Mediul de Marketing al Firmei SC Coprot SRL

Proiect
9.5/10 (4 voturi)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 18 în total
Cuvinte : 6969
Mărime: 40.00KB (arhivat)
Publicat de: Ortansa Voicu
Puncte necesare: 9
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Prof. Univ. Dr. Fruja Ioan
Universitatea din Oradea, Facultatea de Stiinte Economice, Masterat 2009

Cuprins

  1. CAP. 1. MEDIUL DE MARKETING AL FIRMEI S.C. COPROT S.R.L.3
  2. 1.1. MICROMEDIUL FIRMEI SC Coprot SRL.3
  3. 1.1.1. FIRMA.3
  4. 1.1.2. FURNIZORII.5
  5. 1.1.3. CLIENŢII.6
  6. 1.1.4. CONCURENŢII.7
  7. 1.1.5. ORGANISMELE PUBLICE.7
  8. 1.2 MACROMEDIUL FIRMEI SC Coprot SRL.8
  9. 1.2.1 MEDIUL DEMOGRAFIC.8
  10. 1.2.2 MEDIUL ECONOMIC.8
  11. 1.2.3. MEDIUL NATURAL.9
  12. 1.2.4. MEDIUL TEHNOLOGIC.9
  13. 1.2.5. MEDIUL POLITIC-LEGISLATIV.10
  14. 1.2.6. MEDIUL CULTURAL.10
  15. CAP. 2. PIAŢA FIRMEI S.C. COPROT S.R.L.11
  16. 2.1. CONŢINUTUL PIEŢEI.11
  17. 2.2. SFERA PIEŢEI.12
  18. 2.3. DIMENSIUNILE PIEŢEI.13
  19. 2.4. DINAMICA PIEŢEI.14
  20. CAP. 3. CONCURENŢII AL FIRMEI S.C. COPROT S.R.L.15
  21. CAP. 4. CONJUNCTURA PIEŢEI.17
  22. 4.1. CONŢINUTUL CONJUNCTURII PIEŢEI.17
  23. 4.2. FACTORII CARE DETERMINA CONJUNCTURA PIEŢEI.17
  24. 4.3. INDICATORII UTILIZAŢI ÎN ANALIZA CONJUNCTURII PIEŢEI.18

Extras din proiect

CAP. 1. MEDIUL DE MARKETING AL FIRMEI

S.C. COPROT S.R.L.

1.1. Micromediul firmei SC Coprot SRL

1.1.1. FIRMA

S.C. COPROT S.R.L a fost înfiinţată în anul 1992, este înregistrată la Registul Comerţului cu nr. J05/302/1992 şi are codul fiscal RO 62461. Durata de funcţionare a societăţii e nelimitată de la data înregistrării la Registrul Comerţului. Sediul central al firmei este pe strada Carpaţi nr.7, Oradea, judeţul Bihor.

Activitatea de bază a societăţii este comercializarea en-detail şi en-gros de piese şi accesorii auto. Aceasta a fost completată în ultimii cinci ani cu carburanţi auto, combustibili, import-export de piese auto. De asemenea, societatea a diversificat şi gama de piese de schimb, de la piese auto pentru maşinile şi utilajele autohtone, la cele străine. Conform contractelor efectuate cu o parte a clienţilor, ca urmare a participării la licitaţii, firma asigură prin mijloace proprii şi livrarea pieselor la sediul acestora. Pentru o mai bună aprovizionare în vederea onorării acestora, societatea importă o parte din produsele necesare. Firma mai intermediază şi livrarea de combustibili, conform comenzilor transmise prin fax, poştă sau e-mail.

Obiectul de activitate e prevăzut în Statutul Societăţii şi în Contractul de Societate, discutat şi aprobat de Adunarea Generală a Acţionarilor, AGA. Principalul obiect de activitate al firmei este comerţ cu piese şi accesorii pentru autovehicule, comerţ cu ridicata cu alte bunuri de consum exclusiv alimentare, comerţ cu ridicata cu produse chimice, comerţ cu ridicata cu aparate electrice şi de uz gospodăresc, comerţ cu amănuntul cu articole şi aparate electrice gospodăreşti, vânzări în regim de consignaţie; intermedieri afaceri; întreţinerea şi repararea autovehiculelor; vânzarea cu amănuntul a carburanţilor pentru autovehicule; intermedieri în comerţul cu combustibili, minerale şi produse chimice pentru industrie; intermedieri în comerţul cu maşini, echipamente industriale; intermedieri în comerţul cu produse diverse; transporturi rutiere de mărfuri; depozitări.

