Planul anual al unei secții de fabricare a produselor lactate

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 20 în total
Cuvinte : 4024
Mărime: 93.87KB (arhivat)
Publicat de: Simona Epure
Puncte necesare: 0

Cuprins

  1. Introducere.2
  2. 1. Cercetări de marketing.3
  3. 2. Planul producerii pe sortimente.5
  4. 3. Calculul necesității resurselor materialo-energetice.6
  5. 4. Resurse umane și retribuirea muncii.8
  6. 5. Rezultatele economico-financiare .12
  7. 6. Eficiența investițiilor.15
  8. 7. Eficiența economică a activității întreprinderii.17
  9. 8. Concluzii.19

Extras din proiect

Introducere

Beneficiile produselor lactate, pentru o viață sănătoasă și o alimentație corespunzatoare sunt de necontestat, organismul uman având nevoie de ele încă din primele faze ale existenței. Laptele și produsele lactate se bucură de o tradiție, prezentă în toate culturile lumii, lucru datorat valorii lor nutritive ridicate.

Poate că cel mai mare beneficiu al laptelui este conținutul său ridicat în calciu. Un pahar de lapte asigură o treime din doza zilnică recomandată de calciu. Calciul este fundamental pentru metabolismul oaselor, el asigurând densitatea și forța lor. Pentru a fi absorbit în organism, calciul are nevoie de vitamina D și de magneziu, iar pentru a fi reținut este necesar aportul de vitamine K si B6. Laptele nu asigură doar complexul de minerale care ajută la consolidarea sistemului osos, calciul din lapte are un rol esențial și în alte activitați importante ale organismului uman precum contracția musculară, coagularea sângelui, reglarea enzimelor. Un consum regulat de lapte poate preveni osteoporoza. Dacă aportul dietetic de calciu este suficient, organismul nu va apela la depozitele de calciu din oase pentru a realiza funcțiile enumerate mai sus. Un consum regulat de lapte menține concentrațiile normale de calciu din sînge si oasele ramân dense, evitandu-se instalarea osteoporozei.

Studii medicale recente au demonstrat că laptele poate ajuta la scăderea în greutate și la menținerea unei greutîți normale. Studiile au aratat că un consum de 400 ml lapte zilnic poate reduce riscul de obezitate cu pana la 70%. O dietă bogată în calciu, accelerează arderea grăsimilor.

Un alt beneficiu al produselor lactate constă în aportul de probiotice. Probioticele sunt culturi vii de bacterii care trăiesc în organismul nostru în deplină armonie, în sensul că nu cauzează nici o boală. Ele trăiesc în tractul digestiv. În ultimii 10 ani, aceste bacterii inofensive au fost supuse unor cercetări aprofundate. Astfel, s-a descoperit că ele joacă un rol deosebit de important în întărirea sistemului imunitar.

Laptele și produsele lactate au o importanță deosebită, deoarece asigură o valoare nutritivă bună alimentelor. Valoarea alimentară sau nutritivă a unui produs alimentar reprezintă calitatea sa principală și este cu atat mai mare, cu cât acesta răspunde mai bine nevoilor organismului. Un rol important în realizarea unei alimentații raționale revine tocmai laptelui și a produselor lactate folosite ca atare sau preparate în combinație cu alte alimente. Laptele și produsele lactate derivate au constituit întotdeauna un izvor de sănătate. Laptele, după cum se știe, a fost predestinat de natură ca prima hrană a omului. Laptele reprezintă un aliment care conține într-o proporție corespunzatoare toate substanțele necesare dezvoltării organismului tânar, în starea cea mai ușor asimilabilă. În compoziția laptelui intră în primul rând cazeina, lactoalbumina si lactoglobulina, proteine superioare din punct de vedere biologic. Acestea conțin aminoacizi esențiali, indispensabili, în proporții apropiate celor necesare omului, având cea mai mare eficiență în favorizarea creșterii.

1. Cercetari de marketing

Proiectarea secției date prevede implimentarea tehnologiei moderne de fabricare a produselor lactate, cum ar fi: Brânza cu cheag tare de Olanda, Brânza proaspătă de vacă de 9% și unt „Crestianscoe” având calităţi organoleptice deosebite și conținut deosebit prin valoarea nutritivă care o deține.

Specificul tehnologiei moderne de fabricare a produselor lactate, implimentate în cadrul secției proiectate constă în utilizarea obligatorie a tuturor procedurilor tehnologice.

Relaţiile cu furnizorii de lapte-materie primă sunt efectuate pe bază de contract. Modul de achitare pentru lapte este efectuat lunar. Pentru a proteja producţia lactată de falsificare sunt elaborate o serie de controale și analize fizico-chimice și microbiologice.

