Campanie de Promovare a Parcului Național Retezat

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 14 în total
Cuvinte : 5629
Mărime: 63.68KB (arhivat)
Publicat de: Florentin Mihalcea
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Sorin Prada

Extras din proiect

1. Analiza contextului

a) Analiza macromediului

Din punct de vedere demografic, Judeţul Hunedoara se confruntă cu un proces de îmbătrânire a populației, efectele sale în viaţa economică şi socială urmând să fie resimţite în viitorul apropiat.

Astfel, structura populației în Județul Hunedoara arată în felul următor:

Distribuția populației pe sexe in mediul urban și cel rural și pe grupe de vârstă

Masculin Feminin Total

Mediul Urban 172445 184209 356654

Mediul Rural 52992 55093 108085

Total 225437 239302 464739

Grupe de vârstă 0 – 14 ani 15 – 59 ani Peste 60 de ani

64505 305727 94507

*Densitatea populației = 65,8 Locuitori/km2

Judeţul Hunedoara cuprinde un număr de 7 municipii, 7 oraşe, 55 comune şi 457 sate pe o suprafață totală de 7062,67 km2.

Observăm din datele prezenatate faptul că, deși Județul se confruntă cu un proces de îmbătrânire a populației, segmentul 15 – 59 ani este cu mult mai numeros decât celelalte grupe de vârstă, acesta fiind și segmentul vizat de campania noastră care se adresează persoanelor în putere cu o formă fizică bună, dornici de aventură. De asemenea, populația din mediul urban deține un procent semnificativ din total, viața citadină și atmosfera sufocantă din orașe putând reprezenta un factor determinant în alegerea destinației de petrecere a timpului liber în mijlocul naturii, departe de agitația și stresul din mediul urban.

Poziția geografică, resursele solului și subsolului și forța de muncă disponibilă au determinat desfășurarea unei intense activități economice, bazată în special pe industria grea, industria extractivă a minereului de fier, prelucrarea minereurilor feroase și construcții, la care se adaugă industria energiei electrice, lemnului, materialelor de construcții, ușoară și alimentară.

În urma trecerii la economia de piață, datorită desfiinățării CAER, piața de desfacere principală a mastodonților creați de economia socialistă (Siderurgica S.A., I.C.S.H.), datorită slabei tehnologizări și a lipsei de fonduri, producția a scăzut, firmele fiind nevoite sa-și restructureze personalul, rezultând astfel un număr foarte mare de șomeri cu un nivel de calificare înalt, mai ales din sectorul industriei siderurgice și cel minier.

Actualmente Fondul Proprietății de Stat gestionează aceste firme, încercând un proces de privatizare care se desfășoară greoi, datorită pe de o parte lipsei de interes din partea investitorilor de a investi în acești mastodonți, deși există planuri de redresare economică viabile și pe de altă parte datorită politicii fiscale, financiare și bancare dusă până în prezent de statul român în această zonă a țării.

În partea sectorului privat se constată o creștere a activităților productive și comerț, în sectorul construcții metalice și materialelor de construcții, industria ușoară, industria alimentară, prelucrarea lemnului și a serviciilor către populație, însă datorită slabei puteri de cumpărare a populației, coroborată cu politica fiscală a statului, activitatea acestora pe plan local este la limita supraviețuirii.

Municipiul Hunedoara este străbătut de o rețea de drumuri care leagă între ele localitățile principale. Rețeaua de drumuri este în general bine întreținută, legatura între toate centrele de comună realizându-se pe drumuri asfaltate.

Este străbătut de DN 68B Santuhalm - Hunedoara, drum național care face legatura cu drumul european E 68, care străbate țara de la Arad - Deva - Orăștie - Sibiu - Brașov - București și drumurile județene care fac legătura între Hunedoara și Calan, respectiv Hunedoara - Hațeg.

Hunedoara este străbătută de calea ferată Simeria - Hunedoara, fiind capăt de linie pe acest tronson, linie electrificată.

Se găsesc în municipiu instituții sanitare - Spital municipal, Policlinica municipală cu 17 cabinete și 2 laboratoare, 6 farmacii, 15 Cabinete medicale și laboratoare private, precum și instituții mass media și servicii de asigurare.

Obiectivele turistice ale Județului Hunedoara sunt datorate condițiilor naturale, vieții istorice și culturale continue și îndelungate pe aceste meleaguri.

