Gradul de satisfacție față de deodorantele Nivea

Proiect
8.5/10 (2 voturi)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 53 în total
Cuvinte : 3658
Mărime: 169.19KB (arhivat)
Puncte necesare: 9
Universitatea Babeş- Bolyai – Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor Cluj Napoca Secţia ECTS

Cuprins

  1. 1. Rezumat 3
  2. 2. Introducere 5
  3. 3. Metodologie 6
  4. 4. Analiza rezultatelor 7
  5. 5. Concluziile 46
  6. 6. Anexele 48

Extras din proiect

Rezumat

Cercetarea a fost facuta pentru a afla gradul de satisfactie a populatiei fata de deodorantele Nivea.In acest scop am intocmit un chestionar pe care l-am aplicat in randul a 70 de persoane cu varsta cuprinsa intre 18 si 55 de ani de sex feminin si masculin.

Chestionarul a fost facut astfel incat sa aflam ce tip de deodorante folosesc, cat de des il achizitioneaza,cum li se pare pretul deodorantelor existente, gradul de satisfactie fata de aceste deodorante, gradul de importanta a unor calitati in alegerea unui deodorant precum si sugestiile pentru imbunatatirea produsului.

Dupa ce a fost facuta ancheta si au fost completate cele 70 de chestionare, cu ajutorul programului SPSS 14 am analizat datele din care au iesit urmatoarele rezultate:

Din totalul de 70 persoane care au compus esantionul, 45 persoane sunt de sex feminin si restul de 25 sunt de sex masculin, cu o varsta incadrata in intervalul de 18 – 55 ani, majoritatea adica 34 persoane incadrandu-se in intervalul de 18 – 25 ani.

Ca o caracteristica importanta in cumpararea unui produs, in acest caz deodorant,este venitul persoanelor: venitul celor mai multe persoane adica 47,1% se incadreaza in intervalul de 501-1000 lei, 38,6% din persoane au venit sub 500 lei, 7,1% din persoane intre 1001-1500 lei si 7,1% din persoane peste 1501 lei.

Din totalul persoanelor la care au fost aplicate chestionarele 94,3% adica 66 persoane folosesc produse din gama Nivea si restul de 5,7 % (4 persoane) nu îl folosesc.

Din 66 persoane care folosesc produse Nivea 21,2% îl folosesc de mai putin de 6 luni, 33,3% de o perioada între 6 luni si un an iar restul de 45,5% între 1 an si 3 ani. 33,3% din persoanele care folosesc Nivea au auzit de aceasta marca de la prieteni/cunoatinte/familie, 31,8% din panouri stradale/mese/banere iar 34,8% din publicitate TV.

33,3% din persoane folosesc spray, 28,1% folosesc rool-on si restul de 38,6% folosec stick.

Din persoanele intrebate 8,8% cumpara deodorante de mai multe ori pe luna, 33,3% o data pe luna si 57,9% o data la cateva luni.

Majoritatea persoanelor adica 77,2% considera ca pretul deodorantelor nivea este mediu, doar 15,8% considera ca este mic si 7% ca pretul produsului este mare.Din totalul de 57 persoane care folosec deodorant nivea 39 persoane sunt satisfacute, 14 persoane sunt foarte satisfacute si 4 persoane sunt indiferente fata de produs adica nu au nici o pãrere buna si nici una rea.

Din datele rezultate din analiza reiese ca cele mai importante 3 caracteristici in alegerea unui deodorant sunt: calitatea, pretul si parfumul.

50,9% din persoane adica mai mult de jumatate sigur vor mai cumpara deodorante din gama Nivea, din care 27 persoane il vor recomanda cunostintelor,prietenilor si contactelor de la locul de munca. Deodorantele sunt achizitionate in cele mai multe cazuri din magazinele universale.

Din analiza incrucisata a datelor reiese ca intre venitul persoanelor si importanta pretului la cumpararea unui produs legatura este destul de slaba insa faptul ca au un venit mai mic inseamna ca importanta pretului la alegerea deodorantelor este tot mai mare.

Tot din analiza incrucisata reiese ca intre gradul de satisfactie fata de deodorantele nivea si faptul ca in viitor vor mai achizitiona sau nu aceste deodorante exista o legatura de intensitate medie. Clientii foarte satisfacuti sigur vor achizitiona si in viitor deodorantele nivea iar cei satisfacuti probabil vor achizitiona deodorantele.Cele mai multe persoane probabil vor mai cumpara deodorantele nivea.

Recomandari

Recomandarile noastre pentru ca firma sa isi mentina prestigiul si sa evolueze pe piata sunt: sa se axeze in special pe publicitate Tv deoarece din cercetare a rezultat ca este cea mai buna forma de promovare a marcii; deoarece cel mai utilizat deodorant este stick-ul recomandam extinderea gamei; pretul trebuie mentinut si pentru o mai mare cerinta consideram ca ar trebui sa se faca promotii; firma ar trebui sa distribuie deodorantele mai ales in magazine universale.

