Mixul de Marketing în Cadrul Farmaciei Sensiblu

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 16 în total
Cuvinte : 3205
Mărime: 1.28MB (arhivat)
Publicat de: Panait Dragu
Puncte necesare: 8
Universitatea „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor

Extras din proiect

Sensiblu este cea mai mare reţea de farmacii din România, singura cu acoperire naţională.

Prima farmacie Sensiblu a fost deschisă în 1997,în Bucureşti şi a adus un concept inovativ în România: health and beauty pharmacy.

De peste 10 ani, inovaţia a fost motorul dezvoltării companiei, din dorinţa de a le oferi clienţilor cele mai bune produse şi servicii. Sunt primii care au introdus sistemul de fidelizare a clientilor în farmacii, primii care au atins 100, respectiv 200 de farmacii, primii care au atras un milion de clienţi fideli (carduri de fidelitate active), primii care au dezvoltat un brand propriu dermocosmetic, şi lista poate continua.

Sensiblu este unul dintre cele mai valoroase branduri din România: în 2005 ocupa locul 5 în topul celor mai valoroase branduri româneşti, iar în 2006 i s-a decernat titlul de Superbrand în România.

Misiunea lor este să contribuie alaturi de partenerii lor la creşterea calităţii vieţii oamenilor, printr-o gamă largă de produse, prin servicii şi sfaturi profesioniste, într-un mod placut şi accesibil.

Îşi propune să fie permanent modelul de referinţă în domeniul frumuseţii şi al sanătăţii, prima opţiune a clienţilor şi partenerilor şi angajatorul preferat de către profesionişti, crescând continuu valoarea companiei.

Doresc să păstreze standarde etice şi sociale înalte în relaţia lor cu comunitatea de afaceri, societatea civila şi autorităţile. Vor dezvolta în continuare parteneriate public-private în toate zonele sociale unde contribuţia lor este necesară, considerând că dialogul, cooperarea şi concilierea sunt cele mai bune metode de rezolvare a oricăror dificultăţi. De aceea, implementează programme sociale corporatiste cât şi prin intermediul Fundatiei Sensiblu.

Concurenţa în retailul de medicamente

Principalele reţele sunt:

• Sensiblu

• Help Net

• City Pharma

• Dona

• Centraform

Profiturile din vânzarea medicamentelor sunt plafonate de marjele maximale impuse de Ministerul Sanatatii.

Farmaciile pot însa realiza marje mai mari din vânzarea produselor cosmetice si a celor parafarmaceutice.

Cosmeticele deţin circa 20% în cifra de afaceri a principalelor reţele.

ELEMENTELE MIXULUI DE MARKETING

1.PRODUSUL

Pentru că pun sănătatea pe primul loc, farmaciile Sensiblu sunt întotdeauna aproape şi mai ales alături de clienţi atunci când au nevoie de un medicament, de sfatul unui specialist sau de îndrumarea unui prieten.

Şi pentru că nu uită niciodată că datoria lor este să ajute oamenii să fie sanătoşi, se străduiesc să aibă toate produsele farmaceutice de care au nevoie, fie ele medicamente pe care le prescrie medicul pe reţetă, OTC-uri (produse medicamentoase care se eliberează fără prescripţie medicală) sau produse naturiste.

Le pasă de fiecare pacient în parte şi doresc să împărtăşească cunoştinţele lor, să înveţe oamenii cum pot sa aibă mai multă grijă de bunul cel mai de preţ: sănătatea.

Sensiblu înseamnă sănătate şi frumuseţe,de aceea, puteţi alege dintr-o gamă foarte largă de produse :

• Produse dermo-cosmetice, Când ştiinţa şi natura se îmbină într-o singură compoziţie unică, rezultatul este un produs complex ce oferă pielii o îngrijire profundă, cu tentă medicalizată şi consecinţe benefice de lungă durată. Produsele dermo-cosmetice sunt realizate în laboratoare sub atenta supraveghere a medicilor şi farmaciştilor, susţinute de studii clinice menite să le ateste calitatea.

• Produse parafarmaceutice şi cosmetice, Creme, geluri şi loţiuni pentru îngrijirea tenului şi a corpului, şampoane şi balsamuri pentru orice tip de păr sau tot ce aveţi nevoie pentru un machiaj desăvârşit, aranjate special în funcţie de preţ sau producător, toate formează un ansamblu plin de culoare şi mirosuri dintre cele mai îmbietoare.

• Produse pentru păstrarea şi îngrijirea frumuseţii.

Preview document

Mixul de Marketing în Cadrul Farmaciei Sensiblu - Pagina 1
Mixul de Marketing în Cadrul Farmaciei Sensiblu - Pagina 2
Mixul de Marketing în Cadrul Farmaciei Sensiblu - Pagina 3
Mixul de Marketing în Cadrul Farmaciei Sensiblu - Pagina 4
Mixul de Marketing în Cadrul Farmaciei Sensiblu - Pagina 5
Mixul de Marketing în Cadrul Farmaciei Sensiblu - Pagina 6
Mixul de Marketing în Cadrul Farmaciei Sensiblu - Pagina 7
Mixul de Marketing în Cadrul Farmaciei Sensiblu - Pagina 8
Mixul de Marketing în Cadrul Farmaciei Sensiblu - Pagina 9
Mixul de Marketing în Cadrul Farmaciei Sensiblu - Pagina 10
Mixul de Marketing în Cadrul Farmaciei Sensiblu - Pagina 11
Mixul de Marketing în Cadrul Farmaciei Sensiblu - Pagina 12
Mixul de Marketing în Cadrul Farmaciei Sensiblu - Pagina 13
Mixul de Marketing în Cadrul Farmaciei Sensiblu - Pagina 14
Mixul de Marketing în Cadrul Farmaciei Sensiblu - Pagina 15
Mixul de Marketing în Cadrul Farmaciei Sensiblu - Pagina 16

Conținut arhivă zip

  • Mixul de Marketing in Cadrul Farmaciei Sensiblu.docx

Alții au mai descărcat și

Mixul de marketing Farmacia Dona

Introducere Am ales farmacia Dona deoarece majoritate produselor din aceste farmacii sunt ieftine şi accesibile pentru toată lumea mai ales că în...

Mixul de marketing în cadrul farmaciei Dona

1. Prezentare FARMACIA DONA In anul 1993 a fost deschisa prima farmacie din actuala retea Farmaciile DONA, care insumeaza astazi 175 farmacii in...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Te-ar putea interesa și

Marketing - Uleiul pentru masaj

Capitolul1. Analiza pieței SC TIP SMART SRL Despre noi Echipa noastră reprezintă departamentul de marketing din cadrul societății comerciale...

Ai nevoie de altceva?