Biblioteca

Metode de Comunicare in XL World

Valoare:

5 puncte*

Marime:

551.15Kb

Pagini:

14

Nota:
8 Metode de Comunicare in XL World, 8 out of 10 based on 1 rating
Contine fisiere:

doc


Domenii:

Marketing, Comunicare


* de la numai 2.21 Lei, cumparand puncte sau poti obtine puncte daca postezi documente (vezi detalii)
Orice document downloadat sau uploadat este adaugat in Biblioteca Mea

Fisiere arhiva: (1)

 • Metode de Comunicare in XL World.doc
Vezi informatii descarcari anterioare

Extras din document:

Introducere
Termenul de comunicare desemnează un ansamblu vast de parctici, în mod necesar disparate, nenumărate şi infinit de deschise. Lumea exterioară, natura în varietatea ei, noi înşine emitem semnale în afară sau spre propia noastră persoană; apoi ni se întâmplă să adunăm, să primim sau să căpătăm aceste semnale pentru a le da valoare de semn. Devenim prin urmare receptori ai unor informaţii pe care le-am interceptat din întâmplare chiar deacă nu ne erau destinate direct.
Ori de câte ori vorbim, încercând să convingem, să explicăm, să influienţăm sau să îndeplinim orice alt obiectiv, prin intermediu procesului de comunicare urmărim întodeauna patru scopuri principale: să fim receptaţi, să fim înţeleşi, să fim acceptaţi, să provocăm o reacţie. Atunci când nu reuşim să atingem nici unul din aceste obiective, înseamnă că am dat greş în procesul de comunicare.
Calitatea comunicării poate fi măsurată de cantitatea de informaţie care poate fi dobândită într-un episode de comunicare. Cantitatea de învăţare posibilă în comunicae diferă în comunicarea faţă în faţă, prin telefon, prin scrisori sau prin documente fără adresă specifică: buletine, pliante; diferenţele au la bază feedback-ul şi numărul de canale utilizate într-un episod de comunicare. Cu cât feeback-ul este mai bogat şi canalele mai multe, cu atât bogăţia comunicării este mai mare. Comunicarea faţă în faţă şi telefonul permit un feedback imediat. În documentele cu adresă specificată, feedback-ul vine cu întârziere variabilă, iar documentele fără adresă specificată nu oferă nici un feedback. De asemenea, comunicarea faţă în faţă foloseşte, simultan, mai multe canale (vacea, expresia facială, gesturile). În conversaţia la telefon, indicaţiile non-verbale provin doar prin intermediul vocii, iar documentele se limitează doar la limbajul scris.
Importanţa comunicării şi consecinţele directe asupra performanţei organizaţiilor a determinat o serie întreagă de studii şi cercetări pe acestă temă. Deşi conceptul a fost riguros tratat în lucrări de psihologie socială, specialiştii organizaţiilor aduc în atenţie un punct de vedere uşor nuanţat, luând în considerare în principal specificaţiile comunicării în cadrul organizaţiilor.
Procesul de comunicare în organizatia XL World are aceleaşi componente ca procesul de comunicare din orice organizaţie. În ceea ce priveşte comunicarea orizontală, aceasta are loc între angajaţi aflaţi pe acelasi nivel ierarhic (operatori telefonici). Este specifică reţelei de tip cerc, care asigură interdependenţa de acţiune a membrilor organizaţiei, precum şi stabilirea unor relaţii de bună colaborare şi a unui climat socio-afectiv plăcut.
Prezentarea organizaţiei XL WORLD
XL WORLD este una dintre principalele companii de outsourcing din Europa de Est având o creştere constantă şi rapidă. Compania are 4 sedii operaţionale dotate cu tehnologie de ultimă generaţie: 2 sedii în România (Iaşi şi Oradea) şi altele 2 în Albania (Shkodra şi Vlora) cu o capacitate totală de 1000 de locuri şi peste 1400 de angajaţi.


  Documente similare:
  Preview document similar
  Proiect Tehnici Promotionale - Fairy
  Proiectul contine 9 pagini in format pdf cu o marime totala de 1.51 MB.
  Preview document similar
  Proiect RCS-RDS
  Proiectul contine 7 pagini in format doc cu o marime totala de 556.23 KB.
  Preview document similar
  Proiect Tehnici Promotionale - Gillette
  Proiectul contine 8 pagini in format doc cu o marime totala de 21.74 KB.
  Preview document similar
  Proiect Practica – SC Skysoft SRL
  Proiectul contine 19 pagini in format doc cu o marime totala de 33.44 KB.
  Preview document similar
  Proiect Marketing - SC Axa Roteal SRL
  Proiectul contine 59 pagini in format doc cu o marime totala de 862.99 KB.
  Preview document similar
  Comunicarea in Procesul de Consiliere
  Proiectul contine 10 pagini in format doc cu o marime totala de 20.07 KB.
  Carti recomandate:
  World Press Photo Foundation