Pentru ca deodorantele Nivea sa aiba in continuare cerinte din partea cumparatorilor produsul trebuie imbunatatit.In aceasta cercetare am facut si referire la sugestiile populatiei pentru imbunatatirea deodorantelor din care au rezultat urmatoarele: persoanele întrebate în proportie de 45,6% considera ca pentru îmbunãtãtirea produsului deodorantele ar trebui facute astfel incat sa aiba o durata de actiune mai mare, 17,5% doresc ca deodorantele nivea sa aiba parfumuri mai variate, 10,5% doresc produse naturale iar 26,3% din persoane au alte sugestii pentru imbunatatirea produsului.

Introducere

Primul produs Nivea a aparut in anul 1911 sub forma cremei Nivea. Pe parcursul anilor firma Beierdorf, inventatorul marcii Nivea, a creat o serie de alte produse Nivea: sapun, sampon, lapte de corp, balsam de buze, produse pentru barbati, urmand ca in anul 1991 Beierdorf sa lanseze prima linie de deodorante Nivea.

La acel moment, consumatorii îşi doreau mai mult decat un efect puternic şi o aromă proaspătă. Noua linie de deodorante a încorporat şi expertiza de îngrijire a pielii specifica Nivea. Pentru a demonstra dublul efect – complet nou la momentul respectiv – a celor 2 componente de eficienţa şi îngrijire, a unui deodorant şi pentru a-l face mai atractiv, a fost inventat un simbol: o pana delicată integrata pe tot parcursul comunicării noului deodorant Nivea.

Deodorantle Nivea contin minerale ce regleaza transpiratia si ofera 24 ore de protectie garantata antiperspiranta, lasand totodata pielea uscata, cu un parfum delicat de prospetime. Nu contin alcool, coloranti sau conservanti. Compatibilitatea la nivelul pielii este dovedita dermatologic.

Principalul obiectiv al cercetarii a fost evaluarea notorietatii deodorantelor Nivea.

Inima tintei cercetarii o constituie persoanele de sex feminin si masculin, cu varsta cuprinsa intre 18 si 25 de ani.Tinta secundara o constituie persoanele de sex masculin si feminin cu varsta cuprinsa intre 26 si 55 de ani.

Grupurile unde notorietatea ete mai redusa sunt persoanele cu varsta cuprinsa intre 46 si 65 de ani. Indicatorii socio-demografici clasici sunt suficienti pentru a identifica grupurile care folosesc deodorantele Nivea.

Am ales deodorantele Nivea deoarece am dorit sã avem în vedere efectuarea unei cercetãri pentru cunoaşterea atitudinilor şi opiniilor populaţiei. Am întocmit un chestionar pentru a ne ajuta sã aflãm opinia publicã, opinie pe care ne-au oferit-o 70 de persoane. Pe baza acestor chestionare am fãcut analiza cercetãrii.

Metodologia

Cercetarea a fost facuta pentru a afla gradul de satisfactie a populatiei fata de deodorantele Nivea.

In acest scop am intocmit un chestionar compus din 22 de intrebari din care 21 intrebari sunt inchise si o singura intrebare deschisa legata de sugestiile pentru imbunatatirea produsului.

Variabilele care compun chestionarul sunt atat de tip calitativ cat si cantitativ.

La unele intrebari raspunsurile au fost codificate dupa o scala de tip Likert, adica compus din 5 trepte.

Chestionarele au fost aplicate prin ancheta fata in fata, in randul a 70 de persoane din care 45 persoane au fost de sex feminin si restul de 25 persoane de sex masculin.Persoanele se incadreaza intr-o varsta de pana la 55 ani.

