Mixul de Marketing

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 12 în total
Cuvinte : 4694
Mărime: 61.09KB (arhivat)
Publicat de: Edgar Ursu
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Moisa Mihaela

Cuprins

  1. Rezumat introductiv 1
  2. I.CONFIGURAREA PRODUSULUI 2
  3. I.1.Atribute(fizionomie, caracteristici fizice, utilizare principală, secundară) 2
  4. a) Caracteristici fizice 2
  5. b) Fizionomie 3
  6. c) Utilizare principală 3
  7. d) Utilizare secundară 3
  8. I.2. Sistem de susţinere 3
  9. a) MARCA 3
  10. b) AMBALAJUL 4
  11. c) ETICHETA 4
  12. d) SERVICII 4
  13. e) GARANŢIE 5
  14. I.3. Diferenţierea mărcii 5
  15. II. CONFIGURAREA PREŢULUI 5
  16. 1.Strategia de preţ 5
  17. 2.Nivelul preţului 6
  18. III. CONFIGURAREA PROMOVĂRII 6
  19. III.1 Reclama (audienţa, mesaj, canale media) 6
  20. III.2 Promovarea vânzărilor(tehnici folosite,descriere) 8
  21. a) Tehnici de promovare 8
  22. b) Descriere 9
  23. IV. CONFIGURAREA DISTRIBUŢIEI 9
  24. IV.1 Extinderea teritorială a distribuţiei 9
  25. IV.2 Intensitatea reţelei de distribuţie şi structura canalelor 10

Extras din proiect

Rezumat introductiv

Proiectul realizat de noi evidenţiază perspectivele de dezvoltare ale firmei “THERMOLIVE.SRL”, şi activitarea departamentului de marketing din cadrul acesteia. “THERMOLIVE” este o firmă nouă din Iaşi, care îşi are activitatea în producerea şi distribuirea de produse farmaceutice necesare sănătăţii omului.

Vom analiza mixul de marketing pe care îl stabileşte firma şi direcţia de urmat pentru cucerirea unei cote de piaţă cât mai mari pe piaţa termometrelor în Iaşi. Strategia de marketing are în vedere cele patru elemente esenţiale: politica de produs, politica de preţ, politica de promovare şi politica de distribuţie. Întru-cât există o concurenţă acerbă pe piaţa termometrelor, firma “THERMOLIVE” îşi propune să lanseze un nou produs “termometru duble effect”, cu proprietăţi inovatoare, care să asigure pătrunderea cât mai rapidă pe piaţă. Produsele firmei se adresează tuturor persoanelor care vor sa fie informate de temperatura mediului şi corpului.

Firma noastră aduce un nou produs pe piaţa termometrelor, şi anume “termometru duble effect”, alcătuit din două faţete, cu alcool,respectiv cu afişaj electronic,având ca accesoriu o cutie de protecţie.

Politica de preţ este stabilită printr-un raport excelent. Nivelul preţului a fost stabilit peste cel al pieţei pentru a acoperi cheltuielile de producţie ridicate datorate folosirii unor tehnologii avansate şi a materiei prime de o calitate superioară.

Pentru a-şi face cunoscută existenţa şi produsele, firma THERMOLIVE, a realizat mai multe tipuri de reclame (TV, bannere, reviste de specialitate, radio) şi a sponsorizat prezentarea produsului. De asemenea pentru a stârni interesul publicului s-a apelat la o serie de tehnici de promovare a vânzărilor în cadrul reţelelor de distribuţie (reduceri de preţ, analiza temperaturii gratuite, produse cadou la cumpărare,tombola).

Fabrica unde are loc producţia propriu-zisă este situată la marginea oraşului Iaşi, pe plan local centrele de distribuţie sunt magazinele de specialitate(farmacii).

I.CONFIGURAREA PRODUSULUI

I.1.Atribute(fizionomie, caracteristici fizice, utilizare principală, secundară)

Având în vedere faptul că sănătatea constituie un factor esenţial în viaţa omului, am decis să îmbunătăţim gama noastră de produse farmaceutice prin inovaţia termometrul duble effect.

a) Caracteristici fizice

“Termometru duble effect”, alcătuit din 2 faţete: una cu alcool,iar cealalta faţetă de tip electronic. Faţa cu alcool măsoară temperatura corpului, iar cealaltă faţă electronică măsoară temperatura dintr-o încăpere, respectiv temperatura atmosferică.

