Pizza Dream - Plan de Afaceri

Proiect
7.2/10 (6 voturi)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 11 în total
Cuvinte : 931
Mărime: 15.35KB (arhivat)
Publicat de: Maricica Ganea
Puncte necesare: 3
Facultatea de Administratie Publica, "Atheneum", anul 3

Cuprins

  1. SUMAR 3
  2. ÎNTREPRINDEREA 5
  3. PRODUSELE ŞI SERVICIILE 5
  4. PIAŢA ŞI STRATEGIA VÂNZĂRILOR 6
  5. CONCURENŢA 7
  6. AMPLASAMENTUL ÎNTREPRINDERII 8
  7. PRODUCEREA 9
  8. MANAGEMENTUL ŞI PERSONALUL 10
  9. PLANUL FINANCIAR 10

Extras din proiect

Întreprinderea "PlZZA-DREAM" SRL cu un capital social de $1149 a fost înfiintata la 25.01.2002 si este înregistrata la Registrul Comertului sub numarul 12254.

Întreprinderea este o societate cu raspundere limitata si face parte din categoria întreprinderilor mici. Întreprinderea este proprietatea a 3 membri asociati.

Scopul întreprinderii este satisfacerea necesitatilor populatiei orasului cu produse alimentare (pizza) si prestarea de servicii prin activitatea de antreprenoriat pentru realizarea intereselor sociale si economice ale membrilor asociati pe baza beneficiului obtinut.

Pentru realizarea scopurilor propuse întreprinderea va practica urmatoarele tipuri de activitati:

- producerea si realizarea la comanda a pizzei italiene originale;

- livrarea pizzei la domiciliu.

Pretul pizzei, precum si pretul livrarii va fi acceptabil.

PRODUSELE SI SERVICIILE

Produsul care va fi fabricat de societate si anume pizza italiana originala va satisface cele mai rafinate gusturi ale celor mai alintati gurmanzi. Produsul firmei noastre este orientat spre satisfacerea nevoilor de zi de zi.

Pizza propusa de firma va avea gusturi diferite si specifice. Acest gust se va datora condimentelor proaspete si neobisnuite, de obicei neutilizate de alti producatori de pizza, din cauza ca pizza se fabrica dupa o reteta unica italiana. Denumirea pizzei va fi la fel diferita, aceasta depinzând de materia prima si condimentele folosite la fabricarea produsului finit.

Vor exista urmatoarele denumiri italiene originale:

Pizza R Tropicana - cu ananas si ciuperci;

Pizza R Salami - cu salam proaspat si oua batute;

Pizza R Vegetariana - cu ciuperci, ceapa si piper verde;

Pizza R Peste - cu peste, usturoi si cascaval;

Pizza R Tomato - cu sos din rosii proaspete, cascaval si masline.

Se preconizeaza a se produce pizza de diferite marimi si, respectiv, de diferite greutati. Pe viitor se propune producerea pizzei cu greutate si marime speciala, comandata de client.

Dimensiunile si greutatile pizzei propuse de societatea noastra sunt urmatoarele:

Pizza normala, având un diametru de circa 15 cm si o greutate de 280g.

Pizza mare cu diametrul de 20 cm si o greutate de 350g.

Pizza cu marimi si greutati speciale, la dorinta clientului.

Produsul original al firmei va satisface gusturile fiecarei persoane, gratie posibilitatilor pe care le oferim clientilor. Viitorii clienti ai firmei vor putea comanda pizza continând diferite produse si condimente specifice.

Întreprinderea preconizeaza sa foloseasca un ambalajul original, în care va fi livrata pizza. Acesta va consta din foaie de carton presat, având imprimate pe fata emblema întreprinderii si date ce caracterizeaza întreprinderea, adresa juridica, numerele de telefon.

De asemenea întreprinderea va primi comenzi de livrare a pizzei la consumator pentru zile de nastere, sarbatori si alte ocazii speciale.

PIATA SI STRATEGIA DE VÂNZARE

Produsul fabricat si oferit de firma fiind un produs final, va fi vândut pe piata direct consumatorului si este orientat persoanelor de toate vârstele.

Piata aleasa de întreprindere este o piata în crestere, relativ noua în orasul nostru. Firma este unica firma care presteaza asemenea servicii în raza orasului. În viitorul apropiat, daca veniturile din activitate vor spori, se asteapta deschiderea noilor filiale în alte sectoare ale orasului, precum si în alte orase.

Dat fiind faptul ca în oras nu exista concurenti reali ai întreprinderii, cota pe piata va fi majora (se asteapta la 25-35%, aceasta marindu-se odata cu pozitionarea si pe alte piete).

