Analiza pietii berii în Republica Moldova

Proiect
8.5/10 (2 voturi)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 28 în total
Cuvinte : 6117
Mărime: 1.88MB (arhivat)
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Saharnean Liliana

Cuprins

  1. Introducere
  2. 1.1 Caracteristica principalelor mijloace promotionale
  3. 1.2 Caracteristica generala a pietii berii din Republica Moldova
  4. 2. Evaluarea ratingului promotional al mass-media pe
  5. piata berii ( cercetarea propriu-zisa ):
  6. 2.1 Identificarea problemei cercetarii
  7. 2.2 Stabilirea scopului, obiectivelor si ipotezelor cercetarii
  8. 2.3 Stabilirea metodei de cercetare
  9. 2.4 Analiza si interpretarea datelor
  10. 2.5 Ratingul mijloacelor promotionale
  11. 3. Concluzii
  12. 3.1 Bibliografie

Extras din proiect

Caracteristica principalelor mijloace promotionale :

Rolul promovării rezidă în conţinutul complex al conceptului de promovare, ce relevă faptul că scopul general este influenţarea comportamentului oamenilor, în aşa fel încât, să sporească volumul vânzărilor bunurilor respectivului producător.

Principalele mijloace promotionale in mass-media sint :

Televiziunea

Televiziunea reprezinta suportul publicitar care a cunoscut expansiunea cea mai rapida in societatea moderna. Ea asigura o combinative unica a sunetului, imaginii si miscarii – combinatie care nu poate fi realizata de alte suporturi. Impresia de contact cu destinatarul mesajului , flexibilitatea satisfacerii, posibilitatea unei difuzari repetate la ore de maxima audienta transforma televiziunea intr-unul dintre cele mai ofensive mijloace de vehiculare a publicitatii. Insa acest mijloc promotional conditioneaza costuri ridicate de realizare si difuzare a programelor publicitare.

Radioul

Radioul constituie un alt mijloc de promovare, care acopera in mod rapid si cu regularitate cea mai mare parte a publicului, intre avantajele oferite, se pot mentiona: selectivitatea publicului ascultator (diferentierea pe categorii de public in functie de ora transmiterii si a programului difuzat), costurile moderate, flexibilitatea in alegerea momentelor de difuzare a mesajelor promotionale si mobilitatea. Utilizarea radioului ca support de vehicular a publicitatii prezinta insa dezavantajul ca mesajul transmis nu poate fi prezentat decit sonor, ascultatorii facindu-si doar o imagine partiala si numai de moment asupra mesajului.

Presa

In alegerea presei ca mijloc de publicitate, societate tine cont de caracteristicile de baza ale acesteia – diferite de la o publicatie la alta – intre care: difuzarea teritoriala, momentele de aparitie a publicatiei, tirajul, pretul de vinzare al spatiului, calitatea imprimarii, amplasamentul anuntului in cuprinsul publicatiei etc.

Presa cotidiana – ofera anumite avantaje si anume: prestigiul de care se bucura un anumit cotidian, aria vasta de difuzare, posibilitatea de a stapini si dirija expunerea anunturilor, insa exista si dezavantajul unei durate de viata foarte scurte sau al unei reproduceri tipografice de o calitate mediocre.

Presa periodica – ofera, la rindul ei, numeroase si variate posibilitati de vehiculare a mesajelor promotionale datorita diversitatii sale. Intrucit se adreseaza unor segmente bine determinate de cititori, le asigura o selectivitate a mesajului transmis si o receptivitate in general sporita din partea destinatarului vizat. La aceasta se adauga o calitate de regula superioara a reproducerilor, iar utilizarea culorilor permite o mai buna scoatere in relief a mesajului promotional.

Cinematograful

Cinematograful ocupa un loc aparte, dar modest in ansamblul mijloacelor publicitare. Face parte dintr-o categorie specializata de suporturi, relativ costisitoare, care nu-si poate identifica bine “subiectii” asupra carora actioneaza. Desi costul de realizare a filmelor publicitare este relativ ridicat, utilizarea acestui suport nu trebuie neglijat, deoarece filmele publicitare au capatat dubla folosinta si anume: pentru cinematograf si pentru televiziune.

