Plan de Marketing - SC Fitze SRL

Proiect
5.5/10 (2 voturi)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 21 în total
Cuvinte : 4303
Mărime: 33.22KB (arhivat)
Publicat de: Crin Neacșu
Puncte necesare: 9
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: dobre, noghy
UNIVERSITATEA DE VEST TIMISOARA FACULTATEA DE STIINTE ECONOMICE

Cuprins

  1. 1. CURINS
  2. 2. SUMARUL MANAGERIAL
  3. 3. ORIGINEA SI DESCRIEREA AFACERII
  4. 4. ORGANIZAREA PROIECTULUI  COMPANIEI
  5. 5. ANALIZA SITUATIEI
  6. 6. PROBLEME SI OPORTUNITATI
  7. 7. OBIECTIVE
  8. 8. STRATEGII DE MARKETING
  9. 9. TACTICI DE MARKETING
  10. 10. BUGETUL
  11. 11. PLANURILE FINANCIARE
  12. 12. PROGRAMUL DE IMLEMENTARE A STRATEGIEI
  13. 13. CONCLUZII

Extras din proiect

2. SUMARUL MANAGERIAL

Firma noastra SC FITZE SRL va fi o firma cu un portofoliu vast. Vom importa haine de la diversi furnizori de diferite marimi, culori, modele si de diferite firme. Pentru început ne propunem sa deschidem un magazin în complexul studentesc.

Mai întâi vom parcurge etapele necesare înfiintarii firmei, vom întocmi toate actele necesare, iar dupa aceea vom cauta sa închiriem pentru deschiderea magazinului. Ne vom asigura ca este un loc curat, întretinut si apoi ne vom ocupa de modernizarea locului si anume ne vom ocupa de zugravire, daca este cazul de înlocuirea tâmplariei vechi cu tâmplarie de aluminiu si geam termopan, de dotare a localului cu aer conditionat, etc.

Acestea sunt niste idei mai greu de pus în practica deoarece necesita destul de multi bani de care în momentul de fata nu suntem siguri ca dispunem. Vom începe sa mobilam spatiul cu rafturile necesare pentru marfa care urmeaza sa o aducem si cu doua cabine de proba.

Daca spatiul gasit este amplasat asa cum ne dorim în Complexul Studentesc vom face un studiu de piata pe potentiali viitori clienti pentru a stabili care sunt cele mai cautate produse în momentul de fata. ( exemplu: în aceasta vara se cauta hainele viu colorate  roz, portocalii, verzi, galbene  deci vom cauta sa satisfacem dorintele pietei tinta si sa aducem produse de acest gen )

Vom stabili furnizorii de la care vom lua marfa si în functie de bugetul disponibil vom începe sa aprovizionam magazinul.

Dupa parcurgerea acestor etape ( aprovizionare, modernizare a spatiului si aprovizionare cu marfa )magazinul nostru va avea nevoie de  putina  reclama pentru ca viitori nostri clienti sa afle de existenta noastra. În primul rând vom da o petrecere în cinstea inaugurarii magazinului la care vor fi invitati toti cei interesati si în special un post de televiziune local pentru promovarea firmei.

Apoi vom apela la mai multe metode publicitare:

- împartirea de pliante ( fluturasi ) care sa cuprinda informatii legate da magazinul nostru care sa cuprinda în primul rând adresa magazinului, orarul magazinului, si o parte din gama sortimentala a acestuia. Aceste pliante vor fi împartite în special în locurile pe unde piata vizata adica tinerii umbla cel mai mult. ( în complex - pe strada si în camine si prin centru )

- lipirea unor afise care sa cuprinda cam aceleasi informatii în locuri cât mai vizibile de catre piata tinta

- realizarea unei pagini Web unde vom prezenta pe lânga informatiile de pe pliante si întreaga gama sortimentala, preturile acesteia si chiar poze cu magazinul nostru si cu produsele noastre. Vom avea o adresa e email pe care o vom pune la dispozitie pentru a primi sugestiile, parerile si chiar criticile clientilor magazinului nostru la adresa noastra.

