Program de Marketing Turistic pentru Promovarea Stațiunii Lacu Roșu

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 24 în total
Cuvinte : 9527
Mărime: 252.81KB (arhivat)
Publicat de: Eric Danilă
Puncte necesare: 10
ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE DIN BUCUREŞTI FACULTATEA DE MARKETING

Cuprins

  1. 1. Expunere introductivă 3
  2. 1.1. Scurtă descriere a agenţiei de turism Marshal Turism S.R.L. 3
  3. 1.2 Misiunea firmei 4
  4. 1.3. Obiectul de activitate 4
  5. 1.4. Planificarea de marketing turistic 5
  6. 2. Analiza mediului de marketing 5
  7. 2.1. Audit intern 5
  8. 2.1.1. Factori politici 5
  9. 2.1.2. Factori socio-economici 6
  10. 2.1.3. Factori ecologici şi naturali 6
  11. 2.1.4. Factori tehnologici 7
  12. 2.2. Audit extern 7
  13. 2.2.1. Clienţii 7
  14. 2.2.2. Colaboratorii 8
  15. 2.2.3. Furnizorii 8
  16. 3. Analiza SWOT 8
  17. Puncte forte: 8
  18. Puncte slabe 9
  19. 4. Evaluari şi ipoteze 11
  20. 4.1. Scurt istoric al staţiunii Lacu Roşu – mituri, legende, poveşti 11
  21. 4.3. Obiective turistice de vizitat 12
  22. Cetatea Miko 12
  23. 4.4. Caile de acces spre staţiunea Lacu Rosu 13
  24. 5. Obiective de marketing 14
  25. 5.1. Obiective cantitative 14
  26. 5.2. Obiective calitative 14
  27. 6. Strategii şi tactici de marketing 14
  28. 6.1. Strategii şi tactici aferente politicii de produs 14
  29. 6.2. Strategii şi tactici aferente politicii de preţ 15
  30. 6.3. Strategii şi tactici aferente politicii de distribuţie 15
  31. 6.4. Strategii şi tactici aferente politicii de promovare 18
  32. 6.4.1 Obiectivele acţiunii de promovare a staţiunii Lacu Roşu 18
  33. 6.4.2. Campania integrată de marketing privind staţiunea montană Lacu Roşu 18
  34. 7. Programul de marketing 21
  35. 8. Bugetul de marketing 22
  36. 9. Revizia şi controlul 22
  37. Bibliografie 24

Extras din proiect

Program de marketing turistic

pentru promovarea staţiunii „Lacu Roşu”

1. Expunere introductivă

Industria turismului şi călătoriilor a cunoscut în ultimul deceniu o evoluţie spectaculoasa şi o diversificare continuă în concordanţă cu cererea tot mai variată de produse şi servicii turistice. Profilul turistului de azi este mai complicat, mai greu de cuprins într-un şablon, fiind în principiu mult mai experimentat, mai informat şi nu în ultimul rând mai sofisticat, dornic să îşi extindă pretenţiile de la produsele standard (soare, mare, plajă) la produse de nişa, produse atipice, în destinaţii mai puţin tradiţionale (safari, explorare, yachting etc.).

Dezvoltarea turismului ca fenomen de masă a contribuit la apariţia turismului organizat, care se desfăşoară doar pe bază de contracte între prestatorii de servicii turistice şi agenţiile de turism. De aici se desprinde importanţa agenţiei de turism, ce reprezintă o unitate specializată în vânzarea de produse şi servicii turistice ale touroperatorilor, caz în care poartă denumirea de agenţie de turism detailistă, dar care are dreptul de a vinde componente ale serviciilor turistice precum rezervări de bilete de avion, camere hoteliere etc. ale furnizorilor în baza unui comision de regulă de 10% din valoarea produsului vândut, fară a fi nevoie de prezenţa touroperatorilor ca verigă de legatură. De asemenea, agenţia de turism are rol de a consilia şi a asista clientul în legatură cu produsele turistice fie ele ale touroperatorilor sau ale altor furnizori.1

Agenţia de turism deţine monopolul vânzării, având două mari avantaje faţă de alte forme de distribuţie: protecţia aproape totală a consumatorului de turism şi garanţiile financiare acordate atât turiştilor, cât şi prestatorilor. Creşterea circulaţiei turistice, participarea la mişcarea turistică a unor mase tot mai largi, diversificarea motivaţiilor care generează cererea au condus la multiplicarea formelor de turism. Delimitarea formelor de turism, importantă din punct de vedere teoretic şi practic, oferă elemente de fundamentare ştiinţifică a deciziilor privind dezvoltarea şi diversificarea ofertei turistice, alinierea ei la modificările intervenite în structura cererii.

