Elvila - analiză, tehnici promoționale

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 14 în total
Cuvinte : 3794
Mărime: 423.53KB (arhivat)
Publicat de: Flaviu Dinu
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Profesor-Dragos mariciuc
prezinta analiza preliminara a magazinului elvila, obiective,tehnici promotionale folosite

Cuprins

  1. 1)Analiza preliminară 2
  2. a) Despre Elvila 2
  3. b)Macromediu 3
  4. c)Micromediu 4
  5. d) Istoric promoțional și strategia de comunicare 4
  6. c)Analiza SWOT 7
  7. 2)Stabilirea obiectivelor 7
  8. 3) Strategia de participare la târg 8
  9. 4) Plan operațional

Extras din proiect

1) Analiza preliminara

a)Despre Elvila

Grupul Elvila, care isi desfasoara activitatea inca din 1990, este in prezent unul din cei mai mari producatori de mobila din Romania . In ultimii 4 ani, pe baza Topului National al Firmelor realizat de Camera de Comert si Industrie a Romaniei si a Municipiului Bucuresti, Elvila a fost distinsa cu Locul I la categoria Productie de mobilier - Intreprinderi foarte mari.

S.C Elvila S.A are ca obiect de activitate productia si comercializarea de mobilier: - Dormitoare - Biblioteci - Sufragerii - Bucatarii - Camere de tineret - Grupe de colt (cel mai mare producator din sud-estul Europei) - Mobilier tapitat ( cel mai mare producator din Romania) - Mic mobilier - Mobilier de birou - Scaune - Saltele –(cel mai mare producator din Romania).

Elvila ofera o gama completa de mobilier pentru casa si birou, gama structurata eficient si echilibrat pe grupe principale de produse de mobilier pentru: camera de zi - canapele si fotolii Relaxa, biblioteci, masute cafea, comode tv; dining - sufragerii, mese si scaune de sufragerie; bucataria - bucatarii, mese si scaune bucatarie, grupe de colt; dormitorul - dormitoare, paturi, saltele Relaxa Original; biroul de acasa - birouri PC, scaune birou; solutii de organizare a casei - dulapuri, garderobe; Office - mobilier profesional de birou, scaune directorale de birou, scaune vizitator.

In magazinele Elvila clientii pot beneficia de urmatoarele servicii:

• Consultanta si proiectare. Elvila ofera clientilor sai o serie de servicii profesionale cu privire la solutii de amenajare ale spatiului locuibil. Designeri si proiectanti ofera consultanta, conceptie si proiectare de mobilier in concordanta cu solicitarile si preferintele clientului, elaborare de proiecte de amenajare interioara a spatiilor de locuit (casa si hotel) si a spatiilor de birouri. Prin aplicatia “Interactive Planner" clientii beneficiaza de o solutie moderna si accesibila pentru planificarea amenajarii casei sau biroului stand in fata computerului.

• Garantie mobilier. Elvila se angajeaza sa livreze produsele conform calitatilor si caracteristicilor inscrise pe factura, cu un termen de garantie de 2 ani.

• Elvila Bonus Card . Acest card reprezinta programul de fidelizare dezvoltat de compania noastra, avand ca obiectiv recompensarea clientilor Elvila printr-un sistem de bonificatii.

• Montaj – Transport. La cererea cumparatorului, Elvila pune la dispozitie servicii de montaj profesionist si transport la domiciliu, contra cost.

Sisteme de creditare avantajoase.

b) Macromediu

Mediul politico-legal include sistemul guvernamental si sistemul juridic in care functioneaza intreprinderea. Cele doua sisteme vizeaza in principal protejarea consumatorilor, protejarea societatii si concurenta loiala. Aderarea Romaniei la UE a adus reduceri de costuri si implicit de preturi la produsele Elvila, rezultate din scaderea taxelor vamale la materiile prime si produsele importate.

Mediul economic reprezinta baza de sustinere a puterii de cumparare a cererii, nivelul si evolutia veniturilor clientilor influentand consumul direct proportional. De asemenea, asteptarile cu privire la preturi vor influenta direct consumul, iar preturile sunt influentate la randul lor de inflatie. Din acest punct de vedere o influenta majora o are manifestarea crizei economice la nivel global care a determinat reducerea consumului si tendinta de economisire. Piata de mobilier este marcata de reducerea creditarii, cu influente pe piata produselor de folosinta indelungata, si de incetinirea cresterii din constructii. Bunurile de folosinta indelungata se achizitioneaza intr-un procent semnificativ si prin credit si rate. Daca bancile nu vor mai avea conditii avantajoase de creditare, populatia se va limita la ceea ce isi poate permite. La fel de important este si sectorul de constructii si amenajari; piata are nevoie de locuinte noi, cerere exista, dar pretul locuintei si al creditarii influenteaza invers proportional volumul desfacerilor de mobila

