Plan de Marketing - McDonald’s

Proiect
6.3/10 (3 voturi)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 29 în total
Cuvinte : 9507
Mărime: 1.98MB (arhivat)
Publicat de: Nicoleta Trif
Puncte necesare: 10
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Preda Gheorghe
Universitatea de Vest Facultatea de Economie si de Administrare a Afacerilor Anul 2

Cuprins

  1. Cap. 1 Aspecte introductive
  2. 1.1 Introducere în lumea McDonald’s
  3. 1.2 Franchising: un concept câştigător.
  4. 1.3 Structura organizatorica a companiei McDonald's Romania
  5. Cap. 2 Sumar managerial
  6. 2.1 Motivatia realizarii proiectului
  7. 2.2. Viziunea, misiunea si obiectivele McDonald’s România
  8. 2.3 Scopul proiectului
  9. 2.4 Prezentarea activitatilor
  10. 2.5. Costul total al proiectului si modul de acoperire a necesarului de finantare
  11. Cap. 3 Analiza mediului
  12. 3.1. Macromediul
  13. 3.2. Micromediul
  14. Cap. 4 Analiza SWOT
  15. 4.1. Detaliere analiză SWOT
  16. Cap. 5 Scopul si obiectivele proiectului
  17. 5.1.Obiective generale
  18. 5.2.Obiective specifice
  19. 5.3. Scopul proiectului
  20. Cap. 6 Planul de activitate
  21. 6.1. Identificarea activitatilor necesare
  22. 6.2. Politica de produs
  23. 6.3. Lanţul de valori McDonald’s
  24. 6.4. Politica de preţuri
  25. 6.5. Politica de distribuţie
  26. 6.6. Politica de promovare

Extras din proiect

Cap 1. Aspecte introductive

1.1. Introducere in lumea McDonald’s

Afacerea a inceput in 1940, cu un restaurant deschis de fratii Dick si Mac Macdonald in San Bernardino, California. Introducerea "Sistemului de Servire Rapida" in 1984 stabilea principiile restaurantelor fast food. Corporatia prezenta isi dateaza fondarea din timpul deschiderii restaurantului franciza de catre Ray Kroc, din Des Plaines, Illinois din 15 aprilie 1955, acesta fiind al noualea restaurant McDonald's. Kroc a cumparat mai tarziu drepturile legale ale fratilor McDonald asupra companiei si a condus expansiunea sa in toata lumea.

Având încredere în potenţialul şi viitorul ţării noastre, McDonald's a investit, într-un interval de timp relativ scurt, peste 54.000.000 USD, astfel încât la ora actuala funcţionează un număr de 52 de restaurante în principalele oraşe din România. McDonald's va împlini in vara acestui an zece ani de prezenţa pe piaţa românească. Compania are în România în jur de 2.300 de angajaţi.

Primul restaurant McDonald's, în ţara noastră, şi-a deschis porţile în data de 16 iunie 1995 la parterul Complexului Comercial UNIREA, deschidere ce a coincis cu stabilirea recordului de tranzacţii în ziua deschiderii la nivel central european.

Compania McDonald's este bine cunoscută în România - suntem una dintre primele mărci din lume. Suntem numărul unu mondial în reţeaua restaurantelor cu servire rapidă şi nu am ajuns aici din întâmplare.

Principiile noastre referitoare la Calitate, Servire şi Curăţenie încep cu oamenii noştri. Ne instruim managerii pentru a conduce afacerea în fiecare restaurant.

A conduce un restaurant McDonald's înseamnă mai mult decât îţi imaginezi. Nu înseamnă numai să oferi clienţilor sandwichuri şi băuturi răcoritoare, să-ţi instruieşti echipa pentru acordarea unui serviciu impecabil clientului sau să-ţi conduci restaurantul profitabil.

În plus, este vorba de propria contribuţie la nivelul comunităţii şi totodată la dezvoltarea unei mărci mondiale recunoscute.

McDonald's România este unul dintre cei mai mari angajatori privaţi de pe piaţa româneasca şi în acelaşi timp o cunoscută şcoală de educare şi formare a tinerilor. Restaurantele McDonald's sunt deschise în medie 18 ore pe zi sau 24 de ore pe zi. Pe parcursul acestui program, volumul vânzărilor poate avea fluctuaţii, atingând o cota maxima în jurul orelor de masa tradiţionale. Această caracteristică semnificativă a vânzărilor necesită existenţa unei forţe de muncă flexibile, în felul acesta oferind posibilitatea de a îmbina lucrul cu studiile sau responsabilităţile familiale.

