Plan de Marketing - Pensiunea Miruna

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 16 în total
Cuvinte : 2752
Mărime: 437.59KB (arhivat)
Puncte necesare: 7
Universitatea Transilvania Braşov, Facultatea de Stiinte Economice, An II

Cuprins

  1. Capitolul 1-Prezentarea firmei 3
  2. Capitolul2-Descrierea activităţii curente a firmei 7
  3. Capitolul3- Piaţa actuală a firmei 10
  4. Capitolul4-Analiza SWOT 14
  5. Capitolul5- Observaţii şi propuneri 15
  6. Bibliografie 16

Extras din proiect

Capitolul 1

Prezentarea firmei

Cu toate că turismul intern şi internaţional al României înregistrează o accentuată tendinţă descendentă (în special datorită scăderii puterii de cumpărare a populaţiei, pe de o parte, şi a diminuării interesului vizitatorilor străini, pe de altă parte), turismul rural a luat o amploare deosebită în România după 1990 şi în special în ultimii ani.

Această situaţie se datorează în mare măsură involuţiei sistemului hotelier clasic, uzurii morale a dotărilor şi echipamentelor, preţurilor mari practicate şi serviciilor necorespunzătoare. Prin urmare, agroturismul a apărut ca o alternativă viabilă, către care s-au îndreptat tot mai mulţi turişti.

Pe teritoriul ţării există o mare varietate de spaţii de cazare, începând cu cele de dimensiuni reduse (pentru 2-3 persoane) până la cele care pot găzdui peste 100 persoane. Majoritatea unităţilor de turism rural oferă un pachet de servicii – cazare şi masă, aceasta din urmă sub formă de demipensiune sau pensiune completă. În proporţii mai mari sau mai mici, unele pensiuni oferă şi o serie de servicii suplimentare: telefon, televizor, băi sau duşuri, maşină de spălat, terenuri de sport, închirierea de materiale recreativ–sportive etc.

Aceste pensiuni se întind, cu mici excepţii, pe tot teritoriul ţării, având o densitate mai mare sau mai mică in funcţie de frumuseţea zonei, de condiţiile existente, de posibilităţile financiare şi de implicarea autorităţilor centrale şi locale în dezvoltarea zonală.

Conform Asociaţiei Naţionale de Turism Rural, Ecologic şi Cultural din România (ANTREC), în ţara noastră există în prezent peste 2.500 de pensiuni omologate, însumând peste 7.500 de camere, dar numărul total al spaţiilor de cazare rurale este mult mai mare, având în vedere că numai o parte dintre unităţile existente sunt membre ale acestei asociaţii.

Potrivit unui raport al Ministerul Turismului, în ultimele 18 luni au fost inaugurate aproximativ 70 de pensiuni agroturistice, beneficiind de dotări la standarde înalte, care au însumat o investiţie totală de 10 milioane USD.

„Domne ajută şi bine a-ţi venit!” v-ar ura ardelenii satului Sambata de Sus, localitate unde este situată pensiunea „ Miruna ”. Piscuri pitoreşti ieşite din frunzişul codrilor, izvoare limpezi şi iuţi, simple case ţărăneşti sunt doar câteva elemente care formează cadrul natural armonios , în care iuţiala şi stresul citadin vor fi umbrite.

La adăpostul pensiunii Miruna vă oferim condiţii excelente pentru a avea o vacanţă reuşită.Pentru dumneavoastră sunt asigurate facilităţi moderne precum televiziune prin satelit, aparatură performantă , toate aceste reprezentând o pată de culoare în peisajul rustic, pe alocuri sălbatic din vecinătatea pensiunii.

Cu prietenie vă invită să vizitaţi pensiunea Miruna unde cu siguranţă o să petrece clipe minunate, care vă vor face să reveniţi cu plăcere la pensiune ori de câte ori timpul vă va permite acest lucru.

Pensiunea Miruna este situata in imediata apropiere a manastirii Brancoveanu - Sambata de Sus intr-o zona linistita,ferita de trafic si aglomeratie.

Pensiunea dispune de cele mai moderne dotari(formata din 4 corpuri cu o capacitate de cazare de 180 de locuri):

• 49 camere duble, fiecare cu baie proprie

• 12 camere triple, fiecare cu baie proprie

• 12 apartamente (cu 2 camere cu intrare separat si bai proprii)

•1 centru spa(sauna umeda, uscata, salon masaj, piscina interioara)

• mobilier si finisaje interioare elegante

• camerele dispun de bai dotate cu cabina de dus cu hidromasaj si cada de baie cu hidromasaj

• uscatoare de par profesionale

• TV in fiecare camera cu 60 de canale

• incalzire centrala .

Preview document

Plan de Marketing - Pensiunea Miruna - Pagina 1
Plan de Marketing - Pensiunea Miruna - Pagina 2
Plan de Marketing - Pensiunea Miruna - Pagina 3
Plan de Marketing - Pensiunea Miruna - Pagina 4
Plan de Marketing - Pensiunea Miruna - Pagina 5
Plan de Marketing - Pensiunea Miruna - Pagina 6
Plan de Marketing - Pensiunea Miruna - Pagina 7
Plan de Marketing - Pensiunea Miruna - Pagina 8
Plan de Marketing - Pensiunea Miruna - Pagina 9
Plan de Marketing - Pensiunea Miruna - Pagina 10
Plan de Marketing - Pensiunea Miruna - Pagina 11
Plan de Marketing - Pensiunea Miruna - Pagina 12
Plan de Marketing - Pensiunea Miruna - Pagina 13
Plan de Marketing - Pensiunea Miruna - Pagina 14
Plan de Marketing - Pensiunea Miruna - Pagina 15
Plan de Marketing - Pensiunea Miruna - Pagina 16

Conținut arhivă zip

  • Plan de Marketing - Pensiunea Miruna.doc

Alții au mai descărcat și

Plan de Marketing Pensiunea Gil

CAPITOLUL 1. INTRODUCERE 1.1 PREZENTAREA AFACERII Denumire, sediu si forma juridica Societatea S.C. GILSIL COM S.R.L este o pensiune cu statutul...

Plan de marketing pentru Hotelul Arca lui Noe

1. Rezumatul planului de marketing Arca lui Noe, hotelul de 4 stele din staţiunea montană Sinaia, a fost proiectat în 2005 în stilul marilor...

Lansarea Produsului Turistic Maramureș Tour pe Piața Italiei

1. Analiza mediului de marketing 1.1 Profilul agenţiei de turism Ţiriac Travel Ţiriac TRAVEL - agenţia de turism a companiei ŢIRIAC AIR, face...

Pensiunea Valentina

PENSIUNEA VALENTINA 1.Prezentarea obiectului de activitate Pensiunea Valentina are sediul in Rm Valcea – Strada Libertatii, Nr. 34, judetul...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Ai nevoie de altceva?