Preview document

Gradul de satisfacție față de deodorantele Nivea - Pagina 1
Gradul de satisfacție față de deodorantele Nivea - Pagina 2
Gradul de satisfacție față de deodorantele Nivea - Pagina 3
Gradul de satisfacție față de deodorantele Nivea - Pagina 4
Gradul de satisfacție față de deodorantele Nivea - Pagina 5
Gradul de satisfacție față de deodorantele Nivea - Pagina 6
Gradul de satisfacție față de deodorantele Nivea - Pagina 7
Gradul de satisfacție față de deodorantele Nivea - Pagina 8
Gradul de satisfacție față de deodorantele Nivea - Pagina 9
Gradul de satisfacție față de deodorantele Nivea - Pagina 10
Gradul de satisfacție față de deodorantele Nivea - Pagina 11
Gradul de satisfacție față de deodorantele Nivea - Pagina 12
Gradul de satisfacție față de deodorantele Nivea - Pagina 13
Gradul de satisfacție față de deodorantele Nivea - Pagina 14
Gradul de satisfacție față de deodorantele Nivea - Pagina 15
Gradul de satisfacție față de deodorantele Nivea - Pagina 16
Gradul de satisfacție față de deodorantele Nivea - Pagina 17
Gradul de satisfacție față de deodorantele Nivea - Pagina 18
Gradul de satisfacție față de deodorantele Nivea - Pagina 19
Gradul de satisfacție față de deodorantele Nivea - Pagina 20
Gradul de satisfacție față de deodorantele Nivea - Pagina 21
Gradul de satisfacție față de deodorantele Nivea - Pagina 22
Gradul de satisfacție față de deodorantele Nivea - Pagina 23
Gradul de satisfacție față de deodorantele Nivea - Pagina 24
Gradul de satisfacție față de deodorantele Nivea - Pagina 25
Gradul de satisfacție față de deodorantele Nivea - Pagina 26
Gradul de satisfacție față de deodorantele Nivea - Pagina 27
Gradul de satisfacție față de deodorantele Nivea - Pagina 28
Gradul de satisfacție față de deodorantele Nivea - Pagina 29
Gradul de satisfacție față de deodorantele Nivea - Pagina 30
Gradul de satisfacție față de deodorantele Nivea - Pagina 31
Gradul de satisfacție față de deodorantele Nivea - Pagina 32
Gradul de satisfacție față de deodorantele Nivea - Pagina 33
Gradul de satisfacție față de deodorantele Nivea - Pagina 34
Gradul de satisfacție față de deodorantele Nivea - Pagina 35
Gradul de satisfacție față de deodorantele Nivea - Pagina 36
Gradul de satisfacție față de deodorantele Nivea - Pagina 37
Gradul de satisfacție față de deodorantele Nivea - Pagina 38
Gradul de satisfacție față de deodorantele Nivea - Pagina 39
Gradul de satisfacție față de deodorantele Nivea - Pagina 40
Gradul de satisfacție față de deodorantele Nivea - Pagina 41
Gradul de satisfacție față de deodorantele Nivea - Pagina 42
Gradul de satisfacție față de deodorantele Nivea - Pagina 43
Gradul de satisfacție față de deodorantele Nivea - Pagina 44
Gradul de satisfacție față de deodorantele Nivea - Pagina 45
Gradul de satisfacție față de deodorantele Nivea - Pagina 46
Gradul de satisfacție față de deodorantele Nivea - Pagina 47
Gradul de satisfacție față de deodorantele Nivea - Pagina 48
Gradul de satisfacție față de deodorantele Nivea - Pagina 49
Gradul de satisfacție față de deodorantele Nivea - Pagina 50
Gradul de satisfacție față de deodorantele Nivea - Pagina 51
Gradul de satisfacție față de deodorantele Nivea - Pagina 52
Gradul de satisfacție față de deodorantele Nivea - Pagina 53

Conținut arhivă zip

  • Gradul de Satisfactie fata de Deodorantele Nivea.doc

Alții au mai descărcat și

Plan de afaceri - rochii de mireasă

1. Rezumat 1.1. Misiunea firmei Nunta – cel mai fericit moment din viaţă, dar care aduce cu sine şi mult stres. Toate miresele, fie cã sunt la...

Gradul de satisfacție al consumatorilor în legătură cu produsele Rexona

REZUMATUL "Nici un alt deodorant nu te protejeaza mai bine decat Rexona!". In spatele acestei afirmatii stau 10 milioane de teste si 10 ani in...

Gradul de satisfacție al clienților UPC

Prezentare firma Prezent in Romania din 1992,este lider mondial in furnizarea de servicii de televiziune, voce si date. UPC Romania s-a dezvoltat...

Tehnici promoționale - târguri și expoziții

Partea I 1.Participarea la un târg comercial Introducere Domeniul de activitate al firmei « Linda Prodcom Srl  ,cu sediul în Bucuresti,este...

Cercetare pe piața cosmeticilor - creme de față

Scopul cercetarii pe piata cremelor de fata, este studierea si analizarea comportamentul de cumparare in randul populatiei din Bucuresti, cu varsta...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Conceptul de Calitate

În prezent, consumatorii dispun de o gama din ce în ce mai mare de produse si servicii pe care le pot achizitiona. Firmele trebuie sa cunoasca...

Te-ar putea interesa și

Cercetare de piață - Nivea

Scurt istoric al produsului Primul produs Nivea a aparut in anul 1911 sub forma cremei Nivea. Pe parcursul anilor firma Beierdorf, inventatorul...

Dove în România

Unilever este o companie anglo-olandeză care produce diverse bunuri de larg consum, printre care se numără: săpunuri, creme, detergenţi şi altele....

Cercetare de marketing privind gama de produse Nivea deodorant

II. Introducere Scurt istoric NIVEA Povestea NIVEA începe cu descoperirea revoluţionară a Eucerit-ului, primul emulsificator apă în ulei. Acesta...

Ai nevoie de altceva?