La McDonald's există angajamentul de atragere şi reţinere a oamenilor de un înalt calibru. Aceste lucruri se realizează prin asigurarea unei dezvoltări continue, pe termen lung, la nivelul individului, prin instruire şi implementarea unor practici adecvate de resurse umane.

McDonald's îşi cooptează angajaţii în propria-i dezvoltare organizaţională. Noi le acordăm libertatea îndeplinirii activităţii şi responsabilitatea de a merge la pas cu provocările ce apar.

Există o vorbă la McDonald's care spune că "Nici unul din noi nu este la fel de bun ca noi toţi". Oamenii sunt bucuroşi să lucreze şi să facă parte dintr-o echipă câştigătoare.

1.2. Franchising: un concept câştigător.

Astăzi, McDonald’s are succes în 121 ţări din întreaga lume pentru mai multe motive. În afară de QSC&V (Calitate, Servire, Curăţenie şi Valoare), un factor important pentru succesul nostru îl reprezintă sistemul de franchising al McDonald’s.

Ce este franchising-ul- Franchising-ulul este un sistem modern de vânzare a bunurilor şi a serviciilor. Sistemul este bazat pe o cooperare contractuală pe termen lung între doi parteneri independenţi: un francizor, în cazul nostru McDonald's, şi un francizer. Fiecare francizer poate folosi numele, facilităţile şi alte drepturi autorizate ale francizorului. De cealaltă parte, francizerul trebuie să respecte standardele de calitate ale francizorului şi trebuie să plătească acestuia o taxă. Francizerii sunt întreprinzători independenţi care iau propriile lor decizii.

Peste 70% din toate restaurantele din lume sunt operate în sistem franchising. În toată lumea, peste 70% din restaurantele McDonald's sunt operate de către francizeri independenţi. 22% din restaurante sunt operate de ramurile locale ale Corporaţiei McDonald's. 13% sunt operate prin asociere sau sub licenţa. În general, Corporaţia McDonald's oferă licenţe doar persoanelor fizice. Francizerii reprezintă o parte importantă a sistemului McDonald's datorită interesului deosebit pe care aceştia îl au faţa de afacerea lor personală. De aceea, participarea investitorilor de capital nu este agreată de McDonald's. Francizerul este de obicei un întreprinzător independent, cu o afacere de mărime medie, care va avea între 60 si 100 de angajaţi în restaurantul său. Întreprinzătorul trebuie să aibă cunoştinţele şi abilitaţile necesare pentru a conduce o afacere cu un profit excepţional care necesită de multe ori investiţii semnificative. Francizerul îşi asumă responsabilitatea atât pentru profituri, cât şi pentru riscuri, luând deciziile corecte.

Francizerii se pot baza pe suport consistent din partea sistemului McDonald's

Pregãtirea: Francizerii pot beneficia de avantajele unui sistem elaborat şi verificat. Pentru a forma posibili francizeri, McDonald's oferă o pregătire foarte bine pusă la punct. Hamburger University din Chicago, Illinois sau Centrul de Pregatire din Austria pentru Europa Centrală oferă activitaţi în acest sens. În Europa Centrală, McDonald's se foloseşte de experienţa unor ţări mai dezvoltate, ca de exemplu Ungaria şi Polonia, pentru a oferi pregătire lucrătorilor şi francizerilor.

Construcţia: McDonald’s oferă, de asemenea, suport, construind şi instalând facilitaţile şi deschizând restaurantele. Biroul din Viena pentru Europa Centrală oferă servicii de consultanţă şi de suport pe toată durata fiecărui contract de franciza. În acest fel, francizerul are acces la cele mai noi cunoştinţe din domeniul managementului restaurantului.

Dezvoltarea: Departamentul de Dezvoltare al McDonald’s se ocupă de găsirea unor locaţii favorabile pentru restaurante. Acestea sunt alese în urma unei analize a punctelor strategice pe termen lung. Departamentul de Construcţii, colaborând cu firme locale, construieşte sau renovează clădirea şi instalează echipamentul din interiorul restaurantului. Pe tot parcursul acestui proces, francizerul participă la luarea deciziilor.