Pentru pastrarea si largirea pozitiei pe piata întreprinderea va adopta o strategie îndreptata spre:

- ridicarea calitatii produsului;

- largirea sortimentului produsului;

- ridicarea nivelului de deservire post-vânzare;

- stabilirea unii pret convenabil pentru toate paturile sociale.

Clientii potentiali ai întreprinderii sunt persoanele de toate vârstele, începând cu copiii de la 5 ani pâna la oamenii în vârsta. Totusi piata tinta a întreprinderii constituie persoanele vârsta carora este între 15-40 ani.

Pentru ai determina pe clientii sa cumpere produsele fabricate de întreprindere, conducerea va pune accentul, în primul rând, pe calitatea deosebita a serviciilor prestate, pretul convenabil, amabilitatea la îndeplinirea comenzii, noutatea serviciului si produsului. La toate acestea se mai adauga faptul ca produsele vor fi fabricate din materii prime ecologice pure.

Pentru început frecventa sunetelor de comanda a produsului va fi mica, aceasta din urma majorându-se odata cu afirmarea pe piata. De asemenea, frecventa cumpararii se va deosebi de la o perioada a zilei la alta, fiind mai mica în perioada de început a zilei, marindu-se catre sfârsitul zilei.

Produsele firmei vor fi distribuite direct consumatorului, pe baza de comanda. Distribuirea în raza pietei alese va fi efectuata timp de 20-25 minute, produsele fiind livrate în conditii speciale, pastrându-se calitatile specifice.

Odata cu largirea activitatii si pietei de desfacere, se preconizeaza de a desface produsele si prin intermediul unei retele de magazine de firma.

Preturile la produsele livrate vor fi constituite din elementele proprii lor, reiesind din costurile de productie si din alte cheltuieli. Se preconizeaza de a stabili preturile la un nivel mai jos CU 5-8% în zilele de sarbatori etc.

Reclama produselor si serviciilor prestate va fi efectuata prin intermediul retelei mass-media, foi volante, standuri luminoase si pe automobilele care livreaza produsele firmei.

Dupa ce produsele au fost fabricate la comanda clientului, în obligatiile firmei intra livrarea produsului pâna la locul de destinatie. Clientilor care comanda peste un numar stabilit de produse, li se va acorda un mic cadou.

Preview document

Pizza Dream - Plan de Afaceri - Pagina 1
Pizza Dream - Plan de Afaceri - Pagina 2
Pizza Dream - Plan de Afaceri - Pagina 3
Pizza Dream - Plan de Afaceri - Pagina 4
Pizza Dream - Plan de Afaceri - Pagina 5
Pizza Dream - Plan de Afaceri - Pagina 6
Pizza Dream - Plan de Afaceri - Pagina 7
Pizza Dream - Plan de Afaceri - Pagina 8
Pizza Dream - Plan de Afaceri - Pagina 9
Pizza Dream - Plan de Afaceri - Pagina 10
Pizza Dream - Plan de Afaceri - Pagina 11

Conținut arhivă zip

  • Pizza Dream - Plan de Afaceri.doc

Alții au mai descărcat și

Plan de afaceri - Brutăria Andipan

Cap.I. Sinteza planului de afaceri 1.1. Istoricul firmei SC ANDIPAN SRL: S.C.ANDIPAN SRL s-a înfiintat ca si societate comerciala in anul 1999,...

Plan de Afaceri - SC Fish-Prod SRL

A. AFACEREA Date generale ale firmei. 1. Denumirea/Numele firmei. S.C. FISH-PROD S.R.L. 2. Forma juridică. Forma juridică a firmei S.C....

Plan de afaceri - covrigărie

Capitolul 1: Prezentarea generală a ideii de afaceri Ideea de afacere pe care noi o propunem este una obişnuită : deschiderea unei covrigării....

Plan de Afaceri - SC Conpet SA

INTRODUCERE Orice intreprinzator are nevoie de un plan de afaceri eficient. Acesta este documentul cel mai importanta in conducerea unei afaceri...

Plan de Afaceri Dream Travel SRL

Agentia de turism online S.C. Dream Travel S.R.L 1. Sinteza planului de afaceri 1.1 Descrierea succinta a firmei Crearea unei firma pe o piaţă...

Plan de Afacere Petshop

Sinteza afacerii Petshop-ul care se va numi Pets Heaven, va fi condus în parteneriat de către doi asociaţi, xyz şi zyx. Spaţiul de desfăşurare a...

Plan de Afaceri SC Pizza City SRL

INTRODUCERE S.C. "PIZZA CITY" SRL este o firmă a cărei principală afacere se desfăşoară în sectorul servicii, respectiv o pizzarie. Activitatea...

Proiect de practică la Raiffeisen Banca Agricolă

Compensarea multilaterala a platilor interbancare Reprezimta modlitatea de calcul a obligatiilor si creantelor fiecarei societati bancare fata de...

Ai nevoie de altceva?