Practică de specialitate în management-marketing - SC Remar SA

Proiect
9/10 (2 voturi)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 41 în total
Cuvinte : 7153
Mărime: 1.63MB (arhivat)
Publicat de: Alexandru A.
Puncte necesare: 9
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Maxim E.
este un proiect pentru anul II. necesar la practica.

Cuprins

  1. Motivaţie şi explicaţii ..3
  2. Descrierea întreprinderii ..4
  3. Structura organizatorică .6
  4. Dotarea tehnică .7
  5. Sistemul informaţional şi informatizarea firmei .8
  6. Activitatea firmei .10
  7. Concurenţa .13
  8. Piaţa întreprinderii .14
  9. Situaţia economică a firmei .16
  10. Mixul de marketing 37
  11. Planificarea strategică .37
  12. Concluzii, bibliografie .38

Extras din proiect

Motivaţie şi explicaţii

Introducere

Din fragedă copilărie, am început să călătoresc cu familia, în special cu părinţii, şi odată cu trecerea timpului am început să înţeleg că mergând în diverse locuri atât în scop turistic, cât şi în scop divers, transporturile semnifică un progres remarcabil de evoluţie pentru omenire din multe puncte de vedere şi anume câteva să amintim aici din punct de vedere economic s-au dezvoltat oraşele precum Iaşi, Paşcani, Roman şi alte oraşe similare. Apoi din alt punct de vedere demografic, populaţia a crescut simţitor în orase, oamenii au venit in zonele industriale pentru locurile de muncă cât şi formarea profesională pentru domeniile respective. Mai precizăm social, cultural, lingvistic, politic, educaţional, tehnic, industrial precum şi în alte diverse domenii.

Societatea sau întreprinderea la care am decis să efectuez stagiul de practică se numeşte S.C. REMAR S.A. , situat sau amplasat în municipiul Paşcani, strada Gării, numărul 18, judeţul Iaşi, România. Firma a fost aleasă pe fundamente bine întemeiate din mai puncte de vedere şi care putem preciza unele dintre cele mai importante ca o societate cu experienţă, ca dimensiune, ca factor economic, ca o societatea multinaţională, cu criterii ca, competivitate, flexibilitate şi calitate şi de ce nu în primul rând tradiţională.

Perioada de practică s-a desfăşurat în intervalul 16 martie - 3 aprilie, în care am studiat, m-am documentat din multiple cataloage, dosare, pliante, broşuri apoi şi la întâlnirile avute am putut să pun la punct un raport de practică de la societatea Remar.

Am avut prilejul de a cunoaşte persoane competente, cu amabilitate şi seriozitate pentru explicaţiile pe care le-am primit după întrebările puse şi discuţiile pe care le-am purtat cu directorii, şefii, inginerii şi alţii oamenii importanţii din întreprindere astfel formând o imagine a stilului de conducere a unei firme şi riscurile pe care le are în economia de piaţă funcţională din România cu tendinţe capitaliste tot mai mult.

Problemele teoretice întâlnite la cursuri ar fi o mai bună comunicare dintre studenţii şi profesori, să dea informaţii necesare pentru toate întrebările puse, să aibă amabilitatea să ajute în situaţii solicitate, deci ar fi loc de mai bine.

Cursurile teoretice trebuie să facă o trimitere mare spre practică, spre o deschidere spre nou, cunoaştere mai largă a problematicii din practica societăţilor mare renumite ca exemple din industrii, fabricii, întreprinderii şi altele.

1. Descrierea întreprinderii

Societatea Atelierele CFR Paşcani s-a înfiinţat la data de 25 octombrie 1869, de către specialiştii polonezi, austrieci şi germanii. Naşterea liniilor de cale ferată Iţcani-Roman şi Paşcani-Iaşi a fost o lucrare executată de firma austriacă Lemberg - Cyernowitz – Jassy – Einsebahngeselschaft, condusă de Ofenheim. Astfel se formează cel mai important centru feroviar din ţară. Atelierele are mai multe faze de dezvoltare pe perioada sa de existenţă şi astfel putem spune următoarele:

La 1869 se înfiinţează societatea, întemeitorii ei fiind din Germania, Austria şi Polonia, la care apoi se alătură şi muncitorii din zona din Paşcani şi din zonele limitrofe.

În perioada interbelică cuprinsă între 1936-1938 se construiesc hale noi şi se dezvoltă uzina electrică precum porţiuni din materialul rulant, calea ferată.

Pe perioada din cel de al doilea război mondial au avut loc mari distrugeri ale armate germane, şi pentru că frontul se strângea tot mai mult şi armata roşie înainta cu fermitate şi duritate uzina făcea cu mare greutate faţă şi au depus mari sacrificii muncitorii prin eforturile de război, pentru a continua cu materialele necesare războiului.

După război, din 1945 începe o vastă perioadă de refacere şi reconstrucţie atât pentru târgul de atunci numit Paşcani cât şi pentru atelierele CFR.

