Proiect investiții

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 15 în total
Cuvinte : 3029
Mărime: 152.32KB (arhivat)
Publicat de: Mitrofan Alexandru
Puncte necesare: 8
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Barsan Ioan

Cuprins

  1. 1.Prezentarea generala si obiectivele societatii “DavSystems” S.R.L. 3
  2. 2.Descrierea afacerii 4
  3. 3.Management si organizare 5
  4. 4.Cheltuieli Planificate 5
  5. 5.Rambursarea creditului 6
  6. 5.1 Imprumutul si costul lui: 6
  7. 5.2 Amortizarea 9
  8. 5.3 Incasari din vanzari 9
  9. 6. Bugetul de venituri si cheltuieli previzionat 9
  10. 6.1 Generalitati 9
  11. 6.2 Date Previzionate 10
  12. 7. Calculul VAN ( valoarea actualizata neta) 11
  13. 7.1 Calcul VAN Varianta I 12
  14. 7.2 Calcul VAN Varianta II 13
  15. 7.3 Calcul RIR (rata interna de rentabilitate) 14
  16. 7.4 Indicele de profitabilitate 15
  17. 7.5 Rata rentabilitatii contabile 15
  18. 7.6 Rata de recuperare a investitiei 15
  19. 8.Concluzii 16

Extras din proiect

« Cea mai buna cale de a prezice viitorul

este de a-l inventa ».

Alan Kay - Vistio

1. Prezentarea generala si obiectivele societatii “DavSystems” S.R.L.

Activitatea de dezvoltare software ca si tot domeniul IT este extrem de dinamica. Cu cat schimbarile hardware se produc mai rapid iar mediul economic se dezvolta mai mult, cu atat cererea de software este mai mare.

Activitatea de dezvoltare de software din Romania este una de viitor din punct de vedere al calitatii si ratei profitului deoarece, pe de o parte, scoala romaneasca de programatori a scos promotii intregi de studenti bine instruiti, usor adaptabili la cererile pietei mondiale de profil, iar pe de alta parte, mana de lucru este deocamdata relativ ieftina comparativ cu tarile occidentale.

DavSystems isi propune sa ofere servicii profesionale pentru comert online, consultanta web de inalta calitate si solutii la cheie la cel mai inalt nivel pentru sectoarele bazate pe Internet. DavSystems doreste de asemenea sa produca in permanenta solutii de pionierat in domeniul comunicatiilor mobile si se adapteze in permanenta la cerintele acestui segment de ultima generatie.

Bazandu-ne pe ideea ca in curand in fiecare casa va exista un calculator sau chiar o retea de calculatoare, astfel incat fiecare casa va fi conectata la Internet si la imensul volum de informatie pe care acesta il contine, DavSystems vrea sa ofere oamenilor produse care le maresc posibilitatile de comunicare si informare. DavSystems va fi in mod permanent atenta la necesitatiile consumatorilor si isi propune sa fie cat mai aproape de utilzatori .

Firma va fi o societate cu raspundere limitata, avand doi asociati principali.Acestia se vor ocupa de toate problemele operationale, comerciale si manageriale ale firmei.

Firma DavSystems va avea ca obiect principal de activitate oferirea de consultanta si furnizarea de programe informatice (software) .

Obiectivul principal al firmei in prima faza este sa patrunda si sa se mentina pe piata. De asemenea are in vedere incheierea de contracte cu firme din strainatate in scopul comercializarii produselor.Firma va practica preturi mai mici fata de cele ale concurentei, oferind facilitati in cazul contractelor mari.

Conform studiilor întreprinse piaţa pe care va activa întreprinderea este o piaţă în creştere, caracterizată printr-o cerere puternică la astfel de produse. Cumpărătorii vor fi în principal persoanele cu vârsta între 15-35 ani.

2. Descrierea afacerii

Dezideratul care sta la baza înfiinţării firmei de software este unul de natură pur economică. Softurile reprezinta una dintre cele mai bune oportunitati de investitie in economie. Aceasta de developare de software s-a dezvoltat foarte mult in ultimii ani in multe din tarile din America, Asia si Europa. Exista o cerere pe piata internationala si locala nesatisfacuta de productia actuala .La ora actuală in Romania exista doar 5-10 firme producatoare de software destinat dispozitivelor mobile .

