Politici și strategii de produs la firma SC Mobservice SRL

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 57 în total
Cuvinte : 20679
Mărime: 464.30KB (arhivat)
Publicat de: Tania Mircea
Puncte necesare: 10
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Constantin Telespan
UNIVERSITATEA DIN PITEŞTI FACULTATEA DE ŞTIINŢE ECONOMICE SPECIALIZARE: ECONOMIA COMERŢULUI TURISMULUI ŞI SERVICIILOR

Cuprins

  1. INTRODUCERE Pag.1
  2. CAPITOLUL 1. PRODUSUL-COMPONENTǍ A MIXULUI DE MARKETING
  3. 1.1. Abordarea produsului Pag.2
  4. 1.2. Conţinutul produselor şi al politicii de produs Pag.3
  5. 1.3. Tipologia şi atributele produselor Pag.4
  6. 1.4. Ambalarea produsului Pag.6
  7. 1.5. Gestionarea produselor întreprinderii Pag.8
  8. 1.6. Ciclul de viaţǎ al produsului Pag.8
  9. 1.7. Ciclul de viaţǎ al vânzǎrilor şi al profitului Pag.10
  10. CAPITOLUL 2. STRATEGII DE PRODUS-ABORDǍRI TERORETICE
  11. 2.1. Marca şi imaginea Pag.15
  12. 2.2. Analiza strategicǎ a portofoliului de produse Pag.16
  13. 2.3. Orientǎri strategice şi comerciale Pag. 17
  14. 2.4. Poziţionarea produselor Pag.18
  15. 2.5. Lansarea de produse noi Pag.19
  16. 2.6. Gama de produse Pag.20
  17. 2.7. Structura, dimensiunile şi echilibrul gamei de produse Pag.20
  18. 2.8. Mixul de marketing Pag.19
  19. 2.9. Portofoliul de produse Pag.19
  20. CAPITOLUL 3. PREZENTARE GENERALA A FIRMEI S.C. MOBSERVICE S.R.L
  21. 3.1. Istoria mobilei Pag.23
  22. 3.2. Mobilierul Egiptean Pag.23
  23. 3.3. Mobilierul din Mesopotania Pag.24
  24. 3.4. Mobilierul din Minoa şi Mycene Pag.24
  25. 3.5. Stiluri de mobilier Pag.24
  26. 3.6. Mobila.Aranjarea mobilei Pag.25
  27. 3.7. Scurt istoric al firmei Mobservice Pag.27
  28. 3.8. Prestatorii exteriori de servicii pentru societate Pag.28
  29. CAPITOLUL 4. STRATEGIA DE PRODUS LA FIRMA MOBSERVICE
  30. 4.1. Insuşirile şi calitatea produsului Pag41.
  31. 4.2. Cercetarea şi ambalarea produselor Pag.43
  32. 4.3. Ciclul de viaţǎ, Matricea BCG şi Matricea pieţe-produs Pag.46
  33. 4.4. Bibliografie şi anexe Pag52

Extras din proiect

INTRODUCERE

Marketingul este o lucrare care ne învaţǎ ce sǎ facem, în mod concret, pentru a avea success în afaceri. Ea se ocupǎ de sarcinile economice şi de marketingul pe care trebuie sǎ şi le asume orice firmǎ dornicǎ sǎ obţinǎ performante. Aplicarea si functionarea marketingului in procesul de tranzactie sunt marcate de o serie de particularitati ale cadrului in care actioneaza intreprinzatorii ale mediului actual deosebit de tulburent, ce genereaza un grad ridicat de risc. Desi in privinta momentului aparitiei marketingului au existat si inca mai exista o serie de contraverse, majoritatea spcialistilor considera in prezent ca acesta este un produs al secolului nostru.

