Portofoliul de Evaluare la Management în Comert, Turism, Servicii - Avon

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 17 în total
Cuvinte : 4057
Mărime: 111.05KB (arhivat)
Puncte necesare: 8

Cuprins

  1. Cuprins pg. 2
  2. Capitolul I : O idee de afaceri in domeniul serviciilor pg. 3
  3. - 1.1 Prezentarea firmei pg. 3
  4. - 1.2 Sloganul firmei pg. 4
  5. Capitolul II : Rolul şi activităţile managerului în cadrul companiei AVON pg. 5
  6. Capitolul III : Analiza SWOT a firmei AVON Cosmetics România pg. 7
  7. Capitolul IV : Cele mai bune variante de decizie pentru AVON pg. 9
  8. Capitolul V :Cele mai importante criterii de selecţie pentru un angajat in domeniul serviciilor pg. 12
  9. Capitolul VI : Concluzii personale pg. 13
  10. Capitolul VII: Codul de etică AVON pg. 15
  11. Bibliografie pg. 17

Extras din proiect

1. O idee de afaceri în domeniul serviciilor

1.1 Prezentarea firmei:

Sediul principal al firmei producătoare de cosmetice din România se află în Bucureşti strada Emil Pangrati, nr. 30 în Sectorul 1. AVON COSMETICS ROMANIA este o filială a AVON INTERNATIONAL şi este o companie producătoare şi distribuitoare de produse cosmetice în sistemul de vânzări directe prin cei 100.000 de reprezentanţii pe care îi are în România. Activitatea companiei se încadrează în sfera industriei cosmeticelor.

Produsele au luat naştere în anul 1886 datorită unui comis-voiajor pe nume David McConnell, care vindea cărţi prin metoda directă. Pentru a-şi vinde cu mai mult succes marfa, oferea adesea clientelei sale de sex feminin câte o sticluţă de parfum necostisitor. Atât de îndragite au devenit aceste mici cadouri, încât McConnell a luat decizia de a-şi întemeia o afacere proprie din parfumuri şi astfel din 4 septembrie 1997 îşi ia denumirea oficială de AVON Cosmetics România cu un capital social 100% american de 1.000.000 USD.

Avon oferă o gamă complexă şi modernă de produse, create în laboratoarele proprii, menite să satisfacă cele mai exigente cerinţe ale femeii moderne. Farduri, prfumuri, produse pentru îngrijirea feţei, produse pentru îngrijirea corpului, părului, mâinilor şi picioarelor, cosmetice pentru copii şi mai nou cosmetice pentru bărbaţi iar în prezent oferă şi o gamă variată de bijuterii şi accesorii precum (eşarfe, genti, portfarduri, ochelari pentru protecţie solară, etc). Toate produsele se regăsesc în broşura AVON, ce apare o dată la 3 săptămani, iar produsele cosmetice fiind testate dermatologic.

Conform unui studiu de piaţă realizat de SYNOVATE în anul 2003, după 5 ani de activitate pe piaţa românească, marca AVON ocupa locul patru în TOP 30 HIGH IMPACT BRANDS în România, după mărci precum Coca-Cola, Ariel şi Philips.

În 2004, Avon a fost ales în topul celor mai puternice 10 branduri pentru al doilea an consecutiv, conform unui studiu efectuat pentru revista Biz de catre Synovate România. Scopul studiului a fost să afle care sunt brandurile cu cel mai mare impact printre români. Brandurile au ocupat locurile în top 10 ţinându-se cont de recunoaştere spontană, preferinţă şi performanţă.

Mai mult, în topul celor 10 branduri de impact Avon este singurul brand de produse cosmetice şi de frumuseţe. Printre respondenţii feminini cu vârste cuprinse între 18 şi 54 de ani. Notele atât de mari obţinute la acest studiu confirmă că Avon este lider pe piaţa produselor cosmetice din România.

