Analiza de brand Ferero Roche

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 13 în total
Cuvinte : 4850
Mărime: 466.64KB (arhivat)
Publicat de: Caius Vasiliu
Puncte necesare: 7

Extras din proiect

I.DESCRIERE

A. SCURT ISTORIC AL PRODUSULUI LA NIVEL MONDIAL SI NATIONAL – FERRERO

Principalul protagonist in dezvoltarea Grupului este Michele Ferrero. Animat de dorinta de a crea produse noi, el a revolutionat obiceiurile alimentare a milioane de consumatori.

Pentru a descoperi reteta succesului sau, trebuie insa, sa ne intoarcem inapoi in anii 1940.Acestia sunt anii in care Piera si Pietro, parintii lui Michele, au transformat cofetaria pe care o detineau intr-o fabrica.

Acum, povestea a ajuns la cel de-al treilea capitol, adica la fiii lui Michele si ai Mariei Franca. Acestia au condus impreua operatiunile grupului din pozitia de Managing Directors, timp de peste 10 ani.

In aprilie 2011, Pietro Ferreroa murit in mod tragic, in Africa de Sud, in timp ce participa la o misiune umanitara inspirata si condusa de el, cu scopul de a relansa Ferrero Company Enterprises.

In prezent, Giovanni Ferrero continua sa conduca operatiunile companiei cu succes, propunandu-si scopuri si mai ambitioase, bazandu-se pe inspiratia si motivatia care i-a animat atat de tare pe parintii si fratele sau. Astazi, la fel ca si in trecut, s-a mentinut aceeasi structura bazata pe valorile familiale.

Pe scurt, dincolo de marca, cifra de afaceri si dezvoltarea unei companii multinationale, se scrie povestea unei familii piemonteze care si-a castigat o putere de crestere extraordinara, pornind de la motto-ul Fundatiei Ferrero : ”Munceste. Creeaza. Ofera.”

Relatia Ferrero cu clientii se bazeaza pe incredere reciproca, pe termen lung si este construita pe baza expertizei, experientei, intelegerii si intuitiei. Este o masura a interesului Ferrero in nevoile consumatorilor si este un factor cheie al succesului companiei.

Ferrero se bazeaza pe o istorie a familiei, fondata pe principiile si valorile care inspira angajamentul zilnic pentru consumatori. Principiile companiei au ghidat grupul de la fondarea acestuia in 1946, iar implementarea lor evolueaza de-a lungul provocarilor cu care compania se confrunta.

Ferrero International S.A a aprobat bilantul consolidat al Grupului referitor la exercitiul incheiat la 31 August 2010. La aceasta data, Grupul Ferrero este alcatuit din peste 70 de societati consolidate (38 operative, 15 fabrici de productie si 3 companii care implementeaza initiativele sociale Ferrero) ce desrervesc peste o suta de piete de desfacere.

Grupul a inchis exercitiul cu o cifra de afaceri consolidata de 6.6 miliarde de Euro, in crestere cu 4.3% fata de perioada anterioara.

B. GAMA SORTIMENTALA EXISTENTA PE PIATA BATOANELOR DE CIOCOLATA

-Praline si specialitati:

• Raffaelo – Specialitati crocante de nuca de cocos, cu mugdala intreaga in interior.

• Ferrero Rocher – Specialitati crocante de napolitana, acoperite cu alune si ciocolata cu lapte, cu umplutura fina si aluna intreaga.

• Ferrero Rondnoir – Specialitati crocante de napolitana, acoperite cu ciocolata amaruie, cu umplutura de cacao degresata si migdala crocanta invelita in ciocolata amaruie, in interior.

• Ferrero Prestige – Patru din cele mai indragite produse Ferrero intr-o singura cutie, imbinand gustul unic de alune si ciocolata din Rocher cu prospetimea ciresei si savoarea lichiorului din Mon Cheri, delicioasa cafea lichida din Pocket Coffee si gustul deosebit Kusschen.

• Ferrero Collection – O selectie prestigioasa de specialitati Ferrero pentru cele mai rafinate gusturi : Rond Noir pentru iubitorii de ciocolata amaruie, Garden pentru gustul de fistic si Rocher pentru pentru combinatia imbatabila de alune si ciocolata.

