Biblioteca

Fundamentarea Mixului de Marketing in Maximizarea Profitului

Proiect / Marketing
Informatii Proiect:
Numar de pagini: 32
Marime arhiva: 162.76Kb
Contine fisiere: doc
Numar de fisiere: 3
Tip document: Proiect
Domeniu: Marketing
Nota pe site: 9 Fundamentarea Mixului de Marketing in Maximizarea Profitului, 9 out of 10 based on 3 rating
Valoare:
Ce sunt punctele? Ce sunt punctele?

Punctele reprezinta moneda de schimb a site-lui.

Ai nevoie de ele ca sa downloadezi documente si le poti primi incarcand documente pe site.

Daca nu vrei sau nu poti face asta, punctele se pot cumpara foarte usor prin SMS, Card sau PayPal.

Click pentru mai multe detalii.

Fisiere in arhiva: (3)

 • bibliografie.doc
 • cuprins.doc
 • Fundamentarea Mixului de Marketing in Maximizarea Profitului.doc

Din cuprins:
ARGUMENT 1 – 2
Cap. 1. CONCEPTUL DE MARKETING MIX 3 – 6
1.1. Mixul de marketing – definitie 3
1.2. Variabilele mixului de marketing 3 – 6
1.3. Factorii determinanti ai mixului de marketing 6
Cap. 2. STRUCTURA MIXULUI DE MARKETING 7 – 21
2.1. Politica de produs 7 – 12
2.2. Politica de pret 12 – 16
2.3. Politica de distributie 16 – 18
2.4. Politica de promovare 18 – 21
Cap. 3. ROLUL MIXULUI DE MARKETING
IN MAXIMIZAREA PROFITULUI 22 – 23
3.1. Procesul elaborarii si utilizarii
mixului de marketing 22
3.2. Fundamentarea “mixului de marketing optim” 22 – 23
Cap. 4. STUDIU DE CAZ. MIXUL DE MARKETING
LA AGENTIA DE TURISM BLUE-MOON TRAVEL 24 – 31
4.1. Prezentarea firmei 24
4.2. Mixul de marketing la agentia
de turism Blue Moon Travel 24 – 31
BIBLIOGRAFIE 32

Extras din document:

ARGUMENT
Din resursele pe care le are la dispozitie, firma poate realiza o paleta larga de combinatii. In limitele profilului in care s-a specializat, activitatea sa va putea dobandi concretizari foarte diferite. De aici si relativ intinsa varietate a modalitatilor de realizare a contactelor firmei cu exteriorul, cu piata. Iar prin modul de concepere si realizare a acestor contacte se incearca realizarea unui echilibru intre posibilitatile (umane, materiale si financiare) ale firmei si presiunea “fortelor pietei”, pe coordonatele strategiei de piata adoptate.
Ideea antrenarii resurselor, in combinatii diferite, astfel incat sa permita firmei realizarea unui contact eficient cu piata a condus la nasterea conceptului de marketing mix. Acest concept, astazi cu o pozitie centrala in teoria si practica marketingului, a aparut abia in perioada postbelica. El reuneşte proprietăţile caracteristice ale organizaţiei, elementele pe care aceasta le poate folosi pentru a influenţa cererea pentru produsul său în general, vânzările în mod special, şi anume: produsul însuşi, nivelul preţului, activitatea promoţională şi distribuţia sau plasarea produsului. Acest set de variabile controlabile de către organizaţie, cunoscut şi sub numele de cei 4P are rolul de a detalia strategiile de marketing şi de a influenţa piaţa în vederea asigurării eficienţei maxime.
Mixtura sugerata de conceptul in cauza priveste modul cum sunt antrenate resursele (inclusiv cele de imaginatie) ale intreprinderii, proportiile, “dozajul” in care ele vor intra in efortul global al firmei pentru a se ajunge la efectele dorite.
Mixul de marketing se referă la o anumită structură de eforturi de marketing, la combinarea, proiectarea şi integrarea în diverse proporţii într-un program de marketing a variabilelor controlabile în scopul dobândirii eficacităţii necesare realizării obiectivelor organizaţiei într-o perioadă determinată.
Se impune o remarca in legatura cu natura elementelor care intra in compunerea mixului. Cele mai multe lucrari le considera variabile endogene sau, in orice caz, variabile controlabile de catre firma. Explicatia pare simpla : daca mixul de marketing este o “compozitie”, la care recurge intreprinderea, aceasta din urma nu poate opera decat cu variabilele pe care le poate manevra, pe care le poate controla si introduce in alcatuirea mixului, in dozele necesare. O analiza mai atenta conduce insa la alte concluzii. Astfel, daca produsul si promovarea sunt intr-adevar doua variabile efectiv manevrate de firma, nu acelasi lucru se poate spune despre celelalte doua.
Structura concreta a mixului, pozitia ocupata de fiecare dintre elementele sale componente vor depinde de posibilitatile firmei si de solicitarile pietei; in consideratie vor intra, de asemenea, optica decidentului, capacitatea lui de realizare a celei mai inspirate combinatii de instrumente singulare, corespunzatoare conditiilor concrete in care isi desfasoara activitatea.
Trasaturile particulare ale politicii de marketing a firmei in performantele promovarii ei oglindesc modul concret in care sunt utilizate, intr-o combinatie adecvata posibilitatilor firmei la conditiile mediului extern.
Cap. 1. CONCEPTUL DE MARKETING MIX
1.1. Mixul de marketing – definitie
În efortul lor de a satisface cât mai bine necesităţile, dorinţele şi preferinţele clienţilor actuali şi viitori şi a-şi atinge obiectivele,întreprinderile combină şi utilizează în modalităţi variate mijloacele de marketing de care dispun.Aceste combinaţii strategice şi tactice sunt cunoscute sub denumirea de marketing mix.
Conceptul de marketing mix a fost introdus in 1964 de americanul Neil Borden.
Mixul de marketing se referă la alegerea naturii şi numărului variabilelor de marketing utilizate de întreprindere la un moment dat şi la modul de dozare a acestor combinaţii care să provoace un impact maxim asupra pieţei-ţintă.
1.2. Variabilele mixului de marketing
Specialiştii apreciază că mixul de marketing este unul dintre cele mai vechi şi mai utile concepte de marketing elegant prin simplitatea lui (M.J. Baker op. cit., p. 64), atribuit lui Niel Borden (N. Borden, The concept of Marketing-Mix, în Journal of Advertising Research, iunie 1964) de la Harvard Business School, care recunoaşte că a împrumutat ideea de la un alt profesor de la Harvard Business School James Cullinton. El identifică iniţial 12 elemente ale mixului de marketing prin care se acţionează asupra pieţii în mod coerent şi unitar: produs, preţ, marcă, distribuţie, vânzare personală, publicitate plătită, promovarea vânzărilor, ambalarea, modul de prezentare, servicii post-vânzare, manipulare sau logistică şi cercetarea de marketing.