În anii 1960 are loc un amplu proces de specializare, impus de dezvoltarea transporturilor feroviare din România, condusă la vremea respectivă, de planurile cincinale ale comuniştilor.

S.C. REMAR S.A. Paşcani a luat fiinţă ca urmare a Hotărârii Guvernului României nr. 691 din 04.10.1991, ca societate cu capital majoritar de stat şi a provenit din Uzina Mecanică de Material Rulant care, la rândul ei, a luat fiinţă prin reorganizarea fostelor Ateliere ale Căilor Ferate Române.

Din 1992 S.C. REMAR S.A. s-a transformat în societate comercială pe acţiuni, cu capital majoritar de stat. De la înfiinţare s-a numit astfel:

• Atelierele C.F.R. Paşcani (1869-1968), fiind prima unitate de acest profil din România;

• UMMR Paşcani (1968-1970) sau UZINA MECANICĂ DE MATERIAL RULANT;

• IMMR Paşcani (1970-1991) sau ÎNTREPRINDEREA MECANICĂ DE MATERIAL RULANT.

• S.C. REMAR S.A. Paşcani, începând din 1991 şi până în prezent.

În anul 2004 se privatizează S.C REMAR S.A, iar pachetul majoritar de acţiuni este cumpărat de S.C. GRUP FEROVIAR ROMÂN S.A BUCUREŞTI, sau GFR – GRAMPET.

Grampet este un grup de firme a cărui activitate cunoaşte o dinamică ascendentă, acoperind importante sectoare ale economiei româneşti.

2. Structura ramificată a firmei multinaţionale GRAMPET- GFR

GFR are un program complex de investiţii care vizează dezvoltarea şi modernizarea societăţilor din cadrul grupului, în vederea desfăşurării activităţii la nivelul standardelor internaţionale, pe următoarele domenii de activitate :

Transportul feroviar este compus din două companii şi anume:

Grup Feroviar Român S.A Bucureşti cu rol de transport de mărfuri pe calea ferată şi efectuarea manevrei vagoanelor.

Trans expedition feroviar S.R.L (TEF), având ca scop de efectuare a manevrei vagoanelor şi transport de mărfuri de cale ferată.

Transbordarea mărfurilor: Transbordare Vagoane Marfă „ GFR- TVM S.A.” Iaşi este pentru transbordarea mărfurilor în staţiile CFR de frontieră Galaţi, Halmeu, Dorneşti şi Cristeşti Jijia.

Construcţia, reparaţia şi modernizarea de vagoane este compus din trei societăţii:

REMAR S.A. PAŞCANI cu proiectare, construcţii modernizări şi reparaţii vagoane marfă şi de călători, precum şi fabricarea pieselor de schimb pentru vagoane .

REVA S.A. SIMERIA cu reparaţii şi modernizări vagoane marfă şi de călători.

ZELVOZ SMEDEREVO SERBIA –construcţii, modernizări şi reparaţii vagoane marfă şi de călători, tramvaie, trolebuze .

Turismul are în componenţa sa două hoteluri şi aici putem specifica ca fiind POIANA CIUCAŞ S.A. POIANA BRAŞOV care deţine complexul hotelier Ciucaş din poiana Braşov. Şi turist Semenic S.A. Reşita care deţine hotelul Semenic din Reşiţa şi hoteluri în staţiunea Semenic .

Vinificaţie are Rovit S.A. Valea Călugărească cu producţie şi distribuţie de vin.

Apoi mai are şi exploatare minieră de suprafaţă societatea fiind Grampet Buituri S.A. Hunedoara cu exploatare şi procesare de agregat.

Organizaţii din care face parte Remar: UIC, OPREMAR, CLUB FEROVIAR ROMÂN, AIFR (ASOCIAŢIA INDUSTRIEI FEROVIARE DIN ROMÂNIA), ASR (ASOCIAŢIA SUDORILOR DIN ROMÂNIA), ARC (ASOCIAŢIA ROMÂNĂ PENTRU CALITATE).

3. Structura organizatorică a firmei este următoarea:

S.C. REMAR S.A. Paşcani are o structură organizatorică de tip piramidal. Fiecare departament este format la rândul lui din diferite secţii/ateliere de producţie şi servicii/birouri funcţionale, care asigură o eficientă activitate a uzinii.

Consiliul de Administraţie este format din:

- Costel Bancila – preşedinte;

- Tacea Adrian - membru ;

- Tomoni Vizante – membru;

- Stanescu Elizeu – membru;

- Negret Corneliu Eugen - membru ;

- Comitetul director este format din:

- Ing. Cornea Cătălin - Director General;

- Ing. Atudorei Romică - Director Producţie;

- Ec. Ilie Vasile - Director Economic ;

