Proiect tehnici promoționale - Boconcept

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 8 în total
Cuvinte : 1743
Mărime: 240.33KB (arhivat)
Publicat de: Gicu Chivu
Puncte necesare: 5
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Cristian Nistor
Universitatea “Alexandru Ioan Cuza ” , Iaşi Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor Specializarea “ Economia Comerţului , Turismului şi Serviciilor ”

Extras din proiect

1. Analiza preliminară

BoConcept este o marcă ce aparţine celui mai răspândit (la nivel internaţional) nume de retailer din Danemarca, având mai mult de 240 magazine BoConcept şi 100 de studiouri, BoConcept în 50 de ţări. Primul magazin BoConcept a fost lansat în România în 2006, în Complexul Feeria Băneasa din Bucureşti. În Iaşi singurul magazin BoConcept s-a deschis în anul 2009, în complexul comercial Era Shopping Park.

BoConcept are ca obiect de activitate producţia şi comercializarea de mobilier: Dormitoare, Biblioteci, Sufragerii, Dining-uri, Mobilier de birou, Scaune, Saltele-pilote-perne, mobilier tapiţat.

BoConcept oferă o gamă completă de mobilier pentru casă şi birou, gamă structurată eficent şi echilibrată pe grupe principale de produse de mobilier pentru: cameră de zi a canapele, fotolii, tabureti, măsuţe de cafea, măsuţe ocazionale, module Hi-Fi, rafturi şi biblioteci, separatoare de cameră; sufragerie a sufragerii, sisteme de perete, comode, unităţi montate pe perete; dormitorul a dormitoare, pături, noptiere, dressinguri, saltele, pilote, perne; dining a mese de dining, scaune, mese şi scaune de bar, bufete; birou a scaune, birouri, etajere, sisteme de perete.

Piesele de mobilier şi decoraţiunile interioare marca BoConcept reprezintă un segment aparte pentru piaţa din România şi pot fi identificate cu uşurinţă prin originalitatea designului, texturi sofisticate şi idei inovatoare. Întreaga gamă de mobilier şi decoraţiuni are ca punct de plecare preocuparea pasionată pentru designul funcţional şi accesibil.

În magazinele BoConcept clienţii pot beneficia de următoarele servicii:

o Consultanţă şi proiectare. BoConcept oferă clienţilor săi o serie de servicii profesionale cu privire la soluţii de amenajare a spaţiului locuibil. Designerii şi proiectanţii oferă consultanţă, concepţie şi proiectare de mobilier în concordanţă cu solicitările şi preferinţele clientului, elaborare de proiecte de amenajare interioară a spaţiilor de locuit şi a spaţiilor de birouri. Designerii şi partenerii în materie de proiectare provin din mai multe domenii de activitate, însă se ghidează după o filosofie comună. Să creeze forme care surprind valorile esenţiale ale BoConcept: simplitate, funcţionalitate şi farmec universal.

o Politica de returnare şi schimb. Clientul care nu este mulţumit de achiziţia făcută, are dreptul de a returna bunurile într-un interval de opt zile câtă vreme articolul este nefolosit şi nedeteriorat.

o Transport – Montaj. La cererea cumpărătorului, BoConcept pune la dispoziţie servicii de montaj profesionist şi transport la domiciliu, contra cost.

Macromediul

Mediul politico – legal include sistemul guvernamental şi sistemul juridic în care funcioneaza compania. Cele două sisteme vizează în principal protejarea consumatorilor, protejarea societăţii şi concurenţa loială. Aderarea României la UE a adus reduceri de costuri şi implicit de preţuri la probusele BoConcept, rezultate din scăderea taxelor vamale la materiile prime şi produsele importate.

Mediul economic reprezintă baza de susţinere a puterii de cumpărare a cererii, nivelul şi evoluţia veniturilor clienţilor influenţând consumul direct proporţional. De asemenea, aşteptările cu privire la preţuri vor influenţa direct consumul, iar preţurile sunt influenţate la rândul lor de inflaţie. Din acest punct de vedere o influenţă majoră o are manifestarea crizei economice la nivel global care a determinat reducerea consumului şi tendinţa de economisire.

Piaţa de mobilier este marcată de reducerea creditării, cu influenţe pe piaţa produselor de folosinţă îndelungată, şi de încetinirea creşterii din construcţii. Bunurile de folosinţă, îndelungată se achiziţionează într-un procent semnificativ şi prin credit şi rate. Dacă băncile nu vor mai avea condiţii avantajoase de creditare, populaţia se va limită la ceea ce îşi poate permite. La fel de important este şi sectorul de construcţii şi amenajări; piaţă are nevoie de locuinţe noi, cererea există, dar preţul locuinţei şi al creditării influenţează invers proporţional volumul desfacerii de mobilă.

Mediul tehnologic. În procesul de fabricare al mobilii se folosesc plăci aglomerate reciclabile şi plăci fibrolemnoase de densitate medie în loc de lemn solid, fier şi metal de înaltă calitate, care nu necesită decât puţină procesare, reducând astfel consumul de energie în procesul de producţie. Mobilierul din scânduri se conformează normei E1 pentru emisiile de formaldehidă. Se folosesc ambalaje din carton reciclabil şi se urmăresc constant modalităţi de a reduce consumul de energie în fabrici.

Preview document

Proiect tehnici promoționale - Boconcept - Pagina 1
Proiect tehnici promoționale - Boconcept - Pagina 2
Proiect tehnici promoționale - Boconcept - Pagina 3
Proiect tehnici promoționale - Boconcept - Pagina 4
Proiect tehnici promoționale - Boconcept - Pagina 5
Proiect tehnici promoționale - Boconcept - Pagina 6
Proiect tehnici promoționale - Boconcept - Pagina 7
Proiect tehnici promoționale - Boconcept - Pagina 8

Conținut arhivă zip

  • Proiect Tehnici Promotionale - BoConcept.doc

Alții au mai descărcat și

Aspecte practice privind auditul calității

3.4. Metodologia auditului sistemelor calitatii Standardul international ISO 10011 stabileste principiile, criteriile, practicile de baza si...

Mediul și firma

Mediul extern al firmei poate fi impartit in doua mari segmente: - mediul general sau mega-mediul - mediul specific(mediul sarcina);...

Sicomed - History and Development

WHO and HOW MADE IT POSSIBLE? In order to get where Sicomed has got one has to be very talented, very intelligent an also very patient. The...

Ai nevoie de altceva?