Analiza Firmei SC Mefin SA

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 42 în total
Cuvinte : 9442
Mărime: 611.01KB (arhivat)
Publicat de: Florentin Crețu
Puncte necesare: 8
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Nedelea Alexandru

Extras din proiect

1. IDENTIFICAREA FIRMEI

S.C. MEFIN S.A. Sinaia işi are sediul central şi sectiile de producţie în oraşul Sinaia, pe platforma industrială situată în Calea Bucureşti, nr. 5. Accesul se poate face atât cu mijloace auto, pe drumul E60 Braşov-Bucureşti, cât şi pe calea ferată. MEFIN este construită pe o suprafaţă de 104.000mp în oraşul Sinaia, România, nu departe de Bucureşti şi Braşov, cele douǎ oraşe mari unde sunt localizaţi cei mai importanţi clienţi autohtoni ai MEFIN.

În anul 1892, Emil Continescu, om de afaceri român, construieşte o fabrică în Sinaia pentru a produce cuie, şuruburi şi piuliţe. În 1920 incepe redezvoltarea majoră a societǎţii, după ce în 1913 este fondată pe acţiuni ¨Emil Costinescu¨. În anul 1938 începe producţia de armament. În timpul celui de-al doilea Război Mondial societatea se confruntă cu mari dificultăţi financiare şi astfel încetează producţia pentru război şi se dezvoltă noi capacităţi pentru producerea de piese pentru vehicule şi unelte agricole. După naţionalizarea proprietăţii private, transferând toate întreprinderile româneşti în proprietatea statului, începe producţia de echipamente de injecţie. În 1991, Mefin iniţiază un program foarte ambiţios pentru a cuceri noi pieţe externe; în 1995 începe privatizarea societăţii, pentru ca în 1997 să devină membru a ADS-Association of Diesel Specialists-U.S.A.

În 2002, după câteva încercări de privatizare nereuşite, Walbridge Group, USA îşi anunţă intenţia de a cumpăra Mefin; Walbridge investeşte 1 milion de dolari în calitate, producţie şi sistemul de management.

În 2003 privatizarea Mefin este finalizată; începe o operaţiune semnificativă de reorganizare a Mefin. În 2004 continuă recapitalizarea Mefin, prin investiţii directe în valoare de 2 milioane de dolari.

Capitalul social total al S.C. MEFIN S.A. este de 13.231.800 lei, împărţit în 5.292.720 acţiuni, fiecare cu o valoare nominală de 2.5 lei. DCI Walbridge Partners, o filială a Walbridge Group este acţionarul majoritar.

Începând cu luna februarie a anului 1999, acţiunile S.C.Mefin S.R.L sunt cotate la bursǎ.

Analiza contextului (mediului) concurenţial este utilă în evaluarea oportunităţilor şi ameninţărilor generate de acele elemente (indivizi, grupuri sau organizaţii) care influenţează direct întreprinderea sau pot fi influenţate semnificativ de către aceasta

O scădere continuă a puterii de cumpǎrare a populaţiei în condiţiile economice actuale reprezintă practic o ameninţare majoră pentru toate întreprinderile.

În cazul întreprinderii Mefin Sinaia, aceasta deţine monopolul în România pentru producţia de pompe de injecţie şi piese de schimb. Are în ţara o reţea de distribuitori şi service-uri autorizate.

Pe piaţa internaţională Mefin Sinaia are mai mulţi concurenţi dintre care: Ambac International, ATS Turbo Kits, Banks Power Products, Bosh, Caterpillar, Cummins, Detroit Diesel, EMD, Garett Turbos, Holset Turbos, Denso, Rancor, IHI Turbos, Schwitzer Turbos, Stanadyne, Yanmar, Zexel Diesel KIKI, Turbo Tehnical.

Mefin cuprinde toată gama de procese, începând cu prelucrările primare, continuând cu cele mecanice intermediare urmate de cele finale(asamblări).De asemenea, se execută procese de tratament termic şi de acoperire de suprafaţă, turnătorie, forjă, proces de aprovizionare, de vânzare şi mentenanţă (reparaţii).

Preview document

Analiza Firmei SC Mefin SA - Pagina 1
Analiza Firmei SC Mefin SA - Pagina 2
Analiza Firmei SC Mefin SA - Pagina 3
Analiza Firmei SC Mefin SA - Pagina 4
Analiza Firmei SC Mefin SA - Pagina 5
Analiza Firmei SC Mefin SA - Pagina 6
Analiza Firmei SC Mefin SA - Pagina 7
Analiza Firmei SC Mefin SA - Pagina 8
Analiza Firmei SC Mefin SA - Pagina 9
Analiza Firmei SC Mefin SA - Pagina 10
Analiza Firmei SC Mefin SA - Pagina 11
Analiza Firmei SC Mefin SA - Pagina 12
Analiza Firmei SC Mefin SA - Pagina 13
Analiza Firmei SC Mefin SA - Pagina 14
Analiza Firmei SC Mefin SA - Pagina 15
Analiza Firmei SC Mefin SA - Pagina 16
Analiza Firmei SC Mefin SA - Pagina 17
Analiza Firmei SC Mefin SA - Pagina 18
Analiza Firmei SC Mefin SA - Pagina 19
Analiza Firmei SC Mefin SA - Pagina 20
Analiza Firmei SC Mefin SA - Pagina 21
Analiza Firmei SC Mefin SA - Pagina 22
Analiza Firmei SC Mefin SA - Pagina 23
Analiza Firmei SC Mefin SA - Pagina 24
Analiza Firmei SC Mefin SA - Pagina 25
Analiza Firmei SC Mefin SA - Pagina 26
Analiza Firmei SC Mefin SA - Pagina 27
Analiza Firmei SC Mefin SA - Pagina 28
Analiza Firmei SC Mefin SA - Pagina 29
Analiza Firmei SC Mefin SA - Pagina 30
Analiza Firmei SC Mefin SA - Pagina 31
Analiza Firmei SC Mefin SA - Pagina 32
Analiza Firmei SC Mefin SA - Pagina 33
Analiza Firmei SC Mefin SA - Pagina 34
Analiza Firmei SC Mefin SA - Pagina 35
Analiza Firmei SC Mefin SA - Pagina 36
Analiza Firmei SC Mefin SA - Pagina 37
Analiza Firmei SC Mefin SA - Pagina 38
Analiza Firmei SC Mefin SA - Pagina 39
Analiza Firmei SC Mefin SA - Pagina 40
Analiza Firmei SC Mefin SA - Pagina 41
Analiza Firmei SC Mefin SA - Pagina 42

Conținut arhivă zip

  • Analiza Firmei SC Mefin SA.doc

Alții au mai descărcat și

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Te-ar putea interesa și

Decizia strategică în afaceri studiu de caz SC Mefin SA

INTRODUCERE Tema aleasă pentru această lucrare este “Decizia strategică în afaceri”, iar studiul de caz asupra căruia se va face analiza este S.C....

Ai nevoie de altceva?