Hypermarketul Aria

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 2 fișiere: docx
Pagini : 76 în total
Cuvinte : 7907
Mărime: 1.72MB (arhivat)
Publicat de: Dominic Dascalu
Puncte necesare: 8

Cuprins

  1. Cuprins
  2. Introducere 1
  3. Politica hipermarketului 2
  4. Politica de plasare 2
  5. Politica de preț 2
  6. Politica de promovare 3
  7. Cocurența 3
  8. Politica de produs 3
  9. Raionul Audio-Video-Electrocasnice 8
  10. Tehnici promoţionale 10
  11. Calculul indicatorilor 12
  12. Raionul Confecţii- Textile-Încălţăminte 22
  13. Tehnici promoţionale 24
  14. Calculul indicatorilor 26
  15. Raionul Igienă-Cosmetică-Întreţinere 36
  16. Tehnici promoţionale 38
  17. Calculul indicatorilor 40
  18. Raionul Alimentar 49
  19. Tehnici promoţionale 51
  20. Calculul indicatorilor 53
  21. Raionul Bazar 63
  22. Tehnici promoţionale 64
  23. Calculul indicatorilor 66

Extras din proiect

Hypermarketul Aria se află la periferia orașului Piatra Neamț cu ieșire spre Bacău, deținând peste 20 de filiale în importantele orașe ale țării: Iași, Constanța, Oradea, Brașov, Cluj, Sibiu, București și Timișoara.

Hypermarketul Aria vă pune la dispoziție cinci raioane (Audio-Video-Electrocasnice, Confecții-Textile-Încălţăminte, Igienă-Cosmetică-Întreţinere, Alimentar şi Bazar) în care clienţii noştri pot găsi o gamă diversificată de produse fiind întotdeauna pe placul clienților.

Din punct de vedere al personalului ce lucrează în cadrul hypermarketului Aria, putem spune că avem o echipă destul de numeroasă cu funcții diferite (de la femei de serviciu, merchandaseri, lucrători comerciali, casiere și până la persoane din cadrul departamentului de finanțe, marketing sau achiziții).

Hypermarketul vine în întâmpinarea clienţilor atât cu articole ale unor mărci binecunoscute cât și cu articole marcă proprie (40%), la fel de bine cotate din punct de vedere calitativ ca cele ale unor mărci renumite dar și cu o multitudine de oferte promoționale accesibile pentru orice buzunar.

• Politica hipermarketului

Logo-ul hypermarketului împreună cu sloganul acestuia are intenția de a atrage clientul şi de a-l fermeca cu produsele de înaltă calitate la prețuri avantajoase. Atragerea clienților se face cu ajutorul sloganului mai ales prin cele trei vocale, litera „A” reprezentând prima literă din alfabet, ceea ce semnifică faptul că în hypermarket se găsesc produse de la cele mai mici. Culoarea aleasă pentru logo este o culoare antioboseală prin excelență, fiind recomandată tuturor temperamentelor.

• Politica de plasare

Fiind poziționat într-o zonă periferică în apropierea blocurilor, hypermarketul are o multitudine de clienți datorită circulației intensive dar și datorită faptului că în împrejurimea acestuia se află atât o spălătorie auto cât și o pensiune, fapt ce conduce la creșterea vânzărilor.

Poziționarea hypermarketului se află la intesecția dintre strada Izvoare si strada Petru Movilă. La hypermarket se poate ajunge cu mașina proprie dar și cu mijloace de transport în comun, care circulă din jumătate în jumătate de ora.

• Politica de preț

Prețul reprezintă valoarea unui produs sau serviciu în funcție de cantitate, calitate şi alte criterii. Pentru a combate concurența hypermarketul menține o înaltă calitate a produselor la prețuri reduse. Managerii noștri au dezvoltat o strategie privind prețurile pentru clienții cu venituri medii, dar poate viza si clienții a căror venituri sunt scăzute sau foarte crescute. Aria folosește, de asemenea ceea ce în literatura de specialitate se numește prețuri psihologice (de tipul 9,99 lei ) pentru a influența consumatorii la alegerea produselor.

