Plan de Afaceri - SC Farmec SA

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 52 în total
Cuvinte : 15617
Mărime: 69.82KB (arhivat)
Publicat de: Carolina Vișan
Puncte necesare: 8
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Plescan Melinda

Cuprins

  1. 1. Prezentare generala S.C. Farmec S.A.
  2. 1.1. Obiectul de activitate a societatii
  3. 1.2. Structura organizatorica
  4. 1.3. Organizarea contabilitatii
  5. 1.4. Analiza situatiei economico-financiara
  6. 1.4.1. Analiza echilibrului financiar
  7. 1.4.2. Analiza activitatii firmei prin prizma altor indicatori economico-financiari
  8. 2. Imobilizarile corporale
  9. 2.1. Conceptul de imobilizari corporale
  10. 2.2. Clasificarea imobilizarilor
  11. 2.3. Evaluarea si reevaluarea imobilizarilor
  12. 3. Organizarea contabilitatii imobilizarilor
  13. 3.1. Contabilitatea imobilizarilor corporale
  14. 3.1.1. Contabilitatea terenurilor
  15. 3.1.2. Contabilitatea constructiilor, instalatiilor tehnice, mijloacelor de transport si mobilier, aparatura birotica etc.
  16. 3.2. Contabilitatea imobilizarilor necorporale
  17. 3.3. Contabilitatea imobilizarilor in curs
  18. 3.3.1. Contabilitatea imobilizarilor necorporale in curs
  19. 3.3.2. Contabilitatea imobilizarilor corporale in curs
  20. 3.4. Contabilitatea imobilizarilor financiare
  21. 4. Contabilitatea deprecierii imobilizarilor
  22. 4.1. Categorii de deprecieri si necesitatea reflectarii lor in contabilitate
  23. 4.2. Contabilitatea amortizarii imobilizarilor
  24. 5. Concluzii si propuneri

Extras din proiect

Capitolul I

PREZENTARE GENERALA S.C.FARMEC S.A.

1.1. Obiectul de activitate a societatii

S.C. „FARMEC”S.A. a laut fiinţă în anul 1945 la 1 Iunie sub denumirea de „Laborator Mal-Moss”. La început laboratorul avea doar 6 muncitori şi producea numai apă de colonie şi pudră pentru copii. Începând cu 31 August 1949 laboratorul îşi schimbă denumirea în „Întreprinderea de Produse Cosmetice- Cluj” şi se trece de la producţia de tip meşteşugăresc, la producţia industială a articolelor cosmetice, realizându-se diversificarea sortimentală şi trecerea la produse de calitate superioară, competitive. Apar pe lângă apa de colonie şi pudra pentru copii şi alte produse ca : creme, rujuri de buze şi ulei de păr. În anul 1950 valoarea fondurilor întreprinderii de Produse Cosmetice era de 0.4 mil. lei. Începând cu anul 1951 se fac investiţii mai mari, amenajându-se un laborator, un magazin, şoproane şi birouri, iar numărul de muncitori sporeşte la 20.

În anul 1957 întreprinderea s-a comasat cu fabrica de uleiuri vegetale „FLACĂRA”, dată la care devine „Fabrica de uleiuri vegetale şi produse cosmetice ,,FLACĂRA”, având ca obiect de activitate fabricarea de produse cosmetice şi uleiuri vegetale. Începând cu acest an s-a înfiinţat activitatea de fabricare a ambalajelor din bachelită şi celuloid, ambalaje folosite pentru condiţionarea produselor cosmetice, iar după doi ani respectiv în anul 1959 ia fiinţă activitatea de fabricare a uleiurilor vegetale.

Firma S.C.Farmec S.A a luat fiinta in ianuarie 1991 si are sediul in judetul Cluj, orasul Cluj-Napoca, strada Henry Barbusse, Nr.16 şi care este înregistrată în Registrul Comerţului la Camera de Comerţ şi Industrie Cluj- Napoca sub nr. 12/14.1991.

Conducerea societăţii este asigurată de directorul general-economistul Turdean Liviu- în baza contractului de manageriat încheiat la data de 25.07.1994, ca urmare a concursului organizat conform prevederilor legale şi înregistrat la Camera de Comerţ sub nr. 1122/0110911994.

