Plan de Afaceri - Kid's Mall

Proiect
8/10 (5 voturi)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 33 în total
Cuvinte : 8632
Mărime: 73.18KB (arhivat)
Publicat de: Andreea B.
Puncte necesare: 11
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Banacu Silviu
ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE BUCUREŞTI FACULTATEA MANAGEMENT ECONOMIC

Cuprins

  1. 1. Sinteza planului de afaceri
  2. 2. Elementele de identificare a agentului economic
  3. 3. Prezentarea strategiei sau a ideii de afaceri. Managementul afacerii
  4. 4. Analiza pieţei
  5. 5. Descrierea investiţiilor necesare
  6. 6. Costurile implementării afacerii
  7. 7. Proiecţii financiare

Extras din proiect

1.Sinteza

Acest plan de afaceri are ca scop conturarea posibilităţilor ideii de înfiin-

ţare a unui spaţiu de agrement pentru copii.

“Kid`SMall” reprezintă un nou concept pe piaţa românească, fiind un loc de agrement dedicat copiilor cu vârste între 4 şi 10 ani, unde aceştia se pot juca, fără ca părinţii să aibă grija acestora şi fiind liniştiţi că se află într-un loc sigur şi atractiv.

Copiii din Romania necesită o mai mare atenţie din partea părinţilor şi a instituţiilor. Ei ajung să se maturizeze prea devreme, de aceea trebuie să le oferim cadrul specific unei bune dezvoltări. Această afacere se bazează pe satisfacerea dorinţelor şi necesităţilor copiilor, care sunt din ce în ce mai crescute şi diversificate, şi crearea unui mediu ambiental favorabil dezvoltării şi conturării personalităţii acestora.

Obiectul nostru de activitate îl reprezintă serviciile de agrement pentru copii, la o calitate superioară şi astfel atingerea şi menţinerea poziţiei de lider de piaţă nu doar în ansamblu ci şi pentru fiecare spaţiu deţinut.

DESCRIEREA PRODUSULUI OFERIT

Kid`SMall oferă:

- servicii recreative (spaţii de joacă pe categorii de vârstă, animatori,spectacole şi concursuri)

- servicii de supraveghere copii

- servicii de autoservire automat-băuturi non-alcoolice şi sandwich-uri

Firma noastră are o poziţionare clară, fiind bine definit segmentul de piaţă căruia îi sunt adresate serviciile, făcând din aceasta un avantaj concurenţial. Cele mai mari riscuri provin din posibilitatea intrării pe piaţă a unor reprezentanţi ai unor firme cu acelaşi obiect de activitate, dar şi din partea locurilor de joacă din alte spaţii(mari centre comerciale, spaţii din fast-food-uri etc), deşi diferenţierea afacerii nostre vine din faptul că cei mici găsesc totul aici. În plus vor beneficia de supraveghetori, ceea ce le va permite şi părinţilor să se relaxeze.

Fiind un loc de agrement destinat copiilor, Kid’ Small oferă mai multe tipuri de produse şi servicii, care au caracteristica generală faptul că se adresează segmentului de vârsta 4-10 ani, fiind utile şi preferate pentru copii. Acestea sunt (aşa cum s-a prezentat mai sus):

- Servicii de agrement pentru copii. Aceste servicii sunt punctul de atracţie al acestui loc, ceea ce îl va diferenţia de alte spaţii şi cele ce ne vor crea atuul în faţa concurenţei. Serviciile de agrement includ inclusiv plasma pe care vor rula benzi animate în mod continuu, dar se va pune accentul pe cei 2 clowni profesionişti angajaţi. Aceştia trebuie să ştie să confecţioneze baloane şi să deseneze pe faţă. Li se vor da ustensilele necesare. Vor fi punctul central al conceptului Kid’ Small, de aceea ei vor sta în centrul complexului. Copii se pot bucura de ei, dar pentru baloane şi desene vor necesita să plătească o taxă la casierie, unde vor primi un jeton introdus apoi în cufărul clownilor. Alte servicii constau în spectacole, prezentări de modă, servicii privind jocurile în cele două zone.

- Spaţii de agrement pentru copii. Cele 2 spaţii de agrement se întind fiecare pe 200 mp şi sunt diferenţiate în funcţie de vârsta copiilor. Astfel va exista zona pentru copii cu vârste cuprinse între 4 şi 7 ani cu ţarc, 2 topogane, 2 leagăne, 2 căluşei. Aici vor exista 2 supraveghetori care îi vor plasa pe cei mici şi îi vor ajuta şi îndruma cu orice problemă. Zona pentru copii mai mari, 7-10 ani va cuprinde 4 maşini de jocuri electronice, teren de minigolf şi un minibiliard. În această zonă este necesar un singur supraveghetor, deoarece copii sunt mai mari şi nu necesită decât plasarea în locul de joacă ales, precum şi îndrumare privind regulile jocului. Intrarea în aceste spaţii se va face pe bază de jetoane, achiziţionate la casă la preţurile specificate per oră.

- Autoservire prin reţeaua de tonomate a băuturilor răcoritoare, apă şi sandwich-uri-acestea vor fi produse specifice copiilor-suc natural, apă, sandwich-uri de mici dimensiuni fără adaosuri de sosuri, fără adaosuri de e-uri şi cât mai sănătoase.

DESCRIEREA PIEŢEI ŞI CONCURENŢEI

Piaţa pe care intră firma este cea a serviciilor de agrement pentru copii. În prezent este suficient loc deoarece nu există multe spaţii de acest gen-mai ales cu o gamă completă precum produsul nostru.