Internet

Exista mai multe modalitati de promovare, insa conditia de baza este sa iti construiesti un site, astfel incat sa potenteze celelalte mijloace de promovare folosite pe internet. De exemplu, daca vrei sa te promovezi activ intr-o anumita comunitate pe internet, trebuie la randul tau sa oferi suport pentru respectivul segment tinta.

Cel mai sigur mod de promovare a unei firme din domeniul IT&C este oferirea de continut relevant pentru publicul tinta, iar asta poate insemna informatii detaliate si de calitate, referitoare la produsele si serviciile oferite, sau articole si instrumente interesante in domeniul vizat, in functie de natura afacerii respective. Numarul de vizitatori reprezinta un alt factor important pentru succesul unei campanii pe internet, si, implicit, a dezvoltarii afacerii. Atragerea unui numar cat mai mare de vizitatori din cadrul publicului-tinta, se poate face prin optimizarile pentru motoare de cautare, campaniile de continut, link-uri cu alte site-uri din domeniu, si postarea de continut de calitate prin portalurile cu relevanta in activitatea respectiva.

Publicitatea exerioara

Aceasta include utilizarea in scopuri publicitare a afiselor, panourilor publicitare si insemnelor luminoase, reclama mobile etc. Folosirea lor conduce la stimularea vinzarilor si la mentinerea interesului publicului pentru o anumita marca. Societatea are in vedere utilizarea intr-o masura mai mare a acestor mijloace publicitare. Principalul dezavantaj al acestor suporturi publicitare consta in concizia prea mare a mesajului transmis.

Participarea la tirguri si expozitii

Targurile si expozitiile ofera oportunitati deosebite de comunicare. Prin participarea la targuri si expozitii se pot obtine rezultate excelente in ceea ce priveste construirea unui brand, dar si in dezvoltarea vanzarilor.

In acelasi timp Costurile unei participari sunt foarte ridicate in comparatie cu alte tehnici de comunicare. Astfel combinarea eficienta si inteligenta a instrumentelor de marketing prin targuri si expozitii va face diferenta dintre un succes de brand si de vanzari si o mare gaura in buget.

Caracteristica generala a pietii berii din Republica Moldova

Pe piata berii Republicii Moldova activeaza mai multe companii nationale si international, care se lupta pentru fiecare segment de piata. Sint elaborate o multime de branduri de bere, cu gusturi specifice si diferite, care se comercializeaza pe piata noastra.

Companii producatoare de bere ce comercializeaza in Republica Moldova:

„EFES Vitanta Moldova Brewery”

«Efes Vitanta Moldova Brewery» - cel mai mare producător de bere din Moldova. Întreprinderea este astăzi cel mai mare producător de bere şi băuturi slab alcoolice din republică. Piaţa autohtonă are un potenţial înalt, experţii estimând o creştere continuă a cererii de bere.

Aceasta a fost înfiinţată în anul 1974, prin fuzionarea unităţii vechi de producţie cu cea nouă. În 1995, compania a fost privatizată şi reorganizată în Societate pe Acţiuni cu numele de „VITANTA - INTRAVEST”. În următorii 4 ani a fost efectuată o reutilare considerabilă, noile echipamente asigurând creşterea considerabilă a posibilităţilor de producţie şi a calităţii produselor. Fiecare din mărcile de bere şi băuturi răcoritoare produse de „VITANTA - INTRAVEST” a adus în colecţia întreprinderii medalii de aur, argint şi bronz la mai multe expoziţii şi târguri internaţionale de specialitate.