Tranzactia spre economia de piata, proces aflat in plina derulare in Romania contemporana, a generat si continua sa generezeschimbari substantiale ale cadrului de desfasurare a activitatii intreprinderilor. In conditiile promovarii ferme a liberei initiative si a pluralismului formelor de proprietate – in cadrul carora proprietatea privata ocupa o pozitie predominanta in tot mai multe sectoare s-a produs o crestere constanta atat a numarului si gradului de eterogenitate a intreprinderilor cat si autonomia acestora. În aceastǎ lucrare se vorbeşte despre politicii şi strategii de produs.

În Capitolul 1. care se numeşte “Consideraţii teoretice cu privire la strategia de produs” se vorbeşte despre abordarea produsului si rolul sǎu în strategia de întreprindere. Din perspectiva marketingului produsul se referǎ la conţinutul simbolic al acestuia, ce conţine politica de produs, tipologia, atributele şi ambalarea produselor, ciclul vânzǎrilor şi cel al profiturilor.Tot ce se poate spune despre produse si despre politica de produse se regǎseşte în acest capitol

În Capitolul 2.care se numeşte “Strategii de produs-abordari teoretice” se vorbeşte despre analiza strategicǎ a portofoliului de produse, cum trebuie sa fie marca şi imagine unui produs în cadrul strategiei pentru a putea fi promovatǎ pe piaţǎ, orientǎri strategice şi comerciale, cum se lanseazǎ produsele noi şi poziţionarea lor. Mai cuprinde portofoliul de produse si mixul de marketing.

În Capitolul 3. se vorbeşte despre firma de mobilǎ S.C. Mobservice.S.R.L.despre istoria mobilei, despre modul în care sunt fabricate, modul în care pot fi aranjate în casǎ fiecaruia dupa gust. Firma S.C.Mobservice.S.R.L. poate face mobilǎ la comandǎ clientului. Produsele firmei sunt diferenţiate de concurenţǎ având un raport calitate – preţ diferenţiat. Într-o vreme în care România exportǎ cantitǎţi mai mari de masǎ lemnoasǎ la un preţ mic, cred cǎ a sosit vremea pentru a scrie o lucrare despre o fabricǎ care produce mobilǎ şi care câştigǎ de 10 ori mai mult decât materia lemnoasǎ expotatǎ în ţarǎ.

Firma pe care o prezint este una din puţinele care este situatǎ în zonǎ montanǎ unde materia primǎ este din belşug. A pornit de la stadiu de atelier de mobilǎ, iar acum produce mobilǎ de cele mai diferite forme, o complexitate deosebitǎ având o valoare de piaţǎ de circa 207433 RON.

CAPITOLUL 1.

PRODUSUL – COMPONENTǍ A MIXULUI DE MARKETING

Produsul este componenta esenţială a mixului de marketing, celelalte trei elemente clasice ale acestuia sunt strict determinate de el, deoarece, se distribuie şi se promovează produsul şi tot lui i se stabileşte preţul. El este acela care satisface multiplele nevoi ale consumatorului şi de aceea producătorul pentru a-şi atinge scopul final şi obţinerea unui profit cel mai mare trebuie să determine natura multidimensională a cererii de consum şi să producă doar acele bunuri pe care le solicită cumpărătorii.

