Marketing Management - Alten România

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 19 în total
Cuvinte : 5997
Mărime: 1.29MB (arhivat)
Publicat de: Nicolaie-Vlad Stroe
Puncte necesare: 7

Extras din proiect

1. Elaborarea misiunii întreprinderii orientate spre piață

Formularea misiunii reflectă scopul unei organizații – ceea ce aceasta își propune să îndeplinească în cadrul mediului în care activează .

Misiunea companiei Alten este ”să opereze în strânsă legătură cu clienții săi pentru a dezvolta strategia industrială a acestora în zona de inovație, cercetare & dezvoltare și tehnologii ale sistemelor informatice.”

Această formulare este orientată spre piață întrucât este definită în termeni de satisfacere a nevoilor clienților; este cuprinzătoare dar specifică în același timp, subliniind punctele forte ale companiei pe piață. Important de menționat este și că misiunea unei întreprinderi nu ar trebui definită în jurul obținerii vânzărilor sau profiturilor mai mari, întrucât acestea din urmă reprezintă doar o răsplată pentru crearea de valoare pentru clienți; în schimb, misiunea ar trebui să se axeze pe clienți și pe experiența acestora pe care compania își propune să o creeze , ceea ce se poate observa și în formularea misiunii companiei Alten.

2. Definirea domeniilor de afaceri ale întreprinderii

Întreprinderea activează pe trei domenii principale de afaceri: consultanță în inginerie și tehnologie (1), consultanță în rețele telecom și multimedia (2) și consultanță în sisteme informatice (3).

În cadrul domeniului de consultanță în inginerie și tehnologie , compania studiază și concepe produse tehnologice pentru diviziile tehnice din industrie. Astfel, clienții companiei din industriile electronică, control/command și mecanică, beneficiază de accelerarea și eficientizarea procesului de dezvoltare a produsului, la prețuri competitive. Deși compania se localizează în principal în zonele de studiu și design, aceasta pune la dispoziție și servicii specializate în zonele de PMO, industrializare (inginerie de producție), customer support, mentenanță, documentație tehnică, pentru a optimiza performanța producătorului și pentru a reduce costul total pentru utilizatorul final.

În cadrul domeniului de consultanță rețele telecom și multimedia , compania oferă servicii de inginerie pentru proiectarea produsului (echipamente pentru terminale sau rețelistică) și arhitectură rețele. Odată cu apariția noilor tehnologii precum 4G, broadband-uri de foarte mare viteză, smartgrid-uri, sisteme ”machine to machine”, infotainment, WiFi on-board etc, nevoia tehnologică pentru o infrastructură complexă este în creștere. Acești factori introduc pe piață necesități de inginerie pe toate domeniile, plecând de la proiectarea și testarea produselor și a echipamentelor și până la controlul implementării.

În cadrul domeniului de consultanță în sisteme informatice (IS) , compania dezvoltă sisteme IT personalizate pentru departamentele de IT și telecom din industrie și pentru sectorul de servicii. La ora actuală sistemele informatice sprijină toate procesele de afaceri și reprezintă o componentă esențială pentru performanța operațională. Compania oferă servicii specializate precum client support, dezvoltare software (.NET, J2EE, PHP etc), testare, mentenanță pentru aplicații etc, pentru clienți din domeniile bancar, financiar, asigurări și altele.

3. Analiza portofoliului de afaceri

Portofoliul de afaceri reprezintă colecția de afaceri și produse din care este compusă o companie . Planificarea portofoliului de afaceri se compune din doi pași: analiza portofoliului curent și proiectarea portofoliului viitor. Managementul va identifica unitățile strategice de afaceri mai profitabile și va aloca mai multe resurse către acestea, și în același timp va dori să minimizeze eforturile depuse pentru unitățile strategice de afaceri mai puțin profitabile.

În cazul companiei Alten , cea mai importantă unitate strategică de afaceri este consultanța în inginerie și tehnologie, care reprezintă 70% din veniturile firmei, pe când unitatea strategică de rețele telecom și multimedia generează 20% din venituri, pe ultimul loc clasându-se unitatea strategică de sisteme informatice cu 10%. Analizând portofoliul de clienți ai companiei se poate observa că Alten deservește unii dintre cei mai mari jucători pe piața de transporturi navale, rutiere, aeriene (Volvo, Renault, BMW, Peugeot Citroen, Airbus etc) și putem estima astfel că dintre cele trei unități strategice, consultanța în inginerie și tehnologie deține cea mai mare cotă de piață, restul afacerilor bucurânu-se de o cotă de piață mai mică. Aplicând în baza acestor informații metoda de analiză prin matricea Boston Consulting Group , se poate aprecia că afacerea din domeniul consultanței în inginerie și tehnologie este o ”vedetă” iar celelalte două afaceri reprezintă ”dileme”.

Preview document

Marketing Management - Alten România - Pagina 1
Marketing Management - Alten România - Pagina 2
Marketing Management - Alten România - Pagina 3
Marketing Management - Alten România - Pagina 4
Marketing Management - Alten România - Pagina 5
Marketing Management - Alten România - Pagina 6
Marketing Management - Alten România - Pagina 7
Marketing Management - Alten România - Pagina 8
Marketing Management - Alten România - Pagina 9
Marketing Management - Alten România - Pagina 10
Marketing Management - Alten România - Pagina 11
Marketing Management - Alten România - Pagina 12
Marketing Management - Alten România - Pagina 13
Marketing Management - Alten România - Pagina 14
Marketing Management - Alten România - Pagina 15
Marketing Management - Alten România - Pagina 16
Marketing Management - Alten România - Pagina 17
Marketing Management - Alten România - Pagina 18
Marketing Management - Alten România - Pagina 19

Conținut arhivă zip

  • Marketing Management - Alten Romania.doc

Ai nevoie de altceva?