Pitorescul zonei, existența izvoarelor de ape minerale recunoscute pentru calitățile lor curative, fondul cinegetic, precum și bogăția și varietatea elementelor de arhitectură, artă populară și folclor, oferă posibilități de turism pe gustul fiecaruia.

Toate acestea adunate la un loc, fac din Județul Hunedoara o importantă oportunitate de investiție în sectorul turism și agroturism, iar Parcul Național Retezat poate beneficia de o dezvoltare și promovare mai intensă.

La nivel național, există anumite oportunități care trebuiesc luate în considerare:

- PIB-ul manifestă o uşoară creştere (1,6 % față de 2011);

- Rata inflaţiei continuă trendul descrescător;

- Dobânzile la creditele bancare sunt în scădere;

- Rata şomajului în scădere;

- Volumul investiţiilor străineeste în creştere uşoară;

- Creşterea rezervei valutare;

- Îmbunătăţirea riscului deţară.

În ceea ce privește cadrul politico-legislativ, prin OG 27/1996 și Legea 33/1996, se acordă o reducere cu 50% a impozitului pe clădiri la persoane fizice și se face deducere din impozitul pe profit în cazul societăților comerciale, în situația în care se fac investiții prin creare de noi locuri de muncă.

Alte acte normative care oferă facilități: OG 24/1998 privind regimul zonelor defavorizate, Legea 20/1999 pentru aprobarea OG 24/1998. Conform acestor acte normative, investitorii în zonă beneficiază de următoarele facilități:

- Scutirea de la plata taxelor vamale și a taxei pe valoarea adaugată pentru mașinile, utilajele, instalațiile, echipamentele, mijloacele de transport - altele decât autoturisme - know-how, alte bunuri amortizabile care se importă în vederea efectuării și derulării de investiții în zonă, precum și pentru materiile prime, piesele de schimb și componentele importate în vederea efectuării de investiții în zonă;

Preview document

Campanie de Promovare a Parcului Național Retezat - Pagina 1
Campanie de Promovare a Parcului Național Retezat - Pagina 2
Campanie de Promovare a Parcului Național Retezat - Pagina 3
Campanie de Promovare a Parcului Național Retezat - Pagina 4
Campanie de Promovare a Parcului Național Retezat - Pagina 5
Campanie de Promovare a Parcului Național Retezat - Pagina 6
Campanie de Promovare a Parcului Național Retezat - Pagina 7
Campanie de Promovare a Parcului Național Retezat - Pagina 8
Campanie de Promovare a Parcului Național Retezat - Pagina 9
Campanie de Promovare a Parcului Național Retezat - Pagina 10
Campanie de Promovare a Parcului Național Retezat - Pagina 11
Campanie de Promovare a Parcului Național Retezat - Pagina 12
Campanie de Promovare a Parcului Național Retezat - Pagina 13
Campanie de Promovare a Parcului Național Retezat - Pagina 14

Conținut arhivă zip

  • Campanie de Promovare a Parcului National Retezat.docx

Alții au mai descărcat și

Program de marketing pentru valorificarea optimă a potențialului turistic din stațiunea balneară Băile Felix

1. Turismul balnear – prezentare generala Turismul balnear poate fi cosiderat cel mai vechi tip de practicare a activitatilor turistice....

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Te-ar putea interesa și

Potențialul turistic al Munților Retezat

INTRODUCERE Am pornit studiul de faţă pornind de la ideea că turismul din zilele noastre se află într-o continuă expansiune, cu o dezvoltare...

Evaluarea potențialului turistic al unui teritoriu - modelul leader II - Parcul Național Retezat

Fiecare loc de pe pământ are o poveste a lui, dar trebuie să tragi bine cu urechea ca s-o auzi si trebuie un gram de iubire ca s-o întelegi "...

Valorificarea potențialului turistic în depresiunea Hațeg

OBIECTIVELE ȘI METODOLOGIA DE CERCETARE Această lucrare este rezultatul analizei unor surse bibliografice diverse, metodele utilizate fiind de...

Campanie de relații publice

Introducere România, una din cele mai recente membre UE, arată tuturor cum o ţară mică poate echilibra atât de bine toate tipurile de resurse...

Potențialul și activitățile turistice din Depresiunea Hațeg

Așezarea geografică și vecinii Depresiunea axată pe valea Streiului, încadrată de Munții Retezat și Munții Țarcu în sud, Munții Poiana Ruscăi în...

Ai nevoie de altceva?