1.1. Scurtă descriere a agenţiei de turism Marshal Turism S.R.L.

Societatea comercială Marshal Turism S.R.L. este o societate cu raspundere limitata, a cărei principale activităţi este vânzarea de pachete şi servicii turistice. Sediul firmei este în Bucureşti, bulevardul Magheru, nr.43, fiind situată într-o zonă usor accesibila si centrala. Potrivit unui bilanţ realizat în anul 2008, firma are un capital social subscris şi vărsat de 150,000 RON, o cifră de afaceri de 101,348,858 RON şi un profit net de 1,613,474 RON. Marshal Turism S.R.L.a fost înfiinţată şi înregistrată la Registrul Comerţului pe data de 16 iunie 2006, prin numărul J40/7161/1994 şi CUI 5511863, iar conform bilanţului are un număr de 118 angajaţi.

Marshal Turism reprezintă o marcă deja cunoscută pe piaţa turismului din România. Agenţia atrage întotdeauna clienţi noi, pentru că serviciile oferite sunt de calitate, la nivelul oricaror exigente, fie că clienţii sunt persoane fizice sau organizaţii. Marshal Turism are o personalitate puternică, în permanentă mişcare, aspirând să vina mereu cu ceva nou şi se adaptează continuu la noile cerinţe ale clienţilor şi la tendinţele pieţei.

Sub deviza "Alt stil de a călători", Marshal Turism oferă cele mai bune tarife şi disponibilităţi imediate prin următoarele sisteme de rezervări online: Amadeus, GTA, Dertour, TUI, Kuoni UK, Hotelbeds, ATI, Bonotel, Restel, Miki Travel, Go Global, Olympia-Europe, 6Tour.it, Alpha-Travel.de, Booking.com, Expedia.

Fiind membră A.N.A.T., agenţia beneficiază de următoarele drepturi: să participe la lucrările Adunărilor Generale, să fie consultaţi la iniţierea / modificarea de acte normative, să primească toate informaţiile pe care le deţine A.N.A.T. din punct de vedere fiscal, comercial, vamal, bancar, valutar, juridic, tehnic şi managerial, să solicite şi să primească consultanţă privind desfăşurarea activităţii de turism, să-şi depună Statutul A.N.A.T.; să dea informaţiile necesare şi în mod exact, cu privire la tarifele şi condiţiile de călătorie şi/sau sejur; să respecte tarifele şi preţurile convenite între parteneri; să furnizeze, în condiţiile prevăzute şi/sau publicate, serviciile pe care s-au angajat să le presteze; să restituie imediat clienţilor sumele datorate acestora; să respecte obligaţiile contractuale şi să participe la valorificarea bazei materiale; să respecte dispoziţiile.

Faptul că este membră A.N.A.T. reprezintă pentru agenţie un avantaj deoarece conferă mai multă încredere potenţialilor clienţi (turişti sau agenţii angrosiste).

Principalul obiectiv al agenţiei este să satisfacă necesităţile, exigenţele şi speranţele clienţilor, sa ofere asistenţă şi sprijin în alegerea celor mai bune variante pentru vacanţe având ca obiectiv construirea unei relaţii pe termen lung cu fiecare client.