Pentru îndeplinirea obiectivelor de marketing, s-au stabilit obiective măsurabile, aplicabile funcţiilor, după cum este descris în cele ce urmează:

• Administrator: monitorizează performanţele furnizorilor, cu selectarea celor mai performanţi; determină semestrial gradul de satisfacţie al clienţilor; urmăreşte îndeplinirea condiţiilor de eligibilitate şi clasificare a SC Coprot SRL, astfel încât să se creeze condiţii pentru extinderea comercializării pieselor de schimb, rezultate în urma adjudecării licitaţiilor;

• Administrator şi Vânzători: asigură permanent continuitatea stocurilor de produse din depozite;

• Vânzători: asigură permanent condiţii adecvate de comercializare prin magazinul propriu; răspund oricărei solicitări a clientului în decurs de maxim 2 ore de la data primirii solicitării acestuia.

Resursele umane ale societăţii SC Coprot SRL sunt caracterizate prin:

• Efective tinere

Vârsta medie a personalului societăţii se situează în jur de 30 de ani, categoriile cele mai tinere fiind personalul administrativ (24 de ani), urmate de agenti de vanzari (27 de ani), soferi (37 de ani).

• Mână de lucru stabilă

• Creştere continuă a efectivelor

În tendinţa continuă de perfectare a unor structuri optime, societatea Coprot S.R.L. a înregistrat de la înfiinţare şi până în prezent o creştere continuă a efectivelor societăţii, numărul angajaţilor fiind permanent superior numărului plecărilor.

În legătură cu personalul societăţii, selecţionarea acestuia are loc în urma unui interviu, încadrarea făcându-se pe bază de contract. Evaluarea personalului se face o dată pe an de către administrator, iar verificarea şi instruirea personalului se face de două ori pe an, sau după caz, când intervin schimbări în procesul activităţii societăţii.

Având în vedere extinderea activităţii societăţii, a fost nevoie să se înfiinţeze două posturi noi: şef birou marketing şi responsabil cu legislaţia şi pregătirea documentaţiei pentru prezentarea şi participarea la licitaţii, cu care scop s-a făcut promovarea pe post de şef birou marketing a unei persoane din cadrul societăţii, iar postul de responsabil cu licitaţiile a fost asigurat prin angajarea prin concurs a unei persoane competente (jurist).

Personalul angajat în cadrul organizaţiei îndeplineşte sarcinile trasate în Fişele Postului, care descriu pe larg sarcinile de servici şi atribuţiile şi responsabilităţile aferente postului, în corelare strictă cu experienţa, calificarea şi instruirea specifică a sa.

Unitatea este condusă de 2 administratori care au calitatea de acţionari, angajaţi pe funcţiile de manageri. Firma era înregistrată cu un număr de 9 angajaţi, din care 2 cu funcţii de conducere, 4 personal tehnico-economic, 3 lucrători comerciali

Ca mediul de marketing se poate specifica mai multe fenomene ale comercializarea pieselor de schimb sau accessorii de autovehicule, cum ar fi în cazul modei – tuning – încet încet se manifestă şi la maşinile romăneşti, mai ales la posesori de auto mai tineri influenţa din vestul Europei şi din Statele Unite ale Americii, că folosesc accesorii foarte speciale la caroserie, la jenţi, la motor, inclusând leduri, neoane, ecrane LCD, sistem de sonorizare cu amplificatoare, subwoofere, etc. Iar dacă privim din punct de vedere al sezonalităţii, este foarte strâns legat cu fenomene meteorologice, ca exemplu, soluţiile de spălat parbriz de iarnă şi anvelope de iarnă folosesc posesorii de maşini numai in timp de iarnă, iar vara o altă tip de soluţie şi alt tip de anvelopă.

Factorii cheie de succes şi imaginea de marcă a societăţii SC Coprot SRL sunt reprezentaţi de:

- un bun raport calitate/preţ pentru produsele sale.

Avand o preocupare permanentă în domeniul asigurării calităţii totale a produselor şi serviciilor sale, SC Coprot SRL şi-a impus să comercializeze permanent produse de calitate la preţuri competitive pe piaţă.