-Mon Cheri - Praline de ciocolata, umplute cu cireasa intreaga in lichior.

-Nutella – Crema de aluna cu cacao. Servita pe paine alaturi de lapte sau fructe, e apreciata pentru combinatia delicioasa de alune, lapte degresat si cacao, fara coloranti sau conservanti.

-Tic-Tac – Drajeuri cu gust de menta sau fructe care iti aduc prospetime delicata si veselie contagioasa. Sunt apreciate pentru gustul inconfundabil al unei inimi de menta, infasurata in straturi fine de glazura de vanilie.

- Kinder SNACKS :

• Kinder Bueno – Napolitana trasa in ciocolata cu lapte, cu umplutura cremoasa de lapte si alune.

• Kinder Delice – Prajitura de cacao, cu umplutura de lapte. Echilibrul perfect intre gustos si hranitor.

• Kinder Country – Ciocolata cu lapte, cu umplutura fina de lapte si 5 cereale: orz, orez, grau, grau imbracat, hrisca.

• Kinder Maxi Chocolate - Baton de ciocolata cu lapte, cu umplutura de lapte.

• Kinder Happy Hippo – Specialitate din capolitana crocanta in forma de hpopotam, cu umplutura de lapte si cacao.

- Kinder Chocolate – este un produs creat special pentru copii, bogat in lapte, care joaca un rol important in alimentatia celor mici. Datorita continutului in proteine, calciu si minerale, elemente importante pentru dezvoltarea fiecarui copil, Kinder Chocolate este desertul perfect pentru copilasi. Batoanele de ciocolata Kinder, disponibile atat in ambalaj de 100g , cat si de 50g, sunt impachetate in batoane individuale pentru a-i oferii micutului portia potrivita de ciocolata, cu mai mult lapte si mai putina cacao.

- Oua de ciocolata:

• Kinder Surprise – primul ou de ciocolata cu surpriza, este cel mai iubit ou de ciocolata din trei motive cat se poate de intemeiate: cei mici voi gasi intotdeauna o jucarie simpatica ce le stimuleaza creativitatea, vor fi intotdeauna curiosi sa afle ce vor descoperi in interiorul deliciosului ou si nu in ultimul rand se vor bucura de cea mai buna ciocolata de la Kinder, cu mai mult lapte si mai putina cacao.

• Kinder Joy – Kinder Joy, este varianta de vara a deliciosului ou de ciocolata Kinder Surprise, este special creat pentru a-si pastra perfect calitatile, chiar si in zilele cele mai calduroase. De indata ce vor deschide simpaticul ou, cei mici vor descoperi jucaria din interior iar apoi se vor putea bucura de o gustare delicioasa cu crema de lapte, alune si cacao, cu doua specialitati crocante.

• Kinder Schoko Bons – Deviza este ”Deliciile mari vin in portii mici”! Astfel, cu fiecare bombonica Schokobons, te vei putea bucura de gustul adorabil al ciocolatei Kinder si de umplutura de lapte si alune. Aceste bomboane se pot gasi im ambalaje de 125g, ambalate individual, pe care le poti savura indiferent de ocazie.

Preview document

Analiza de brand Ferero Roche - Pagina 1
Analiza de brand Ferero Roche - Pagina 2
Analiza de brand Ferero Roche - Pagina 3
Analiza de brand Ferero Roche - Pagina 4
Analiza de brand Ferero Roche - Pagina 5
Analiza de brand Ferero Roche - Pagina 6
Analiza de brand Ferero Roche - Pagina 7
Analiza de brand Ferero Roche - Pagina 8
Analiza de brand Ferero Roche - Pagina 9
Analiza de brand Ferero Roche - Pagina 10
Analiza de brand Ferero Roche - Pagina 11
Analiza de brand Ferero Roche - Pagina 12
Analiza de brand Ferero Roche - Pagina 13

Conținut arhivă zip

  • Analiza de brand Ferero Roche.docx

Alții au mai descărcat și

Analiza Pieței Produsului Kinder

I Descrierea produsului a) Scurt istoric al produsului la nivel mondial şi naţional - Ferrero Principalul protagonist in dezvoltarea Grupului...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Ai nevoie de altceva?