Îmbunătățirea Modului de Gestionare a Forței de Muncă

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 59 în total
Cuvinte : 13885
Mărime: 600.32KB (arhivat)
Publicat de: Emanuela Dumitrache
Puncte necesare: 9
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Lector Univ. Drd. Alina Avrigeanu
UNIVERSITATEA ROMÂNO – AMERICANĂ FACULTATEA DE MANAGEMENT – MARKETING

Cuprins

  1. INTRODUCERE 4
  2. I. PREZENTAREA SOCIETĂŢII COMERCIALE UCM REŞIŢA S.A. 5
  3. I.1. Date generale 5
  4. I.2. Situaţia patrimonială 7
  5. I.3. Structura organizatorică 8
  6. I.4. Mediul de afaceri 10
  7. II. DIAGNOSTICUL VIABILITĂŢII ECONOMICO-FINANCIARE LA 12
  8. S.C. UCM REŞIŢA S.A. 12
  9. 2.1. Analiza principalilor indicatori economico-financiari din perioada 2006-2008 12
  10. 2.2. Analiza mărimii şi structurii veniturilor totale 14
  11. 2.3. Analiza mărimii şi structurii cheltuielilor totale 17
  12. 2.4. Analiza evoluţiei şi structura activelor la S.C. UCM REŞIŢA S.A. 20
  13. 2.4.1. Analiza evoluţiei activelor la S.C. UCM REŞIŢA S.A. 20
  14. 2.4.2. Greutatea structurală activelor la S.C. UCM REŞIŢA S.A. 22
  15. 2.5. Analiza evoluţiei şi structurii pasivelor la S.C. UCM REŞIŢA S.A. 23
  16. 2.5.1. Analiza evoluţiei pasivelor la S.C. UCM REŞIŢA S.A. 23
  17. 2.5.2. Greutatea structurală a pasivelor la S.C. UCM REŞIŢA S.A. 25
  18. 2.6. Modelul Z al lui Altman 26
  19. III. ANALIZA DIAGNOSTIC ÎN DOMENIUL RESURSELOR UMANE 29
  20. 3.1. Prezentarea principalelor activităţi de resurse umane desfăşurate la UCM REŞIŢA S.A. 29
  21. 3.2. Puncte forte şi slabe privind managementul resurselor umane 31
  22. 3.3. Recomandări privind managementul resurselor umane 32
  23. IV. PROPUNERI PRIVIND ÎMBUNĂTĂŢIREA MODULUI DE GESTIONARE A FORŢEI DE MUNCĂ LA S.C. UCM REŞIŢA S.A. 33
  24. IV.1. Calitatea factorului uman la S.C. UCM Reşiţa S.A. 33
  25. IV.2. Mobilitatea personalului la S.C. UCM Reşiţa S.A. 35
  26. IV.3. Analiza factorială a productivităţii muncii la S.C. UCM Reşiţa S.A. 43
  27. IV.4. Analiza gestiunii resurselor umane la S.C. UCM Reşiţa S.A. 44
  28. CONCLUZII 47
  29. ANEXE 49
  30. BIBLIOGRAFIE 59

Extras din proiect

INTRODUCERE

Prezenta lucrare urmăreşte modalităţile de reducere a costurilor de producţie la UCM REŞIŢA. Am ales aceasta firmă deoarece UCM REŞIŢA este lider pe piaţa românească a construcţiilor de maşini în ceea ce priveşte utilajul energetic, metalurgic, motoarele Diesel şi maşinile electrice. Este cea mai mare întreprindere din Reşiţa şi judeţul Caraş-Severin, dar şi din partea de vest a ţării. Distribuitoare pentru societăţi din oraşe ca: Iaşi, Braşov, Galaţi, Sibiu şi Prahova, ea are potenţial şi capacitate de producţie pentru a penetra şi piaţa internaţională.

Această lucrare este structurată pe 4 capitole după cum urmează:

Capitolul 1 cuprinde o scurtă prezentare a societăţii. Uzina Constructoare de Maşini Reşiţa este situată în municipiul Reşiţa în partea de sud-vest a României, pe valea râului Bârzava. Dezvoltarea ei s-a desfăşurat treptat în decursul istoriei, începuturile fiind puse la 3 iulie 1771 când s-au pus în funcţiune două furnale şi forja.

Capitolul 2 cuprinde analiza viabilităţii economico – financiară a societăţii. Vom încerca în cadrul acestui capitol să prezentăm analiza principalilor indicatori economico-financiari, analiza mărimii şi structurii veniturilor totale, analiza mărimii şi structurii cheltuielilor totale, analiza evoluţiei şi structura activelor, analiza evoluţiei şi structurii pasivelor precum şi modelul Z al lui Altman.

