BRD - proiect practică

Proiect
8.5/10 (2 voturi)
Domeniu: Marketing
Conține 2 fișiere: doc
Pagini : 37 în total
Cuvinte : 13691
Mărime: 369.62KB (arhivat)
Publicat de: Leonid Suciu
Puncte necesare: 9
UNIVERSITATEA DE VEST TIMIŞOARA FACULTATEA DE ECONOMIE ŞI DE ADMINISTRARE A AFACERILOR

Cuprins

  1. 1. Prezentare generală BRD - Groupe Société Générale 2
  2. 1.1 Istoric 2
  3. 1.2 Obiectul de activitate 3
  4. 1.3 Profil 6
  5. 1.4 Acţionariat 8
  6. 1.5 Particularităţi privind activităţile desfăşurate de unitatea bancară 8
  7. 1.6 Reţeaua teritorială 9
  8. 2. B.R.D GRUP pe piaţa românească 10
  9. 2.1 Componenţa grupului 10
  10. 2.1.1 BRD Sogease 10
  11. 2.1.2 BRD Finance 10
  12. 2.1.3 BRD Asset Management 16
  13. 2.1.4 BRD Corporate Finance 17
  14. 2.1.5 ALD Automotive 18
  15. 2.1.6 BRD Fond de Pensii 19
  16. 2.2 B.R.D. Groupe Société Générale 19
  17. 3. B.R.D. – PRODUSE ŞI SERVICII 20
  18. 3.1. PERSOANE FIZICE 20
  19. 3.2. PERSOANE FIZICE AUTORIZATE 28
  20. 3.3 PERSOANE JURIDICE 29
  21. 4. Perioada de practică propriu-zisă 34
  22. 4.1 Motivaţia alegerii făcute 34
  23. 4.2 Jurnal de practică 34
  24. 4.3 Desfăşurarea activităţii de marketing în cadrul agenţiei 35

Extras din proiect

1. Prezentare generală BRD - Groupe Société Générale

1.1 Istoric

BRD - Groupe Société Générale este a doua Bancă din România după totalul bilanţului fiind o bancă globală.

Pentru marii săi clienţi corporativi, români sau străini, şi pentru investitorii instituţionali, BRD - Groupe Société Générale oferă de asemenea o gamă de produse de piaţă şi finanţări complexe, precum şi servicii de bancă de investiţii (privatizări, fuziuni - achiziţii, emisiuni de acţiuni, etc.) bazându-se pe echipe specializate şi pe reţeaua grupului Société Générale prezentă în lumea intreagă (75 ţări).

B.R.D. s-a înfiinţat în anul 1923, prin legea Societăţii Naţionale pentru Credit Industrial ca instituţie publică. Potrivit acelui an, 20% din capitalul social era deţinut de stat, 30% de BNR, iar restul de 50% revenea unui grup de persoane particulare, printre care şi un grup de foşti directori ai Mormorosch Bank & Co, prima bancă modernă din România.

Până la cel de-al doilea Război Mondial, Societatea Naţională pentru Credit Industrial a cunoscut o creştere puternică, consolidându-şi prezenţa în sectorul industrial şi devenind apoi cea mai mare instituţie financiară din România.

După cel de-al doilea Război Mondial, în baza Legii privind naţionalizarea din 11 iunie 1948, Societatea Naţională pentru Credit Industrial a fost naţionalizată şi redenumită Banca de Credit pentru Investiţii. În 1957, după reorganizarea sistemului financiar, când s-a introdus o specializare rigidă pe sectoare, Băncii de Credit pentru Investiţii i s-a oferit o poziţie de monopol în România în domeniul asigurării finanţării pe termen mediu şi lung al investiţiilor din toate sectoarele industriale, cu excepţia agriculturii şi industriei alimentare, fiind redenumită Banca de Investiţii.

Majoritatea finanţărilor oferite de Banca Mondială, pe toată această perioadă, au fost derulate prin Banca pentru Investiţii şi în acest mod o parte din angajaţii B.R.D. au căpătat experienţă în analiza proiectelor de investiţii prin metode utilizate de organizaţiile financiare internaţionale.