Pentru a atrage câți mai mulți clienți, strategia noastră este de a face diferite oferte constând în mai multe categorii de preţuri menite să fie atractive pentru fiecare client cum ar de exemplu vânzările cu preț redus, cadoul promoțional la care clientul primește fie un produs gratis sau la jumatate de preț fie o reducere variind de la 5% la 20%.

• Politica de promovare

Hypermarketul Aria adoptă o promovare atât din interior cât și din exteior. Pentru promovarea din interior managerii s-au gândit la amplasarea în incinta hypermarketului a mai multor panouri publicitare. Ofertele promoționale sau reducerile de preț vor fi anunțate în incinta hypermarketului de către o persoană specializată prin difuzarea vocală a acestora.

Pentru promovarea din extrior, hypermarketul Aria pune la dispoziția clienților o gama largă de pliante, reviste cu ofertele și promotiile existente în fiecare saptămână livrate prin poștă. Pentru a vedea promoțiile, ofertele, locațiile unde se află hypermarketurile în orașele țării, concursurile dar si multe altele, clienții pot accesa site-ul hypermarketului www.aria.ro .

De asemenea prin intermediul radio-ului clienții vor fi informți cu privire la ofertele găsite în hypermarket, în ce perioade și poate și la ce prețuri pot fi achiziționate.

• Cocurența

În orașul Piatra Neamț se remarcă existența mai multor supermarketuri (Billa, Profi, Penny, Lidl, Kaufland), dar niciunul mai mare de 2500 m2, poziționate în apropierea centrului, niciunul fiind situat periferia orașului cu ieșire spre Bacău. Neexistând un supermarket în apropierea hypermarketului Aria, acesta nu dispune de o concurență foarte mare.

• Politica de produs

Hypermarketul dispune de o gamă de produse foarte inovatoare şi foarte atragătoare pentru clienţi. Gama de produse este cât se poate de variată și diversificată, pentru a acoperi cerințele unei plaje cât mai extinse de consumatori: produse alimentare, produse decorative, confectii și textile (îmbrăcăminte, incălţaminte, genţi, lenjerii,etc), papetărie și birotică, uz casnic (veselă,tacâmuri, etc.), produse pentru menaj, pentru igienă, produse electronice și electrocasnice, produse pentru autoturisme, articole de parfumerie, produse pentru animalele, băutri alcoolice şi nonalcoolice. Produsele noi sunt lansate în interiorul hipermarketului prin intermediul promoţiilor şi ofertelor, de asemenea, produsele vechi sunt relansate prin aceleaşi metode.