1.1. Abordarea produsului din perspectiva marketingului

Generic, în viziunea de marketing, produsul, ca rezultantă a activităţii unui producător, este expresia răspunsului acestuia la cererea consumatorului. El trebuie privit ca un sistem al elementelor ce declanşează cererea pe piaţă şi se prezintă sub forma: unui bun material simplu sau complex ce rezultă dintr-un proces de muncă, aviz caracter tangibil; unui serviciu intangibil, unei idei ce furnizează stimulente psihologice, unei informaţii, unui plasament etc. Produsul diminunează o serie de atribute şi caracteristici funcţionale, ce pot fi apreciate cu ajutorul unor parametrii fizici, chimici, economici, estetici etc., care imprereună conferă capacitatea de a fi util, de a oferi celui ce-l cumpără nişte avantaje. În practică, produsul reprezintă tot ceea ce un vanzator oferă unui consumator in procesul schimbului, dar consumatorul nu-l cumpără pentru conţinutul lui fizic, ci pentru funcţiile pe care acesta le poate indeplinii şi prin care in satisface o necesitate. Orice produs indeplineşte o funcţie de bază, care reflectă motivaţia cumpărării lui de către consumator, funcţie ce oferă avantajul esenţial in raport cu satisfacerea nevoilor consumatorului. Dar, adesea indeplineşte şi funcţii secundare sau complementare, care conferă avantaje suplimentare, in raport cu produsele de acelaşi gen create de alţi producători, ceea ce face ca el să satisfacă mai bine aceeaşi necesitate şi deci să fie preferat de către consumator. Ansamblul avantajelor pe care le oferă produsul se mai numeşte set de funcţii sau in inginierie, nomenclator de funcţii ale produsului şi trebuie interpretat ca fiind un model de marketing al produsului de care trebuie să ţină seama orice producător, dacă vrea să-şi vandă produsul. Produsul de bază ineplineşte funcţia de bază prin care satisface o anumită necesitate a consumatorului, care reflectă scopul pentru care produsul a fost creat: funcţionalitatea sa, beneficiile principale pe care le caută consumatorul in primul rand Produsul efectiv care adaugă produsului de bază o serie de atribute ce diferenţiază produsul de cel al concurenţilor, cum ar fi: calitate, nume de marcă, ambalare, caracteristici, stil etc. Acesta este produsul propriu-zis pe care se cumpără consumatorul. Produsul imbunătăţit sau lărgit care prin trăsături intangibile conferite produsului oferă beneficii psihologice, ce sunt adesea decisive in alegerea pe care o face consumatorul. Aceste trăsături intangibile, cum ar fi: servicii garanţie, instalare, livrare, credit etc. sunt principala preocupare a concurenţelor.

Fig. 1.1. Nivelurile produsului

1. produsul de bază care este nivelul sau nucleul fundamental

2. produsul generic care defineşte produsul propriu-zis uzual

3. produsul aşteptat ce include funcţii noi, pe care cumpărătorul aşteaptă să i le ofere produsul