Previzualizare pagini: (32)

  Documente similare:
  Preview document similar
  Plan de Marketing International VEL PITAR
  Proiectul contine 16 pagini in format doc cu o marime totala de 894.24 KB.
  Preview document similar
  Mixul de Marketing in Cadrul unei Societati cu...
  Proiectul contine 65 pagini in format doc cu o marime totala de 114.52 KB.
  Preview document similar
  Abordarea Consumatorului in Marketing Direct pe...
  Proiectul contine 82 pagini in format doc cu o marime totala de 513.35 KB.
  Preview document similar
  Utilizarea Marketingului Direct pentru Comunicarea...
  Licenta contine 43 pagini in format doc cu o marime totala de 76.75 KB.
  Preview document similar
  Mixul de Marketing in Cadrul Firmei SC Unican...
  Proiectul contine 95 pagini in format doc cu o marime totala de 1.95 MB.
  Preview document similar
  Marketing Direct
  Cursul contine 108 pagini in format doc cu o marime totala de 306.72 KB.
  Carti recomandate:
  Nick Rampley-Sturgeon
  Intreprinzator, mentor experimentat si consultant de afaceri, Nick Rampley-Sturgeon a scris acest ghid practic special pentru managerul-proprietar, care stie ca are o idee buna de afaceri si vrea sa se asigure ca ii exploateaza intregul potential. Lucrarea analizeaza toate aspectele derularii unei afaceri care ii pot afecta succesul si... citeste tot
  Michael Shermer
  Inteligenta pietelor a aparut la editura Curtea Veche, in colectia Profit. Economia traditionala, bazata pe teoria alegerii rationale, ne spune ca, deoarece oamenii tind sa maximizeze, in mod egoist, utilitatea, pe masura ce devin mai bogati ar trebui sa devina si mai fericiti. In prezent avem datele pentru a testa aceasta ipoteza, iar... citeste tot
  Howard G. Hendricks
  In cartea Dupa cum fierul ascute fierul, autorii Howard si William Hendricks arata ca dezvoltarea cea mai dramatica din punct de vedere spiritual si personal are loc prin influenta unui mentor. Inradacinata in principii biblice, cartea de fata este pentru barbati atat un indrumar profund cat si unul practic al relatiilor de mentorat. Veti invata... citeste tot