- Ing. Cristea Iulian - Director tehnic calitate, mentenanţă

- Ing. Hârbu Claudiu - Director Comercial

Preview document

Practică de specialitate în management-marketing - SC Remar SA - Pagina 1
Practică de specialitate în management-marketing - SC Remar SA - Pagina 2
Practică de specialitate în management-marketing - SC Remar SA - Pagina 3
Practică de specialitate în management-marketing - SC Remar SA - Pagina 4
Practică de specialitate în management-marketing - SC Remar SA - Pagina 5
Practică de specialitate în management-marketing - SC Remar SA - Pagina 6
Practică de specialitate în management-marketing - SC Remar SA - Pagina 7
Practică de specialitate în management-marketing - SC Remar SA - Pagina 8
Practică de specialitate în management-marketing - SC Remar SA - Pagina 9
Practică de specialitate în management-marketing - SC Remar SA - Pagina 10
Practică de specialitate în management-marketing - SC Remar SA - Pagina 11
Practică de specialitate în management-marketing - SC Remar SA - Pagina 12
Practică de specialitate în management-marketing - SC Remar SA - Pagina 13
Practică de specialitate în management-marketing - SC Remar SA - Pagina 14
Practică de specialitate în management-marketing - SC Remar SA - Pagina 15
Practică de specialitate în management-marketing - SC Remar SA - Pagina 16
Practică de specialitate în management-marketing - SC Remar SA - Pagina 17
Practică de specialitate în management-marketing - SC Remar SA - Pagina 18
Practică de specialitate în management-marketing - SC Remar SA - Pagina 19
Practică de specialitate în management-marketing - SC Remar SA - Pagina 20
Practică de specialitate în management-marketing - SC Remar SA - Pagina 21
Practică de specialitate în management-marketing - SC Remar SA - Pagina 22
Practică de specialitate în management-marketing - SC Remar SA - Pagina 23
Practică de specialitate în management-marketing - SC Remar SA - Pagina 24
Practică de specialitate în management-marketing - SC Remar SA - Pagina 25
Practică de specialitate în management-marketing - SC Remar SA - Pagina 26
Practică de specialitate în management-marketing - SC Remar SA - Pagina 27
Practică de specialitate în management-marketing - SC Remar SA - Pagina 28
Practică de specialitate în management-marketing - SC Remar SA - Pagina 29
Practică de specialitate în management-marketing - SC Remar SA - Pagina 30
Practică de specialitate în management-marketing - SC Remar SA - Pagina 31
Practică de specialitate în management-marketing - SC Remar SA - Pagina 32
Practică de specialitate în management-marketing - SC Remar SA - Pagina 33
Practică de specialitate în management-marketing - SC Remar SA - Pagina 34
Practică de specialitate în management-marketing - SC Remar SA - Pagina 35
Practică de specialitate în management-marketing - SC Remar SA - Pagina 36
Practică de specialitate în management-marketing - SC Remar SA - Pagina 37
Practică de specialitate în management-marketing - SC Remar SA - Pagina 38
Practică de specialitate în management-marketing - SC Remar SA - Pagina 39
Practică de specialitate în management-marketing - SC Remar SA - Pagina 40
Practică de specialitate în management-marketing - SC Remar SA - Pagina 41

Conținut arhivă zip

  • Practica de Specialitate in Management-Marketing - SC Remar SA.doc

Alții au mai descărcat și

Perfecționarea managementului la SC Griro SA prin motivația personalului și în muncă

Introducere Realizarea obiectivelor organizaţiei este imposibilă în absenţa participării oamenilor. Răspunsul la întrebarea "Ce îi determină pe...

Lucrare de practică Primăria Bacău

1.PREZENTAREA INSTITUTIEI PUBLICE 1.1. Denumirea institutiei, profil, obiect de activitate profesionala Primaria Municipiului Bacau este...

Studiu de fezabilitate privind înființarea societății - Best Auto Service

I. Descrierea generala a afacerii - Descrierea generala a afacerii in care se doreste sa se intre Decizia privind infiintarea unui nou service...

Studiu de Fezabilitate a unei Idei de Afaceri

STUDIU DE FEZABILITATE A UNEI IDEI DE AFACERI I. Descrierea generala a afacerii 1.1 Afacerea in care se doreste sa se intre este in domeniu...

Studiu de Fezabilitate Cinematograf în Aer Liber

Structura orientativă a studiului de fezabilitate a unei idei de afaceri I.Descrierea generală a afacerii I.1.Descrierea afacerii în care se...

Practică de Specialitate - SC Frontera Trading SRL Brăila

INTRODUCERE Dezvoltarea impetuoasă a comerțului din ultimele decenii, ampla lui extindere pe plan naţional şi internaţional, care se adresează azi...

Studiu de Fezabilitate a Unei Idei de Afaceri - Cafenea

I. Descrierea afacerii 1.1.Decrierea generala a domeniului Afacerea pe care vrem sa o demaram consta in deschiderea unei cafenele in judetul...

Raport de practică - Decathlon

Decathlon este o companie de producere și desfacere de articole sportive, aparate sportive și îmbrăcăminte din Franța, având sediul în Villeneuve...

Te-ar putea interesa și

Economia bazată pe cunostiințe - management vs marketing

Societatea omenească parcurge în ultima perioadă o etapă a dezvoltării sale, pe care numeroşi specialişti o încadrează într-un nou tip de economie,...

Ai nevoie de altceva?