Gama serviciilor noastre este orientata spre cateva directii principale dintre care putem enumera:

- aplicatii de tip financiar-contabil-bancar (programe de gestiune, management, contabilitate si personal pentru firme mijlocii si mari);

- aplicatii software pentru telefoane celulare

- aplicatii de tip comert electronic (cataloage de produse on-line pentru promovarea si vanzarea produselor firmei dumneavoastra in mod interactiv, rapid si eficient);

- aplicatii de tip industrial (solutii complete pentru aparatura de specialitate, automatica industriala, testere digitale, masini-unelte, etc);

- aplicatii de tip educational, grafica, web-design, animatii si multimedia (CD-uri de instruire si prezentare, pagini web interactive, postere, sigle etc).

- comercializarea de diverse produse

Obiectivele firmei DavSystems stabilite pe o perioada de trei ani sunt:

- realizarea unei cifre de afaceri de cca 50.000 USD in anul 3 de functionare

- realizarea unei cote de piata de cel putin 25% in primul an, cu posibilitati de crestere anuala de 3%, pentru seviciile de Internet ce privesc comanda online a fotografiilor digitale

- lansarea in urmatorii doi ani a unui serviciu de distributie in timp real de imagini folosind retelele Gsm/Gprs

- extinderea ariei de acoperire la teritoriul national in urmatoarele 6 luni pentru distributia de fotografii.

- crearea unei clientele fidele, care sa fie multumita de serviciile oferite de firma noastra

- cresterea permanenta a calitatii serviciilor oferite clientilor

Principalul obiectiv al firmei este realizarea unui program care permite transferul fotografiilor realizate cu telefonul mobil si realizarea unui site care sa combine doua dintre cele mai importante aplicatii internet, si anume: cumparaturi on-line ( comada fotografiile realizate si trimise pe site) si chat.

Sursa noastra de castig va fi: obtinerea unui comision ori de cite ori o fotografie este vinduta.

Preţul produselor va fi acceptabil si nu va depasi pretul practicat de celelalte magazine ce folosesc metode clasice si vom oferii facilitati in cazul contractelor mari in scopul dezvoltarii softurilor ( din cadrul firmei) deja existente . Pretul estimativ minim de vanzare nu poate fi precizat, deoarece depinde de proiect

Sediul firmei va fi intr-un apartament de 4 camere, situat in zona Valea Aurie . Pe viitor se doreste extinderea sediului prin inchirierea unui alt apartament in apropiere.

Initial vanzarea se va face direct de la sediul firmei urmand ca in scurt timp firma sa-si dezvolte reteaua de distributie prin incheierea de contracte cu magazine de profil sau firme de comercializarea produselor software.

Firma va fi o societate cu raspundere limitata, avand 2 actionari principali. Acestia se vor ocupa de toate problemele operationale, comerciale si manageriale ale firmei.

In acest moment, in orasul Sibiu nu sunt pre multe firme care au acelasi obiect de activitate cu al firmei noastre, deci nu va fi foarte greu in a castiga increderea clientilor, avand in vedere ca suntem noi pe piata. Firma se bazeaza pe incredere, promptitudine, si calitatea serviciilor oferite, astfel incat ne propunem sa ajungem in topul celor mai renumite firme de gen din tara.

3.Management si organizare

Asociaţii vor coordona întreaga activitate, se vor ocupa direct de problemele operationale, comerciale si manageriale ale firmei, de asemenea vor angaja şi controla personalul.

Realizarea site-ului si a programului FujiFilm QuickPrint si intretinerea acestora se va face de catre 2 programatori angajati, dar si de catre asociati care de asemenea au functia de programator. Unul din cei 2 angajati va fi specialist in grafica, iar celalalt in realizarea de pagini web. Cu fiecare angajat va fi încheiat un contract de muncă separat, iar salariul va fi de 300$ pe luna.

De asemenea, va fi angajat si un colaborator ( un contabil ce se va ocupa cu realizarea bilantului contabil si a contului de profit si pierderi incluzand si alte activitati, ca cele de evidenta a Registrului Jurnal etc.). Salariul acestuia va fi de 150$ pe luna.

Salariul asociaţilor va fi alcătuit din salariu fix de 300$ şi comisionul rezultat din vinderea produselor pe site. Cei doi asociati vor imparti in mod egal acest comision.