În capitolul 3 vom face o analiză diagnostic în domeniul resurselor umane. Vom prezenta principalele activităţi de resurse umane desfăşurate la UCM REŞIŢA S.A., punctele forte şi slabe privind managementul resurselor umane precum şi recomandări privind managementul resurselor umane.

Capitolul 4 cuprinde câteva propuneri pentru îmbunătăţirea modului de gestionare a forţei de muncă şi de creştere a eficienţei economice la S.C. UCM Reşiţa S.A. Vom analiza asigurarea din punct de vedere cantitativ şi calitativ al întreprinderii cu forţa de muncă necesară, analiza mobilităţii şi stabilităţii forţei de muncă, analiza folosirii timpului de muncă precum şi analiza productivităţii muncii şi a căilor de creştere.

I. PREZENTAREA SOCIETĂŢII COMERCIALE UCM REŞIŢA S.A.

I.1. Date generale

Uzina Constructoare de Maşini Reşiţa este situată în municipiul Reşiţa în partea de sud-vest a României, pe valea râului Bârzava. Dezvoltarea ei s-a desfăşurat treptat în decursul istoriei, începuturile fiind puse la 3 IULIE 1771 când s-au pus în funcţiune două furnale şi forja. Aşa după cum se prezintă astăzi ea este rezultatul unei îndelungate experienţe în domeniul construcţiilor de maşini în ceea ce priveşte utilajul energetic, metalurgic, motoarele Diesel şi maşinile electrice. Este cea mai mare întreprindere din Reşiţa şi judeţul Caraş-Severin, dar şi din partea de vest a ţării.

Dacă începutul a fost consacrat sectorului metalurgic, treptat s-a constituit şi s-a dezvoltat sectorul construcţiei de maşini ajungând ca în ultimul sfert al secolului XIX, acest sector să devină preponderent. Cele două sectoare au coexistat vreme îndelungată completându-se reciproc în cadrul aceleiaşi unităţi complet integrate. U.C.M. Reşiţa, continuatoarea activităţii sectorului de construcţii de maşini din complexul industrial Reşiţa, aşa cum este cunoscută astăzi, este rezultatul a mulţi ani de experienţă în construcţia de maşini, în transporturi, energie, industrie metalurgică şi chimică. Uzina a acumulat în timp, o cultură aparte şi a ajuns la o reputaţie deosebită bazată pe tradiţie, competenţă, calitate.

La 23 decembrie 2003 a fost semnat contractul prin care Autoritatea pentru Privatizare şi Administrarea Participaţiunilor Statului (APAPS) a vândut pachetul de acţiuni pe care îl deţinea la societatea U.C.M. Reşiţa unui consorţiu format din societatea INET AG Elveţia şi Asociaţia Salariaţilor U.C.M. Reşiţa.

Societatea UCM Reşiţa S.A. este înregistrată la Registrul Comerţului sub numărul J11/4/12.02.1991 şi are codul fiscal R 1056654. Activitatea preponderenta Cod CAEN: 2811- Fabricarea de motoare şi turbine (cu excepţia celor pentru avioane, autovehicule şi motociclete).

Societatea a fost constituită şi înregistrată la Registrul Comerţului în 1991 în baza Hotărârii de Guvern nr. 1296/1990 completată şi modificată prin Hotărârea de Guvern nr. 334/1991, hotărâre prin care Societatea devine societate comercială de stat pe acţiuni. Societatea funcţionează în conformitate cu legislaţia din România.

Obiectul principal de activitate al Societăţii este fabricarea şi comercializarea de: hidroagregate (turbine hidraulice, vane, regulatoare şi hidrogeneratoare), echipamente hidromecanice, servomotoare hidraulice mari, piese de schimb pentru motoare Diesel.

Societatea furnizează şi servicii de reabilitare şi îmbunătăţire, inginerie specializată şi asistenţă tehnică în domeniile legate de obiectul principal de activitate.

Produsele Societăţii sunt livrate atât pe piaţa internă cât şi pe piaţa externă.

Pe piaţa internă principalii clienţi sunt cei care au ca obiect de activitate producţia de energie hidroelectrică, în special Hidroelectrica.

Principalii clienţi externi sunt cei din domeniul de producere a energiei hidroelectrice, aflaţi în Austria, China, Egipt, Elveţia, Germania, Turcia, Taiwan, Singapore etc.