“Misiunea companiei Farmec este apropierea de consumatorul sau, si satisfacerea nevoilor de infrumusetare a acestuia, prin oferirea de produse naturale, de o calitate exceptionala, cu un ambalaj modern si inovativ.” (www.farmec.ro)

Obiectul de activitate al firmei este fabricarea si distribuirea de produse cosmetice, dermato-cosmetice si chimico-casnice. Codul CAEN 2452-fabricarea parfumurilor si a produselor cosmetice , comercializarea produselor cosmetice si de parfumerie. Aceasta clasa include fabricarea de: parfumuri si ape de toaleta, preparate de infrumusetare si farduri, preparate pentru prevenirea arsurilor solare si pentru bronzat, produse pentru manichiura si pedichiura, creme si produse de machiaj, preparate pentru ras, depilatoare,deodorante si saruri de baie,produse pentru igiena gurii, pentru ingrijirea parului, sapunuri,detergenti si alte produse.

Pentru anul 2008 compania ‘Farmec’ a stabilit o serie de obiective pe care le va îndeplini cu siguranţa si anume :

-asimilarea a 30 de produse cosmetice noi (gamele Aver, Charisse, MyDeo) care sa duca la optimizarea utilizarii actualelor capacitati productive precum si 5 produse noi din gama fabricatelor chimico-casnice;

-sa devina lider de piata pe segmentul ‘cosmaceuticals’, premisele pentru acest obiectiv fiind deja create, avand in vedere activitatea continuu imbunatatita de cercetare a organizatiei ;

-mărirea cifrei de afaceri prin extinderea pe noi pieţe de desfacere internaţionale :Brazilia, Argentina, Rusia, China.

-cresterea exportului cu peste 550 000 ron ;

-obtinerea unui profit anual de 19 500 000 ron.

S.C Farmec S.A produce si comercializeazaprin propia sa retea de distributie la nivel national peste 300 de produse cosmetice precum si de uz casnic, dintre care amintim cele mai cunoscute brand-uri :GEROVITAL PLANT, GEROVITAL H3,ECOVITAL, DOINA, gama de curatenie NUFAR TRIUMF.

Capitalul social subscris la societăţi este de 28 232 950 000 lei şi este divizat în 1 129 318 acţiuni nominative în valoare de 25 000 fiecare. Acţiunile societăţii subscrise, integral de acţionari sunt nominative şi de valoare egală.

Producatorul roman de cosmetice Farmec Cluj-Napoca a achizitionat drepturile de utilizare a marcii Gerovital de la Gerovital Cosmetics (fosta Miraj) pentru 1,2 milioane euro, informeaza oficialii companiei.

Tranzactia a constat in transmiterea tuturor drepturilor asupra marcilor care contin cuvintele Gerovital, Aslan, Ana Aslan, GC sau combinatii ale acestora din patrimoniul Gerovital Cosmetics catre Farmec SA, conform NewsIn.

In conditiile in care la nivelul lui 2007, marca Gerovital produsa de Farmec, detinea o cota de piata de 13,5%, iar cea produsa de Gerovital Cosmetics de 1,7%, tranzactia a fost evaluata la 1,2 milioane euro. Procesul efectiv de achizitionare a marcii s-a intins pe o perioada de 6 luni, iar tratativele au durat peste un an.

Planurile Farmec legate de marca Gerovital se vor axa in principal pe dezvoltarea de noi produse cu timpi scurti de actiune.

"Vom sustine marca Gerovital cu noi produse cu efect instant, care vor actiona la suprafata pielii, dar si cu produse care vor actiona in profunzime", a declarat Liviu Turdean, directorul general al companiei.

Circa 60% din bugetul pe 2009 va fi alocat investitiilor in cercetare, productie si promovare a marcii Gerovital. Ioana Borza, directorul de marketing al Farmec, a spus ca pentru urmatorii 3 ani, investitiile se vor ridica la 10,5 milioane euro. Aceasta a precizat ca investitiile de anul trecut, in retehnologizare si modernizarea laboratoarelor, au depasit 3,5 milioane euro.