- difuzarea unui spot publicitar pe diferite canale de televiziune sau radio

- publicitate in reviste de acest gen

Al doilea obiectiv prezentat în acest plan este obiectivul de promovare a firmei. Ne propunem sa câstigam un loc important pe piata timisoreana. Pentru aceasta este strict necesar sa câstigam un cât mai multi clienti si sa obtinem un profit substantial. Ne propunem un plan de atragere a clientilor prin discounturi pentru clientii fideli si prin produse care au reduceri de sezon.

Cel de-al treilea obiectiv Extinderea firmei are trei etape principale:

- diversificarea gamei de produse adaugând produse de parfumerie, cosmetica, încaltaminte si accesorii

- deschiderea a înca trei magazine

- deschiderea unui atelier de croitorie în care vom avea angajati croitori specializati si un designer renumit care sa realizeze modele unicat pentru diferite ocazii atât pentru femei cât si pentru barbati

Trebuie precizat ca aceste obiective sunt in stadiu de idee. Nu se stie daca vom dispune de bugetul necesar. Sursa de finantare a proiectului va fi din bugetul detinut de cele doua asociate si eventual din posibili sponsori sau poate dintr-un împrumut bancar.

Acest proiect a fost realizat pentru usurarea desfasurarii întregii activitatii si pentru stabilirea exacta a obiectivelor.

Parerea despre deschiderea acestui magazin a fost împartita. O parte din cei chestionati au ezitat spunând ca sunt destule magazine de haine si ca nu sunt convinsi ca piata vizata va avea încredere în produsele oferite de o firma noua. Alta parte a fost foarte încrezatoare spunând ca sunt foarte multi clienti dispusi la schimbari.

Sa speram ca vom avea noroc si vom reusi sa realizam cea ce ne-am propus si ca vom avea parte de simpatia clientilor.

Preview document

Plan de Marketing - SC Fitze SRL - Pagina 1
Plan de Marketing - SC Fitze SRL - Pagina 2
Plan de Marketing - SC Fitze SRL - Pagina 3
Plan de Marketing - SC Fitze SRL - Pagina 4
Plan de Marketing - SC Fitze SRL - Pagina 5
Plan de Marketing - SC Fitze SRL - Pagina 6
Plan de Marketing - SC Fitze SRL - Pagina 7
Plan de Marketing - SC Fitze SRL - Pagina 8
Plan de Marketing - SC Fitze SRL - Pagina 9
Plan de Marketing - SC Fitze SRL - Pagina 10
Plan de Marketing - SC Fitze SRL - Pagina 11
Plan de Marketing - SC Fitze SRL - Pagina 12
Plan de Marketing - SC Fitze SRL - Pagina 13
Plan de Marketing - SC Fitze SRL - Pagina 14
Plan de Marketing - SC Fitze SRL - Pagina 15
Plan de Marketing - SC Fitze SRL - Pagina 16
Plan de Marketing - SC Fitze SRL - Pagina 17
Plan de Marketing - SC Fitze SRL - Pagina 18
Plan de Marketing - SC Fitze SRL - Pagina 19
Plan de Marketing - SC Fitze SRL - Pagina 20
Plan de Marketing - SC Fitze SRL - Pagina 21

Conținut arhivă zip

  • Plan de Marketing - SC Fitze SRL.doc

Alții au mai descărcat și

Plan de afaceri SC Confort SRL

1.Sinteza planului de afaceri Infiintarea companiei SC. CONFORT SRL. vine ca un sprijin in randul Romanilor a caror venituri nu sunt foarte...

Avantajele și dezavantajele unui producător de îmbrăcăminte care își distribuie produsele prin propriul site web, catalog cu comandă prin poștă și propriul magazin

1)PROPRIUL SITE WEB AVANTAJELE: Internetul a devenit o autostrada de informatii pentru publicul consumator. Multi oameni prefera sa faca...

Auditul Organizării Activității de Marketing

1. Prezentarea de marketing a firmei Elegance Paris Statutul juridic Denumirea firmei: S.C. ELEGANCE S.R.L. Forma de organizare: Privata,...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Ai nevoie de altceva?