Plan de marketing pensiunea Căprioara

Proiect
7.6/10 (5 voturi)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 12 în total
Cuvinte : 3703
Mărime: 31.53KB (arhivat)
Publicat de: Maximilian Martin
Puncte necesare: 11
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Florina Panzaru
Prezentat la SNSPA

Cuprins

  1. Implementarea Proiectului1. Prezentarea afacerii
  2. 2. Obiective strategice
  3. 3. Analiza SWOT
  4. 4. Segmentarea pietei
  5. 5. Formularea planului de marketing
  6. Produsul
  7. Pretul
  8. Promovarea
  9. Concurenta
  10. 6. Analiza macromediului de marketing (analiza PEST)
  11. 7. Evaluarea si controlul

Extras din proiect

1. Prezentarea afacerii

Judetţul Harghita este situat in partea centrala a Romaniei, in zona Carpatilor Orientali, avand o suprafata de 6610 km2, fiind inconjurat de 6 judete din Transilvania si Moldova.

Relieful este format din muntii Giurgiului, Hasmasului, Ciucului si Harghitei. Din masivul muntilor, relieful coboara prin intermediul platourilor vulcanice, spre zonele deluroase si depresiunile intramontane, formand locurile unde sunt amplasate asezarile omenesti.

Clima este caracteristica zonelor intramontane, cu ierni geroase de durata mai lungă si veri mai scurte şi relativ calde. Temperatura maxima absoluta de 36,5° C a fost inregistrata în anul 1952 la Odorheiu Secuiesc, iar minima absoluta de - 35 C in 1929 la Gheorgheni.

Fondul forestier, care ocupă peste 30 % din suprafata judetului, asigura mari cantitatţi de masa lemnoasa de molid, brad, fag, stejar, care adapostesc o bogata si variata fauna cinegetica, precum si importante resurse de fructe de padure, o gama variata de ciuperci comestibile si plante medicinale. De asemenea, există un bogat fond de vanatoare, constituit din efective de cerbi, caprioare, ursi, mistreti, cocosi de munte si altele.

Apele de munte si de ses, prin bogatia lor piscicola ofera turistilor si amatorilor un fond piscicol bogat alcatuit din pastravi, lipani, stiuca etc.

Zona turistica Izvoarele se situeaza la circa 25 km de orasul Odorheiu-Secuiesc si circa 30 km de orasul Gheorgheni, aflandu-se la poalele masivului vulcanic Harghita Madaras. Acesta reprezinta pricipala atractie a zonei, oferind turistilor un paradis de schi avand 5 partii, majoritatea fiind dotate cu schi-lift si posibilitatea de schi nocturn.

O alta atractie turistica este barajul de acumulare Zetea, unde se pot practica sporturi acvatice si nautice (pescuitul, inotul, plimbarea cu barca).

Aspectul pensiunii este de o calitate remarcabila in categoria ei (trei margarete).

Se prezinta ca fiind o casa de lemn cu etaj si mansarda: la subsol a fost amenajata crama unde se pune la dispozitia clientilor vinul casei, dar si o masa de billiard care poate fi folosita de turisti pentru recreere si distractie.

La parter este o sala mare, incapatoare, impartita intr-o sala de masa cu mobilier rustic si un living. In vecinatatea livingului se afla bucataria, utilata la cele mai moderne standarde, care deserveste atat restaurantul pensiunii, cat si terasa.

La etaj sunt amenajate trei camere pentru cate doua persoane, mobilate in stil rustic, toate avand baie proprie. Mansarda are doua camere pentru cate o singura persoana, oaspetii bucurandu-se si de terasa mansardei amenajata pentru momente de relaxare si discutii.

Mobilierul si materialele folosite pentru ridicarea si finisajele constructiei sunt noi si de cea mai buna calitate.

Curatenia desavarsita si mancarea cu specific local sunt asigurate de personalul pensiunii si a restaurantului: o bucatareasa, o menajera si cei doi ospatari.

Alimentele folosite pentru prepararea produselor servite in restaurant si pe terasa sunt procurate de pe plan local, cat si prin aprovizionare periodica de la supermarketurile din oras.

Tot amplasamentul se afla pe o suprafata de 50 de ari, imprejmuita cu un gard de lemn alcatuit din busteni si trunchiuri de copaci, oferind astfel posibilitatea de parcare pentru 5-6 masini. In afara de terasa amenajata cu 3 mese mari de lemn cu bancute, oaspetii se pot bucura de foisorul de lemn si de gratarul amplasat in curte.

Pe langa serviciile de baza prestam si servicii suplimentare (agrement) cum ar fi: ore de echitatie, plimbari cu caruta sau cu sania, paintball, drumetii cu un ghid specializat.

2. Obiective strategice

Obiectivul principal

Il reprezinta recuperarea investitiei de 52.000 de euro in termen de doi ani. Dupa aceasta perioada in care investitia initiala va fi amortizata, se va trece pe profit.

Pentru realizarea acestui obiectiv este necesar un venit zilnic de minim 250 RON, provenind din serviciul de cazare, la care se adauga si veniturile din serviciile de alimentatie de agrement.

Daca acest venit minim nu se realizeaza zilnic, se reporteaza incasarile saptamanale, in conditiile in care in week-end-uri se estimeaza o ocupare a locurilor de cazare de 100 %.