Preview document

Politici și strategii de produs la firma SC Mobservice SRL - Pagina 1
Politici și strategii de produs la firma SC Mobservice SRL - Pagina 2
Politici și strategii de produs la firma SC Mobservice SRL - Pagina 3
Politici și strategii de produs la firma SC Mobservice SRL - Pagina 4
Politici și strategii de produs la firma SC Mobservice SRL - Pagina 5
Politici și strategii de produs la firma SC Mobservice SRL - Pagina 6
Politici și strategii de produs la firma SC Mobservice SRL - Pagina 7
Politici și strategii de produs la firma SC Mobservice SRL - Pagina 8
Politici și strategii de produs la firma SC Mobservice SRL - Pagina 9
Politici și strategii de produs la firma SC Mobservice SRL - Pagina 10
Politici și strategii de produs la firma SC Mobservice SRL - Pagina 11
Politici și strategii de produs la firma SC Mobservice SRL - Pagina 12
Politici și strategii de produs la firma SC Mobservice SRL - Pagina 13
Politici și strategii de produs la firma SC Mobservice SRL - Pagina 14
Politici și strategii de produs la firma SC Mobservice SRL - Pagina 15
Politici și strategii de produs la firma SC Mobservice SRL - Pagina 16
Politici și strategii de produs la firma SC Mobservice SRL - Pagina 17
Politici și strategii de produs la firma SC Mobservice SRL - Pagina 18
Politici și strategii de produs la firma SC Mobservice SRL - Pagina 19
Politici și strategii de produs la firma SC Mobservice SRL - Pagina 20
Politici și strategii de produs la firma SC Mobservice SRL - Pagina 21
Politici și strategii de produs la firma SC Mobservice SRL - Pagina 22
Politici și strategii de produs la firma SC Mobservice SRL - Pagina 23
Politici și strategii de produs la firma SC Mobservice SRL - Pagina 24
Politici și strategii de produs la firma SC Mobservice SRL - Pagina 25
Politici și strategii de produs la firma SC Mobservice SRL - Pagina 26
Politici și strategii de produs la firma SC Mobservice SRL - Pagina 27
Politici și strategii de produs la firma SC Mobservice SRL - Pagina 28
Politici și strategii de produs la firma SC Mobservice SRL - Pagina 29
Politici și strategii de produs la firma SC Mobservice SRL - Pagina 30
Politici și strategii de produs la firma SC Mobservice SRL - Pagina 31
Politici și strategii de produs la firma SC Mobservice SRL - Pagina 32
Politici și strategii de produs la firma SC Mobservice SRL - Pagina 33
Politici și strategii de produs la firma SC Mobservice SRL - Pagina 34
Politici și strategii de produs la firma SC Mobservice SRL - Pagina 35
Politici și strategii de produs la firma SC Mobservice SRL - Pagina 36
Politici și strategii de produs la firma SC Mobservice SRL - Pagina 37
Politici și strategii de produs la firma SC Mobservice SRL - Pagina 38
Politici și strategii de produs la firma SC Mobservice SRL - Pagina 39
Politici și strategii de produs la firma SC Mobservice SRL - Pagina 40
Politici și strategii de produs la firma SC Mobservice SRL - Pagina 41
Politici și strategii de produs la firma SC Mobservice SRL - Pagina 42
Politici și strategii de produs la firma SC Mobservice SRL - Pagina 43
Politici și strategii de produs la firma SC Mobservice SRL - Pagina 44
Politici și strategii de produs la firma SC Mobservice SRL - Pagina 45
Politici și strategii de produs la firma SC Mobservice SRL - Pagina 46
Politici și strategii de produs la firma SC Mobservice SRL - Pagina 47
Politici și strategii de produs la firma SC Mobservice SRL - Pagina 48
Politici și strategii de produs la firma SC Mobservice SRL - Pagina 49
Politici și strategii de produs la firma SC Mobservice SRL - Pagina 50
Politici și strategii de produs la firma SC Mobservice SRL - Pagina 51
Politici și strategii de produs la firma SC Mobservice SRL - Pagina 52
Politici și strategii de produs la firma SC Mobservice SRL - Pagina 53
Politici și strategii de produs la firma SC Mobservice SRL - Pagina 54
Politici și strategii de produs la firma SC Mobservice SRL - Pagina 55
Politici și strategii de produs la firma SC Mobservice SRL - Pagina 56
Politici și strategii de produs la firma SC Mobservice SRL - Pagina 57

Conținut arhivă zip

  • Politici si Strategii de Produs la Firma SC Mobservice SRL.doc

Alții au mai descărcat și

Program de marketing pentru Firma SC Dedeman SRL

INTRODUCERE Datorită evoluției societăți românești din ultimii ani, piața produselor de bricolaj cunoaște o continuă dezvoltare. Compania care...

Analiza portofoliului de produse tangibile, servicii și activități

Modelul BCG si G.E; analiza dinamica Asa cum se stie , din punct de vedere al marketing-ului, produsul poate fi un obiect fizic, serviciu sau idee...

Politică de produs - studiu de caz la SC Tipografia Romflair SRL

Introducere În lucrarea de faţă am dezbătut tema politicii de produs. Produsul a reprezentat întotdeauna un factor motivator pentru întreprinderi....

Politică de produs

POLITICA DE PRODUS Cu ajutorul sistemului sau informational de marketing Intreprinderea percepe semnalele mediului sau ambiant concentrandu-se,...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Analiza Portofoliului de Activități Strategice

Obiectivul analizei portofoliului de activităţi strategice îl constituie orientarea întreprinderii în procesul de alocare a resurselor între...

Ai nevoie de altceva?