Plan de Marketing Marshal Turism

Proiect
9/10 (2 voturi)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 14 în total
Cuvinte : 3996
Mărime: 32.16KB (arhivat)
Publicat de: Zaharia Chiriac
Puncte necesare: 8

Cuprins

  1. 1. Sumar executiv
  2. 2. Analiza situaţiei prezente
  3. 2.1 Analiza pieţei
  4. 2.2 Analiza SWOT
  5. 2.3 Analiza concurenţei
  6. 3. Strategia de marketing
  7. 3.1 Misiune
  8. 3.2 Obiectivele de marketing
  9. 3.3 Obiectivele financiare
  10. 3.4 Pieţe-ţintă, segmentarea pieţei
  11. 3.5 Poziţionare
  12. 3.6 Mixul de marketing
  13. 3.6.1 Politica de produs
  14. 3.6.2 Politica de preţ
  15. 3.6.3 Politica de promovare
  16. 3.6.4 Politica de distribuţie
  17. 4. Bugetare
  18. 4.1 Previzionare a vânzărilor
  19. 4.2 Previzionare a cheltuielilor
  20. 5. Control şi evaluare
  21. 5.1 Implementare
  22. 5.2 Plan de contingenţă
  23. Bibliografie

Extras din proiect

1.Sumar executiv

În România turismul a înregistrat o evoluţie descendentă, în special după 1989. În ultimii ani însă se poate observa o uşoară creştere, unul din motive fiind reprezentat de dezvoltarea unei clase de mijloc, care are tendinţa de a cheltui sume mari de bani pentru satisfacerea unor nevoi de ordin superior, cum ar fi cele de loisir. Agenţiile de turism reprezintă intermediari între agenţii economici care prestează servicii turistice şi turişti.

Planul de marketing poate să ofere o imagine asupra perspectivelor reale ale afacerii, evitându-se astfel pierderile provocate de alte proiecte întreprinse înainte ca ele să se fi produs efectiv.

Analiza situaţiei prezente va cuprinde o scurtă descriere a pieţei din punct de vedere demografic, al nevoi, tendinţelor, evoluţiei. De asemenea, situaţia agenţiei de turism se va observa cu ajutorul analizei SWOT, identificând asftel punctele tari, punctele slabe, oportunităţile şi ameninţările firmei. Analiza concurenţei permite plasarea agenţiei printre principalii competitori, precum şi evidenţierea principalelor elemente ce o diferenţiază de aceştia.

În ceea ce priveşte strategia de marketing, aceasta va cuprinde misiunea, obiectivele de marketing şi financiare ale agenţiei, segmentarea pieţei, poziţionare acesteia, precum şi principalele componente ale mixului de marketing (politica de produs, de preţ, de promovare şi distribuţie).

Un alt punct important al acestui plan de marketing este cel de analiză al bugetului agenţiei Marshal Turism, identificând astfel principalii indicatori financiari, dar şi previzionarea vânzărilor şi cheltuielilor agenţiei. Relevanţa acestui plan de marketing va fi redată de ultimul punct- Control şi Evaluare. Un plan de marketing realist şi bine implementat poate asigura afacerii ascensiunea dorită.

2.Analiza situaţiei prezente

2. 1Analiza pieţei

Agenţia „Marshal Turism” a luat naştere în anul 1994 într-o perioadă de tranziţie la economia de piaţă,perioadă în care firmele româneşti dobândesc o libertate de mişcare,o autonomie care şi-a lăsat amprenta şi în domeniul turismului.

Prin urmare “Marshal Turism” a început prin a-şi orienta activitatea în funcţie de resursele proprii precum şi în funcţie de posibilităţile sau cerinţele pieţei.

După anul 1989 în România s-a înregistrat o creştere a cerinţelor turistice, dacă până la 1989 turismul era predominant intern, specificul fiind litoralul Mării Negre, în anii 90 vorbim de o extindere turistică atât internă cât şi externă. Prin urmare strategia de piaţă elaborată de “Marshal Turism” trebuia să îndeplinească cerinţele diversificate ale clienţilor notă obligatorie pentru a cunoaşte succesul în afaceri.

“Marshal Turism”are ca domeniu de activitate turismul, activează în Craiova şi Bucureşti (prin filiale şi oficii) însă nu sunt limitări geografice, agenţia deplasându-se în diferite zone dacă acestea corespund intereselor agenţiei.

Trebuie să menţionăm că “Marshal Turism” se află pe locul 5 în topul celor bine cotate agentii de turism din România.