Exporturile reprezinta 10% din cifra de afaceri a companiei. Odata cu preluarea drepturilor asupra marcii Gerovital, Farmec Cluj-Napoca se asteapta pentru urmatorii 2-3 ani la exporturi de pana la 5 milioane de euro.

Produsele Gerovital reprezinta 80% din totalul exporturilor companiei si sunt distribuite in 40 de tari, iar vanzarile din aceasta marca reprezinta 18% din totalul cifrei de afaceri a Farmec.

Produsele Gerovital sunt primele produse anti-age din lume. La Farmec Cluj s-a facut prima crema Gerovital, iar productia acesteia nu s-a oprit de peste 40 de ani.

Valoarea produselor Gerovital comercializate de Farmec pe piata locala in 2007 era de aproximativ 2 milioane de euro, conform datelor furnizate de compania de studii de piata AC Nielsen.

In primele 4 luni ale lui 2008, Farmec a realizat o cifra de afaceri de 7 milioane de euro, in crestere cu 21% fata de perioada similara din 2007 si un profit operational de 850.000 de euro, in crestere cu 55% fata de aceeasi perioada din 2007.

Pentru anul acesta, compania estimeaza o cifra de afaceri de peste 24 milioane euro, cu 15% mai mult decat anul trecut, cand a realizat o cifra de afaceri de 21,5 milioane euro.

Structura organizatorica

Ca toate unităţile economice S.C. „FARMEC” S.A. pe lângă mijloacele materiale băneşti cu care este dotată cuprinde un număr de 1060 oameni ai muncii care sunt grupaţi ierarhizaţi şi fixaţi pe anumite posturi, ceea ce se reflectă în structura organizatorică a societăţii.

Structura organizatorică oglindeşte modul de grupare a tuturor compartimentelor de muncă şi a posturilor în vederea transmiterii informaţiilor întru-un mod cât mai raţional, a folosirii optime a forţei de muncă, atât sub aspect economic cât şi din punct de vedere uman.

Preview document

Plan de Afaceri - SC Farmec SA - Pagina 1
Plan de Afaceri - SC Farmec SA - Pagina 2
Plan de Afaceri - SC Farmec SA - Pagina 3
Plan de Afaceri - SC Farmec SA - Pagina 4
Plan de Afaceri - SC Farmec SA - Pagina 5
Plan de Afaceri - SC Farmec SA - Pagina 6
Plan de Afaceri - SC Farmec SA - Pagina 7
Plan de Afaceri - SC Farmec SA - Pagina 8
Plan de Afaceri - SC Farmec SA - Pagina 9
Plan de Afaceri - SC Farmec SA - Pagina 10
Plan de Afaceri - SC Farmec SA - Pagina 11
Plan de Afaceri - SC Farmec SA - Pagina 12
Plan de Afaceri - SC Farmec SA - Pagina 13
Plan de Afaceri - SC Farmec SA - Pagina 14
Plan de Afaceri - SC Farmec SA - Pagina 15
Plan de Afaceri - SC Farmec SA - Pagina 16
Plan de Afaceri - SC Farmec SA - Pagina 17
Plan de Afaceri - SC Farmec SA - Pagina 18
Plan de Afaceri - SC Farmec SA - Pagina 19
Plan de Afaceri - SC Farmec SA - Pagina 20
Plan de Afaceri - SC Farmec SA - Pagina 21
Plan de Afaceri - SC Farmec SA - Pagina 22
Plan de Afaceri - SC Farmec SA - Pagina 23
Plan de Afaceri - SC Farmec SA - Pagina 24
Plan de Afaceri - SC Farmec SA - Pagina 25
Plan de Afaceri - SC Farmec SA - Pagina 26
Plan de Afaceri - SC Farmec SA - Pagina 27
Plan de Afaceri - SC Farmec SA - Pagina 28
Plan de Afaceri - SC Farmec SA - Pagina 29
Plan de Afaceri - SC Farmec SA - Pagina 30
Plan de Afaceri - SC Farmec SA - Pagina 31
Plan de Afaceri - SC Farmec SA - Pagina 32
Plan de Afaceri - SC Farmec SA - Pagina 33
Plan de Afaceri - SC Farmec SA - Pagina 34
Plan de Afaceri - SC Farmec SA - Pagina 35
Plan de Afaceri - SC Farmec SA - Pagina 36
Plan de Afaceri - SC Farmec SA - Pagina 37
Plan de Afaceri - SC Farmec SA - Pagina 38
Plan de Afaceri - SC Farmec SA - Pagina 39
Plan de Afaceri - SC Farmec SA - Pagina 40
Plan de Afaceri - SC Farmec SA - Pagina 41
Plan de Afaceri - SC Farmec SA - Pagina 42
Plan de Afaceri - SC Farmec SA - Pagina 43
Plan de Afaceri - SC Farmec SA - Pagina 44
Plan de Afaceri - SC Farmec SA - Pagina 45
Plan de Afaceri - SC Farmec SA - Pagina 46
Plan de Afaceri - SC Farmec SA - Pagina 47
Plan de Afaceri - SC Farmec SA - Pagina 48
Plan de Afaceri - SC Farmec SA - Pagina 49
Plan de Afaceri - SC Farmec SA - Pagina 50
Plan de Afaceri - SC Farmec SA - Pagina 51