Preview document

Plan de Marketing - McDonald’s - Pagina 1
Plan de Marketing - McDonald’s - Pagina 2
Plan de Marketing - McDonald’s - Pagina 3
Plan de Marketing - McDonald’s - Pagina 4
Plan de Marketing - McDonald’s - Pagina 5
Plan de Marketing - McDonald’s - Pagina 6
Plan de Marketing - McDonald’s - Pagina 7
Plan de Marketing - McDonald’s - Pagina 8
Plan de Marketing - McDonald’s - Pagina 9
Plan de Marketing - McDonald’s - Pagina 10
Plan de Marketing - McDonald’s - Pagina 11
Plan de Marketing - McDonald’s - Pagina 12
Plan de Marketing - McDonald’s - Pagina 13
Plan de Marketing - McDonald’s - Pagina 14
Plan de Marketing - McDonald’s - Pagina 15
Plan de Marketing - McDonald’s - Pagina 16
Plan de Marketing - McDonald’s - Pagina 17
Plan de Marketing - McDonald’s - Pagina 18
Plan de Marketing - McDonald’s - Pagina 19
Plan de Marketing - McDonald’s - Pagina 20
Plan de Marketing - McDonald’s - Pagina 21
Plan de Marketing - McDonald’s - Pagina 22
Plan de Marketing - McDonald’s - Pagina 23
Plan de Marketing - McDonald’s - Pagina 24
Plan de Marketing - McDonald’s - Pagina 25
Plan de Marketing - McDonald’s - Pagina 26
Plan de Marketing - McDonald’s - Pagina 27
Plan de Marketing - McDonald’s - Pagina 28
Plan de Marketing - McDonald’s - Pagina 29

Conținut arhivă zip

  • Plan de Marketing - McDonald's.doc

Alții au mai descărcat și

Plan de Marketing - Deschiderea unui Restaurant

SCURTA INTRODUCERE Motto : A mânca diferit este întotdeauna ceea ce cautam când împingem usa unui restaurant O conjunctura acceptabila, o reala...

Planul de Marketing pentru KFC

INTRODUCERE Termenul de marketing este de origine anglo-saxonă (to market) şi presupune a desfăşura tranzacţii pe piaţă, a cumpăra şi a vinde....

Plan de Marketing McDonald's

CAPITOLUL I: INTRODUCERE Povestea a început cu adevărat în 1948, când doi fraţi Dic şi Mac McDonald au deschis un restaurant care avea la bază o...

Plan de Marketing - Restaurant Mara

I.Prezentarea firmei 1.1 Scopul In Romania exista foarte multi oameni supraponderali, oameni care au tendinta de a se ingrasa si care se...

Analiza mediului concurential a unei întreprinderi

De-a lungul anilor, in Europa Centrala si de Est, s-a remarcat o dinamica din ce in ce mai mare in ceea ce priveste mediul concurential in care...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Te-ar putea interesa și

Politica de promovare McDonald’s

INTRODUCERE Lumea este în mişcare continuă, mereu ocupată, fiind necesare lucruri ieşite din comun în materialele promoţionale pentru ca acestea...

Lucrare de licență - strategii de marketing pentru penetrarea pieței internaționale

CAPITOLUL I COORDONATE ALE PIETEI INTERNATIONALE 1.1. Definirea si caracteristicile pietei internationale Piata internationala este locul unde...

Corporațiile transnaționale

Prin natura lor, CTN (Corporatii Transnationale) integreaza productia la nivel international si, în acest mod, joaca un rol central în cresterea...

Strategii de Pătrundere pe o Piață Internațională

Introducere Pătrunderea pe piaţa internaţională a devenit, în zilele noastre, un obiectiv important pentru întreprinderile din toată lumea....

Evaluarea Mediului de Marketing la McDonald's Sibiu

Povestea a inceput cu adevarat in 1948, cand doi frati Dic si Mac McDonald au deschis un restaurant care avea la baza o linie de asamblare a...

Mixul de Marketing la Mcdonald's

INTRODUCERE Ultimele decenii ale acestui secol a impus un nou concept, marketing, folosit cu o mare frecvenţă atât în teorie cât şi în practica...

Analiza comparativă a comunicării de marketing pentru mărcile McDonald's și KFC

PARTEA I: Elemente definitorii ale pietei fast-food-ului 1. Caracterizare generala 1.1 Capacitatea pietei Fast-food-ul, fenomen necunoscut la...

Plan de Marketing - McDonald's

1. Introduction This report focuses on the analysis of McDonald’s in the global market, concentrating on UK features and facts. It includes the...

Ai nevoie de altceva?