Analiza gradului de internaționalizare - Sony Corporation

Proiect
7/10 (2 voturi)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 14 în total
Cuvinte : 3735
Mărime: 168.71KB (arhivat)
Publicat de: Dominic Buzatu
Puncte necesare: 8

Extras din proiect

Istoric

În 1946, imediat după al doilea război mondial este constituită Tokyo Telecommunications Engineering (care şi-a schimbat ulterior denumirea în Sony) de către un ofiţer în marina japoneză şi un antreprenor japonez de apărare, având iniţial 20 de angajaţi. Primul lor produs pentru piaţa de consum, o oala de orez, a fost un eşec.. Devenind o corporaţie internaţională importantă, Sony a preluat alte companii ce aveau o istorie mai îndelungată, dintre care pot fi amintite Columbia Records.

Sony este una dintre cele mai spectaculoase şi prospere corporaţii din lume. Deşi a avut un debut nefericit în mijlocul ruinelor din Tokio, urme adânci ale bombardamentelor din al doilea Razboi mondial, Sony este astăzi principalul furnizor de echipamente electronice la nivel mondial.

Etimologic vorbind, numele companiei Sony a fost creat prin imbinarea a două cuvinte, primul cuvânt este „Sonus”, de origine latină, ce are conotaţia de „sunet”( el reflectă debutul companiei ca producător de echipamente audio), iar cel de-al doilea cuvânt „sonny”, provine din lb engleză ,si înseamnă „ fecioraş”. Cuvintele au fost combinate pentru a arăta că „Sony este un grup foarte restrâns de oameni tineri care au o pasiune şi o energie nelimitată faţă de creaţie. De fapt, acest nume nu face altceva decât să sintetizeze viziunea celor care au fondat această companie: Masaru Ibuka şi Akio Morita.

Masaru Ibuka şi-a dorit să creeze o fabrică ideală, în care să accentueze spiritul de libertate şi lipsa de prejudecăţi. Crezul său a fost acela că “visele sunt sursa inovaţiei şi că Sony va face ceea ce alţii nu vor reuşi.” Fiind mai pragmatic, mesajul lui Akio Moritta a fost următorul:“Pieţele nu există, ele sunt create”.

Tokyo Telecomunicaţii Engineering Corporation a avut primul succes mare în mijlocul anilor 1950, atunci când Ibuka a auzit despre o inventie nou numit tranzistor care a fost dezvoltat pentru proteze auditive. Compania a adaptat tranzistorul pentru utilizarea într-un aparat de radio în miniatură, aparatul de radio a fost un succes instantaneu în Statele Unite.

Mari admiratori ai pieţei americane aceştia au luptat din răsputeri pentru ca Sony să fie acceptată şi respectată în SUA.

În 1958 Morita Ibuka a schimbat numele companiei lor la Sony Kabushiki Kaisha,iar in februarie 1960 i-a nastere Sony Corporation America în New York City, fiind prima companie japoneza de electronice care a realizat acest lucru.

Sony este prima companie japoneză care se listează la bursa din New York. Deşi are succes pe piaţa americană, în Japonia şi pe celelalte pieţe, Sony este depăşită în vînzări de către gigantul Matsushita.

Prin achiziţionarea CBS Records Inc. în 1988 şi Columbia Pictures Entertainment Inc. în 1989, Sony devine o primă forţă în industria filmelor şi a muzicii precum şi în cea producătoare de echipamente electronice. Compania Sony este de asemenea activă şi în industria computerelor, cu produse pentru procesarea şi stocarea informaţiilor precum şi în industria telecomunicaţiilor producând telefoane cu robot, telefoane mobile.

Obiectivul Sony: Să convingă clienţii că este cel mai inovativ producător de dispozitive electronice din lume.

Sony Corporation

Sony este un producător de sisteme audio, video, de comunicaţii şi tehnologie a informaţiei pentru consumatorii de pretutindeni sau pentru destinaţii profesionale. Cu afacerile sale din domeniul muzicii, al filmului, jocurilor şi cele din zona online, Sony se poziţionează ca una dintre cele mai importante mărci de bunuri de larg consum din lume.