Preview document

Analiza pietii berii în Republica Moldova - Pagina 1
Analiza pietii berii în Republica Moldova - Pagina 2
Analiza pietii berii în Republica Moldova - Pagina 3
Analiza pietii berii în Republica Moldova - Pagina 4
Analiza pietii berii în Republica Moldova - Pagina 5
Analiza pietii berii în Republica Moldova - Pagina 6
Analiza pietii berii în Republica Moldova - Pagina 7
Analiza pietii berii în Republica Moldova - Pagina 8
Analiza pietii berii în Republica Moldova - Pagina 9
Analiza pietii berii în Republica Moldova - Pagina 10
Analiza pietii berii în Republica Moldova - Pagina 11
Analiza pietii berii în Republica Moldova - Pagina 12
Analiza pietii berii în Republica Moldova - Pagina 13
Analiza pietii berii în Republica Moldova - Pagina 14
Analiza pietii berii în Republica Moldova - Pagina 15
Analiza pietii berii în Republica Moldova - Pagina 16
Analiza pietii berii în Republica Moldova - Pagina 17
Analiza pietii berii în Republica Moldova - Pagina 18
Analiza pietii berii în Republica Moldova - Pagina 19
Analiza pietii berii în Republica Moldova - Pagina 20
Analiza pietii berii în Republica Moldova - Pagina 21
Analiza pietii berii în Republica Moldova - Pagina 22
Analiza pietii berii în Republica Moldova - Pagina 23
Analiza pietii berii în Republica Moldova - Pagina 24
Analiza pietii berii în Republica Moldova - Pagina 25
Analiza pietii berii în Republica Moldova - Pagina 26
Analiza pietii berii în Republica Moldova - Pagina 27
Analiza pietii berii în Republica Moldova - Pagina 28

Conținut arhivă zip

  • Analiza Pietii Berii in Republica Moldova.doc

Alții au mai descărcat și

Analiza Potențialului Întreprinderii ÎM Efes Vitanta Moldova Brewery

Introducere “Şansa favorizează omul pregătit” (Louis Pasteur) De la căpătarea independenţei, Republica Moldova a trecut în etapa iniţială de...

Analiza de piață a produselor firmei SC Cesiro SA

Capitolul 1. Prezentarea firmei 1.1. Denumirea şi localizarea Denumirea : S.C. CESIRO S.A. Adresa : str. Mihai Viteazul nr.96 , Sighişoara,...

Campania publicitară a produselor Efes Vitanta Moldova Brewery SA

1. Descrierea produselor de bere (,,Chişinău Blondă”) Compania ÎM,,Efes Vitanta Moldova Brewery”S.A. este unul din cei mai mari producători de...

Politică de produs

Politica de produs este conduita pe care o adoptă întreprinderea cu privire la gama de produse ce formează atitudinea raportată permanent la...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Politici de Marketing

Firmele îsi desfăsoară activitatea într-un mediu tot mai turbulent, fiind necesară adaptarea acestora. Toate activităŃile desfăsurate în mod...

Te-ar putea interesa și

Analiza Potențialului Întreprinderii ÎM Efes Vitanta Moldova Brewery

Introducere “Şansa favorizează omul pregătit” (Louis Pasteur) De la căpătarea independenţei, Republica Moldova a trecut în etapa iniţială de...

Cercetarea Imaginii Băuturilor Răcoritoare în Rândul Consumatorilor

NTRODUCERE Dintre cele patru elemente primordiale, apa a fost probabil cea mai preţuită de către umanitate de-a lungul veacurilor. Apa a fost...

Analiza diagnostica a activității de marketing a IS CVC Mileștii Mici

Introducere „Departamentul de vînzări nu este toată compania, dar ar fi bine ca toată compania să fie un departament de vînzări.” Anonim Cînd...

Cercetări de marketing

Berea este o băutură slab alcoolică, răcoritoare, diuretică şi cu un efect uşor calmant. Ea se obţine prin fermentare din patru elemente naturale:...

Barierele Comunicaționale în Întreprindere

INTRODUCERE Actualitatea temei cercetate: La momentul actual este cert faptul că comunicarea, în cazul nostrum în cadrul SA „Efes Vitanta Moldova...

Grupul Companiilor Efes - Efes Beverage Group

Efes Beverage Group (EBG) reprezintă un grup de companii care cuprinde unitatea Anadolu Efes Biracılık ve Malt Sanayii A.Ş. (Anadolu Efes),...

Ai nevoie de altceva?