Nike versus Adidas

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: ppt
Pagini : 43 în total
Mărime: 12.25MB (arhivat)
Publicat de: Smaranda Cristian
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Conf. dr. Susanu Irina
UNIVERSITATEA DUNĂREA DE JOS GALAŢI FACULTATEA DE ECONOMIE ŞI ADMINISTRAREA AFACERILOR

Extras din proiect

Identitate

Nike se postulează ca un brand absolut care a trecut bariera advertisingului  simplu şi a intrat în aria identităţii, a definirii prin sport.

Compania a fost fondată pe 25 ianuarie 1964 sub numele de “Blue Ribbon Sports” de Bill Bowerman și Philip Knight, iar oficial a devenit “Nike Inc.” în 1978.

Sediul companiei se află în Statele Unite ale Americii în oraşul Beaverton, în apropiere de Pórtland, Oregon.

Compania este liderul mondial în comercializarea articolelor sportive, cu vânzări anuale de peste 18,6 milioane de dolari.

De asemenea, Nike deţine brandurile Converse, Cole Haan Jordan şi Hurley, Umbro fiind vândută grupului Iconix în 2012.

Marca Nike a intrat oficial în România în anul 1999 prin deschiderea de către Elmec România a primului magazin Nike aflat pe Bd. Magheru.

În prezent, reţeaua de magazine Nike cuprinde 22 de magazine deschise în întreaga ţară.

Toate colectiile Nike se bucură de o apreciere internaţională atât în rândul sportivilor de performanţă celebri cât şi în rândul celor pentru care stilul Nike a intrat în viaţa lor de zi cu zi.

Logo

În anul 1971 numele Nike a fost adoptat dupa zeiţa înaripată a victoriei, conform mitologiei greceşti, iar sigla mărcii Nike numită “swoosh” reprezintă de fapt chiar aripa zeiţei.

Cea mai mare parte a logo-ului a ramas neschimbată, ce e de neînţeles este totuşi de ce a durat 7 ani înainte să îşi dea seama că textul se suprapunea cu desenul.

Când brandul a devenit cunoscut, s-a renunţat la suprapunerea textului peste logo, fapt care l-a facut mai simplu şi mai usor de reţinut.

În prezent, compania are diferite variaţii ale logo-ului în funcţie de departamente cum ar fi Skate, Fotbal, Baschet, etc.

SITE

Social Media

Bugetul Nike pentru marketing ajunge la 2,4 miliarde de dolari, dar compania profită la maxim şi de promovarea gratuită pe Facebook. Pagina producatorului de echipament sportiv se numără printre cele mai accesate, cu peste 12,8 milioane de utilizatori care au dat like.

La începutul anului 2012, Nike anunţa un buget de promovare ce depaşea trei miliarde de dolari, dar acum a scăzut la 2,4 miliarde.

Profitul net al Nike a scăzut cu 7,6%, la 549 milioane dolari, în trimestrul martie-mai, al patrulea al anului fiscal 2011-2012.

Conținut arhivă zip

  • Nike versus Adidas.ppt

Alții au mai descărcat și

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Te-ar putea interesa și

Strategia de afaceri a firmelor multinaționale Adidas și Nike

1. Evoluţia industriei de încălţăminte sportivă pe plan mondial Pantofii au avut întotdeauna o importanţă deosebită pentru oameni. Istoria...

Studiu de Caz - Nike

Compania NIKE- scurtă descriere Nike este o companie ce produce şi comercializează articole sportive, atât de îmbrăcăminte, încălţăminte cât şi...

Activitatea de Marketing a Firmei Nike

1. Introducere Poate începe ca o pasiune și se poate termina cu o performanță. De multe ori, viața unui sportiv este influențată de patru factori,...

Politica de Marcă în Marketingul Internațional

Într-o lume în continuă schimbare, înţelegerea regulilor după care funcţionează celelalte economii ale lumii este esenţială pentru micul...

Strategia globală a firmei Nike

Prezentarea firmei Nike Inc. Nike Inc. este o companie americană care comercializează diverse articole sportive și vestimentare. Sediul firmei se...

Ai nevoie de altceva?