Preview document

Hypermarketul Aria - Pagina 1
Hypermarketul Aria - Pagina 2
Hypermarketul Aria - Pagina 3
Hypermarketul Aria - Pagina 4
Hypermarketul Aria - Pagina 5
Hypermarketul Aria - Pagina 6
Hypermarketul Aria - Pagina 7
Hypermarketul Aria - Pagina 8
Hypermarketul Aria - Pagina 9
Hypermarketul Aria - Pagina 10
Hypermarketul Aria - Pagina 11
Hypermarketul Aria - Pagina 12
Hypermarketul Aria - Pagina 13
Hypermarketul Aria - Pagina 14
Hypermarketul Aria - Pagina 15
Hypermarketul Aria - Pagina 16
Hypermarketul Aria - Pagina 17
Hypermarketul Aria - Pagina 18
Hypermarketul Aria - Pagina 19
Hypermarketul Aria - Pagina 20
Hypermarketul Aria - Pagina 21
Hypermarketul Aria - Pagina 22
Hypermarketul Aria - Pagina 23
Hypermarketul Aria - Pagina 24
Hypermarketul Aria - Pagina 25
Hypermarketul Aria - Pagina 26
Hypermarketul Aria - Pagina 27
Hypermarketul Aria - Pagina 28
Hypermarketul Aria - Pagina 29
Hypermarketul Aria - Pagina 30
Hypermarketul Aria - Pagina 31
Hypermarketul Aria - Pagina 32
Hypermarketul Aria - Pagina 33
Hypermarketul Aria - Pagina 34
Hypermarketul Aria - Pagina 35
Hypermarketul Aria - Pagina 36
Hypermarketul Aria - Pagina 37
Hypermarketul Aria - Pagina 38
Hypermarketul Aria - Pagina 39
Hypermarketul Aria - Pagina 40
Hypermarketul Aria - Pagina 41
Hypermarketul Aria - Pagina 42
Hypermarketul Aria - Pagina 43
Hypermarketul Aria - Pagina 44
Hypermarketul Aria - Pagina 45
Hypermarketul Aria - Pagina 46
Hypermarketul Aria - Pagina 47
Hypermarketul Aria - Pagina 48
Hypermarketul Aria - Pagina 49
Hypermarketul Aria - Pagina 50
Hypermarketul Aria - Pagina 51
Hypermarketul Aria - Pagina 52
Hypermarketul Aria - Pagina 53
Hypermarketul Aria - Pagina 54
Hypermarketul Aria - Pagina 55
Hypermarketul Aria - Pagina 56
Hypermarketul Aria - Pagina 57
Hypermarketul Aria - Pagina 58
Hypermarketul Aria - Pagina 59
Hypermarketul Aria - Pagina 60
Hypermarketul Aria - Pagina 61
Hypermarketul Aria - Pagina 62
Hypermarketul Aria - Pagina 63
Hypermarketul Aria - Pagina 64
Hypermarketul Aria - Pagina 65
Hypermarketul Aria - Pagina 66
Hypermarketul Aria - Pagina 67
Hypermarketul Aria - Pagina 68
Hypermarketul Aria - Pagina 69
Hypermarketul Aria - Pagina 70
Hypermarketul Aria - Pagina 71
Hypermarketul Aria - Pagina 72
Hypermarketul Aria - Pagina 73
Hypermarketul Aria - Pagina 74
Hypermarketul Aria - Pagina 75
Hypermarketul Aria - Pagina 76

Conținut arhivă zip

  • Hypermarketul Aria
    • Cuprins.docx
    • Hypermarketul Aria.docx

Te-ar putea interesa și

Proiect Merchadising - ShopLand

1. INTRODUCERE 1.1 Prezentarea hypermarketului Shopland a luat nastere in anul 2007 prin colaborarea a cinci tineri merchandiseri inventivi si...

Studiul comparativ al conținutului de nitrați și nitriți în legumele autohtone și cele din import

Introducere Alimentele pot fi considerate factori ai mediului ambiant cu care omul contractează relaţii strânse în tot cursul existenţei sale. Cea...

Strategia de internaționalizare a firmei - studiu de caz - Grupul Carrefour

Capitolul 1. Elemente generale privind internaționalizarea unei firme 1.1 Introducere Tema „Strategia de internaționalizare a firmei” a fost...

Metode și Tehnici de Vânzare la Real Hypermarket

INTRODUCERE În lucrarea de faţă sunt evidenţiate metodele, instrumentele şi tehnicile de vânzare folosite în hypermarket pentru ca acesta să...

Logistică și aprovizionare Carrefour

Capitolul I Introducere 1. Descriere companie Informații generale, Organizare filiale, Obiectivele companiei Carrefour SA este o reţea...

Proiect Merchandising - Hypermarket Multy

Date generale Hypermarketul Multy Market, a început să activeze în 2013. Timp de 2 ani, cu ajutorul unei echipe de profesionişti, am reuşit să...

Supermarket Huge Market

Huge Market - Prezentare generală – Huge Market este un hypermarket de cinci stele, ce copiază modelul hypermarket-urilor occidentale. Suprafaţa...

Hypermarketul Unirea

Hypermarketul UNIREA! Unim cele mai mici prețuri! Hypermarket-ul UNIREA Ne unim la prețuri mici! Prezentare generală Hypermarket-ul UNIREA este...

Ai nevoie de altceva?