Conținut arhivă zip

  • Plan de Afaceri - SC Farmec SA.doc

Alții au mai descărcat și

Plan de Afaceri SC Farmec SA

Incepută cu peste 120 de ani ȋn urmă, activitatea FARMEC are astăzi o largă recunoaștere, atȃt ȋn Romȃnia, cȃt și ȋn lume, produsele companiei...

Proiect Management - SC Farmec SA

I.Descrierea firmei Firma S.C.Farmec S.A a luat fiinta in ianuarie 1991 si are sediul in judetul Cluj, orasul Cluj-Napoca, strada Henry Barbusse,...

Aspecte practice privind auditul calității

3.4. Metodologia auditului sistemelor calitatii Standardul international ISO 10011 stabileste principiile, criteriile, practicile de baza si...

Mediul și firma

Mediul extern al firmei poate fi impartit in doua mari segmente: - mediul general sau mega-mediul - mediul specific(mediul sarcina);...

Sicomed - History and Development

WHO and HOW MADE IT POSSIBLE? In order to get where Sicomed has got one has to be very talented, very intelligent an also very patient. The...

Te-ar putea interesa și

Strategie de pătrundere pe piață - SC Farmec SA

I. Scurt istoric al companiei Compania Farmec este un simbol al produselor cosmetice in Romania, dupa aproximativ 120 ani de experienta ramanand...

Lansare Produs - Bioderm

CAPITOLUL 1 PIAŢA DE DESFACERE A PRODUSELOR MĂRCII BIODERM FARMEC este prima şi cea mai importantă companie producătoare de produse cosmetice...

Studiu de caz - internaționalizarea firmei SC Farmec SA

CAP.1. Descrierea companiei, a identitatii ei si a situatiei strategice 1.1.Domeniul de activitate, scurt istoric al firmei si pozitia ei actuala...

Practică tranzacții economice internaționale - desfășurata în cadrul SC Farmec SA

1. Caracterizarea generală a activităţii firmei S.C. „ FARMEC” S.A cu sediul în localitatea Cluj-Napoca, str. H. Barbusse, nr. 16 a fost...

Lucrare de practică la SC Farmec SA

1.PREZENTARE GENERALA A “S.C. FARMEC S.A.” Denumirea: SOCIETATEA COMERCIALA “FARMEC” S.A. Sediul: Cluj-Napoca, str.H.Barbusse, nr.16, Domeniul...

Plan de Afaceri SC Farmec SA

Incepută cu peste 120 de ani ȋn urmă, activitatea FARMEC are astăzi o largă recunoaștere, atȃt ȋn Romȃnia, cȃt și ȋn lume, produsele companiei...

Plan de Afaceri - SC Farmec SA Cluj - Napoca

Capitolul I-Sinteza planului de afaceri 1.1 Obiectivul avut in vedere Compania ‘Farmec’ S.A Cluj-Napoca este un simbol al produselor cosmetice in...

Strategia de Distribuție de Tip Network Marketing la SC Farmec SA

I. NETWORK MARKETING - O ALTERNATIVĂ MODERNĂ DE DISTRIBUŢIE Network Marketing înseamnă orice formă de vânzare care permite distribuitorilor...

Ai nevoie de altceva?