În mediul bancar românesc, datorită schimbărilor survenite, în cadrul sistemului financiar din România au apărut bănci moderne, capabile să răspundă exigenţelor în creştere ale clienţilor. Printre acestea amintim: Banca Română de Comerţ Exterior, Banca de Investiţii, Casa de Investiţii, Casa de Economii şi Consemnaţiuni, Banca pentru Agricultură şi Industrie Alimentară. În 1990 are loc desfiinţarea monopolului de care s-a bucurat fiecare dintre băncile specializate în domeniul propriu de activitate. Una din marile realizări ale acestei perioade a fost şi transformarea fostei Bănci de Investiţii în actuala BANCA ROMÂNĂ pentru DEZVOLTARE, preluându-i în totalitate activele, pasivele şi întregul personal. Înfiinţată la 1 decembrie 1990, banca nou creată, cu o echipă de conducere omogenă şi extrem de dinamică, în ciuda unor diferenţe notabile de vârstă sau experienţă, a reuşit să depăşească condiţia unei bănci strict specializate şi să ajungă în scurt timp în topul băncilor comerciale din România, cu un profil bancar nou şi o identitate proprie. în februarie 1991, banca a fost înmatriculată ca societate pe acţiuni, cu capital social deţinut de statul român. BANCA ROMÂNĂ pentru DEZVOLTARE este o societate deschisă pe acţiuni şi funcţionează ca persoană juridică română în conformitate cu legislaţia privind societăţile comerciale: Legea bancară nr.58/1998, Legea nr.52/1994 privind valorile mobiliare şi bursele de valori, reglementările Băncii Naţionale a României, ale Comisiei Naţionale a Valorilor Imobiliare şi alte prevederi. Banca îşi desfăşoară activitatea prin sucursale, agenţii şi reprezentanţe, în ţară şi în străinătate: " Durata de activitate a băncii va fi de 99 ani, începând de la data publicării în Monitorul Oficial al României a documentelor de înfiinţare ".

BRD a fost aleasă de guvern pentru a deveni prima bancă comercială privatizată. Aceasta alegere consacră calitatea activelor şi a gestiunii BRD. Achiziţionarea pachetului majoritar de acţiuni al BRD de către grupul Société Générale a fost finalizată în martie 1999; ea intervine intr-o perioadă dificilă marcată de falimente bancare răsunătoare. Este de asemenea începutul bancarizării masive a persoanelor fizice. BRD profită de imaginea sa favorabilă în faţa marelui public şi de calitatea relaţiilor sale cu întreprinderile pentru a dezvolta rapid clientela sa de persoane fizice. Foarte repede, BRD devine lider pe piaţa noilor produse, cum ar fi cardurile bancare şi creditele pentru consum.

1.2 Obiectul de activitate al B.R.D. - G.S.G. îl constituie:

1. efectuarea de operaţiuni şi servicii bancare pentru proiectele de investiţii economice şi financiare ale statului, ce se realizeazã integral sau parţial, din fonduri de la buget şi din împrumuturi în valutã de la bãncile de dezvoltare internaţionale, instituţii financiare şi de la alte bãnci.

2. atragerea de fonduri bãneşti , acordarea de credite în lei şi în valutã şi efectuarea de servicii bancare pentru activitatea de investiţii, de producţie, comercialã şi de prestãri de servicii, desfãşurata de regii autonome, societãţi comerciale, societãţi mixte, instituţii de stat, unitãţi cooperatiste, organizaţii obşteşti, asociaţii familiale sau persoane fizice.

În acest scop, banca efectueazã, în condiţiile prevãzute de statut, urmãtoarele operaţiuni în nume propriu şi în numele altora sau în colaborare cu alţii:

-Atrage fonduri bãneşti , în lei sau în valutã, din ţarã şi din strãinãtate, în depozite la vedere sau la termen;

-Pãstrezã disponibilitãţile bãneşti ale clienţilor şi efectueazã operaţiuni de încasãri şi plãţi, în numerar sau fãrã numerar, prin conturile deschise de clienţii la aceastã bancã;

-Contracteazã credite, în lei şi în valutã, pe bazã de garanţii, pe termen mediu, cu rambursare de pânã la 5 ani şi pe termen lung de pânã la 25 ani, în condiţiile stabilite de lege, pentru realizarea de investiţii de cãtre clienţii sãi din ţarã şi strãinãtate; de asemenea, acordã credite pe termen scurt, cu rambursarea de pânã la 12 luni, pentru aprovizionare, producţie, desfacere, prestãri de servicii, suplinirea temporarã a resurselor agenţilor economici pentru investiţii, precum şi pentru nevoi gospodãreşti ale persoanelor fizice;

-Prestezã servicii bancare privind expertizarea tehnicã, economicã şi financiarã potrivit destinaţiei aprobate şi prevederilor din documentaţie, analiza ofertei depuse de executanţi, precum şi alte servicii pentru investiţiile statului care se realizează din fonduri de la buget în baza mandatului primit;

-Efectuează servicii bancare pentru dezvoltarea activităţilor agenţilor economici, acordă consultaţii şi asistenţă pe probleme de gestiune financiare şi de evaluare a patrimoniului, în baza convenţiilor încheiate cu aceştia;

-Efectuează operaţiuni de scontare a efectelor de comerţ şi rescontare a portofoliului, în lei şi în valută;

-Emite efecte de comerţ, în lei şi în valută, şi acceptă efecte de comerţ, emise asupra sa, analizează şi gireză efecte de comerţ emise de terţi, emite cecuri bancare proprii sau în contul altor instituţii de credit;

-Efectuează operaţiuni de acreditive, incasso-uri, ordine de plată, şi alte instrumente de plată;

-Emite, confirmă şi efectuează operaţiuni de scris de garanţie, avaluri, cauţiuni, în ţară şi străinătate.