Deşi iniţial agenţia avea ca scop principal organizarea calatoriilor in scopuri de afaceri, datorită contractelor încheiate cu parteneri străini şi cu cetăţeni români doi ani mai târziu agenţia devine societate mixta româno-americană. De asemenea “Marshal Turism” crează produsul turistic “misiuni economice”, acesta s-a vândut foarte bine, timp de doi ani agenţia deţinând monopolul. Misiunile economice sau business travel au rolul de a participa la dezvoltarea activităţilor economice în ţară şi în străinătate. Prima misiune economică a fost organizată în Africa de Sud pentru Camera de Comerţ şi Industrie a României.

Din punct de vedere demographic “Marshal Turism” se adresează celor interesaţi de călătorii, după nevoile fiecăruia, cum ar fi : călătorii de afaceri sau de recreere, de altfel se adresează celor care sunt interesaţi de pelerinaj în diferite zone religioase de ex pelerinaj în Israel, pelerinaj în mănăstirile româneşti,etc. Agenţia oferă diferite circuite, pachete de călătorii valabile în weekend-uri, croaziere, sejururi de Revelion, Craciun, Paşte, 1 mai, asigură transport cu avionul, cu autocarul punand accentul pe calitatea şi încrederea serviciilor, de aici rezultă că se adresează şi clienţilor pretenţioşi precum şi persoanelor nesigure. Cu alte cuvinte din punct de vedere demografic “Marshal Turism” se adresează tuturor oamenilor interesaţi de călătorii, iar datorită diversităţii clienţilor agenţia oferă posibilitatea personalizării vacanţelor.

Ca tendinţă putem spune că în ultimii doi ani au fost foarte căutate vacanţele exotice, all inclusive, cele mai cerute destinaţii fiind Dubai şi insulele Maldive, acestea fiind tendinţele de lux,de asemenea au fost tendinţe exotice mai accesibile care au fost la fel de căutate cum ar fi: Grecia, litoralul Spaniei, Tunisia, Egipt, etc. Dar cu toate acestea există o tendinţă care se află într-o uşoară creştere şi anume vacanţa în masă, adică perioada de vară când se înregistrează cele mai multe vacanţe atât vacanţe pe teritoriul României cât şi vacanţe în străinătate.

Anul 2006 a fost anul cu cea mai mare creştere turistică ca urmare a promovării turismului românesc prin diferite campanii, de asemenea dezvoltarea turismului de afaceri, intensificarea dorinţei de cunoaştere, de cultivare ,alte manifestări sportive a crescut chiar şi cererea vacanţelor pentru relaxare si odihnă.

Preview document

Plan de Marketing Marshal Turism - Pagina 1
Plan de Marketing Marshal Turism - Pagina 2
Plan de Marketing Marshal Turism - Pagina 3
Plan de Marketing Marshal Turism - Pagina 4
Plan de Marketing Marshal Turism - Pagina 5
Plan de Marketing Marshal Turism - Pagina 6
Plan de Marketing Marshal Turism - Pagina 7
Plan de Marketing Marshal Turism - Pagina 8
Plan de Marketing Marshal Turism - Pagina 9
Plan de Marketing Marshal Turism - Pagina 10
Plan de Marketing Marshal Turism - Pagina 11
Plan de Marketing Marshal Turism - Pagina 12
Plan de Marketing Marshal Turism - Pagina 13
Plan de Marketing Marshal Turism - Pagina 14

Conținut arhivă zip

  • Plan de Marketing Marshal Turism.doc

Alții au mai descărcat și

Planul de Marketing - O Abordare Teoretică

Introducere Fiecare om din societate, are un plan în viaţa lui, şi anume ce vrea sa realizeze pe plan profesional şi personal, pentru realizarea...

Strategii ale Mixului de Marketing în Cadrul Firmelor Prestatoare de Servicii - SC Romtelecom SA

INTRODUCERE Lucrarea realizată vizează deciziile și procesele legate de strategiile mixului de marketing care sunt printre cele mai importante...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Te-ar putea interesa și

Analiza Comparativă a Estoniei și Anguillei din Punct de Vedere al Industriei

INTRODUCERE Unul dintre principalele fenomene social–economice ale secolului nostru îl constituie dezvoltarea continuă şi foarte rapidă a...

Programul de marketing al agenției de turism Sicora Travel

Marketingul se caracterizeaza astazi prin universalitate care presupune difuzarea acestuia in toate domeniile activitatii umane. Exista un...

Ai nevoie de altceva?