- poziţie strategică faţă de sursele de aprovizionare şi "bune" relaţii stabilite cu furnizorii săi

Amplasată strategic, SC Coprot SRL se bucură de avantajul unor distanţe mici faţă de sursele de aprovizionare, avantaj ce i-a permis în egală măsură stabilirea unor relaţii de parteneriat cu principalii săi furnizori.

- relaţii tradiţionale de parteneriat cu clienţii săi

Pentru respectarea termenelor de livrare şi a cerinţelor clienţilor săi, SC Coprot SRL şi-a creat renumele unui partener serios, reuşind astfel să întreţină relaţii de colaborare de peste 10 ani cu principalii săi beneficiari. Colaborarea şi "contactul permanent" cu aceşti parteneri i-a permis societăţii SC Coprot SRL o bună cunoaştere a evoluţiei cererii produselor sale.

- seriozitatea şi flexibilitatea în relaţiile cu clienţii

Dispunând de o forţă de muncă tânără (în medie 30 de ani) şi dinamică, avand o structură bine organizata, SC Coprot SRL reuşeşte să întâmpine corespunzător cerinţele clienţilor săi. Prin crearea unui stoc de "siguranţă", societatea şi-a propus să ofere în orice moment o bună receptivitate la cererile pieţei.

- "previziune" şi disponibilitate în asimilarea de produse noi

Se poate aprecia, pe ansamblu, că societatea reacţionează rapid la tendinţele pieţei, adaptându-se uşor la cerinţele clienţilor săi şi chiar întâmpinându-le prin asimilări de produse noi.

Preview document

Mediul de Marketing al Firmei SC Coprot SRL - Pagina 1
Mediul de Marketing al Firmei SC Coprot SRL - Pagina 2
Mediul de Marketing al Firmei SC Coprot SRL - Pagina 3
Mediul de Marketing al Firmei SC Coprot SRL - Pagina 4
Mediul de Marketing al Firmei SC Coprot SRL - Pagina 5
Mediul de Marketing al Firmei SC Coprot SRL - Pagina 6
Mediul de Marketing al Firmei SC Coprot SRL - Pagina 7
Mediul de Marketing al Firmei SC Coprot SRL - Pagina 8
Mediul de Marketing al Firmei SC Coprot SRL - Pagina 9
Mediul de Marketing al Firmei SC Coprot SRL - Pagina 10
Mediul de Marketing al Firmei SC Coprot SRL - Pagina 11
Mediul de Marketing al Firmei SC Coprot SRL - Pagina 12
Mediul de Marketing al Firmei SC Coprot SRL - Pagina 13
Mediul de Marketing al Firmei SC Coprot SRL - Pagina 14
Mediul de Marketing al Firmei SC Coprot SRL - Pagina 15
Mediul de Marketing al Firmei SC Coprot SRL - Pagina 16
Mediul de Marketing al Firmei SC Coprot SRL - Pagina 17
Mediul de Marketing al Firmei SC Coprot SRL - Pagina 18

Conținut arhivă zip

  • Mediul de Marketing al Firmei SC Coprot SRL.doc

Alții au mai descărcat și

Studiu privind Aprovizionarea și Promovarea unor Produse Alimentare

CAPITOLUL 1 NECESITATEA ELABORĂRII PROIECTULUI ŞI CONSECINŢELE SOCIAL – ECONOMICE PH. Kalter arată că: “Marketingul este un proces social şi de...

Mediul de Marketing al SC Pol Distribution SRL

INTRODUCERE Această lucrare intitulată “Mediul de marketing al S.C. Pol Distribution S.R.L.” are drept scop relevarea şi analizarea principalelor...

Marketingul Serviciilor - SC Dumatrucks SRL

Capitolul 1: Denumirea si obiectul de activitate al firmei Denumirea societatii comerciale este SC DUMATRUCKS S.R.L. si are sediul social pe...

Conjunctura Pieței

Conjunctura pietei Abordat intr-o viziune statică, mediul economico-social al întreprinderii se prezintă intr-o anumita stare de echilibru;...

Studiu de caz - SC Brumar Impex SRL Brașov

CAP 1. INTRODUCERE Motto: "Nu firmele care au bani fac marketing, ci firmele care fac marketing au bani". Necesitatea informaţiei a devenit acută...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Ai nevoie de altceva?