Principala piață de desfacere a produselor din cadrul întreprinderii sunt magazinele și supermarketurile atât din Cahul cât și din țară. Întreprinderea va fi considerată una din cele mai bune din țară, deoarece produsele obținute în cadrul fabricii se vor ridica la cea mai înaltă calitate întrucât produsele lactate precum brânzeturile tari, cum ar fi cea de Olanda, dar nu numai ea, ci și toate brânzeturile care fac parte din acesta grupă, au o durată de păstrare lungă de la o jumătate de an până la un an, cu condiția că sunt păstrate în condiții favorabile, deoarece numai procesul de maturare decurge 2-3 luni în funcție de tipul brânzei. În ceea ce privește durata de păstrare a untului este relativ mai mică – de la 20 zile, dacă este păstrat la temperatura de -30C, iar pentru 60 zile - dacă el este păstrat la temperatura de -18 0C, referitor la brânza proaspătă, aceasta are o durată mai mică comparativ cu brânza cu cheag tare si față de untul Crestianscoe. Secția respectivă utilizează materie primă din satele și fermele, cum ar fi: ferma “Alexandru Feld” din satul Ciobalacia, “Budei”, “Burlacu” și din diferite gospodării individuale.

Întreprinderea fiind situată într-o zonă bogată cu materie primă, ea mai dispune și de drumuri internaționale, aproape de frontiera cu Romania, care este un mare avantaj, fiindcă se va preconiza pe viitor colaborarea cu investitorii și tehnologii din Romania, dar mai apoi și exportarea unei cantități importante de produse lactate. Produsele obținute în cadrul întreprinderii vor avea o valoare nutritivă destul de mare, care va acoperi necesarul de proteine pe care îl pot oferi produsele lactate. Se va atrage atenția asupra calității materiei prime, materialelor principale, auxiliare, deoarece produsele finite depind în mare masură de acestea.

În orice sferă de activitate, la orice întreprindere, pentru asigurarea ritmului de dezvoltare a procesului de producție este nevoie de asigurarea dotării cu fonduri fixe, mijloace circulante, materie primă, materiale principale și auxiliare, forța de muncă.

Întreprinderea utilizează materie primă atât de la gospodăriile private, cât și de la ferme în dependență de anotimp.

Preview document

Planul anual al unei secții de fabricare a produselor lactate - Pagina 1
Planul anual al unei secții de fabricare a produselor lactate - Pagina 2
Planul anual al unei secții de fabricare a produselor lactate - Pagina 3
Planul anual al unei secții de fabricare a produselor lactate - Pagina 4
Planul anual al unei secții de fabricare a produselor lactate - Pagina 5
Planul anual al unei secții de fabricare a produselor lactate - Pagina 6
Planul anual al unei secții de fabricare a produselor lactate - Pagina 7
Planul anual al unei secții de fabricare a produselor lactate - Pagina 8
Planul anual al unei secții de fabricare a produselor lactate - Pagina 9
Planul anual al unei secții de fabricare a produselor lactate - Pagina 10
Planul anual al unei secții de fabricare a produselor lactate - Pagina 11
Planul anual al unei secții de fabricare a produselor lactate - Pagina 12
Planul anual al unei secții de fabricare a produselor lactate - Pagina 13
Planul anual al unei secții de fabricare a produselor lactate - Pagina 14
Planul anual al unei secții de fabricare a produselor lactate - Pagina 15
Planul anual al unei secții de fabricare a produselor lactate - Pagina 16
Planul anual al unei secții de fabricare a produselor lactate - Pagina 17
Planul anual al unei secții de fabricare a produselor lactate - Pagina 18
Planul anual al unei secții de fabricare a produselor lactate - Pagina 19
Planul anual al unei secții de fabricare a produselor lactate - Pagina 20

Conținut arhivă zip

  • Planul anual al unei sectii de fabricare a produselor lactate.docx

Alții au mai descărcat și

Aspecte practice privind auditul calității

3.4. Metodologia auditului sistemelor calitatii Standardul international ISO 10011 stabileste principiile, criteriile, practicile de baza si...

Mediul și firma

Mediul extern al firmei poate fi impartit in doua mari segmente: - mediul general sau mega-mediul - mediul specific(mediul sarcina);...

Sicomed - History and Development

WHO and HOW MADE IT POSSIBLE? In order to get where Sicomed has got one has to be very talented, very intelligent an also very patient. The...

Te-ar putea interesa și

Dare de seamă pe practică tehnologică

1.INTRODUCERE Brânzeturile opărite, cunoscute la noi în ţară sub denumirea decaşcaval, se fabrică după o tehnologie specială, care constă din...

Ai nevoie de altceva?