De asemenea, ca membră a Asociaţiei, agenţia are anumite îndatoriri atât faţă de clienţi, cât şi faţă de prestatori şi faţă de agenţiile membre ale Asociaţiei: să respecte Statutul A.N.A.T.; să dea informaţiile necesare şi în mod exact, cu privire la tarifele şi condiţiile de călătorie şi/sau sejur; să respecte tarifele şi preţurile convenite între parteneri; să furnizeze, în condiţiile prevăzute şi/sau publicate, serviciile pe care s-au angajat să le presteze; să restituie imediat clienţilor sumele datorate acestora; să respecte obligaţiile contractuale şi să participe la valorificarea bazei materiale; să respecte dispoziţiile

1.2 Misiunea firmei

Misiunea agenţiei nu se limitează doar la vânzarea unor excelente destinaţii turistice! Agenţia îşi propune să ofere tot confortul şi liniştea visate, să rezolve toate problemele clienţilor. Zilnic personalul agenţiei stă la dispoziţia clienţilor pentru a oferi orice informaţii legate de călătoria lor, pentru a veni în ajutor în situaţia întâmpinării oricăror dificultăţi sau pur şi simplu pentru a asista clienţii în obţinerea de vize. Agenţia “Marshal Turism” are încheiate în nume propriu poliţe de asigurare pentru orice greşeală a angajaţilor sau partenerilor, astfel încât să nu existe niciun impediment în oferirea unor servicii turistice la standarde europene şi mai mult, prin contractul de asigurare încheiat de client, aceştia sunt exoneraţi de orice obligaţie faţă de agenţie în situaţia în care nu mai pot pleca în vacanţă din raţiuni independente de voinţa acestora.

Preview document

Program de Marketing Turistic pentru Promovarea Stațiunii Lacu Roșu - Pagina 1
Program de Marketing Turistic pentru Promovarea Stațiunii Lacu Roșu - Pagina 2
Program de Marketing Turistic pentru Promovarea Stațiunii Lacu Roșu - Pagina 3
Program de Marketing Turistic pentru Promovarea Stațiunii Lacu Roșu - Pagina 4
Program de Marketing Turistic pentru Promovarea Stațiunii Lacu Roșu - Pagina 5
Program de Marketing Turistic pentru Promovarea Stațiunii Lacu Roșu - Pagina 6
Program de Marketing Turistic pentru Promovarea Stațiunii Lacu Roșu - Pagina 7
Program de Marketing Turistic pentru Promovarea Stațiunii Lacu Roșu - Pagina 8
Program de Marketing Turistic pentru Promovarea Stațiunii Lacu Roșu - Pagina 9
Program de Marketing Turistic pentru Promovarea Stațiunii Lacu Roșu - Pagina 10
Program de Marketing Turistic pentru Promovarea Stațiunii Lacu Roșu - Pagina 11
Program de Marketing Turistic pentru Promovarea Stațiunii Lacu Roșu - Pagina 12
Program de Marketing Turistic pentru Promovarea Stațiunii Lacu Roșu - Pagina 13
Program de Marketing Turistic pentru Promovarea Stațiunii Lacu Roșu - Pagina 14
Program de Marketing Turistic pentru Promovarea Stațiunii Lacu Roșu - Pagina 15
Program de Marketing Turistic pentru Promovarea Stațiunii Lacu Roșu - Pagina 16
Program de Marketing Turistic pentru Promovarea Stațiunii Lacu Roșu - Pagina 17
Program de Marketing Turistic pentru Promovarea Stațiunii Lacu Roșu - Pagina 18
Program de Marketing Turistic pentru Promovarea Stațiunii Lacu Roșu - Pagina 19
Program de Marketing Turistic pentru Promovarea Stațiunii Lacu Roșu - Pagina 20
Program de Marketing Turistic pentru Promovarea Stațiunii Lacu Roșu - Pagina 21
Program de Marketing Turistic pentru Promovarea Stațiunii Lacu Roșu - Pagina 22
Program de Marketing Turistic pentru Promovarea Stațiunii Lacu Roșu - Pagina 23
Program de Marketing Turistic pentru Promovarea Stațiunii Lacu Roșu - Pagina 24

Conținut arhivă zip

  • Program de Marketing Turistic pentru Promovarea Statiunii Lacu Rosu.doc

Alții au mai descărcat și

Programul de Marketing

1 Introducere – definiții și concepte Programul de marketing este un plan desfãșurat al unei activități complexe de marketing, alcãtuit dintr-un...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Ai nevoie de altceva?