Biblioteca

Recrutarea, Selectia, Integrarea Noului Angajat

Proiect / Management
Informatii Proiect:
Numar de pagini: 10
Marime arhiva: 18.64Kb
Contine fisiere: doc
Numar de fisiere: 1
Tip document: Proiect
Domeniu: Management
Nota pe site: 7 Recrutarea, Selectia, Integrarea Noului Angajat, 7 out of 10 based on 1 rating
Valoare:
Ce sunt punctele? Ce sunt punctele?

Punctele reprezinta moneda de schimb a site-lui.

Ai nevoie de ele ca sa downloadezi documente si le poti primi incarcand documente pe site.

Daca nu vrei sau nu poti face asta, punctele se pot cumpara foarte usor prin SMS, Card sau PayPal.

Click pentru mai multe detalii.

Fisiere in arhiva: (1)

 • Recrutarea, Selectia, Integrarea Noului Angajat.doc

Din cuprins:
-Recrutarea si selectia
-Integrarea noului angajat
-Aplicatie pe un anunt de angajare

Extras din document:

Resursele umane constituie primele resurse strategice ale unei organizatii. Din punct de vedere al potentialului lor de crestere si dezvoltare, resursele umane sunt unice.
Oamenii sunt bunul cel mai valoros al unei organizatii. De acestia depinde succesul societatii/companiei.
Trebuie avut in vedere ca dezvoltarea economica este strans legata de factorul resurse umane. Ca urmare, dezvoltarea sectorului privat (motorul economiei) si intarirea initiativelor antreprenoriale sunt strans legate de calitatea acestui tip de resurse (resursele umane).
Recrutarea si selectia
In prezent, fenomenul migratiei fortei de munca determina diverse schimbari de natura demografica. Nu mai reprezinta o noutate deplasarea personalului romanesc cu inalta calificare in partea vestic-europeana. Aceste schimbari creeaza noi si complexe provocari pentru organizatii (companii, societati, firme etc.) si, in special, schimbari privind conditiile din interiorul acestora in conditiile diminuarii crescande a nivelului resurselor umane.
De aici se observa rolul deosebit de important al firmelor specializate, pe de o parte in recrutare de personal (in selectia fortei de munca), pe de alta parte in ceea ce priveste tranzitia
resurselor umane de la viata scolara la cea profesionala. Scopul? Desigur, de a oferi organizatiilor posibilitatea utilizarii pe deplin a potentialului tinerilor absolventi.
Respingerea unui candidat competitiv sau angajarea unuia slab pregatit pot fi evitate doar daca firmele specializate in recrutare solutioneaza doua probleme. Cea dintai vizeaza identificarea acelor candidati care corespund cel mai bine postului vacant si a masurii in care aptitudinile acestuia corespund cu aspiratiile angajatorului.Cea de-a doua problema vizeaza, in esenta, identificarea acei categorii de candidati competitivi. In aceasta situatie, firmele de recrutare fac uz de diverse resurse, metode, tehnici specifice procesului de recrutare.
Asadar, adevarata problema ramane nu gasirea personalului, ci gasirea personalului potrivit pentru posturile disponibile din companie.
Pe de alta parte, mentinerea unui contact permanent cu piata este absolut necesara, chiar daca recrutarea personalului poate sa nu aiba intotdeauna un caracter permanent (altfel spus, sa se realizeze doar atunci cand apare o necesitate). Desigur, aceasta din urma situatie nu este caracteristica si firmelor de recrutare profesionale in cadrul carora activitatea de recrutare este permanenta, continua. Din acest punct de vedere, firmele specializate in recrutare sunt in avantaj: avantajul contactului permanent cu piata muncii.
Intregul proces de recrutare (cautarea, identificarea, localizarea potentialilor candidati) devine astfel un proces activ. Totodata, firmele de recrutare specializate incearca sa-si mentina o retea cu posibili candidati pentru posturile actuale, dar si viitoare.
Se stie ca productivitatea muncii poate fi stimulata doar de competenta. Omul potrivit in postul potrivit are o personalitate si insusiri competitive. Aceste idei conduc (din nou) catre importanta deosebita care trebuie acordata procesului de recrutare si selectie. Lasat la voia intamplarii, rezultatul obtinut ar putea fi angajarea unui candidat care sa nu se ridice la nivelul cerintelor postului, slab pregatit, ceea ce determina costuri suplimentare din partea angajatorului.
Exista situatii in care postul disponibil cere o anumitat categorie de candidati care nu se pot identifica usor (datorita, probabil, a caracteristicilor complexe ale postului in cauza) sau sunt cazuri in care firma (compania) doreste sa-si pastreze anonimatul (fara


Previzualizare pagini: (10)

  Documente similare:
  Preview document similar
  Evaluarea Eficientei Managementului Resurselor Umane...
  Proiectul contine 230 pagini in format pdf cu o marime totala de 2.89 MB.
  Preview document similar
  Selectia unui Manager
  Referatul contine 27 pagini in format doc cu o marime totala de 69.75 KB.
  Preview document similar
  Selectia
  Proiectul contine 46 pagini in format doc cu o marime totala de 74.97 KB.
  Preview document similar
  Management Strategic al Resurselor Umane
  Cursul contine 79 pagini in format doc cu o marime totala de 184.27 KB.
  Preview document similar
  Recrutarea si Selectia in cadrul Urban si Asociatii SRL
  Licenta contine 57 pagini in format doc cu o marime totala de 172.21 KB.
  Preview document similar
  Recrutarea, Selectia si Integrarea Resurselor Umane...
  Licenta contine 57 pagini in format doc cu o marime totala de 872.86 KB.
  Carti recomandate:
  Georgeta Panisoara
  Perioada ce urmeaza angajarii este destul de dificila, atat pentru noul angajat, cat si pentru organizatie in ansamblu. Managerul asteapta de la angajat performante ce nu pot fi atinse decat dupa ce acesta invata regulile si comportamentele caracteristice noului loc de munca. Daca organizatia aplica strategii caracteristice de integrare,... citeste tot
  Claudia Fisher-Buttinger, Christine Vallaster
  Traducere de Sorin Psatta (coord.), Alice Tataru, Dan Sendroiu, Stefan Chiritescu Destinat practicienilor din domeniul publicitatii si al marketingului, volumul propune un nou tip de branding, ce integreaza mai multe modele si strategii, deplasind accentul de pe produs si caracteristicile acestuia pe companie si principiile ei de... citeste tot
  Mielu Zlate
  Prima lucrare de sinteza si la zi a studiilor si teoriilor din domeniul psihologiei organizational-manageriale publicata la noi in tara, volumul este un curs universitar, util deopotriva studentilor, psihologilor practicieni si managerilor. Autorul analizeaza cadrul general teoretic si metodologic al disciplinei si prezinta problematica acesteia... citeste tot