Sony a înregistrat vânzări consolidate anuale de 88 miliarde de dolari pentru anul fiscal încheiat la 31 martie 2008.

Sony Corporation are in protofoliul multe compani dar unele dintre cele mai cunoscute sunt: Sony Music Entertainment, Sony Pictures Entertainment, Sony Online Entertainent, Sony Electronics si multe altele. Presedintele corporatiei este primul non-japonez din istoria corporatiei, galezul Howard Stringer.

Repere istorice- Sony Corporation

• Februarie 1960- se infiinteaza Sony Corporation America (Sonam), compania isi deschide primul sau magazin pe Fifth Avenue in 1962;

• Decembrie 1960- Sony Overseas S.A. ia fiinta in Elvetia, in apropiere de Zurich;

• Noiembrei 1962- ia nastere Sony Corporation Hong Kong;

• Martie 1968- se semneaza un parteneriat CBS/ Sony Records Inc.cu drepturi50%-50% , in august 1973 se va forma CBS Sony Inc., iar peste un an CBS/ Sony Group Inc., a devenit in totalitate proprietatea Sony in ianuarie 1988 si a fost redenumita Sony Music Entertaiment Inc. in aprilie 1991;

• Mai 1968- Sony Ltd. ia fiinta, este reorganizata in Sony United Kindom Ltd. in aprilie 1993;

• Iunie 1970-se infiinteaza in Germania, Sony G.m.b.H. in Cologne, redenumita in iunie 1980 Sony Deutschland G.m.b.H;

• Ianuarie 1973- Hispano Sony i-a nastere in Barcelona, Spania;

• Februarie 1973- ia nastere Sony France SA la Paris;

• 1974- Fabrica producere tv in San Diego;

• 1974- Fabrica producere tv in Bridgend, TaraGalilor;

• August 1979- Sony Prudential Life Insurance Co. Ltd se infiinteaza care era un parteneriat 50%-50% cu Prudential Insurance Co Ltd, redenumit in Sony Pruco Life Insurance Co ltd. In aprilie 1991;

• Noiembrie 1986- este infiintata Sony Europe GmbH cu sediul Cologne, Germany;

• Iunie 1989- este achizitionata Columbia Pictures Entertainment, Inc care este

redenumita Sony Pictures Entertainment, Inc in august 1991;

Preview document

Analiza gradului de internaționalizare - Sony Corporation - Pagina 1
Analiza gradului de internaționalizare - Sony Corporation - Pagina 2
Analiza gradului de internaționalizare - Sony Corporation - Pagina 3
Analiza gradului de internaționalizare - Sony Corporation - Pagina 4
Analiza gradului de internaționalizare - Sony Corporation - Pagina 5
Analiza gradului de internaționalizare - Sony Corporation - Pagina 6
Analiza gradului de internaționalizare - Sony Corporation - Pagina 7
Analiza gradului de internaționalizare - Sony Corporation - Pagina 8
Analiza gradului de internaționalizare - Sony Corporation - Pagina 9
Analiza gradului de internaționalizare - Sony Corporation - Pagina 10
Analiza gradului de internaționalizare - Sony Corporation - Pagina 11
Analiza gradului de internaționalizare - Sony Corporation - Pagina 12
Analiza gradului de internaționalizare - Sony Corporation - Pagina 13
Analiza gradului de internaționalizare - Sony Corporation - Pagina 14

Conținut arhivă zip

  • Analiza Gradului de Internationalizare - Sony Corporation.doc

Alții au mai descărcat și

Politici și strategii de marketing în inovare - Sony Xperia Z5 Premium

1. Motivaţia alegerii temei Motivaţia alegerii temei derivă din dorinţa de documentare în legătuă cu acest subiect. Mai concret am abordat această...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Te-ar putea interesa și

Analiza gradului de internaționalizare - Samsung

Cap.1. Prezentarea companiei 1.1 Denumirea companiei : Samsung Electronics Co., Ltd. 1.2. Piața de origine : Samsung înseamnă trei stele în...

Ai nevoie de altceva?