Fig. 1. Top 10 High Impact Brands în România

Avon este total implicată în problemele care afectează viaţa de zi cu zi şi mediul înconjurător. Deasemenea a fost prima mare companie de cosmetice care a eliminat din compoziţia produselor sale gazelle CFC, gaze ce dăunează păturii de ozon. Pentru siguranţa consumatorilor săi, Avon foloseşte testarea alternativă a produselor sale, cu sprijinul Fundaţiei pentru Înlocuirea Testărilor pe Animale(FRAME). Este un efort pe care îl depune pentru stoparea testărilor pe animale. În completarea drepturilor legale ale consumatorilor, produsele Avon sunt susţinute de o garanţie de 100%: în cazul în care nu sunteţi mulţumiţi de unul din produse, îl puteţi returna, iar ei vă vor înapoia întreaga sumă plătită. Acest principiu guvernează activitatea Avon încă de acum 120 ani, chiar din prima zi în care compania a fost înfiinţată, iar până astăzi nicio altă companie nu a urmat acest exemplu. Avon depune eforturi pentru sporirea gradului de reciclare a ambalajelor sale şi pentru reducerea consumului de energie şi a rezidurilor. Permanent sunt testate noi materiale şi metode, iar Avon depune eforturi în mod constant pentru ca produsele şi activitatea sa globală să se constituie într-un echilibru sănătos între satisfacerea nevoilor consumatorilor şi protecţia mediului înconjurător.

Preview document

Portofoliul de Evaluare la Management în Comert, Turism, Servicii - Avon - Pagina 1
Portofoliul de Evaluare la Management în Comert, Turism, Servicii - Avon - Pagina 2
Portofoliul de Evaluare la Management în Comert, Turism, Servicii - Avon - Pagina 3
Portofoliul de Evaluare la Management în Comert, Turism, Servicii - Avon - Pagina 4
Portofoliul de Evaluare la Management în Comert, Turism, Servicii - Avon - Pagina 5
Portofoliul de Evaluare la Management în Comert, Turism, Servicii - Avon - Pagina 6
Portofoliul de Evaluare la Management în Comert, Turism, Servicii - Avon - Pagina 7
Portofoliul de Evaluare la Management în Comert, Turism, Servicii - Avon - Pagina 8
Portofoliul de Evaluare la Management în Comert, Turism, Servicii - Avon - Pagina 9
Portofoliul de Evaluare la Management în Comert, Turism, Servicii - Avon - Pagina 10
Portofoliul de Evaluare la Management în Comert, Turism, Servicii - Avon - Pagina 11
Portofoliul de Evaluare la Management în Comert, Turism, Servicii - Avon - Pagina 12
Portofoliul de Evaluare la Management în Comert, Turism, Servicii - Avon - Pagina 13
Portofoliul de Evaluare la Management în Comert, Turism, Servicii - Avon - Pagina 14
Portofoliul de Evaluare la Management în Comert, Turism, Servicii - Avon - Pagina 15
Portofoliul de Evaluare la Management în Comert, Turism, Servicii - Avon - Pagina 16
Portofoliul de Evaluare la Management în Comert, Turism, Servicii - Avon - Pagina 17

Conținut arhivă zip

  • Portofoliul de Evaluare la Management in Comert, Turism, Servicii - Avon.doc

Alții au mai descărcat și

Antreprenoriatul Feminin - Femeia Manager în România

1. Managementul în afaceri 1.1. Managementul şi antreprenoriatul Cuvântul „management” derivă din latinescul „manus” (mână) şi reprezintă ca...

Aspecte practice privind auditul calității

3.4. Metodologia auditului sistemelor calitatii Standardul international ISO 10011 stabileste principiile, criteriile, practicile de baza si...

Mediul și firma

Mediul extern al firmei poate fi impartit in doua mari segmente: - mediul general sau mega-mediul - mediul specific(mediul sarcina);...

Sicomed - History and Development

WHO and HOW MADE IT POSSIBLE? In order to get where Sicomed has got one has to be very talented, very intelligent an also very patient. The...

Ai nevoie de altceva?