Preview document

BRD - proiect practică - Pagina 1
BRD - proiect practică - Pagina 2
BRD - proiect practică - Pagina 3
BRD - proiect practică - Pagina 4
BRD - proiect practică - Pagina 5
BRD - proiect practică - Pagina 6
BRD - proiect practică - Pagina 7
BRD - proiect practică - Pagina 8
BRD - proiect practică - Pagina 9
BRD - proiect practică - Pagina 10
BRD - proiect practică - Pagina 11
BRD - proiect practică - Pagina 12
BRD - proiect practică - Pagina 13
BRD - proiect practică - Pagina 14
BRD - proiect practică - Pagina 15
BRD - proiect practică - Pagina 16
BRD - proiect practică - Pagina 17
BRD - proiect practică - Pagina 18
BRD - proiect practică - Pagina 19
BRD - proiect practică - Pagina 20
BRD - proiect practică - Pagina 21
BRD - proiect practică - Pagina 22
BRD - proiect practică - Pagina 23
BRD - proiect practică - Pagina 24
BRD - proiect practică - Pagina 25
BRD - proiect practică - Pagina 26
BRD - proiect practică - Pagina 27
BRD - proiect practică - Pagina 28
BRD - proiect practică - Pagina 29
BRD - proiect practică - Pagina 30
BRD - proiect practică - Pagina 31
BRD - proiect practică - Pagina 32
BRD - proiect practică - Pagina 33
BRD - proiect practică - Pagina 34
BRD - proiect practică - Pagina 35
BRD - proiect practică - Pagina 36
BRD - proiect practică - Pagina 37

Conținut arhivă zip

  • BRD - Proiect Practica.doc
  • COPERTA 1.doc

Alții au mai descărcat și

Proiect practică - Selgros

SELGROS ROMÂNIA 1. PREZENTAREA SOCIETĂŢII COMERCIALE 1.1. ELEMENTE DE IDENTIFICARE A AGENTULUI ECONOMIC 1. Denumire : S.C. “SELGROS CASH&CARRY”...

Hypermarketul Cora

1. Prezentarea grupului în plan international Jacques Delhaize, negustor de vinuri din anii 1850, a avut trei fii care au gândit si au aplicat în...

Hipermarketul Cora

Introducere Tot mai mult sistemele de satisfacere a consumatorilor din orice tara tind spre o largire a ariei de cuprindere. Respectivul fenomen...

Proiect practică - Holdmann Group SRL

I.1.Prezentarea generală a firmei HOLDMANN GROUP se încadrează in tipul de societate cu răspundere limitata si are drept obiect de activitate...

Caiet practică restaurant libanez - SC Beirut Trade Center SRL

1 ) Prezentarea de ansamblu a unitatii economice in care se efectueaza practica SC.Beirut Trade Center SRL. s-a înfiintat în 15.06.2007, cu un...

Practică marketing - Hotel Melody

Situat în centrul oraşului Cluj-Napoca, în inima Transilvaniei, Hotel Central-Melody inspiră o atmosferă intimă şi atrage numeroşi turişti în...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Te-ar putea interesa și

Proiect practică BRD-GSG

Capitolul 1. Prezentarea băncii. Istoric şi evoluţie 1.1 Momentul istoric al înfiinţării, principalele etape şi evoluţia sa în sistemul bancar...

Proiect practică - BRD

CAPITOLUL 1. – BANCA ROMÂNĂ PENTRU DEZVOLTARE. PREZENTARE GENERALA Forma juridică: societate pe acţiuni, persoană juridică română Număr de...

Proiect practică - BRD Group Societe Generale

Responsabilitate Sociala BRD este un actor comunitar important, desfasurând deja de mai multi ani actiuni sustinute în materie de mecenat...

Proiect practică BRD

1.Istoric-BRD Groupe Société Générale Istoria B.R.D. dateazǎ din anul 1923, când Societatea Naţionalǎ pentru Credit Industrial a fost înfiinţatǎ...

Proiect practică BRD

1. Instrumente de plata 1.1. Ordinul de plata Este o dispozitie neconditionata si irevocabila data de catre emitentul acesteia(platitorul), unei...

Proiect practică BRD Botoșani

Introducere Stagiul de practică l-am efectuat în unitatea BRD- Groupe Societe Generale S.A. Agenţia Gheorghe Avramescu Botoşani. Criteriile în...

Proiect de practică - Simularea firelor de asteptare în cadrul BRD

BRD - Groupe Société Générale este a doua banca româneasca, dupa activele bancare si detine a doua capitalizare la Bursa de Valori Bucuresti. BRD...

Proiect practică BRD

REZUMAT BRD-Groupe Société Générale BRD - Groupe Société Générale este cea mai mare bancă privată din România. Ocupă locul doi în topul...

Ai nevoie de altceva?