Caracterizarea Serviciului de Patiserie la SC Fornetti România SRL

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 8 în total
Cuvinte : 983
Mărime: 241.54KB (arhivat)
Publicat de: Manole Feraru
Puncte necesare: 7
ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE FACULTATEA MARKETING

Cuprins

  1. I. Descrierea companiei care ofera serviciul
  2. 1. Situatia in care se regaseste compania pe piata
  3. 2. Principalele produse si servicii pe care le ofera
  4. II. Descrierea serviciului oferit de SC FORNETTI ROMANIA SRL
  5. 1. Clientul pentru care este conceput serviciul - descrierea publicului tinta
  6. 2. Oferta concurentilor
  7. III. Harta serviciului

Extras din proiect

Descrierea Companiei Sc Fornetti Romania Srl

1. Situatia in care se regaseste compania pe piata

Societatea Comerciala FORNETTI ROMANIA S.R.L. cu sediul in Timisoara este o societate cu capital integral privat, care s-a infiintat in anul 2001 ca partener al FORNETTI Kft. cu sediul in Ungaria.

Succesele distributiei de produse tip FORNETTI in Romania au facut necesara deschiderea unei capacitati de productie.

In 19 aprilie 2002 s-a inaugurat productia la punctul de lucru din loc. Hodoni, jud Timis si a inceput totodata o noua etapa a dezvoltarii francizei FORNETTI in Romania.

Personalul muncitor selectionat pentru productie este exclusiv din mediul rural, din zona de proximitate a fabricii. Punerea in functiune a capacitatii de productie a adaugat o valenta economica pregnanta colaborarii in cadrul euroregiunii D.K.M.T (Dunare-Cris-Mures-Tisa).

In 5 ani de activitate Fornetti Romania a urcat succesiv trepte de performanta prin marirea capacitatii de productie concomitent cu diversificarea sortimentatiei, largirea ariei de distributie, perfectionarea logisticii de transport, astfel incat in prezent Fornetti Romania este pe primul loc in topul francizelor din Romania.

In anii 2004 si 2005 Fornetti Romania a fost cotata ca fiind cea mai performanta companie din sistemul mondial Fornetti. De altfel Fornetti International (Fornetti kft) a obtinut in anul 2005 locul 2 in "Top European 500" al francizelor de profil.

In prezent Fornetti Romania are 630 de angajati iar prin functionarea magazinelor partenerilor din tara noastra s-au creat aproape 2000 de locuri de munca.

Extinderea retelei nu se realizeaza la întâmplare, ci se face în urma unor studii de piata în care factorii sociali si demografici au un rol determinant.

Suprafata unui magazin Fornetti este de 10-20 de metri patrati.

Piata Capitalei este cea mai profitabila pentru Fornetti România, peste 40% din productia firmei fiind livrata în Bucuresti unde exista o retea de peste 80 de magazine.

Pentru a sustine vânzarile, compania a investit anul trecut 400.000 de euro în constructia unui depozit frigorific si a unei noi filiale, în Bucuresti.

Compania Fornetti, specializata in domeniul patiseriei, va investi aproximativ doua milioane de euro intr-o fabrica de imbuteliere a apei minerale

Fornetti intentioneaza sa construiasca o fabrica de imbuteliere a apei minerale in comuna Bradut din judetul Covasna. In urma cu doi ani, Fornetti a inceput lucrarile de forare printr-o companie specializata din Gheorgheni si de atunci se fac in permanenta analize de laborator privind calitatea apei minerale, a declarat primarul comunei Bradut, Balazsi Denes.

Potrivit lui Denes, compania a cumparat de la persoane fizice terenul din jurul celor doua izvoare de apa minerala, respectiv terenul unde se va construi fabrica.

Afaceri de 18 milioane de euro

Fornetti, al carei principal obiect de activitate este distributia de produse de patiserie, detine in prezent cea mai extinsa retea de franciza din Romania, cu peste 450 de unitati. Firma are in plan pentru 2006 deschiderea a inca 250 de francize in sectorul patiseriei.

Cifra de afaceri a companiei pentru anul 2005 s-a ridicat la 18 milioane de euro.

De anul viitor, cresterea numarului de unitati francizate va fi mult mai mica, deoarece 700 de unitati vor reprezenta un numar optim pentru productia realizata.

In schimb, compania intentioneaza ca in acest an sa-si mareasca si sa-si modernizeze capacitatile de depozitare a produselor de patiserie de la Bucuresti si Odorheiul Secuiesc.

In privinta capacitatilor de productie, Fornetti Romania are doua fabrici, care impreuna produc lunar in jur de 900 de tone de produse congelate. „Intentionam ca pentru anul 2006 sa crestem capacitatea de productie cu 50% fata de anul trecut“, a adaugat Magheti. Cresterea productiei va fi urmarea unei investitii de 3,5 milioane de euro.

Preview document

Caracterizarea Serviciului de Patiserie la SC Fornetti România SRL - Pagina 1
Caracterizarea Serviciului de Patiserie la SC Fornetti România SRL - Pagina 2
Caracterizarea Serviciului de Patiserie la SC Fornetti România SRL - Pagina 3
Caracterizarea Serviciului de Patiserie la SC Fornetti România SRL - Pagina 4
Caracterizarea Serviciului de Patiserie la SC Fornetti România SRL - Pagina 5
Caracterizarea Serviciului de Patiserie la SC Fornetti România SRL - Pagina 6
Caracterizarea Serviciului de Patiserie la SC Fornetti România SRL - Pagina 7
Caracterizarea Serviciului de Patiserie la SC Fornetti România SRL - Pagina 8

Conținut arhivă zip

  • Caracterizarea Serviciului de Patiserie la SC Fornetti Romania SRL.doc

Alții au mai descărcat și

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Ai nevoie de altceva?