Faţa cu alcool este alcatuită dintr-un capilar de sticlă cu diametru uniform care este deschis într-un balon umplut cu alcool la un capăt între 0,5-1,5 grame. Ansamblul este închis pentru a asigura o stare parţială de vid. Cealalată faţă este alcatuită din plastic şi conţine un vârf flexibil din metal şi un display digital, având ca accesoriu o cutie de protecţie.

b) Fizionomie

“Termometru duble effect” este confecţionat dintr-un material special pentru a asigura un contact mai bun şi protecţie împotriva alergiilor. Suprafaţa mare a afişajului permite o citire uşoară, este 100% etanşeizat ceea ce permite scufundarea completă în apă. Autotestarea automată imediat dupa pornire, semnal sonor la sfârşitul măsurătorii şi închiderea automată permite economisirea bateriei. Baterie încorporată de lungă durată (aprox. 3000 utilizări).

Produsul a fost conceput, având un design modern, ieşind în evidenţă printr-o culoare gri deschis, semnificând sterilitate şi igienă.

c) Utilizare principală

Termometru duble effect este utilizat în principal pentru măsurarea temperaturii organismului uman. Funcţionarea lor se bazează pe variaţia cu temperatura a lungimii unei coloane de lichid închis într-un tub capilar, ca efect al dilatării lichidului.

d) Utilizare secundară

Acest termometru are ca utilizare secundară masurarea temperaturii atât din încaperi, cât şi din atmosferă, utilizând faţeta electronică pentru un mod sănătos de viaţă.

Preview document

Mixul de Marketing - Pagina 1
Mixul de Marketing - Pagina 2
Mixul de Marketing - Pagina 3
Mixul de Marketing - Pagina 4
Mixul de Marketing - Pagina 5
Mixul de Marketing - Pagina 6
Mixul de Marketing - Pagina 7
Mixul de Marketing - Pagina 8
Mixul de Marketing - Pagina 9
Mixul de Marketing - Pagina 10
Mixul de Marketing - Pagina 11
Mixul de Marketing - Pagina 12

Conținut arhivă zip

  • Mixul de Marketing.doc

Te-ar putea interesa și

Prezentarea politicii de promovare a unei societăți

INTRODUCERE Lucrarea prezintă, în partea teoretică, conceptul general de marketing, marketingul ca o componentă de bază a mediului economic, ce...

Strategia de marketing a firmei Bona Avis

ELABORAREA STRATEGIEI DE MARKETING. ASPECTE TEORETICE 1.1. Rolul strategiei de marketing pentru atingerea obiectivului Strategia de marketing are...

Mixul de Marketing la Mcdonald's

INTRODUCERE Ultimele decenii ale acestui secol a impus un nou concept, marketing, folosit cu o mare frecvenţă atât în teorie cât şi în practica...

Marketing financiar-bancar - analiza mixului de marketing la Banca Transilvania

Capitolul 1. 1. Mixul de marketing în domeniul bancar Importanta activitatii de marketing este demonstrata în conditiile în care, pe de-o parte...

Promovarea pastelor făinoase în cadrul societatii. Grupul Loulis - Romanian Flour Mills Loulis SA

INTRODUCERE Tema prezentată, “Promovarea produselor din cadrul Roumanian Flour Mills Loulis S.A.”, doreşte să evidenţieze produsele şi modalitatea...

Mixul de marketing

INTRODUCERE În condiţiile economiei contemporane, ale sporirii şi diversificării neîntrerupte a bunurilor şi serviciilor destinate satisfacerii...

Mixul de marketing la SC EUROSPORT DHS SA

CAPITOLUL I ABORDÃRI TEORETICE PRIVIND MIXUL DE MARKETING 1.1 No.iunea de mix marketing Apariția marketingului este strâns legată de existența...

Mixul de marketing în administrația publică

CAPITOLUL I MARKETINGUL PUBLIC - ASPECTE TEORETICE 1.1 Ce vor și ce primesc cetățenii de la instituțiile publice Orice societate are nevoie de...

Ai nevoie de altceva?