivel regional compania grecească Delta Ice Cream. În România, acesta a devenit Nestlé Ice Cream România, produsele realizându-se în unitatea de producţie de lângă Bucureşti.

Preview document

Nestle - Pagina 1
Nestle - Pagina 2
Nestle - Pagina 3
Nestle - Pagina 4
Nestle - Pagina 5
Nestle - Pagina 6
Nestle - Pagina 7
Nestle - Pagina 8
Nestle - Pagina 9
Nestle - Pagina 10
Nestle - Pagina 11
Nestle - Pagina 12
Nestle - Pagina 13
Nestle - Pagina 14
Nestle - Pagina 15
Nestle - Pagina 16
Nestle - Pagina 17
Nestle - Pagina 18
Nestle - Pagina 19
Nestle - Pagina 20
Nestle - Pagina 21
Nestle - Pagina 22
Nestle - Pagina 23
Nestle - Pagina 24
Nestle - Pagina 25

Conținut arhivă zip

Alții au mai descărcat și

Nestle - management și politică de resurse umane

I. PREZENTARE GENERALA NESTLE Compania elveţiană Nestlé, liderul mondial al industriei alimentare, a fost fondată în anul 1866 de către Henri...

Aspecte practice privind auditul calității

3.4. Metodologia auditului sistemelor calitatii Standardul international ISO 10011 stabileste principiile, criteriile, practicile de baza si...

Mediul și firma

Mediul extern al firmei poate fi impartit in doua mari segmente: - mediul general sau mega-mediul - mediul specific(mediul sarcina);...

Analiza unei situații manageriale - Nestle

ANALIZA UNEI PROBLEME MANAGERIALE 1. Descrierea organizatiei: domeniul de activitate, dimensiune, misiune, obiective, valori, structura Compania...

Sicomed - History and Development

WHO and HOW MADE IT POSSIBLE? In order to get where Sicomed has got one has to be very talented, very intelligent an also very patient. The...

Te-ar putea interesa și

Lansarea batonului cu ciocolată și fructe exotice Jungle de către firma Nestle

1. Scopul programului Scopul programului este lansarea pe piata romaneasca a batonului cu ciocolata, mango si kiwi numit Jungle. Firma Nestle iti...

Managementul Carierelor la Nestle

INTRODUCERE Managementul resurselor umane consta în ansamblul activităţilor orientate către asigurarea, dezvoltarea, motivarea şi menţinerea...

Nestle - management și politică de resurse umane

I. PREZENTARE GENERALA NESTLE Compania elveţiană Nestlé, liderul mondial al industriei alimentare, a fost fondată în anul 1866 de către Henri...

Studiu de Caz Compania Nestle

I. Prezentarea companiei 1.Istoria Grupului Nestlé În noul mileniu, Nestlé este liderul incontestabil în industria produselor alimentare, cu 511...

Management Strategic - Nestle

I . PREZENTAREA ORGANIZAŢIEI I.1. Prezentarea organizaţiei Compania elveţiană Nestlé, liderul mondial al industriei alimentare, a fost fondată în...

Mixul de marketing al companiei Nestle studiu de caz comparativ pentru țările România, Pakistan, Italia și Japonia

Istoria Nestlé In anii 1860, productia de mancare era o activitate la scara mica. Dar pe masura ce conditiile de trai au inceput sa se schimbe...

Cercetare de Marketing la Nestle

1.PREZENTAREA PIETEI SI A MARCII NESTLE Compania Nestlé este prezentă în România din anul 1995, de atunci investind permanent în piaţa românească...

Sisteme de distribuție și logistică la Nestle România SRL

Introducere În lucrarea de față este prezentată activitatea economică și logistică a firmei Nestlé România SRL. În vederea realizării proiectului...

Ai nevoie de altceva?