Mediul tehnologic. Elvila are patru fabrici de mobilă situate în Beiuş, Piatra Neamţ, Râmnicu Vâlcea şi Mizil. Su¬cursala Elmoberom din Beiuş este una dintre cele mai moderne fabrici de mobilă din Ro¬mâ¬nia, con¬cepută să producă cu mare randament şi înaltă calitate toate categoriile de mobilier ce pot fi re¬alizate din panouri. Tehnologia de ultimă oăa se îmbină armonios cu măiestria acumulată in cei 29 de ani de prezenţă pe piaţa mobilei, cu preocuparea pentru creşterea continuă a ni¬ve¬lu¬lui ca¬li¬tă¬ţii. Pentru cine caută grupe de colţ, mobilier de bucătărie, camere de tineret, biblioteci, mic mo¬bi¬lier, scaune, cu alte cuvinte mobilier funcţional, cu un bun raport calitate/preţ, El¬mo¬¬¬¬be¬rom este prima alegere. Este cel mai mare producător de grupe de colţ din Sud-Estul Eu¬ropei ce dis¬¬pu¬ne de o capacitate de producţie de 15.000 grupe de colţ pe lună. Materia primă folosită: stejar, fag, PAL furniruit, PAL melaminat. Sucursala PAMEX din Piatra Neamţ este un binecunoscut nume în domeniul mobilierului rustic şi de artă. Şi-a câştigat reputaţia prin abordarea cu maximă seriozitate a cerinţelor clienţilor. Producţia de mobilier se realizează într-o sortimentaţie diversificată, cu the¬nologii de fabricaţie specifice combinaţiilor diverselor esenţe lemnoase. Aici realizându-se şi mo¬bilier în soluţii demontabile. Materia primă folosită: răşinoase, cireş, stejar, fag. Sucursala RELAXA din Mizil. Certificarea prin standardul ISO 9001 a dus la diversificarea gamei produselor de mobilier tapiţat, facand din aceasta fabrica cel mai mare producător de mobilier tapiţat şi saltele din Ro¬mânia. Capacitatea lunară de producţie: 2.000 garnituri de hol 3-2-1; 5.000 saltele. Materia primă folosită: pluş, stofă, scai, piele.

c) Micromediu

In Romania, producția de mobila a crescut in 2008 cu 7%, depășind 2 miliarde de euro. In 2007, grupul Elvila a raportat o cifra de afaceri de 112 mil. Euro, iar in 2008 a ajuns la 115 milioane de euro, in creștere cu 3%, sub estimarile inițiale de 7-10%.

Majoritatea produselor fabricate și comercializate de grupul Elvila fac parte din categoria main-stream.

Compania produce și comercializează mobilă pentru casa și birou, adresandu-se prin colecția de produse categoriei de consumatori cu venituri mici spre medii și medii, dar și celor cu venituri ridicate, persoanelor de afaceri care doresc să-şi creeze un mediu confortabil şi spaţios deoarece aceştia îşi petrec mai bine de jumătate din timp la birou. Piaţa ţintă este îndreptată către aceste categorii de consumatori, cu vârsta cuprinsă între 25 - 50 de ani.

Retailul de mobila din Romania este o piața foarte fragmentată, cu mulți jucători de dimensiuni mici. Cei mai mari trei retaileri, IKEA, Mobexpert și Elvila dețin potrivit estimărilor circa 20% din aceasta piată. Acestora li se adaugă Staer, Lemet și nou intratul pe piată, Kika. Mobexpert este lider pe piața mobilei din România, iar Elvila îi este challenger.

O influență negativă din partea furnizorilor ar putea fi o posibilă creștere a costurilor cu materiile prime și cu utilitatile. Veniturile retailerului ar putea fi impactate negativ de creșterea costurilor cu chiria, ca urmare a scumpirii creditelor contractate de dezvoltatori.

Preview document

Elvila - analiză, tehnici promoționale - Pagina 1
Elvila - analiză, tehnici promoționale - Pagina 2
Elvila - analiză, tehnici promoționale - Pagina 3
Elvila - analiză, tehnici promoționale - Pagina 4
Elvila - analiză, tehnici promoționale - Pagina 5
Elvila - analiză, tehnici promoționale - Pagina 6
Elvila - analiză, tehnici promoționale - Pagina 7
Elvila - analiză, tehnici promoționale - Pagina 8
Elvila - analiză, tehnici promoționale - Pagina 9
Elvila - analiză, tehnici promoționale - Pagina 10
Elvila - analiză, tehnici promoționale - Pagina 11
Elvila - analiză, tehnici promoționale - Pagina 12
Elvila - analiză, tehnici promoționale - Pagina 13
Elvila - analiză, tehnici promoționale - Pagina 14

Conținut arhivă zip

  • Elvila - Analiza, Tehnici Promotionale.doc

Alții au mai descărcat și

Gamma Press Consulting - Analiza SWOT

CAP I PREZENTAREA PROFILULUI FIRMEI Societatea comerciala „GAMMA PRESS CONSULTING SRL ” a fost inregistrata in Registrul Comertului sub nr....

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Te-ar putea interesa și

Participarea unei firme de mobilă la expoziția Romexpo - Elvila

Argument Tradiţia târgurilor şi expoziţiilor pleacă de la Egiptul Antic si Imperiul Roman când comercianţii se întâlneau pentru a cumpăra...

Ai nevoie de altceva?