Proiect E-marketing - Galeriile Anticariat Grumazescu

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 16 în total
Cuvinte : 4296
Mărime: 1.26MB (arhivat)
Publicat de: Haralambie Pascu
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Ungureanu Andra
In acest proiect se analizeaza o firma de anticariat: Galeriile Anticariat Grumazescu din Iasi, care nu are un site pentru promovarea acesteia. Asadar, se se studiaza concurenta, care dispune de un site pe Internet. Si in final, se propune un model de site pentru Galeriile Grumezescu. Pe scurt, s-a realizat un studiu de marketing pe partea de Internet.

Cuprins

  1. 1. Descrierea firmei 3
  2. 2. Stabilirea obiectivelor departamentului de marketing pentru anul in curs si realizarea acestora prin intermediul strategiei de e-marketing 4
  3. 3. Oferta aflata in centrul strategiei de e-marketing: 5
  4. 4. Analiza pietei: 6
  5. 5. Analiza concurentei: 9
  6. 6. Site-ul: 11
  7. 7. Promovarea si atragerea traficului 16

Extras din proiect

1. Descrierea firmei

„Galeriile Anticariat Grumazescu” este o institutie de arta si cultura, cu adresa: Strada Alexandru Lapusneanu, nr 24, judetul Iasi, orasul Iasi. Aici se comercializeaza carti si obiecte de arta. Tot aici au loc si targuri de anticariat de cel putin 2 ori pe an, precum si concerte de muzica clasica sau folk, cu invitati speciali. Firma si-a deschis portile in data de 1 septembrie 1992 in mod oficial.

Anticarul si colectionarul de arta Dumitru I. Grumazescu detine aproximativ 3.000 de carti vechi, printre care cele mai cautate sunt cele din domeniul filosofie, arta, drept si stiinte economice. Tablouri, telefoane, maşini de scris, patefoane, ba chiar şi bijuterii din aur şi argint se gasesc in “Galeriile Anticariat Grumazescu”, pe lîngă nepreţuitele cărţi, unele din ediţii Princeps.

Pe langa cele 3.000 de volume, in depozit mai sunt stocate intre 10.000 si 15.000 de volume – carti valoroase ce nu ajung pe rafturile anticariatului, ci in colectia sa personala, de unde cei interesati pot face schimb de carti/obiecte cu acesta.

„Galeriile Anticariat Grumazescu” nu este o firma mare si este doar pe plan local – chiar daca aceasta are recunoastere nationala. Proprietarul este colectionarul de arta Dumitru I. Grumazescu, iar firma mai are 2 angajati (pe langa acesta). Acestia sunt si vanzatori dar si au grija de bunul mers al anticariatului. Astfel acestia se ocupa si cu partea de marketing a firmei. Grumazescu spune ca nu se foloseste de noile tehnologii pentru a-si face reclama. Astfel angajatii realizeaza promovarea pentru “Galeriile Anticariat Grumazescu” prin:

- Organizarea de evenimente adresate publicului tinta: targuri sau expozitii de arta, “teatrul de buzunar” (care are 50 de locuri, unde se tin reprezentatii gratuite pentru clienti) etc .

- Carti oferite gratuit de catre “Galeriile Anticariat Grumazescu” - pot fi gasite in rafturi, marcate “G”.

Prin acesta “Galeriile Anticariat Grumazescu” atrag piata tinta, dar si incearca sa atraga publicul tanar spre a pasi pragul magazinului si a reveni ulterior (pentru o cumparatura ulterioara).

2. Stabilirea obiectivelor departamentului de marketing pentru anul in curs si realizarea acestora prin intermediul strategiei de e-marketing

„Galeriile Anticariat Grumazescu” isi propune sa atraga in acest an tinerii din Iasi (fie cei nativi din Iasi, fie cei care au viza temporara) catre „Lumea Cartilor si a Artei”. Astfel, desi proprietarul anticariatului accepta cu greu acest lucru si pana in acest moment nu s-a folosit de noile tehnologii pentru a-si face reclama, se hotaraste ca sa se creeze un site. Site-ul se va numi „Galeriile Anticariat Grumazescu” si se va adresa pietei tinta. Acest site va fi unul de informare si nu unul de vanzare. Acesta va fi realizat pentru a atrage atentia eventualilor „consumatori de arta”.

Obiectivele trebuie sa indeplineasca 2 conditii de baza:

- sa fie masurabile,

- sa fie realizabile pana la o data viitoare prestabilita.

Pana la data de 1 mai 2008, ora 12:00 a.m. , va fi lansat site-ul „Galeriile Anticariat Grumazescu”. Firma doreste ca pana la sfarsitul anului 2008 (31 decembrie) sa aiba cel putin 1.000 de accesari pe saptamana (=> interes crescand al pietei tinta => numar mai mare de vizitatori => numar mai mare de persoane interesate de arta si cultura => numar mai mare de cumparaturi pe zi in cadrul anticariatului).