Din veniturile obtinute din alimentatie si agrement se vor acoperi cheltuielile curente (cheltuieli de menaj si intretinere).

Obiective particulare:

- cresterea notorietatii in randul consumatorilor potentiali intr-un an

- cresterea gradului de ocupare permanenta a pensiunii la un nivel de 70 %

- cresterea nivelului de ocupare permanenta la 90% in urmatorii 3 ani

- amenajarea unui bazin de inot in termen de 2 ani

- amenajarea unui teren pentru sport (fotbal, tenis) in termen de 1 an

- achizitionarea a doua ATV-uri in termen de 1 an

- crearea unui serviciu de imprumutare a echipamentelor de sport (iarna si vara) in termen de 6 luni

- fidelizarea clientilor intr-o proportie de 30% in termen de 2 ani

Cresterea notorietatii in randul consumatorilor potentiali intr-un an se va face prin aparitii in presa locala, lansarea pe internet, impartirea de pliante, promovarea prin agentii. Tratarea clientilor in mod corespunzator va ajuta la promovarea pensiunii prin reclama din gura in gura si recomandari.

Continuitatea gradului de ocupare permanenta la un nivel de 70 %, cu ajutorul sistemelor de promovare, precum si a pretului atragator de circa 15 Euro/pers/zi.

In termen de trei ani se estimeaza o crestere a nivelului de ocupare de la 70% la 90%, daca preturile se vor mentine la acest nivel redus, fata de preturile practicate de alte zone turistice sau chiar fata de preturile practicate de concurentii din zona.

Amenajarea unui bazin de inot, precum si unui teren pentru sport vor fi realizate din veniturile obtinute din alimentatie si serviciile complementare, marindu-se complexitatea serviciilor oferite si a gradului de satisfactie a clientilor.

De asemeni, dorim sa le oferim clientilor nostri posibilitatea de a se bucura atat de natura, cat si de relaxare si distractie la cote maxime. De aceea, avem in vedere cumpararea a doua ATV-uri, care vor putea fi inchiriate de persoanele dornice sa-si incerce indemanarea.

Infiintarea in cadrul unitatii a unui serviciu de inchiriere a echipamentelor de sport (iarna si vara) in termen de 6 luni, tinand cont de veniturile realizate. Acest serviciu se adreseaza celor care practica aceste sporturi in afara unitatii.

Fidelizarea clientilor se va realiza prin calitatea serviciilor puse la dispozitie, prin ospitalitatea personalului, dar si prin actiuni specifice: acordarea gratuita a ultimului mic dejun din ziua plecarii.

Preview document

Plan de marketing pensiunea Căprioara - Pagina 1
Plan de marketing pensiunea Căprioara - Pagina 2
Plan de marketing pensiunea Căprioara - Pagina 3
Plan de marketing pensiunea Căprioara - Pagina 4
Plan de marketing pensiunea Căprioara - Pagina 5
Plan de marketing pensiunea Căprioara - Pagina 6
Plan de marketing pensiunea Căprioara - Pagina 7
Plan de marketing pensiunea Căprioara - Pagina 8
Plan de marketing pensiunea Căprioara - Pagina 9
Plan de marketing pensiunea Căprioara - Pagina 10
Plan de marketing pensiunea Căprioara - Pagina 11
Plan de marketing pensiunea Căprioara - Pagina 12

Conținut arhivă zip

  • Plan de Marketing Pensiunea Caprioara.doc

Alții au mai descărcat și

Plan de Marketing - Pizza Hut

CAP. I SCURT ISTORIC Pizza Hut a luat naştere în 1958, în orăşelul Wichita, Kansas, la iniţiativa fraţilor Dan şi Frank Carney. Când un prieten a...

Plan de Marketing - Deschiderea unui Restaurant

SCURTA INTRODUCERE Motto : A mânca diferit este întotdeauna ceea ce cautam când împingem usa unui restaurant O conjunctura acceptabila, o reala...

Promovarea unui scaun auto pentru bebeluși

Rezumat introductiv Proiectul are ca obiectiv prezentarea activitatii unui departament de marketing, particularizat pe exemplul unei societati...

Plan de marketing pentru organizarea produsului turistic Alba - județ cultural pe piața Franței

INTRODUCERE Judetul Alba, situat in partea centrala a Romaniei, este un judet de marime medie ca suprafata (624,167 ha, 2,6 procente din suprafata...

Analiza SWOT la SC KDent SRL

1. INTRODUCERE În economia modernă, firmele reprezintă „forţa motrică” a progresului, a dezvoltării, sunt cele ce asigură necesarul de...

Plan de Afaceri - Hotel President

PLAN DE AFACERI HOTELUL „President” 1. Afacerea 1.1. Scopul şi obiectivele planului de afaceri Prezentul plan de afaceri este acela de a se...

Plan de afaceri florărie

1. INFORMAŢII GENERALE PRIVIND FIRMA DE EXERCIŢIU • Denumire: Happy Flower S.R.L • Sediu: judeţul Buzău, strada Tudor Vladimirescu, nr.15,...

Plan de Marketing Turistic - Pensiunea General

Capitolul 1:Expunere Introductiva Pensiunea “General” Timisul de Jos Aspectul pensiunii este de o calitate remarcabila in categoria ei (trei...

Ai nevoie de altceva?