Societatea este cotată pe Bursa de Valori, iar la 31 decembrie 2006 acţiunile sale erau tranzacţionate la o valoare medie de 0.58 lei pe acţiune. La 31 decembrie 2005, acţiunile

Societăţii erau oprite la tranzacţionare până în momentul soluţionării definitive a litigiului cu

Societatea de Investiţii Financiare Banat - Crişana SA Arad („SIF Banat Crişana"), acest litigiu fiind soluţionat favorabil pentru Societate

Începând cu 18.09.2006, structura acţionariatului este următoarea:

- INET AG - 96,3880 %

- Asociaţia Salariaţilor Uzinei Constructoare de Maşini Reşiţa - 0,7029 %

- SIF Banat-Crişana - 1,1750 %

- SIF Oltenia - 1,0914 %

- PPM şi alţi acţionari - 0,6225 %

- A.V.A.S. - 0,0202 %

Structura acţionariatului este prezentată în Fig. I.1.

Fig.I.1. Structura acţionariatului pentru S.C. UCM Reşiţa S.A.

Capitalul social al U.C.M. Reşiţa este de 9.426.940,40 lei.

Cifra de afaceri pe anul fiscal 2008: 121.626.898 lei (RON)

În prezent, U.C.M. Reşiţa are un număr total de 3.492 angajaţi.

I.2. Situaţia patrimonială

Patrimoniul ca structură economică şi juridică de apropiere şi gestiune a valorilor materiale şi băneşti reprezintă totalitatea drepturilor şi obligaţiilor unei persoane fizice sau juridice, precum şi bunurile la care aceasta se referă.

Din punct de vedere al contabilităţii, patrimoniul apare ca o entitate compusă din bunurile economice ca obiecte de drepturi şi obligaţii ce formează substanţa materială a patrimoniului, pe de o parte, şi drepturile şi obligaţiile cu valoare economică care exprimă raporturile de proprietate în cadrul cărora se procură şi gestionează bunurile, pe de altă parte.

În tabelul I.1. este prezentată mărimea, dinamica şi structura patrimoniului şi a capitalurilor pentru societatea comercială S.C. UCM Reşiţa S.A.

