Plan Afaceri - Sweet Omelet SRL

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 10 în total
Cuvinte : 2378
Mărime: 32.82KB (arhivat)
Publicat de: Dionisie Sandor
Puncte necesare: 8
Plan de afaceri întocmit în scopul evaluării unei noi afaceri privind producerea şi vânzarea de clatite de diferite tipuri

Cuprins

  1. REZUMAT 3
  2. AFACEREA 4
  3. PIAŢA 5
  4. ORGANIZAREA ŞI CONDUCEREA 8
  5. PREVIZIUNI FINANCIARE 9

Extras din proiect

REZUMATUL PLANULUI DE AFACERI

Acest document este întocmit de firma “SWEET OMELET” SRL pentru obţinerea unui credit bancar necesar, în scopul achiziţionarii de materiale, pentru deschiderea unei clătitării care are ca obiect de activitate producerea de clătite de diverse tipuri şi vânzarea acestora în primă fază în spaţiul amenajat atît pentru producerea cât şi pentru comercializarea clătitelor. Tot în acest spaţiu se vor mai comercializa băuturi răcoritoare, cafea naturală şi ceai (cald sau cu gheaţă)

Investiţia necesară este de 30 000 RON din care:

- 10 000 RON vor fi asiguraţi de către asociaţi şi vor fi utilizaţi în principiu pentru amenajarea spaţiului;

- 20 000 RON vor fi asiguraţi prin credit bancar şi vor fi utilizaţi în principiu pentru procurarea materialelor necesare.

Clătitele vor fi produse şi livrate în aşa fel încât să-şi păstreze gustul şi calitatea indiferent de ora la care sunt comandate.

Preţul clatitelor şi al celorlalte produse comercializate va fi mai mic sau egal cu preţurile de pe piaţă, iar calitatea în nici un caz nu va fi mai mică.

Clătităria va fi construită în apropierea unui liceu prin amenajarea unui spaţiu aflat în proprietatea asociaţilor alcătuit dintr-o clădire de 56 m2 (12m2+16m2+28m2) cu ieşire la stradă şi un mic spaţiu exterior aferent clădirii de 80 m2. În următorii anii, în urma reinvestirii profitului se intenţionează deschiderea a încă unei clătitării într-o zonă intens circulată şi distribuirea clătitelor la domiciliu.

Personalul firmei va fi compus la început din director care pentru moment va îndeplini şi funcţiile de vice-director pe realizare şi vice-director pe producţie, 2 bucătari, 1 vânzătoare.

Conform studiilor întreprinse piaţa pe care va activa întreprinderea este o piaţă în creştere, caracterizată printr-o cerere puternică la astfel de produse. Cumpărătorii vor fi în principal elevi pe timpul anului şcolar dar şi din trecători sau cetăţeni din oricare parte a oraşului.

Estimând rezultatele financiare viitoare obţinem un profit anual de cca. 36000 RON, în condiţiile de venituri minime şi cheltuieli maxime, regimul de lucru fiind de 8 ore pe zi, 26 zile pe lună. În perspectivă se prevede extinderea programului la 10 ore pe zi, 30 zile pe lună prin angajarea a încă unui schimb de lucrători.

1. AFACEREA

1.1 Firma

S.C. “SWEET OMELET” SRL cu un capital social de 5 000 RON a fost înfiinţată la 25.10.2005 şi este înmatriculată la Registrul Comerţului cu nr.4565687.

Firma este o societate cu răspundere limitată şi face parte din categoria întreprinderilor mici. Firma este proprietatea a 2 membri asociaţi.

Repartizarea capitalului social

al “SWEET OMELET” SRL între asociaţi

Asociatul Suma, RON Cota, %

2 500 50

2 500 50

Total 5 000 100

În prezent firma are un număr de 3 angajaţi.

1.2 Afacerea propusă şi domeniul de activitate

Scopul întreprinderii este satisfacerea necesităţilor populaţiei mun. Braşov cu produse alimentare (clătite, băuturi răcoritoare, cafea şi ceai) .

În prima etapă ne propunem deschiderea unei clătitării în Braşov , urmând ca în viitor afacerea să se extindă.

Prezentul plan de afaceri se referă la etapa de deschidere a clătităriei.

Afacerea are mari şanse de reuşită deoarece, aşa cum vom demonstra în continuare, cererea acestor produse este mare indiferent de perioada anului, concurenţa este foarte redusă, iar preţurile practicate sunt sub nivelul preţurilor practicate de principalii concurenţi, care oricum sunt situaţi la distanţe destul de mari ca să nu influenţeze vânzările.

1.3 Obiective

Ne propunem ca în primul an de la punere în funcţiune:

- să atragem clienţi pe care să-i motivăm să rămână fideli firmei;

- să încurajăm obţinerea produselor prin comenzi telefonice şi eventual distribuirea acestora la domiciliu;

- să facem cunoscută firma prin toate mijloacele gratuite la care putem avea acces;

- să atingem un grad de utilizare a capacităţii de producţie apropiat de 100%;

- să realizăm un profit brut de 41044,8RON.

Preview document

Plan Afaceri - Sweet Omelet SRL - Pagina 1
Plan Afaceri - Sweet Omelet SRL - Pagina 2
Plan Afaceri - Sweet Omelet SRL - Pagina 3
Plan Afaceri - Sweet Omelet SRL - Pagina 4
Plan Afaceri - Sweet Omelet SRL - Pagina 5
Plan Afaceri - Sweet Omelet SRL - Pagina 6
Plan Afaceri - Sweet Omelet SRL - Pagina 7
Plan Afaceri - Sweet Omelet SRL - Pagina 8
Plan Afaceri - Sweet Omelet SRL - Pagina 9
Plan Afaceri - Sweet Omelet SRL - Pagina 10

Conținut arhivă zip

  • Plan Afaceri - Sweet Omelet SRL.doc

Alții au mai descărcat și

Plan de Afaceri la SC Selena SRL

1. SINTEZA PLANULUI DE AFACERI Acest plan de afaceri s-a elaborat cu scopul principal de a se evalua viabilitatea unei idei de afaceri. Ideea de...

Aspecte practice privind auditul calității

3.4. Metodologia auditului sistemelor calitatii Standardul international ISO 10011 stabileste principiile, criteriile, practicile de baza si...

Mediul și firma

Mediul extern al firmei poate fi impartit in doua mari segmente: - mediul general sau mega-mediul - mediul specific(mediul sarcina);...

Sicomed - History and Development

WHO and HOW MADE IT POSSIBLE? In order to get where Sicomed has got one has to be very talented, very intelligent an also very patient. The...

Ai nevoie de altceva?