Baza de plecare a firmei reprezinta nevoile clientilor, iar finalitatea rezulta in profitul din satisfactia clientilor. „Galeriile Anticariat Grumazescu” vad in client un partener. Un partener care trebuie intretinut, si cum majoritatea persoanelor care trec pragul firmei sunt persoane de peste 45 de ani, firma s-a hotarat sa vina in intampinarea tinerilor. Astfel se va crea acest site de informare (nu se renunta la ideea de a aduce consumatorul la locul de cumparare). „Galeriile Anticariat Grumazescu” doreste sa aduca cultura in viata ieseanului.

In acest an (2008), firma doreste sa realizeze cel putin 2 targuri/expozitii cu vanzare nationale – unul in luna aprilie si cel de-al doilea in luna octombrie – si cel putin unul local (perioada verii). Va continua realizarea de promotii in cadrul anticariatului – reduceri de 10% in perioada verii si carti gratuite ce pot fi gasite pe raft (intre timp, cat clientul le va ridica de la raft va mai gasi ceva ce il intereseaza).

3. Oferta aflata in centrul strategiei de e-marketing:

3.1. Produsul/serviciul oferit (prezentare argumente)

Consumatorul este persoana care initiaza cererea, iar “Galeriile Anticariat Grumazescu” raspund printr-o oferta. Aceasta se adreseaza cererii totale de pe piata ieseana. Produsul oferit prin acest site va fi acelasi produs pe care firma de anticariat il ofera la sediul central. Siteul va fi unul de informare si aici se vor prezenta ofertele speciale precum si produsele obisnuite. Se va face o aranjare tabelara a cartilor in functie de anumite criterii: domeniu, titlu, autor, an aparitie. Totul se va realiza intr-o maniera foarte atractiva pentru a atrage tinerii mai putin interesati. Va exista si o categorie speciala de “Alte servicii” ce va fi prezentata in capitolul urmator.

Cartile prezentate vor fi din urmatoarele domenii:

- filosofie,

- arta,

- drept,

- stiinte economice,

- medicina.

Domeniile cele mai cautate de catre tineri sunt cele de mai sus, de aceea si “Galeriile Anticariat Grumazescu” doreste sa vina in intampinarea clientelei sale viitoare printr-o prezentare a cartilor din acest domeniu in cadrul site-ului.

Vor mai fi prezentate si bijuterii din aur sau argint din cadrul colectiei anticariatului, pentru a atrage tinerele domnisoare. Bijuteriile sunt foarte vechi dar in acelasi timp foarte “la moda”. Obiectele de tip “Vintage” sunt cele mai cautate de tineri.

3.2. Alte servicii

Dupa cum am spus si mai sus, in cadrul site-ului va exista o rubrica separata pentru “alte servicii” - unde vor fi prezentate concertele/expozitiile viitoare precum si cele care au fost – care se vor gasi in “Arhiva Evenimente”. Aici se vor putea vedea imagini precum si impresii de moment a celor care au fost prezenti.

Preview document

Proiect E-marketing - Galeriile Anticariat Grumazescu - Pagina 1
Proiect E-marketing - Galeriile Anticariat Grumazescu - Pagina 2
Proiect E-marketing - Galeriile Anticariat Grumazescu - Pagina 3
Proiect E-marketing - Galeriile Anticariat Grumazescu - Pagina 4
Proiect E-marketing - Galeriile Anticariat Grumazescu - Pagina 5
Proiect E-marketing - Galeriile Anticariat Grumazescu - Pagina 6
Proiect E-marketing - Galeriile Anticariat Grumazescu - Pagina 7
Proiect E-marketing - Galeriile Anticariat Grumazescu - Pagina 8
Proiect E-marketing - Galeriile Anticariat Grumazescu - Pagina 9
Proiect E-marketing - Galeriile Anticariat Grumazescu - Pagina 10
Proiect E-marketing - Galeriile Anticariat Grumazescu - Pagina 11
Proiect E-marketing - Galeriile Anticariat Grumazescu - Pagina 12
Proiect E-marketing - Galeriile Anticariat Grumazescu - Pagina 13
Proiect E-marketing - Galeriile Anticariat Grumazescu - Pagina 14
Proiect E-marketing - Galeriile Anticariat Grumazescu - Pagina 15
Proiect E-marketing - Galeriile Anticariat Grumazescu - Pagina 16

Conținut arhivă zip

  • Proiect E-marketing - Galeriile Anticariat Grumazescu.doc

Alții au mai descărcat și

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Ai nevoie de altceva?