Preview document

Îmbunătățirea Modului de Gestionare a Forței de Muncă - Pagina 1
Îmbunătățirea Modului de Gestionare a Forței de Muncă - Pagina 2
Îmbunătățirea Modului de Gestionare a Forței de Muncă - Pagina 3
Îmbunătățirea Modului de Gestionare a Forței de Muncă - Pagina 4
Îmbunătățirea Modului de Gestionare a Forței de Muncă - Pagina 5
Îmbunătățirea Modului de Gestionare a Forței de Muncă - Pagina 6
Îmbunătățirea Modului de Gestionare a Forței de Muncă - Pagina 7
Îmbunătățirea Modului de Gestionare a Forței de Muncă - Pagina 8
Îmbunătățirea Modului de Gestionare a Forței de Muncă - Pagina 9
Îmbunătățirea Modului de Gestionare a Forței de Muncă - Pagina 10
Îmbunătățirea Modului de Gestionare a Forței de Muncă - Pagina 11
Îmbunătățirea Modului de Gestionare a Forței de Muncă - Pagina 12
Îmbunătățirea Modului de Gestionare a Forței de Muncă - Pagina 13
Îmbunătățirea Modului de Gestionare a Forței de Muncă - Pagina 14
Îmbunătățirea Modului de Gestionare a Forței de Muncă - Pagina 15
Îmbunătățirea Modului de Gestionare a Forței de Muncă - Pagina 16
Îmbunătățirea Modului de Gestionare a Forței de Muncă - Pagina 17
Îmbunătățirea Modului de Gestionare a Forței de Muncă - Pagina 18
Îmbunătățirea Modului de Gestionare a Forței de Muncă - Pagina 19
Îmbunătățirea Modului de Gestionare a Forței de Muncă - Pagina 20
Îmbunătățirea Modului de Gestionare a Forței de Muncă - Pagina 21
Îmbunătățirea Modului de Gestionare a Forței de Muncă - Pagina 22
Îmbunătățirea Modului de Gestionare a Forței de Muncă - Pagina 23
Îmbunătățirea Modului de Gestionare a Forței de Muncă - Pagina 24
Îmbunătățirea Modului de Gestionare a Forței de Muncă - Pagina 25
Îmbunătățirea Modului de Gestionare a Forței de Muncă - Pagina 26
Îmbunătățirea Modului de Gestionare a Forței de Muncă - Pagina 27
Îmbunătățirea Modului de Gestionare a Forței de Muncă - Pagina 28
Îmbunătățirea Modului de Gestionare a Forței de Muncă - Pagina 29
Îmbunătățirea Modului de Gestionare a Forței de Muncă - Pagina 30
Îmbunătățirea Modului de Gestionare a Forței de Muncă - Pagina 31
Îmbunătățirea Modului de Gestionare a Forței de Muncă - Pagina 32
Îmbunătățirea Modului de Gestionare a Forței de Muncă - Pagina 33
Îmbunătățirea Modului de Gestionare a Forței de Muncă - Pagina 34
Îmbunătățirea Modului de Gestionare a Forței de Muncă - Pagina 35
Îmbunătățirea Modului de Gestionare a Forței de Muncă - Pagina 36
Îmbunătățirea Modului de Gestionare a Forței de Muncă - Pagina 37
Îmbunătățirea Modului de Gestionare a Forței de Muncă - Pagina 38
Îmbunătățirea Modului de Gestionare a Forței de Muncă - Pagina 39
Îmbunătățirea Modului de Gestionare a Forței de Muncă - Pagina 40
Îmbunătățirea Modului de Gestionare a Forței de Muncă - Pagina 41
Îmbunătățirea Modului de Gestionare a Forței de Muncă - Pagina 42
Îmbunătățirea Modului de Gestionare a Forței de Muncă - Pagina 43
Îmbunătățirea Modului de Gestionare a Forței de Muncă - Pagina 44
Îmbunătățirea Modului de Gestionare a Forței de Muncă - Pagina 45
Îmbunătățirea Modului de Gestionare a Forței de Muncă - Pagina 46
Îmbunătățirea Modului de Gestionare a Forței de Muncă - Pagina 47
Îmbunătățirea Modului de Gestionare a Forței de Muncă - Pagina 48
Îmbunătățirea Modului de Gestionare a Forței de Muncă - Pagina 49
Îmbunătățirea Modului de Gestionare a Forței de Muncă - Pagina 50
Îmbunătățirea Modului de Gestionare a Forței de Muncă - Pagina 51
Îmbunătățirea Modului de Gestionare a Forței de Muncă - Pagina 52
Îmbunătățirea Modului de Gestionare a Forței de Muncă - Pagina 53
Îmbunătățirea Modului de Gestionare a Forței de Muncă - Pagina 54
Îmbunătățirea Modului de Gestionare a Forței de Muncă - Pagina 55
Îmbunătățirea Modului de Gestionare a Forței de Muncă - Pagina 56
Îmbunătățirea Modului de Gestionare a Forței de Muncă - Pagina 57
Îmbunătățirea Modului de Gestionare a Forței de Muncă - Pagina 58
Îmbunătățirea Modului de Gestionare a Forței de Muncă - Pagina 59

Conținut arhivă zip

  • Imbunatatirea Modului de Gestionare a Fortei de Munca.doc

Alții au mai descărcat și

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Te-ar putea interesa și

Comunicarea în Managementul Proiectelor

ARGUMENT Lucrarea de faţă doreşte să prezinte elementele comunicării în managementul proiectelor, tipurile acesteia, necesităţile care au dus la...

Evaluarea Eficienței Managementului Resurselor Umane în Întreprinderile Românești

Managementul resurselor umane reprezinta ansamblul activitatilor de ordin operational (planificarea, recrutarea, mentinerea personalului) si de...

Strategia de dezvoltare regională - istorie și perspective

Introducere Desprinderea Republicii Moldova de vechiul sistem şi trecerea la economia de piaţă este marcată de o criză îndelungată pe multiple...

Masterplan Regional Pentru Regiunea de Dezvoltare Sud Est

Introducere Masterplan-ul Regional pentru Regiunea de Dezvoltare Sud este un document strategic complex realizat sub coordonarea Agenției pentru...

Bugetul de Venituri și Cheltuieli al Uniunii Europene

Bugetul (de venituri şi cheltuieli al) Uniunii Europene - conţinut şi evoluţie - Bugetul Uniunii Europene reprezintă ansamblul resurselor...

Procesul de Extindere al Uniunii Europene și Consecințele Sale Economice la Nivel Inter și intra-regional

1.Rezumat Uniunea Europeană este rezultatul unui proces de cooperare şi integrare care a început în 1951 între şase state europene: Belgia,...

Gestiunea Fondurilor Structurale Europene

Capitolul 1. Aspecte generale ale Fondurilor Structurale Europene 1.1. Scurt istoric Fondurile structurale europene au avut un rol important la...

Fonduri Structurale și de Coeziune

Capitolul 1 Fondul European de Dezvoltare Regională Prezentare generală Principalul instrument de intervenţie în cadrul acestei politici, care...

Ai nevoie de altceva?