Conceptul locului de agrement „Kid’sMall” este unul inovator, deoarece în ansamblul sau nu are concurenţă, cota de piaţă cu care porneşte iniţial este de 100%. Cu toate acestea, luate separat spaţiile au o concurenţă destul de puternică, în sensul că există şi în alte zone locuri de agrement, poate nu cu supraveghetori, ceea ce este un avantaj. Faptul că toate se găsesc într-un singur loc este cel mai important avantaj în faţa oricărui tip de concurenţă. Clownii dau şi ei unicitate locului, deoarece în nici o altă parte pe piaţa românescă nu oferă servicii în mod permanent.

Strategia de marketing

Strategia noastră este una ofensivă, pentru că suntem la început şi dorim

să fim cunoscuţi de potenţialii clienţi şi să îi atragem pe aceştia.

Produsul va fi promovat atât în media-chemarea televiziuni şi radiouri la deschidere, prin pliante şi fly-ere, prin panouri în staţiile de metrou, dar mai ales pe cale orală-promovarea prin intemediul unei mini campanii în grădiniţe şi şcoli primare.

De această campanie se ocupă directorul de marketing care va contacta mijloacele media posibil interesate şi va colabora cu firme care fac pliante şi banere. Deasemenea va angaja un referent marketing care va merge în locurile unde se găsesc cei mici sau părinţii acestora.

La stabilirea preţurilor vom folosi orientarea după costuri care este cea mai elementară metodă de calculare a preţului şi presupune că preţul să acopere integral costurile şi să permită obţinerea unui profit.

Preview document

Plan de Afaceri - Kid's Mall - Pagina 1
Plan de Afaceri - Kid's Mall - Pagina 2
Plan de Afaceri - Kid's Mall - Pagina 3
Plan de Afaceri - Kid's Mall - Pagina 4
Plan de Afaceri - Kid's Mall - Pagina 5
Plan de Afaceri - Kid's Mall - Pagina 6
Plan de Afaceri - Kid's Mall - Pagina 7
Plan de Afaceri - Kid's Mall - Pagina 8
Plan de Afaceri - Kid's Mall - Pagina 9
Plan de Afaceri - Kid's Mall - Pagina 10
Plan de Afaceri - Kid's Mall - Pagina 11
Plan de Afaceri - Kid's Mall - Pagina 12
Plan de Afaceri - Kid's Mall - Pagina 13
Plan de Afaceri - Kid's Mall - Pagina 14
Plan de Afaceri - Kid's Mall - Pagina 15
Plan de Afaceri - Kid's Mall - Pagina 16
Plan de Afaceri - Kid's Mall - Pagina 17
Plan de Afaceri - Kid's Mall - Pagina 18
Plan de Afaceri - Kid's Mall - Pagina 19
Plan de Afaceri - Kid's Mall - Pagina 20
Plan de Afaceri - Kid's Mall - Pagina 21
Plan de Afaceri - Kid's Mall - Pagina 22
Plan de Afaceri - Kid's Mall - Pagina 23
Plan de Afaceri - Kid's Mall - Pagina 24
Plan de Afaceri - Kid's Mall - Pagina 25
Plan de Afaceri - Kid's Mall - Pagina 26
Plan de Afaceri - Kid's Mall - Pagina 27
Plan de Afaceri - Kid's Mall - Pagina 28
Plan de Afaceri - Kid's Mall - Pagina 29
Plan de Afaceri - Kid's Mall - Pagina 30
Plan de Afaceri - Kid's Mall - Pagina 31
Plan de Afaceri - Kid's Mall - Pagina 32
Plan de Afaceri - Kid's Mall - Pagina 33

Conținut arhivă zip

  • Plan de Afaceri - Kid's Mall.doc

Alții au mai descărcat și

Plan de afacere - Grădinița Particulară SC Vuk SRL

I. Introducere Scurtă descriere a modelului de afacere Creşterea eficienţei personalului din România înseamnă timp investit de către angajatul...

Inițierea unei afaceri - SC Cool Park SRL

I. Descrierea generala a afacerii I.1 Descrierea afacerii în care se doreste sa se intre. SC COOL PARK SRL este o societate prestatoare de...

Plan de afaceri - Brutăria Andipan

Cap.I. Sinteza planului de afaceri 1.1. Istoricul firmei SC ANDIPAN SRL: S.C.ANDIPAN SRL s-a înfiintat ca si societate comerciala in anul 1999,...

Plan de afaceri - Mobilă Casă Prod SRL

1.0 Scurtă prezentare a afacerii Societatea comercială Mobilacasa PROD SRL, cu sediul în Suseni, str. Streh nr. 9 şi-a început activitatea în luna...

Fundamentarea Planului de Afaceri Privind Construirea Ceainăriei Lorena

INTRODUCERE “Povestea ceainăriei Lorena începe în martie 2009. Mai exact pe data de 8 a primaverii însorite, ne-am adunat în jurul unui ceainic...

Producerea și Comercializarea Articolelor de Mobilier

1. Descrierea afacerii 1.1. Descrierea ideii de afaceri Înfiinţarea unei societăţi care produce articole de mobilier modern reprezintă o...

Plan de Afaceri pentru Prestarea Serviciilor de Tip Rent A Car în Cadrul Fleet Management

CAPITOLUL I – Prezentarea generală a firmei Fleet Management Services 1.1 Scurt istoric şi obiectul de activitate al firmei Fleet Management...

Planul de Afacere la o Cafenea de 80 Locuri

Introducere. Cafenelele sunt unitati de alimentaţie publica care propun un sortiment larg de bauturi calde,racoritoare,articole de cofetarie si...

Ai nevoie de altceva?