Angajatii vor fi selectionati in functie de cunostinte si aptitudini. Depinde de postul pe care este angajat. Oricum trebuie sa aibe cunostinte in domeniul IT, atat programare cat si hardware .

Vom utiliza un stil de management agresiv prin publicitate si reclame. Vom incerca sa acaparam si clientii celorlalte firme de profil din Sibiu si din tara prin seriozitate si calitatea produselor si serviciilor oferite.

Preview document

Proiect investiții - Pagina 1
Proiect investiții - Pagina 2
Proiect investiții - Pagina 3
Proiect investiții - Pagina 4
Proiect investiții - Pagina 5
Proiect investiții - Pagina 6
Proiect investiții - Pagina 7
Proiect investiții - Pagina 8
Proiect investiții - Pagina 9
Proiect investiții - Pagina 10
Proiect investiții - Pagina 11
Proiect investiții - Pagina 12
Proiect investiții - Pagina 13
Proiect investiții - Pagina 14
Proiect investiții - Pagina 15

Conținut arhivă zip

  • Investitii in Domeniul Serviciilor Software.doc

Alții au mai descărcat și

Plan afaceri sală fitness

CAPITOLUL I-DESCRIEREA AFACERII 1. Descriere generala firma: Denumire: S.C. Gold Gym S.A. Sediu: Strada Vasile Lupu nr.105A, Tatarasi,Iasi....

Plan de afaceri pentru obținerea unei finanțări de către SC Sidet SA - Deva

Capitolul I - Importanta si continutul planului de afaceri 1.1 Studiul de fezabilitate : punct de pornire in elaborarea unui plan de afaceri...

Plan de Afaceri SC EEka SRL

Prezentare generala Agentul economic Denumirea agentului economic: Societatea comerciala infiintata poarta denumirea de S.C. EEKA S.R.L. in toate...

Aspecte practice privind auditul calității

3.4. Metodologia auditului sistemelor calitatii Standardul international ISO 10011 stabileste principiile, criteriile, practicile de baza si...

Mediul și firma

Mediul extern al firmei poate fi impartit in doua mari segmente: - mediul general sau mega-mediul - mediul specific(mediul sarcina);...

Sicomed - History and Development

WHO and HOW MADE IT POSSIBLE? In order to get where Sicomed has got one has to be very talented, very intelligent an also very patient. The...

Te-ar putea interesa și

Proiect pentru dezvoltarea activității la SC Amco-Otopeni SA finanțat prin credit BIRD

INTRODUCERE In condiţiile economiei de piaţă fostele întreprinderi mari de stat se confruntă cu probleme legate de adaptarea lor la cerinţele...

Managementul asigurării creșterii calității serviciului public

1. ROLUL SI IMPORTANTA INVESTITIILOR PUBLICE Activitatea socio-economica se plaseaza in centrul preocuparilor individului si a structurilor de...

Evaluarea unui proiect de investiții în domeniul farmaceutic - SC Biofarm SA

Prin prezenta lucrare ne propunem sa evaluam un proiect de investitii la societatea comerciala BIOFARM S.A. privind achizitionarea unui utilaj...

Selecția Proiectelor de Investiții

INTRODUCERE Investiţiile joacă rolul de element generator în orice activitate economică, ceea ce face ca o firmă să se nască, să-şi desfăşoare...

Aplicații la strategii investiționale în afaceri

Societatea S.C. IULIUS S.A. doreste sa-si dezvolte capacitatea de productie prin construirea unei noi hale de productie. Pentru realizarea acestui...

Caiet de practică - SC RER Ecologic Service SRL

I. DESCRIERE DE ANSAMBLU Total ore de practică: 280 Perioada de desfăşurare: De la 15.02.2010 până la 30.04.2010 Firma Gazdă: - denumire: SC...

Finanțarea Internațională a Proiectelor de Investiții

1. Investiţiile – factor al creşterii economice Investiţiile sunt esenţiale în evoluţia oricărui sistem economic deoarece prin intermediul lor se...

Analiza eficienței unui proiect de investiții la SC Helsafe SRL

INTRODUCERE În evoluţia societăţii, investiţiile au avut întotdeauna un rol primordial pentru satisfacerea cât mai cuprinzătoare a nevoilor de...

Ai nevoie de altceva?